ovare micropolichistice

ovare micropolichistice | Autor: tweety26

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.Am fost la doctor asta vara pentru un control pt ca nu reuseam sa raman insarcinata si in urma consultatiei si ecografiei am fost diagnosticata cu sindrom de ovare micropolichistice.Ati avut asa ceva?ce tratament ati urmat?ati reusit sa ramaneti insarcinate???Multumesc[/size=3]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Exista un subforum aici care se numeste PCOS (polichistic ovaries syndrome). Gasesti mai multe informatii acolo.
Conduita pentru infertilitatea cauzata de acest sindrom nu este cunoscuta de orice medic ginecolog sau endocrinolog dar este cunoscuta de specialistii in domeniu (endocrinolog si ginecolog specializati pe PCOS / SOP).
In principiu tratamentul cu Diane 35 pentru cateva luni (pentru a pune ovarele in repaus). Apoi se incearca maxim 3 luni pe ciclu natural (in ideea ca dupa acea pauza va fi mai usor sa obtii ovulatia in mod natural).
Daca nu merge se verifica trompele uterine prin (HSG) histerosalpingografie (costa 600 ron la Spitalul Medicover cu tot cu anestezie). Daca trompele sunt permeabile se incepe tratamentul cu Metformin, Clomid si Duphaston, tratament care implica si monitorizarea ecografica a ovulatiei.
Daca trompele nu sunt permeabile se face laparoscopie pentru desfundarea lor.
In cadrul laparoscopiei se poate face si drilling ovarian pentru a perfora din loc in loc invelisul de portelan al ovarului lucru care faciliteaza obtinerea ovulatiei.
Daca stimularea cu Clomid e prea slaba - doza se creste progresiv de la o luna la alta dar daca nu se obtin rezultate nici la doza maxima - se trece la o stimulare mai agresiva cu injectii (Menopur, Ovitrelle, Pregnyl...).
Daca si sotul are probleme cu spermograma se poate opta pentru inseminare.
In ultima instanta ti se va sugera varianta mai scumpa dar cu rata mai mare de succes si anume fertilizare in vitro, mai ales daca trompele tale impermeabile nu se pot desfunda laparoscopic sau daca problemele cu spermograma sotului sunt grave si nu se rezolva cu tratament cu vitamine, minerale si aminoacizi.

Eu personal am dat de cap problemei cu Metformin, Clomid, Duphaston si Ovitrelle imediat dupa interventia laparoscopica de desfundare a trompelor si drilling ovarian.
Ca medici iti recomand de la Medicover endocrinolog Cristofor Dominic si ginecolog Vasilika Gero.

Succes!




27+ Anna
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

Am avut si eu acest diagnostic. Am facut dozari hormonale, ecografii, chiar am panicat putin, totusi nu am luat tratament hormonal, desi mi s-a propus. Nu am luat pentru ca nu m-a convins dr ca ma poate vindeca schema pe care mi-o propunea. Am ramas gravida cam greu, cam la 4 ani dupa ce am inceput sa ne dorim copii, adica sa nu ne protejam. Dar nici nu am facut eforturi deosebite sa raman insarcinata, nu calendar, nu tratamente. Doar am inceput sa fac zilnic gimnastica, sa dansez, sa mananc mai putina carne, mai putine dulciuri, eram mereu cu sticla de apa dupa mine. Am nascut doi copii sanatosi si am dus foarte bine ambele sarcini.
Iti urez sa uiti si tu cat de curand de aceste probleme si sa nasti cu bine copii sanatosi.

Mergi la inceput