va rog dati-mi sfaturi pentru nastere in Cluj

va rog dati-mi sfaturi pentru nastere in Cluj | Autor: ilisca

Link direct la acest mesaj

Buna la toate mamicile si viitoarelor mamici.
Am si eu cateva nelamuriri si va rog sa ma ajutati. In curand trebuie sa nasc, deoarece sunt in saptamana 36, la doamna doctor Puscas Mariana de la Ginecologie 1 din Cluj. Pana in momentul de fata sarcina a decurs foarte bine dar la ultimul control la 33 de saptamani bebele a avut 2.250 g, iar acum banuiesc ca are peste 3 kg, iar cand va veni momentul sa nasc poate o sa fie maricel si mie putin frica sa nu intampin probleme la nastere (dureri prea mari si sa trebuiasca sa ma taie prea mult). Aveti careva vreo informatie daca la Ginecologie 1 se face si cezariana daca ceri (daca nu se face imi spuneti va rog un alt spital sau clinica de incredere unde se face cezariana la cerere In Cluj)? Mamicilor care ati nascut cu doamna doctor Puscas Mariana imi puteti spune va rog ce impresie va facut, cum sa comportat si daca a asistat la nastere pentru ca nu mi-a dat nici un numar de telefon de-al ei, zicand ca o vor suna asistentele de la spital si mie frica ca nu o sa vina la nastere.
Nastere epidurala aveti idee daca se face la Gine 1 si daca se face la cerere sau doar cand considera ei ca este necesara.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

cred ca ar trebui sa scrii la subiect si cluj . asa vor sti fetele mai usor sa-ti raspunda .

eu cred ca te vei descurca de minune si daca bb e prea mare sigur d-na doctor iti va spune .

succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilisca spune:

Iti multumesc gabriela pt promtitudine, am facut modificarea la subiect,sper sa imi raspunda cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

buna, ilisca!
eu sunt din cluj, dar eu am nascut acum 10 ani la stanca. din cate stiu de la persoanele care au nascut recent, la maternitatile de stat nu se face cezariana la cerere. dr hotaraste daca e nevoie sau nu. mie mi-au facut cezariana de urgenta duminica dimineata, in conditiile in care apa mi s-a rupt de vineri dupa masa. a fost un cosmar, bine ca a trecut! de atunci am zis ca daca e sa mai fac un copil, prefer sa il nasc pe strada decat la stanca sau gine1.
poti opta pentru clinica gynia, doar ca din cate stiu e destul de scump, cezariana la cerere e undeva la 60 mil, daca retin corect. sau la clinica lui nanu, desi acolo nu iti recomand.tot din experienta proprie.
o cunostinta de a mea a nascut luna trecuta la bistrita la clinica sanovil, si a costat-o 20 mil cu totul (nasterea, epidurala, cazarea+masa pt ea si inca o pers etc). acolo stiu ca se poate cere cezariana, doar ca e un pic mai scump decat natturala, dar tot nu e la pretul astronomic din cluj.
ai putea sa te intersezi de clinica din bistrita sau la gynia - care iti este mai acceptabil din toate punctele de vedere.
cat despre dr puscas, ea m-a indemnat sa fac avort si nu era cazul - am aflat dupa - dar asta e alta poveste...in locul tau nu as avea incredere in ea.
iti doresc nastere usoara si un bb sanatos!


"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilisca spune:

Buna Giulia. Multumesc de sfaturi si o sa ma interesez mai mult despre doamna doctor Puscas Mariana. Saptamana viitoare merg la control la ea si daca imi pare ceva suspect in comportamentul ei o sa incerc sa imi fac o programare si la policlinica Stanca. Ai putea sa imi recomanzi un doctor bun de la policlinica Stanca?
La Gynia nu imi permit sa merg deoarece este mult prea scump iar la Bistrita mi se pare destul de mult de mers si trebuie sa fac mai multe drumuri, nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilisca

Buna Giulia. Multumesc de sfaturi si o sa ma interesez mai mult despre doamna doctor Puscas Mariana. Saptamana viitoare merg la control la ea si daca imi pare ceva suspect in comportamentul ei o sa incerc sa imi fac o programare si la policlinica Stanca. Ai putea sa imi recomanzi un doctor bun de la policlinica Stanca?
La Gynia nu imi permit sa merg deoarece este mult prea scump iar la Bistrita mi se pare destul de mult de mers si trebuie sa fac mai multe drumuri, nu stiu ce sa fac.


pana la bistrita sunt 2 ore de mers cu masina.
sincer nu stiu ce dr sa iti recomand la stanca...imi pare rau...gandeste-te insa bine unde si cu cine vrei sa nasti pt ca te apropii de termen si foarte putini doctori de la stat accepta paciente pe ultima suta de metri.
intra pe pagina asta si ai sa gasesti referinte despre mai multi dr din cluj http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99593&SearchTerms=maternitate,cluj


"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daca apa s-a rupt vineri si nu ai avut travaliu este normal sa te lase pana se porneste.


O nastere naturala asista si rezidentul, iar un medic de care s a fie multumiti toti pacientii nu exista.
Prin urmare, Ilisca, daca te intelegi bine cu doctorita du-te sa nasti cu ea.
Copilul prea mare este la peste 4 kg jumate, at tau nu cred ca are atata.Daca este prea mare vei naste prin cezariana, daca nu,. vei naste natural.
Ce conteaza la nasterea naturala este sa nu te stresezi tu.
Gandeste-te ca asa se naste de cand lumea si pamantul, ca bebele tau vrea sa iasa afara sa va cunoasca, si tu trebuie sa il ajuti.Te concentrezi cand esti pe masa, impingi bine, si nu vei avea probleme.
Oricum dupa nastere majoritatea femeilor spun ca nu a fost greu si uita durerile travaliului.

Cand eram studenta intr-o garda la gineco era o fata de 17 ani care trebuia sa nasca.Atata de tare urla ca se auzea in tot spitalul.Aproape ca nu mai avea voce de ragusita ce era.Prietenul ei era in fata spitalului si cand ea avea contractie efectiv isi punea telefonul mobil in fata gurii si tipa cat putea de tare.A zis ca vrea sa se arunce pe geam, ca nu mai vrea sa nasca, a plans, a tipat.Am stat langa ea si i-am explicat ce trebuie s faca si cum, si i-am spus 'lasa, o s avezi ca dupa ce vei naste vei spune ca mai vrei un bebe'.A spus 'eu?? niciodfata, nici sex nu mai vreau s afac, nici pe prietenul meu s a nu il mai vad'.Ma rog, s-a mai linistit putin si cand a venit momentul sa se urce pe masa ginecologica am stat langa ea (eu si 2 prietene), i-am spus cand sa impinga, am vorbit cu ea, ii atrageam atentia cand vedeam ca se pierde, a nascut usor un bebe frumos, si cand il tinea in brate se uita la mine si spune 'na, ca nu a fost asa greu, nu?'.Si mangaindu-si bebele a spus ca abia asteapta sa mai aiba unul.Moment in acre am pufnit toate in ras, ca isi amintea si ea ce categorica a fost inainte.

Ideea este ca nu e atat de greu, si ca daca esti acolo relaxata (sau, ma rog, NU speriata) si te mobilizezi cand e momentul, vei vedea ca totul va fi bine si frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Complet de acord cu ce a zis Xio, ea a vorbit din experienta de medic, eu din cea de mama ( nu pot sa zic pacienta in cazul asta) cu 3 nasteri naturale, fara epidurala si cu copii in jur de 3400g, destul de mica de statura, slabuta, solduri inguste samd. as mai face unul daca n-ar fi totusi greu de crescut :). E mult mai greu de crescut un copil decat de nascut. Si daca faci cezariana ce mare afacere crezi ca faci? Pierzi travaliul si expulzia dar castigi durerile de dupa operatie. Prin teleportare nu poate sa iasa.

Suntem concepute sa putem naste, femeile fac asta de mii de ani, noi suntem perfect adaptate pt asta si copiii ca sa iasa. Iar daca chiar apare o complicatie suntem in spital si avem medici care ne pot ajuta.

E normal si sa fii speriata, e ceva nou.
Eu inainte de nasterea nr 3 eram speriata nu cumva sa fie nevoie de cezariana. Din fericire nu a fost, am nascut usor si m-am refacut foarte repede. La cateva ore dupa nastere mergeam absolut normal, mancam o friptura, luam bebe in brate, samd. La 5 zile dupa nastere mergeam cu cea mica in carut la gradinita sa o luam pe mijlocia. La 6 zile pranzeam toata familia la o terasa. La o cezariana dupa 5 zile abia te misti prin casa cat de cat.

Xio, foarte simpatica faza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

xio, daca toti medicii ar fi ca tine as naste si eu inca de 1000 de ori.
dar din pacate nu e asa...
(nu stiu cat de normal a fost sa ma lase de vineri pana duminica asa, fara sa ma vada macar un doctor, decat niste asistente scarbite de viata, iar duminca dimineata cand s-a sinchisit si dna dr sa apara am intrat in nici 5 minute in sala de operatie cu inceput de suferinta fetala - scrie si pe biletul de iesire - fatul avea 4,200 kg - dar nu despre mine e vorba aici...)




"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilisca spune:

Multumesc mult de sfaturi mamicilor,
Suna destul de usor cand auzi asemenea sfaturi dar totusi este destul de greu(psihic)cand sti ca in curand vine marele moment. Multumesc pentru incurajare si este adavarat ce spui cu afirmatiile de dupa nastere, si eu am auzit multe mamici care dupa nastere au spus ca nu sunt asa mari durerile dar nu stiu daca spuneau adevarul sau spuneau asa doar pentru a ma incuraja.
Mi-e putin frica pentru ca am si o problema cu hemoroizi care au aparut dinainte de a ramane insarcinata (de aproximativ 3 ani) si acum pe parcursul sarcinii au fost mult timp inflamati si dor. Am o frica ca acestia sa nu crape in timpul nasteri si sa apara complicatii mai mari. Medicul nu ia vazut pentru ca mi-a facut doar ecografie abdominala, spunand ca este normal sa apara pe parcursul sarcini si ca nu o sa fie probleme.
Saptamana viitoare merg la un control si voi afla ce greutate are bebele si voi incerca sa ma hotarasc cum voi naste consultandu-ma si cu doctorita.
Astept in continuare sfaturi si incurajari caci imi fac bine si imi dau putere si incredere in reusita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluLuci spune:

Buna ziua,
Am citit paririle dumneavoastra despre doamna doctor Puscas Mariana, si m-am hotarat sa-mi fac o programare pentru saptamana viitoare la doamna doctor pentru un control de rutina. Am fost la mai multi medici dar din pacate nu am reusit sa scap de problema mea, as vrea sa stiu cum sunt preturile la cabinetul particular al doamne doctor,daca stie cineva sa-mi raspunda.
Va multumesc mult si abia astept sa devin si eu mamaica si sa povestesc experientele prin care voi trece, imi doresc enorm de mult sa am 2 copii sanatosi. Va doresc la toate mamicile si femeile de pe acest forum La multi ani sa fiti iubite si sa va bucurati de copii pentru ca sunt o binecuvantare in viata fiecarui om.

Mergi la inceput