Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *453*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ah, atat m-am abtinut sa nu mai raspund pe subiect dar nu ma rabda sufletul. Nu pt a ma justifica ci doar sa demonstrez ca nu sunt singura netrebnica, care ucide copilul cu interdictii.

Annan, si eu am aplicat asta cu luatul jucariilor. Chiar aruncat. Desi mi se rupea inima si mie ca ii aruncam jucariile. Dar ca sa creada cuvantul. In fine, nu a tinut nici pana la colt. Apoi, am renuntat la a mai arunca. Apoi, i-am zis ca ii dau jucariile altor copii care stiu sa aprecieze jucariile, bla, bla. Stii ce replica are acum. Chiar azimi-a zis cand eu il rugam sa strnaga jucariile sa mergem la culcare (isi demontase un asvion si un elicopter in pat) ... "sa le dau la copii la tara, care au nevoie de ele".

So...Nici nu stiu cum sa mai folosesc replicile sa nu se intoarca impotriva mea.

In fine, daca pana si Andrei face faze d-astea, pe care eu il consider un inger de baiat...apai, cred ca sunt intr-o alta faza a varstei.

Bine ca m-am linistit, cumva.
Ori eu cu nervii stau usor bine. Nu as tolera sa vorbesc in punga si el sa continue in ale lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Fetele, ai vostri isi recunosc greselile? Isi asuma o situatie neplacuta?

Daca da, va rog sa ma invatati cum sa ii explic lui Rares ca e firesc sa mai si gresim insa e bine sa recunoastem si sa nu dam vina pe altii pt gresesile noastre.

Daca nu, inseamna ca asta e o alta etapa a varstei.

Poze Raru
Poze noi

IULIA va invinge CANCERUL

Rares Rarisel cel mai frumusel



Am scris un km si mi-a cazut netul...pe scurt, da, imi spune daca a facut ceva, de obicei inainte de a constata eu singura, ca i-am spus ca de cele mai multe ori mi-e mai usor sa repar/curat daca aflu imediat. Stie ca a gresit ca adopta o mutra spasita, dar ma bucur ca e sincera cu mine si nu-i e teama, desi.. mi-a mai sarit si mie mustarul si m-am mai rastit la ea cand a facut cate o chestie prea gogonata...
Mi se pare important sa fie sincera inclusiv cand greseste, si nu o iau ca pe o dovada de neintelegere sau de "blegomanie".
Daca-s chestii de genul "ilinca nu mai face cutare ca te imbolnavesti" si ea continua, fac cam ca Bianca, in masura posibilitatilor prezente...adica o iau si ne caram in alta parte.



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Salutare!
Ai mei sunt bolnaviori, Keutu tare, adica dr banuieste un inceput de pneumonie, asa ca de aseara e pe antibiotic, pe care il ia cu ciocolata, iar bebele azi a inceput cu niste muci. Keutu doua nopti mi-a tot vomitat, ceea ce mi-a intarit hotararea ca vor mai dormi cativa timp cu mine in pat, ca nici 3 baby phone ( care e pluralul?), nu mi-ar fi semnalat ca vomita. Ca sa nu mai vorbesc de viteza de reactie, cand vii din alta camera

Multumesc pt urari, nu m-am sarbatorit nicicum, am spalat prosoapele, pernele, lenjeriile murdarite in timpul noptii, plus ca cei " ai casei", sunt toti catolici, nu prea au habar ca e ziua mea decat daca amintesc eu in prealabil si in mod repetat, ceea ce acum n-am avut chef.

Floricu, al meu nu cred ca realizeaza ca ceva e gresit, ca daca il intreb cine a spart/ rupt/ stricat, imi repeta de zeci de ori ca el a facut asta.

Keutu cheliutu


Mulat sanatate ! Sa va faceti bine repede si sa nu "share"-uiti crocobaurul...



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Poate nu m-am exprimat pe intelesul tuturor dar ma refer exact la faza de genul in care "stie" ca nu are voie sa faca ceva, si totusi continua, cu buna stiinta sa faca. Si apoi...da senin din umeri. Spre exemplul cu e faza lui David. Stie ca nu are voie sa il atinga pe Leon si totusi de dragul reactiei parintilor o face. Oli, nu te superi ca l-am dat exemplu pe David.
Dar crede-ma ca mi se urca sangele in cap cand vad ca doar eu sunt mama paranoica si asupresc copilul pe nedrept.

Poze Raru
Poze noi

IULIA va invinge CANCERUL

Rares Rarisel cel mai frumusel



Pai nu stiu Floric, da si tu un exemplu concret. Adica eu i-am spus ilincai de 100 de ori sa stea intr-un loc cand bea apa ca sa nu toarne pe ea sau pe jos; totusi, in 99 de cazuri din 100 ea se plimba cu paharul plin in mana; varsa, se uda, stergem, ne schimbam.... stie ca nu ar tb sa se repete asta, si totusi.... dar cum sa ma supar pt atata lucru....?
Altfel...ori suntem cu ochii pe ea, ceea ce e simplu ca e mereu dupa noi, ori nu are la indemana chestii care se pot strica repede. Ce sa zic, o data a desenat cu cariocile pe un disc - de-al ei, cu desene - si cand a constatat ca nu mai merge, a tinut minte si n-a mai facut. Dar nici nu ar fi nimerit alt disc, ca alea importante nu-s la indemana ei....



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Culmea, si eu voiam sa deschid subiectul asta. Ce faceti cand... va sfideaza?

Adica:
Nu te busi cu masina de perete.
buf
Te-am rugat sa nu te busesti cu masina de perete, uite ce gaura avem in perete bla bla
buf
buf
buf

Se uita senin la mine si face fix ce i-am zis sa nu faca.

Uneori e vorba de kkturi, da ma enerveaza ca nu ma crede pe cuvant.

...Sau pur si simplu is io cu curu-n sus azi, ca de obicei n-aveam dileme d-astea...

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
IULIA va invinge CANCERUL
Where there's a will there's a way
Every saint has a past. Every sinner has a future.


Esti tu cu curu-n sus astazi
Explic ca strica peretele si masinuta. Masinuta e a lui, n-are decat sa o faca farame, dar peretele nu se repara cu una cu doua, asa ca rog sa inceteze.
Daca e in faza sfidatoare, nu inceteaza, desigur
Caz in care promit ca strang masinuta si nu se mai joaca cu ea in ziua respectiva.
Dupa care o iau si o strang.
Si da, am rabdare sa fac asta cu tot sacul de jucarii daca e nevoie....

Ilinco, ce face conopida?



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Hai ca scrisesem un cearceaf...
Floric, nu ameninta/promite chestii cu care nu vrei sa te tii de cuvant.
La joaca f utila era chestia cu avertizarea din timp; vezi ca peste 10 minute strangem.
Cred ca ai asteptari prea mari de la Rares in multe privinte, inclusiv asta cu stransul jucariilor.
De asemenea, cred ca pedepsele pe care le dai trebuie sa aiba legatura cu fapta comisa...daca nu te tine inima sa te bazezi mai mult pe consecintele directe ale faptelor lui decat pe pedepsele artificiale, inventate. Adica nu vad legatura intre jucatul cu apa din buda si luatul jucariilor, de exemplu.
Rares pare un copil f darnic daca incepe sa trimita din proprie initiativa jucarii altor copii, si asta e superb. Sau a constatat ca ameninti de dragul de a ameninta, si atunci face ce as face si eu: blufeaza.

Mai putine reguli, mai putine asteptari, si toare adaptate varstei lui si, de ce nu, tipului de copil care este. Eu de exemplu i-as putea trasa ilincai mele o sarcina - hranitul pisicilor de exemplu - si singura grija ar fi ca devin mitzele obeze. Dar nu m-as astepta sa aiba initiative legate de stransul jucariilor, ca nu o intereseaza aspectul deloc.Nu ca vrea sa imi faca in ciuda sau ca i-e lene sau ca e rea vointa; pur si simplu nu o intereseaza, deci nu ma pot astepta sa faca asta din prorpie initiativa.



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Hello !!!

Noi azi am profitat de vremea buna si am umblaaaaat asa si datorita faptului ca Ada nu a mai tusit asa rau, adica aproape deloc !
Bineinteles ca m-am hotarat sa nu iau aparat de aerosoli


Kea,oofff sanatate multa !! sa alungati rapid crocobaurul


Monnvas
, ai avut o zi proasta, clar !

Eu la faza mentionata de tine, dupa ce as fi repetat de doua-trei ori, luam masinuta sau incercam sa il atrag in alta activitate, cu toate ca e greu ca si Ada cand e fixata pe ceva,greu o scoti din ale ei
Asa de ex, zilele trecute isi pusese pionii de la un joc pe degete si ne tot flutura degetele pe la ochi, am rugat-o sa fie atenta pt ca ne poate lovi, cand a vazut ea ca ii interzicem, normal ca doar aia a vrut sa faca toata seara asa ca am strans jocul si l-am pus pe dulap, la care replica a venit repede: cum sa fac sa cresc mare ? , no cum sa te superi ?


Floric
, si eu zic sa ne dai un exemplu concret de situatie in care Rares actioneaza pe dos, ca sa ne dam cu presupusul

Copiii clar nu au notiunea pericolului astfel incat intra in tot felul de situatii periculoase pt ei doar din curiozitate nu pt ca ar vrea ei musai sa ne sfideze , zic eu ! Ada de exemplu e foarte precauta (seamana cu mine ) , daca i-am explicat ca nu are voie cu cutitul pt ca se poate taia, curge sange, etc nici macar nu il atinge, pana si la restaurant cand vede pus in fata ei , ma intreaba : mama, ei nu stiu ca, copiii nu au voie cu cutitele ?

Cand face vreo prostioara, gen varsat toti fulgii pe jos, turnat apa pe parchet , vine si ma cheama sa-mi arate operele de arta, tocmai pt ca am incurajat-o sa mi le arate, de obicei ma pufneste rasul cand vad ce a facut, Pisi se mai enerveaza pt ca el e maniac cu ordinea si curatenia dar ii explic ca nu locuim in farmacie si toate se rezolva

Ce sa zic, boacane majore nu-mi amintesc sa fi facut, oricum astea ar tine de periclitarea sanatatii sau de distrugerea voita a ceva de valoare sa zic, ceea ce chiar nu a fost cazul

In rest, sincer nu ma astept sa constientizeze acum , la varsta asta, ca s-ar putea raci daca iese in tricou iarna afara pt ca ei nu gandesc in perspectiva ca noi, ei traiesc clipa si bine fac ! aici intervine rolul nostru , de a-i proteja si indruma , na ,c-am scos si eu o filozofie din capsorul meu blond

Si, dupa cum ii spun si lui Pisi mereu, problema nu e la ei ci la rabdarea noastra




Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Iar am pierdut mesajul si-l scrisesem din tot sufletul :((((

Floric, tu te-ai suparat ca te-am certat toate la fazele cu usile, de la casa si de la balcon. De aici chestiile cu netrebnicia si asupritul copilului...

Eu mi-am lovit copilul de 3 ori si m-am simtit oribil. Decat sa o mai fac, mai bine imi dau cu un ciocan peste degete.
Stii, copiii astia au incredere nesfarsita in noi. Pe care o pierd incet incet, cu fiecare greseala a noastra.
Eu nu vreau sa imi dezamagesc copilul. Nu vreau sa il indepartez cu buna stiinta, nu vreau sa ii fie teama sa imi spuna adevarul si nu vreau sa simta nevoia sa ma minta, de frica pedepsei sau de teama ca ma dezamageste. Eu mi-am mintit mama ani de zile si nu mi-a fost usor; povara e enorma si pt parinte dar si pt copil, iar copilul este mult mai expus atunci cand face totul de capul sau, fara sa se poata sfatui cu un adult, pt ca acesta "sare de cur in sus", cum facea mama mea.

Vrei sa stii daca mai tipam la copii? Da, ne mai rastim...eu incerc sa o fac cat mai rar, pt ca in familia mea se tipa mult si pt ca in familia noastra nu ne place sa urlam.
Daca ii lovim? Ti-am raspuns...
Daca aplicam alte pedepse? Da, eu mai aplic. In zilele in care nu se doarme la pranz (din "rea-vointa", adica nici nu accepta sa se urce in pat) ne culcam devreme si nu mancam nici un fel de dulce/desert/ou kinder). Nu acceptam violenta - de nici un fel, fata de nimeni. Asadar nici noi nu avem voie sa fim violenti. Fata de nimeni, indiferent ce face. Fata de noi nu a avut porniri decat o data, a mai avut fata de pisici. Nu iti spun ce dilema s-a starnit cand pisicul nostru cel nou nu a nimerit litiera, si eu nu stiu decat o metoda de certat pisici la capitolul asta" bagat cu nasul, dat doua la fund, dus la litiera si aratat ce are de facut. Ilinca ma cearta si acum ca am lovit pisicul...

In rest ce sa zic, totul se negociaza. Nu ma mai grabesc pt ca Ilinca nu poate fi scoasa din ritmul ei. De nimeni si de nimic. Daca intarziem undeva e vina mea ca nu am stiut sa gestionez corect timpul, stiind ce am in batatura.

Pedepse cu luatul jucarilor am aplicat doar cand a fost vorba de vreo isprava legata direct de jucaria respectiva. La noi nu-s bune pedepsele astea, ca nu-i pasa de jucariile alea. Se oftica pe moment, dupa 3 minute uita de ele, are altceva mai bun de facut...

Eu cred ca gresesti aplicand pedepse fizice sau aplicand multe pedepse. Supara-te :)
Cred ca si Bianca a gresit cand si-a plesnit copilul.
Si eu am gresit cand am plesnit-o pe a mea.
Educatia se poate face si altfel decat "cu parul" - a se citi pedepse, de orice natura.
Incearca sa inlocuitesti pedepsele cu consecinte. Cand Bianca pleaca cu Vladimir din parc, e mai degraba o consecinta decat o pedeapsa, copilul a fost avertizat ca isi face rau si nu poate fi lasat sa continue; consecinta este parasirea locului respectiv.

Mai cred ca faptul ca locuiesti cu ai tai nu e de natura sa te ajute sa ai o atitudine mai relaxata sau constanta fata de copil. Tu esti mereu la mijloc, trebuie sa accepti si metodele lor de educatie asupra copilului, trebuie sa impaci si pretentiile si asteptarile lor, si pe cele ale copilului. Mie imi este foarte greu sa stau jumatate de zi cu copilul si cu mama, pt ca mama tine musai sa aplice metodele ei rigide, eu ma enervez ca numai eu am dreptul sa fac educatie cum consider, ea ma tot asteapta si invita sa fiu mai dura....si e un stress continuu. Ar fi criminal pt mine sa locuim impreuna....si probabil ca dincolo de multele avantaje, nici tie nu iti este foarte usor, sau te lasi mai degraba prinsa de conceptiile ei despre educatie decat de trendul actual.

O alta ipoteza este ca Rares trebuie sa se adapteze la mai multe seturi de reguli. Mama ta are pretentiile ei, tu le ai pe ale tale, sotul probabil le are pe ale lui. E posibil sa nu fiti foarte constanti in pretentiile si asteptarile voastre.

Si oricum, prea il tratati ca pe un om mare....



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Pisigri, !!



Anamariame,
cadouri am luat deja dupa cum bine ai intuit dar doar pt copii si in principiu hainute pt ca asta e pasiunea mea se stie plus ca fiind aduse de furnizoare, dureaza pana sosesc asa ca mai bine imi iau o marja de siguranta

La Pisi nu stiu ce sa ii iau, ceva de incaltat cred ca
La mama probabil niste cercei si o pereche de pantaloni , o palarie frumoasa as vrea, sa vad ce imi sare in ochi
La prietenele mele, am vazut aseara niste seturi dragute de cosmeticale pt baie ,pe Matalan cred ca, trebuie sa mai studiez
La Ada chiar ca nu stiu concret ce sa ii iau, jocuri sigur, lego, puzzle, etc ; o sa dau o tura cu ea prin magazine cand mai apar tonele de jucarii, sa facem lista mosului


Andiaroro, si eu zic sa dai copiilor bomboanele ca sa ne apucam si noi de treaba !!




Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:


...azi am terminatsi nu mai scap de Isabella vrea si ea.


O seara minunata va doresc!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



Iulia va creste mare!
Doamne ajuta si lumineaza!

Mergi la inceput