Copil 'atins' de invatatoare

Copil 'atins' de invatatoare | Autor: lala

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de parerea voastra pentru ca nu stiu cum sa procedez in situatia de mai jos:

Copilul meu are un coleg indisciplinat (se ridica din banca in ore si pleaca prin clasa, se baga sub banca si incepe sa mearga taras, mananca in ore si vorbeste neintrebat). Este vorba de un copil de clasa I care banuiesc ca se adapteaza mai greu la schimbare.

Ceea ce mi se pare grav este faptul ca invatatoarea il trage de ureche, il loveste peste ceafa si, intr-una dintre zile, de cate ori incerca sa se ridice din banca il tinea de umeri si il forta sa stea joc.

Mi-am intrebat copilul al cui comportament il deranjeaza mai mult si mi-a spus ca nu poate alege intrucat comportamentul invatatoarei il deranjeaza la fel de mult ca cel al colegului dar, atata vreme cat doamna nu il 'atinge' si pe el nu este nici o problema. Nu vreau sa creasca crezand ca daca lucruri de genul celor descrise mai sus nu i se intampla lui sunt normale. Am stat de vorba, i-am explicat si totusi vin si va intreb 'Cum sa reactionez in aceasta situatie?'.

NB - La ultima sedinta cu parintii, le-am spus celor prezenti in sala, de fata cu invatatoarea, ca elevii indisciplinati sunt trasi 'usor' de ureche si de par. Nimeni nu a reactionat; singurul lucru bun este faptul ca doar un micut mai este disciplinat astfel de invatatoare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm... in mod categoric nu a fost si nu va fi o solutie violenta indiferent de natura ei.
Invatatoarea trebuie sa gaseasca alte metode.

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nu vreti sa stiti ca patea cu mine daca facea asa ceva....inseamna ca nu e in stare sa gestioneze o situatie....si atunci ..valea,la spatii verzi,maturatoare ,ca sunt doritori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Din ce povestesti tu mie nu mi se pare ''atins''.Sa fortezi un copil,sa-l tii de umeri,sa-l tragi de par si de urechi,sa-l lovesti dupa ceafa?grrrr..este inadmisibil.Poate acel copil are o problema de integrare,poate face asta din frustrare,sau sa atraga atentia,poate acasa nu-i e tocmai bine..sunt mii de motive pt care un copil poate avea un comportament nu tocmai ok,dar asta nu inseamna ca trebuie sa vina o domnita sa-l abuzeze psihic si fizic,caci asta este.
Te-ai gandit ca poate maine copilul tau va face o chestie minora si va avea parte de acelasi tratament?Ca doar e copil..si orice copil mai face si o nazbatie..
Ma mir ca la sedinta n-au fost reactii,poate acum 20 si ceva de ani era un lucru normal,dar acum e o alta generatie de parinti.M-as astepta sa fie altfel..
E trist ceea ce spui tu,eu daca as cunoaste un asemenea caz m-as duce direct la inspectorat.
Iti trimiti copilul la scoala sa invete,nu sa ia bataie...poate maine va fi altul,poate maine va fi al tau.:(
Mie mi se pare trist si in acelasi timp inadmisibil sa se mai faca carte cu parul ca in vremurile comuniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si vad ca subiectele cu copii neglijati sau loviti la scoala si gradi se inmultesc.....

Si bietul copil nu are parinti?Nu le spune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

lala, eu stiu ca un astfel de comportament este tolerat de multi parinti...as avea multe de zis dar ma abtin...

ideea este ca noi am patit-o la gradinita, doar un micut era lovit usor peste cap cand nu se supunea regulilor ( cu acordul expres al mamei, ba chiar recomandare i-as spune)...la scurt timp, fata mea se auto pedepsea, isi dadea singura palme in cap, incepuse sa urasca gradinita, era stresata ( desi pe ea nu a atins-o niciodata educatoarea)... la un sondaj scurt, cu cateva mamici cu care mai discutam, am aflat ca toti copiii stiau ca X este lovit...mnama lui X si in ziua de azi o considera pe educatoarea respectiva cel mai bun pedagog! In fine, eu am ales sa mut fata intr-un final, la scurt timp a fost inlocuita si educatoarea!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Ce se intampla cu femeile astea, "doamenele educatoare/invatatoare"? Oare chiar a inebunit toata lumea? Cum sa bati copilul altui om? As vrea sa pot face intr-un fel ca toate cazurile de abuz pe care le stiu sa le strang si sa le trimit cumva la minister. De-aia ajung cand sunt mai mari copiii sa se bata prin scoli pt toate prostiile, de-aia ajung sa termine liceul si sa nu ia bac-ul, pt ca sistemul de invatamant a ajuns o mare bataie de joc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Copilul are parinti dar nu-i cunosc. La prima sedinta cu parintii nu s-a strigat catalogul iar la urmatoarele parintii nu au mai fost prezenti. Invatatoarea sustine ca parintii sunt de acord sa foloseasca orice metoda pentru a disciplina copilul.

Oricum am fost uimita sa constat ca multi copii nu povestesc acasa nimic despre ceea ce fac la scoala si multi parinti se multumesc cu raspunsuri de genul 'am avut ore ca de obicei' sau 'a fost bine'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Si cei "7 ani de acasa" au disparut in egala masura in foaaarte multe cazuri cand ajung la scoala in clasa I-a. Corect?

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pe mine ma mira sa spun asa,ca asta e al doilea subiect deschis de altcineva ,decit parintzii copiilor maltratazi!(al doilea subiect cu aceasi tema,nu despre acelasi copil)

Atita timp cit parintzii copiilor nu se se sesizeaza si actzioneaza,voi nu prea avetzi ce face!In cazul in care ei intreprind ceva,da...putezi colateral sa participatzi,insa actziunea trebuie sa porneasca d ela ei!In rest...subiect de forum si cam atit!(din pacate)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Si cei "7 ani de acasa" au disparut in egala masura in foaaarte multe cazuri cand ajung la scoala in clasa I-a. Corect?

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna


Marius nu inteleg ce vrei sa spui cu asta.Sa inteleg ca un copil care in viziunea ta sau a unei domnite nu are cei 7 ani de acasa merita sa fie abuzat?
Sincer,nu ma asteptam la un raspuns de genul asta din partea ta.Nici nu vad legatura...generalizarile si etichetarile nu-si au rostul.

Mergi la inceput