contract vanzare cumparare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Inteleg. Da exista si aceasta varianta (conventie) insa asa cum spuneai se face anterior casatoriei. Nu cred ca este cazul deschis mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Da ,ai dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui marumiha

Eu am cumparat o locuinta in urma cu citiva ani ,eram casatorita dar in contractul de vinzare cumparare singurul proprietar sint eu.
Notarul nu ma intrebat daca sint casatorita ,asa ca nici eu nu i-am zis .
Dupa citiva ani cind am cumparat alta locuinta am fost trecuta numai eu ca proprietar insa a fost mentionat faptul ca sint casatorita cu ....



Asta nu inseamna nimic in cazul unui divort. Faptul ca o persoana este singur proprietar in acte pe un imobil nu inseamna ca la o adica partea sau partile interesate nu pot sa atace acel act in instanta, daca au motive sa o faca.
Si partea interesanta este ca partea atacata (in cazul de fata tu) trebuie sa depuna probe in instanta prin care sa demonstreze valabilitatea detinerii unice a proprietatii si prin asta se intelege ca trebuie sa demosntreze sursa de provenienta a banilor(altii decat cei obtinuti in timpul casatoriei din venituri proprii) sau alt imobil care i-a apartinut ca unic proprietar anterior casatoriei sau prin mostenire si care a facut obiectul unui schimb si asa mai departe.
In cazul in care nu poate proba(demonstra) toate aceste bunuri imobile intra in masa partajabila si se vor imparti intre fostii soti.

Proba o constituie chiar actul (copia) de vanz-cump detinut anterior casatoriei. In cazul ei actul de mostenire. Numai tin minte daca mi s-a dat un original sau nu. Dar o copie legalizata am sigur.
Daca proprietatea s-a vandut si din bani ce au rezultat in urma vanzari se cumpara un alt bun.
Sotul a fost trecut in acte ca declarant si nu cumparator pt ca a declarat in fata notarului ca nu are pretenti patrimoniale fata de acest bun.
Daca doar nu il trece ca sa poata face actele desi nu stiu cati notari sunt de acord cu asta, tot se imparte pt ca el aduce dovada ca in timpul casatoriei a fost cumparat si orice bun cumparat in timpul casatoriei se imparte.

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In acest caz da, dar am precizat - daca nu se probeaza si nu rezulta din proba administrata ca noul imobil reprezinta in mod integral!!! o achizitie prin valorificarea altui imobil care nu intra in masa partajabila ar fi discutabil si atacabil si partajabil la o adica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Pai din cate am inteles de pe la alte subiecte dupa ce vinde ii mai raman si bani...care trebuie sa ii de-a fratelui e adevarat dar in acte nu scrie asta iar sotul daca o ataca pe partea asta va trebui sa si dovedeasca ca ea a dat banii aia fratelui hai ca o invat numai la prosti

Partea nashpa in afacerea asta, in afara de faptul ca trebuie sa fie si sotul de acord cu toata povestea, este ca nu se imparte casa dar se impart toate investitiile care intra in proprietate.
Asa incat sa nu iti inchipui ca va pleca cu mana goala dupa ce iti face casa ca nu e chiar asa. Si daca puneti numai termopan si pt ala fie il despagubesti, fie il impartiti.

& fetita

Mergi la inceput