WIZZ AIR-opinii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sunny71[/
o
Laptopul il pui in bagajul de mana si cu el bagajul poate depasi cele 10 kilograme.Cel putin la mine a depasit putin si nu mi-a zis nimeni nimic.Si la verificare este pus separat, deci 2 ladite din alea si am plecat cu el separat de bagajul de mana catre avion.Asta s-a intamplat ieri, cand am stat si 45 de minute sa plece avionul fara sa fim anuntati de ce este amanat zborul...
[/quote]

Sunny, ai avut tu bafta! Am zburat cu Wizz anul trecut spre 5 destinatii (unele de 2 sau 3 ori) si nici chiar pe acelasi aeroport nu au fost valabile aceleasi reguli - se adaptau de la un zbor la altul . Ai voie 1 sg bagaj de mana, altfel laptop, poseta, aparat foto, orice, te poate pune sa il declari bagaj de cala si te texeaza 60 euro. Eu nu m-as baza ca sunt binevoitori, ca am nimerit si sa ii lase cu poseta+ troller (ea) si troller cu costum bagat in husa (el), dar am nimerit si sa o puna pe o tanti sa scoata cartea din buzunarul lateral al trolerului, ca nu incapea prin "cutia" aia din bare metalice.

Dimensiunea la bagajele de mana gratuite s-a schimbat in octombrie. Inainte era un troler mic-mediu, acum e mai degraba o geanta de laptop un pic mai groasa (42x32x25). Daca ai o geanta un pic mai mare ai vrei sa o iei la bord, platesti cam 10 euro. Dimensiunile sa fie Maxim 56x45x25.

Poti sa iei mancare la bord, de acasa. Bautura dupa ce treci de security check.

Taxiurile lor nu le-am folosit. Daca mama ta a mai fost pe Otopeni sosiri, sa sune la o firma de taxi si sa comande masina "la ceas" sau "la rond" - coboara prin parcarea aia pe 3 niveluri (exista lift) si de acolo o ia taxi - vorbesc ce cele cu 1,4- 1,5 lei/km. poti sa ii comanzi si tu online la unele din aceste firme (eu nu am facut-o insa si nu oot saiti dau detalii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Poate sa ia 6 bagaje de cala, de maxim 32 de kg si 1,5x1,2x1,7 m. Fiecare se plateste separat cu cate 15-20 euro.

NEAPARAT de facut check in online, ca altfel plateste degeaba la biroul lor de check in.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Cu intarzierile... Cum ai noroc. Cam in 80% din zborurile noastre s-a intarziat, dar rezonabil 20-30 min. O singura data au intarziat cam o ora jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Am fost cu Wizz si daca e nevoie o sa mai merg, fara retineri.
Sora mea a zburat cu ei de multe ori si nu a avut intarziere niciodata. Eu am fost in toamna, Venezia-Timisoara si retur, nu mai zburasem de 5 ani de frica (ma rog, teroare) dar am avut o problema urgenta asa ca m-am dus de nevoie, mi-a fost extrem de frica dar zborul a fost ireprosabil, amabili, conditii ok. La intoarcere am pornit cu vreo 6 ore intarziere dar nu a fost vina lor, era ceatza la Timisoara si s-a decalat tot programul zborurilor, ne-au dat vouchere gratuite pt bar si pt cina, au fot disponibili pt explicatii, chiar nu am ce sa reprosez. Check-in am facut online, am platit in plus fata de bilet doar taxa pt plata cu card vreo 8 euro parca. Bagaj nu am avut ca m-am dus doar pt 3 zile, am luat o poseta mare in care mi-am bagat si hainele de schimb, nu mi-au cantarit sau masurat nimic. Unora am vazut ca le-au comentat pt aparat foto atarnat de gat, sa-l bage in trolley, altora pt poseta+trolley ca nu se accepta 2 bucati la bagaj de mana. Am observat ca unii si-au rezervat "imbarcare prioritara" sau cam asa ceva, avand in vedere ca wizz au avioane mari, multi pasageri si implicit cozi lungi, asta e o chestie inteligenta, se incepe imbarcarea cu ei, au zona rezervata in autobuzul de pista si urca primii in avion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

plata separata (parca 10 euro era) pentru imbarcare prioritara nu mi s-a parut rentabila deloc. eventual pentru cupluri care mor daca nu stau unul langa celalalt pe durata zborului, sau pentru cei cu fobie serioasa fata de locurile din fata/spate/langa aripa etc, deoarece la wizz nu se dau locuri si te asezi unde nimeresti.

in rest, cand am zburat eu in primavara cu ei ne-au tinut aproape o ora pe niste scari (in Lutton se intampla asta), dupa care da, cei care platisera cei 10 euro au beneficiat de prioritate; insa in ora aia petrecuta pe scarile reci, in curentul provocat de usile deschise, si unde singura modalitate de a sta comod era sa te asezi in fund pe-o scara, zau ca nu vedeau avantajele de-a fi fost invitati primii pe scara respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri!

Dupa cum vad, opiniile voastre sint pozitive, n-a avut nimeni (si cu atit mai bine) experiente negative. Sincer, ma simt usurata!

Multumesc si pentru oferta de taxiuri. Mama a zis ca da ea telefon si comanda un taxi, odata ce se vede in Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Multumesc si pentru oferta de taxiuri. Mama a zis ca da ea telefon si comanda un taxi, odata ce se vede in Bucuresti.


ok, doar atat sa stie, ca nici la comanda nu pot veni la "sosiri externe" taxiurile cu pret normal (deh, aeroport "civilizat"), trebuie chemate "la ceas" sau "la rond", cum s-a spus mai sus. diferenta e ca cele normale au maxim 1.4 Ron/km, iar cele carora li se permite sa intre in aeroport au 3.5 Ron/km.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitzuza spune:

Cu wizzair am zburat si noi in 17 dec .Paris(Beauvais-Timisoara) am avut intarziere 2ore.Sa nu credeti ca si-a cerut scuze careva.in rest asa cum spun si fetele pt imbarcare prioritara se plateste( este gratuita ptr pers.cu copii sub 2 ani);platesti ptr bagaj de cala,caruciorul copilului este gratuit.bagajul de mana sa aiba max.10 kg.nu l-a cantarit nimeni dar au ei ochiul format....noi am avut voie cu o sticla de apa (apa copilului) din care m a pus sa beau un pic cel de la security.in rest personalul de bord f amabil, nu primesti nimic de baut/mancat gratis totul se plateste.
Despre taxiurile din Otopeni nu stiu ce sa iti spun ,dar sigur exista masini care merg la Gara de nord si in Piata Unirii la preturi f f convenabile.biletele se iau chiar de pe peron .
Cu cat se apropie ziua de plecare ,costul biletului creste .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Multumesc Mianna pentru pontul cu taxiul!

Avionul ar trebui sa ajunga la 22.40, daca mai are si intirziere, nu stiu daca mai apuca autobuzele. Ca daca ar stii sigur ca prinde unul, nu s-ar incurca cu taxiul, autobuzul o duce aproape de casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Marox, eu stiu ca autobuzul 783 care ajunge la aeroportul Otopeni are program si de noapte. Detalii www.ratb.ro/v_bus_expres.php" target="_blank">aici si www.ratb.ro/docpdf2/783_zi_noapte.pdf" target="_blank">aici.

Mergi la inceput