Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (73)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

anna, am fost dintotdeauna de acord cu tine la capitolul "ai grija de tine ca mama". Eu acum nu=mi permit sa ies singura pt ca sotul e depasit de situatie si nu are rost sa il chinui si pe el si pe baieti pt 2 ore in oras singura. Dar mie imi place si ma relaxaza sa fac baie si asta pot sa fac ori de cate ori doresc. Imi mai place sa iesim toti 4 in week-end in oras, sa vedem prietenii si sa vorbim despre orice numai despre copii nu...adica nu numai despre copii.

Brigit sa nu te mai aud niciodata ca spui asta "eu nu comentez ca as parea mama denaturata, mai ales la cat de mici s-au nascut. ". NIciodata. Nu esti o mama denaturata. AUzi? Nici sa nu te gandesti asa.

Diana, sunt pediatrii care recomanda sa ii speli pe copii in apa de la retea nicidecum apa fiarta sa ceaiuri. E tot la spital privat am nascut si tot la chiuveta i-au spalat. Acum am sa abordez un subiect sensibil dar sincer cand aud de soacre/mame/bunici mi se umfla ganglionii. Ai mare grija cu soacra! De regula vin la pachet cu impresii, comentarii, obiceiuri care nu numai ca sunt depasite dar sunt chiar contraindicate/periculoase pt bebei. Cel mai bine ar fi sa se ocupe de casa, cumparaturi, mancare, facturi si sa te ocupi singura pe copii sa ti cresti asa cum vrei. Te informezi si faci cum vrei tu si cum crezi ca este mai bine pt copii tai. Nu o inrebi pe ea cum se face ca Dumnezeu cu mila. Ai sa auzi:

- copilul se infofoleste ca sa nu raceasca. Gresit! Copilul se tine in camera racoroasa si imbracat subtirel din 2 motive: pana la 4 luni copilul nu are reglata temperatura corpului si el trebuie sa fie expus si frigului ca sa isi "programeze" hipotalamus
- ii dai copilului supica la 2 luni. Gresiiiit! Sistemul digestiv nu este suficient de matur ca sa suporte mancarea. El inca se confrunta cu colicii si tu ii dai mancare solida?
#NAME?
- pune fular copilului la gura. Periculos!
- baie facuta in apa f calda. Apa trebuie sa aiba 37 de grade iar asta inseamna sa fie calduta
- daca are mainile sau picioare reci "valeu, ii e frig colpilului" sau invers daca sunt calde "are febra copilul". Temperatura nu se stabileste dupa extremitati.
plus multe tampenii cu tenta religioasa
sper sa nu te supere comentariile mele dar eu chiar iau foc cand vine vorba de batrani pt ca nu sunt capabili sa inteleaga ca traiam alte vremuri.

Balanta, ai gasit o bona? CUm te descurci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

salutari

eu i-am spalat la inceput in cadita lor, pusa pe suport. Apoi, dupa ce am stat in fundulet i-am mutat in cada in scaunelul special. apoi doar covoras antiderapant.Niciodata nu am fiert+racit apa de baie, nici nu i-am spalat in ceai.
Detergent am folosit multa vreme din cel special pt bebe Dermalin, fara balsam ori altceva. Am trecut apoi la detergent normal, formula sensitive si balsam (initial pt bebe, acum normal).
La chiuveta nu i-am spalat cat erau mici, pt ca la vremea aceea nu aveam calorifer montat in baie (asa cumparasem apartamentul) si imi parea ca era cam racoare.

Am si eu luptelele mele cu mama/soacra pe diferente de opinii... cu imbracatul, mancatul, de la soacra si niste babisme, superstitii... apoi comparatiile cu copiii altora si mai ales cu ce face nu stiu ce alta mama ma terminau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Salut, fetelor!
Am vrut de mult timp sa ma alatur grupului, dar am zis sa las sa mai treaca saptamanile. Momentan am o sarcina de 10 sapt cu gemeni bivitelini si o groaza de temeri si nelamuriri. Am incercat sa sap prin discutiile voastre, dar e un pic cam dificil.

Observ ca multe sunteti deja mamici si nici pe lista nu regasesc vreun nume la gravidute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna ziua fete dragi
Recunosc ca am sorbit fiecare cuvintel scris de mamicile mele dragi , am multe de invatat din experientele voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Buna Elyana, bine ai venit printre noi.
Suntem si mamici si burtici aici, chiar unele la inceput de drum ca si tine....
Din pacate lista de inceput nu a mai fost actualizata de ceva timp, asa ca burticilor nu apar acolo. Probabil se va gasi un pic de timp si pentru asta... candva
Le vei cunoaste de pe forum, toate sunt foarte ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 29042012 spune:

Buna, fetelor! Sunt mama de fetite gemene. Acum au 7 luni si inca de la inceput le/am spalat numai cu apa calda de la robinet, fara sa avem probleme de vreun fel. Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Fetelor, si eu apreciez enorm parerea voastra, m-ati convins cu apa, mai ales ca e mult mai simplu asa, acum as vrea sa va mai intreb daca copiii pot fi imbaiati din prima zi, tinand cont ca buricul nu e uscat. Iar o colega de servici mi-a zis ca pana nu i s-a uscat buricul, nu l-a bagat in apa, ci doar l-a sters cu un prosop umed...dar si pe youtube am vazut pediatri care baga copilul in apa fara ca buricul sa se fi uscat, acum nu mai stiu ce sa cred...
Va pup si aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

buna, fetelor...

va salut si eu din nou dupa 5 zile de spitalizare. iar contractii, iar perfuzii...nu prea si-au facut efectul. se pare ca as avea niste contractii braxton-hicks putin dureroase pt ca intr-o luna nu mi-a s-a scurtat deloc colul cu toate contractiile pe care le-am avut. colul are 3.6 cm si cam atata a avut de ceva timp.

deocamdata se pare ca fetitele sunt suspecte de sindromul TTT (twin to twin transfusion) si ca s-ar putea ca doctorii sa ia decizia sa le scoata la 28 de sapt. adica peste 5 sapt... la o fetita nu se vede in continuare rinichiul si plamanul drept asa ca vestile nu prea sunt bune. :(

brigit, tu la cate sapt ai nascut?

va pup

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianaradoi

buna, fetelor...

va salut si eu din nou dupa 5 zile de spitalizare. iar contractii, iar perfuzii...nu prea si-au facut efectul. se pare ca as avea niste contractii braxton-hicks putin dureroase pt ca intr-o luna nu mi-a s-a scurtat deloc colul cu toate contractiile pe care le-am avut. colul are 3.6 cm si cam atata a avut de ceva timp.

deocamdata se pare ca fetitele sunt suspecte de sindromul TTT (twin to twin transfusion) si ca s-ar putea ca doctorii sa ia decizia sa le scoata la 28 de sapt. adica peste 5 sapt... la o fetita nu se vede in continuare rinichiul si plamanul drept asa ca vestile nu prea sunt bune. :(

brigit, tu la cate sapt ai nascut?

va pup

22 +



Am dat o cautare rapida pe net si am vazut ca asta-i o situatie rara, TTT, poate totusi nu cazul... Incearca sa nu te ingrijorezi prea tare, sa nu-ti faci ganduri negative. Sunt alaturi de tine

Anne-Mary: Imi spui si mie ce carti ai citit, te rog? Poate le gasesc eu. Sau alte fete, de unde v-ati informat cat de cat?

Si care e faza cu leganatul? La ce foloseste concret? Mie mi-a povestit maica-mea de "n" ori cat m-a leganat pana amortea si eu tot nu dormeam. Eu ma gandesc, daca acel copil are colici, sau altceva ce el nu poate sa spuna, cum il poate ajuta leganatul? Ca doar nu-i ia durerea cu mana.

Si inca ceva pt. cele care au nascut deja. Cam pana la cate luni e absolut necesar ajutorul cuiva? 2-3 luni, 6 luni, mai mult?? Asta e una din ingrijorarile mele, ca va trebui in mare parte sa ma descurc singura. Vorbesc doar de un copil acum :D si o sa nasc prin cezariana, btw.


Ah, am uneori niste dureri in partea de jos, la ovare cred :( Nu-mi vine sa iau no-spa, dar am mai luat, daca eram pe strada si ma durea rau.


Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

@Diana - sa va vegheze Bunul sa fie totul bine, oricare sunt incercarile! Unde esti internata? Ne gandim la tine si te astept cu vesti ceva mai bune Multe imbratisari si

@Diancic - baie din prima zi :) Acum m-am si gandit, daca vrei sa ai info cat mai multe, iti recomand un curs pentru parinti foarte practic si la care poti adresa intrebari unei moase senioare. Daca esti interesata, fa-mi un semn ;)

@Anne - ieri am si facut prima baie cu colaceiiii :D U are an inspiration! A fost grozav de distractiv!
Multumesc @Mirelaaa :D Nice to meet you!

Bun venit pentru noua burtica si noua mamica! Si la multi ani Andreilor si Andreelor pentru maine! Noi sper sa pornim spre Brasov in prima noastra iesire in 4, asa ca revin dupa cateva zile de experimente inafara culusului.



Mergi la inceput