Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (23)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

Delia nu sunt hotarata de nimic inca. Saptamana viitoare vreau sa merg la undr specialist orlist (care nu este de copii dar am incredere in el). Din ce am citit eu pana acum: operatia nu se recomanda la copii sub 5 ani pt ca pot creste la loc la fel de repede. De asemenea " 
Nu trebuie sa insistati sa operati copilul de polipi daca acesta nu prezinta complicatii ce impun interventia chirurgicala, caci in marea majoritatea a cazurilor acesti polipi se resorb pana in jurul pubertatii."
Referitor la ce ai scris tu despre raceli, pneumonii, bronsite etc dupa varsta de 4-5 ani altfel stau lucrurile.
O sa mergem sa vb cu orl ista apoi ma interesez unde la particular am putea face interventia daca ne hotaram pt ca la stat nu am incredere apoi tragem linia si hotaram.


mamica implinita cu 2 comori: printesica si junior !!



asta cu operatia pana in 5 ani e idee invechita din ce m-am documentat eu si am observat in stanga si in dreapta..sunt pareri impartite bineinteles, insa majoritatea doctorilor orl-isti carora le-am trecut pragul ( si nu sunt putini) sunt de parere ca nu varsta conteaza in aceasta decizie..sunt copilasi de 1 an-2 care au necesitat interventie..unii au probleme de respiratie si oxigenat creierasul, altii isi pierd auzul, altii fac infectii repetate..practic un dr ia decizie de operatie, adica ia in calcul aceasta posibilitate dupa ce copilul are deja la activ amigdalite/otite repetate..de la 3-4 in sus in interval relativ scurt..asta iti spun din experienta..aaa, si in plus, majoritatea spun ca recidiva depinde de cat de bine au fost operati.
oricum documentati-va si cereti pareri ca sa luati cea mai buna decizie
eu sper sa aflu in viitorul apropiat daca a fost o decizie buna

Ps acum, plecand putin de la subiect, am sa va povestesc de fetita care ne-a fost colega de salon cand ne-am operat..avea vreo 6 anisori cred ( ii picasera dintii de sus ) si efectiv m-am speriat cand am vazzut-o ..copila saracuta avea maxilarul deformat de la stat cu gura deschisa ca sa respire..eu nu credeam asa ceva pana n-am vazut cu okii mei..efectiv maxilarul de sus era mult iesit in afara =, statea cu gurita deschisa in permanenta cam cum stam noi la control la doctor si spunem aaaaa...nasul nu-l folosea deloc,era inexistent..nu vorbea corect, nu putea saracuta..se auzea un sforait permanent chair si cand respira..dupa operatie, au venit toti doctorii si asistentele care au luat parte la operatie la noi in salon sa-i spuna mamicii respective ca ei n-au vazut in viata lor asa ceva ( erau 3 doctori care operau in ziua aia si toti au venit prin rotatie)..o intrebau cum de a putut respira copila pana la varsta asta ca polipii erau imensi..cum de a stat cu ea atata..poipii nostri au fost si ei mari, enormi chiar dupa spusele doctorului, insa pusi in umbra de recordul colegei de salon..



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

catank, eu nu stiu dr., sper sa te ajute cineva pe aici cu vreo informatie tu de ce nu-i dai painica ioanei ? nu-i place sau pt ca ingrasa ?
andra mea e asa dolofanica dar nu mai pot de dragul ei cand o vad cu pulpanele alea.. chiar vroiam sa va intreb, cam cate kg au copilasii vostri ? in special mamici le de fetite mai dolofane ? la 13 kg ar trebui sa-mi fac probleme ? ai mei amandoi au fost grei ca bebelusi, insa dupa 2 ani vlad s-a desirat multa si nu se mai vad kilogramele..bine,tot mare e dar in sensul voinic.. in plus, andra mea nu pune in continuare gura pe nici o mancare in afara de ciorba..ma dispera deja ca trebuie sa fac ciorbe mereu..ieri am muncit la o oala de bors de loboda cu mult legumesi ou batut..azi mi-au zis pas amandoi ( inclusiv soata ) asa ca a trebuit sa fac alt oloi si mi-e greu sa-i diversific ciorba..adica ce-as putea sa-i fac altceva ? vara mai mergea ca mai bagam si de legume 1 zi-2 pe saptamana insa acum mai greu..supele crema de legumenu pune gura..ea vrea doar ciorba acrita ( cu bors de preferinta ) si cu carne..o fi prea mult zilnic ciorbita cu carne ? ai vostri mananca zilnic carnita ? altceva consistent in timpul zilei n-are, adica vesnicele fructe si iaurt si lapte dimineata/seara..simplu, fara fainoase/cereale..abia acum a acceptat si ea in unele dimineti cateva bucatele mici mici de paine cu unt..atat!

vlad al meu inca plange noaptea de durere..in schimb, sunt suparata cu andra ca de 3 saptamani tot ajungem pe la dr cu diagnostic de amigdalita pultacee ( desi are doar o pata alba pe amigdala ) si a luat initial ceclor, pe urma zinat..inainte sa incep al doilea antibiotic am reusit sa-i recoltez exudat faringian si nazal..si i-au iesit 2 minuni de streptococi, Dumnezeu site de unde a putut sa ia asa ceva..hemophilus infulenzae si streptococus pneunominae..nu stiu daca le-am scris bine..norocul ca sunt sensibile la zinat, ca ea lua deja de lunea trecuta..acum a trebuit sa mergem fuguta toti sa ne recoltam exudate..nu stiu cum de a reusit sa ia asa ceva, desi din ce am citit e specific copilasilor pana in 2 ani care au frati mai mari in colectivitate mi-e frica sa n-aiba si vlad acum, insa eu tot le-am facut exudate si nu aveau nimic.. am fost iar la dr azi, si m-a mai linistit, mi-a zis ca sunt si purtatori sanatosi, bla , bla..dar tot nu mi se pare ok, adica daca n-are simpotome sa o las asa ? si sa fie un pericol pt ceilalti copii ? ce fac cu ea in colectivitate ? of of tare-i complicata medicina asta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

inca una si ma duc la nani..by the way, am intrat pe net ca m-am ciondanit cu sotul si n-am somn acuma tot din cauza copiilor bineinteles..oare mai dispar vreodata discutiile astea contradictorii ca m-am saturat de ele ..sau trebuie sa ma obisnuiesc cu ele toata viata?..oricum n-am de gand sa cedez

azi am facut eu chiftelute din carne de vita +porc si multa multa verdeata, inclusiv ceapa verde..si a mancat vlad al meu vreo 5-6, nu-l mai puteam opri..si era si seara.."inca una mami, promit doar una"..
si bineinteles ca i-a dus si sorei ca n-a imparte orice cu ea..si asta refuza categoric nu,nu..pana cand a gustat putin..si ce si-o fi zis ea, ca hai ca parca merge mi-a fost frica si dupa 2 imbucaturi i-am luat-o cu jale mare..
sotul a facut piza, dar n-a avut succes ca mine cu chiftelele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

sa va mai zic 2 cuvinte de andra, e o zapacita de copila..joaca ei e numai tipat, trantit pe jos, ridica palma si da in fracsu si nu numai, chilareala cu fracsu non stop, se ciupesc, se gadila, se harjonesc pana la inevitabilul plans, se alearga, se imbrancesc, se tavalesc pe jos, se calaresc unul pe altul ( vlad doar se face si merge in 4 labe deasupra ei ), se tin de mana si pleaca amandoi suparati pe mine " hai andra sa mergem noi la plimbare", daca cert pe unul sare celalalt in apararea lui, se pitesc, danseaza, se cocoata cine stie pe unde..off si nu-mi mai vin in minte cate si mai cate..
se tranteste pe jos imediat ce nu-i convine ceva, daca cineva se grabeste sa-i faca observatie lui vlad cu ceva, desi nu s-a intamplat asa, in secunda doi ea e pe jos si urla ca o victima ce e
uneori am impresia ca o sa-l controleze pe vlad, e mare smechera si profitoare..si plangacioasa..si urlatoare..

n-a ce reclama i-am facut..
dar nu mai pot de dragul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

somnic usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

miki, pupici, ce tari tb sa fie cand "pleaca la plimbare" amandoi...
sa stii ca si eu ramasesem cu obiceiul sa stau cu gura deschisa cand eram copil din cauza polipilor..., chiar si dupa ce i-am scos....
cu greutatea nu stiu ce sa-ti zic a mea are 10 kg si vreo 200 g si 83 de cm si sincer ii dau painica , nu multa dar ii dau la out, cu branzica, cu untulet. Carnitza aproape in fiecare zi, dar incerc sa o alternez, peste fiert, vaca, pui etc... Apica bea suficienta... Cu ciorba la noi depinde de toane, cateodata vrea , cateodata nu...
catank, bafta la cumparaturi!
Fetele stiti ce a facut Andra?
Am deschis frigiderul sa pun ceva inauntru si a scos un pachetel care era cu branza de acolo, a fugit repede cu ea in sufragerie si ( a pus-o pe un platoas de plastic cu care se juca) si a venit repede cu hartia inapoi , a deschis usa unde e gunoiul si a aruncat hartia la gunoi... M-am topit toata.... Si cand gaseste tel lui taica-su prin casa ince sa zica ati, ati si se duce sa-il duca :)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

cami, am vazut pozele , am lasat si comentarii... la ce manastire erati acolo ca tare frumos mai era..
roxy, felicitari pt realizarea Anastasiei!
fetelor , m-ati facut sa-mi fie rusine cu mastile...eu am una cu minerale care o pun odata pe saptamana, dar cred ca ar tb sa-mi mai fac si eu mai des..
yvy, mmmm baie cu spuma....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

catank, flebolog nu stiu , sa-i intreb pe ai mei, tata a avut ulcer varicos urat, i se inegrisera picioareleavea rana deschisa, stiu ca a fost la Urgenta la un profesor , dar de rezolvat a rezolvat-o cu operatie cu laser rece la dr ala arab Abu baker parca..., l-a costat ceva dar a meritat, c acum are picioarele in regula..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

neata fetele

delia eram la manastirea caraiman
e divinaaaaaaa
ca si povestea ei si a parintelui gherontie puiul

catank sunt jucariile noastre
pe toate le-am primit
acolo tocmai le selectam
dupa curatenie
ca nu aveam puse inca dulapioarele de la ikea
o sa le pozez sa vi le arat si pe acelea
cat despre cat de multe sunt
le ascund o parte
si le dau peste o luna
etc
caci antonia oricum se plictiseste de ele
sa vezi si voi cate veti strange pana la aproape 4 ani
mai ales daca ar fi 2 copilasi
am trimis deja 2 saci la tara la niste viitori fini

miki ce ma bucur ca ne-ai scrissssssssssss
si eu le dau painica la fete daca vor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

Neata!!!
Miki recunosc ca nu am avut rabdrarea/tipm sa citesc rand cu rand ce ai scris..dar revin..insa din spicuiri am inteles ca A are amigdalita....vineri vb cu o bunica-n parca despre una alta si ea mi-a zis ca pe copii ei pt afectiuni sin astea-n gat ..amigdalita, rosu-n gat...ii trata cu albastru de metil...ca vb si de antibiotic si de parerile medicilor care se cam dau cap in cap...poate iti e si tie de folos ..macar mai dezinfectezi ,caci clar asta nu distruge stafilococi&co


Bravo Dodo!!!pai sa vezi ce casa curata o sa aveti de acum incolo....

Roxy tu ziceai de A ca nu iti vine sa crezi ca traznai face....doamne cred ca daca am avea o camera sa o filmeze non stop v-ati uimi cate poate sa faca....una de ieri..eu trageam tare sa termin cu niste vase si sa bat ou+smantana la ciorba...ea a venit furis in bucatarie si mi-a luat un bidon de kechup din gunoi....si fuga in living..eu nu m-am uitat dar mi-am dat seama ca iar face o traznaie si ma duc incet si ma uit la ea..ea desfacuse capacul si baga un degetel pe gaura aia si lingea...cand ma vede ,pac da bidonul la spate si cu un zambet strengaresc incepe sa danseze..mama da ce salta din picioare...a fost asa haiosa...prin dan a vrut sa imi atraga atentia ,ca nu a mai avut timp sa fuga dupa canapea,cum face deobicei

hai ca eu venisem sa caut o reteta de spanac...faceam una buna dar am uitat-o ..parca dupa dc o luasem...pup revin

Mergi la inceput