limbi straine la 4 ani

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

eu am inceput franceza si engleza in clasa a 6-a. am avansat ff repede. tot asa stiu si nitzica bulgara de la teve, iar maghiara am invatat-o de la tata, cu el vorbesc numai asa.

eu am inclinatie si ureche. nu toti au. (eu de exemplu sunt "afoana" la desen, altii se nasc cu talent pt asa ceva)

daca vedeti ca picii vostri se descurca greu, nu ii fortati - unii pur si simplu nu au inclinatie spre asa ceva. o limba se invata repede daca exista inclinatie si placere. daca nu, le luati din timpul de distractie, din copilarie.

nu o sa inteleg in veci de ce avem atatea asteptari si atatea pretentii de la copii.


_

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."


Dar daca trebe? Io zic ca ei invata mai usor o a doua limba in copilRie decat la maturitate. Ma rog, nu sistemu classic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Hamida, in 20 de minute pe zi nu cred va invata foarte mult de la gradi. Ar fi mai bine daca ar vorbi cu ei in engleza si in afara orei, conversatii simple pe marginea activitatilor de rutina. Daca poti, incercati consolidati voi acasa prin jocuri si activitatile uzuale de zi cu zi. Varianta invatarii in grup pare cea mai potrivita la varsta asta, nu stiu daca meditatiile individuale cu un profesor ar da rezultate, indiferent de metoda.

Cat priveste o a doua limba, nu stiu ce sa iti spun. Noi nu ne-amm grabit, desi Dudu pare sa aiba inclinatie pt invatarea limbilor straine. De vreun an, fara implicare activa din partea noastra, a inceput sa retina cuvinte in germana, italiana si franceza, prin metoda comparatiei intre cuvinte cu pronuntie similara in engleza sau romana, dupa caz. Va incepe serios germana de abia in clasa a doua, pana atunci va studia doar engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Finn vorbeste romana, engleza si ceha si are 3 ani. nu are probleme de intelegere, exprimare, etc. dar este zilnic expus la aceste 3 limbi de cand s-a nascut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea23 spune:

Fii'mea à crescut in 3 limbi. Romana, flamanda si engleza. De cand s-à nascut, eu i-am vorbit exclusiv in romana, taica'su in flamanda iar eu cu sotul in engleza. Sigura diferenta fata de copii crescuti monolingv à fost ca à inceput sa vorbeasca mai tarziu ( Cam pe la 2 ani), dar nu à confundat niciodata limbile. Cand vb cu taica'su o face pe flamanda si dc tb sa vb cu mine continua pe romana, fara nici o problema. Foarte rar imi mai baga pe ici pe colo un cuvant pe flamanda, dar asta doar Pt ca nu-l stie pe romaneste. Engleza o intelege perfect dar refuza s-o vorbeasca...dar nici n-am obligat-o! De ex, dc vb cu sotul (in engleza) si o intereseaza si pe ea, participatie la discutie ..noi in eng si ea pe romana sau flamanda . Acum are aproape 8 ani si va spun cu mana pe suflet ca nu à avut niciodata probleme si nici un copil suprasolicitat nu este . Intr-adevar este un copil care nu à avut alternativa si à fost fortata de mediul in care traieste ...si da, asa cum zicea cineva mai sus...chiar si atunci cand suntem cu prieteni, eu tot romana vb cu ea. Ma scuz politicos si spun plodului ce am de zis, dupa care explic prietenilor pe flamanda . M-am intins cat o zi de post , dar ideea e ca formula un parinte -o limba functioneaza perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

asta cu vorbitul tarziu nu este neaparat o problema a copiilor bilingvi. depide de la o situatie la alta. Fetita mea a vorbit dupa doi ani desi in familie vorbim doar in romana. la gradinita, de la 3 ani au inceput sa invete 3 limbi (franceza, engleza si germana, cate 3 ore pe saptamana din fiecare. in primul an nu am vazut mari rezultate dar anul acesta vad ca turuie destul de bine in engleza. germana si franceza mai putin dar din cate am observat, nici nu e tare pasionate de astea doua. Oricum, de la parintii cu copii mai mari si chiar la scoala, am aflat ca dupa 2-3 ani de studiu stiu sa se descurce destul de bine cu toate cele 3. nu ca niste vorbitori nativi, insa sunt capabili sa duca o conversatie obisnuita. Acu, sincer, daca ar fi fost sa pot alege...probabil as fi ales una sau cel mult doua sa invete. insa in gradinita lor , limbile straine nu sunt in lista de optionale ci la cele de baza, obligatorii. Astept sa vad si eu rezultatul pana cand va merge la scoala. dar cred ca va fi multumitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

mie mi-e ciuda ca socrii mei (ea poloneza dar vorbitoare si de germana, el - ungur) nu si-au invatat copiii nimic din nici o limba. S-au scremut sa vorbeasca doar romana (ambii mutati in romania inca din adolescenta. vorbeau in limbile astea doar intre rudele lor dar ei intre ei in romana ca altfel nu se puteau intelege. oricum , ar fi putut separat sa isi invete copiii.... nu stiu de ce n-au facut-o. le-ar fi prins bine sa stie ungureste sau poloneza, limbi mai putin intalnite dar in anumite situatii chiar necesare...

Mergi la inceput