M-am hotarat.............adoptie(83)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Felicitari!
Intreaba de obiceiurile ei alimentare, program, adica orele de mancat/dormit/jucat, cu ce ii place sa se joace, daca are vreo jucarie preferata, daca doarme singura sau cu cineva, intreaba de medicul ei de familie, de bolile pe care le-a avut pana acum si cu ce a fost tratata, daca are alergii la ceva, intreaba care este persoana preferata de ea din familia in care este, adica incearca sa afli despre ea, despre personalitatea ei.
Ar fi minunat daca ar avea o jucarie preferata, daca ar dormi cu o jucarie sau o paturica, pentru ca asta i-ar face mai usoara tranzitia la voi. Ar actiona ca un element de stabilitate in viata ei.
Nu are importanta ca au mai vazut-o si altii si nu s-a legat nimic. Daca e copilul vostru veti stii.
Va doresc sa fie bine. Doamne ajuta!

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.


carmen de fiecare data cand postezi ma uit la poza cu fetita ta
mi se pare dragalasa foc
am senzatia ca seamana cu verisoara mea cand era mica si dulcica
sa va traiasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

buna, fetelor! va urmaresc din umbra. la mine nu e nicio noutate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Va multumesc tuturor mult pentru mesaje,am sa tin cont de sfaturile voastre. Fetita este din alt sector si , pana isi face timp toata lumea implicata , mai dureaza putin... Nu am avut acces la dosar inca, nu stiu mare lucru despre ea. Vom afla mai multe saptamana viitoare!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Lista cu familii, trimisa de Oficiul Român pentru Adoptii

Anul trecut, 26 copii din sistemul vrâncean de Protectia Copilului au fost înfiati. Anul acesta au fost deja finalizate 16 adoptii, specialistii DGASPC încercând sa gaseasca familii compatibile pentru înca 22 de copii. „Trei copii se afla deja în etapa de potrivire, adica sunt în familiile care doresc sa-i adopte. Lista cu familiile este trimisa de Oficiul Român pentru Adoptii, din care noi trebuie sa selectam la rândul nostru pe cele mai potrivite cu copilul. Este un pic greoi, pentru ca aceste familii nu sunt numai din Vrancea. Avem, în prezent, pe lista, familii si din Maramures si din Bihor, dar încercsm ss ne orientam catre cele din Buzau, Galati, care sunt mai apropiate. Avem în vedere criteriul proximitatii, domiciliul. Este destul de dificil, pentru ca si familiile se regasesc pe listele cu mai multi copii. Este, cred, o scapare legislativa. Ar fi trebuit sa avem si noi la dispozitie macar 30 de zile pentru a identifica în judet la noi o familie pentru un copil, iar daca nu se gasea, atunci sa luam din alte judete... Dar asa este legea”, a explicat Nicuta Vancea.
Acum chiar nu inteleg, cum adica apar pe liste si din alte judete, inainte sa poata identifica pe cineva din judetul de domiciliu al copilului?????

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanamares spune:

Dragi mamici si viitoare mamici,
Va rog mult, ajutati-ma cu niste raspunsuri pretioase pt mine! Stiu ca ati scris mult si ca, daca as citi m-as "lumina" , timpul ma preseaza, in situatia de fata.
Intamplator, am fost doar sa vizitez copiii abandonati din spital, dar m -am indragostit de unul dintre ei. Are 1 an si trei luni, e perfect sanatos, dar e in spital. Mama il ia o data la 4 luni, incaseaza alocatia si apoi aduce copilul bolnavior inapoi in spital si il lasa acolo inca patru luni. Cei din spital nu au sesizat protectia copilului chiar pt ca desi acest copil are o mama, il abandoneaza in in repetate randuri.
Nu m-am gandit niciodata la adoptie pana ce nu am intalnit acest copil, mai ales ca mai am unul acasa, al nostru, si putem concepe. Doar ca acest copil simt ca este al meu. Il iubesc si vreau sa ii ofer o viata mai buna, sa creasca alaturi de copilul nostru biologic.
Va rog, spuneti-mi ce e de facut ca sa il pot adopta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Oana,in primul rand copilul nu beneficieaza de niciun fel de protectie, deoarece nu este in sistem. In al doilea rand chiar daca ar fi, el nu va deveni adoptabil daca mama il viziteaza, nu conteaza cat de des sau rar. Asa este legea, protejeaza fff mult parintele biologic.Chiar si un simplu apel telefonic se considera contactarea copilului.In situatia data nu ai cum sa il adopti!
Un copil devine adoptabil daca se poate dovedi ca timp de un an de zile nu a fost contactat de parinti, nicio ruda pana in gradul IV nu il vrea, si DOAR daca este in sistemul de protectia copilului.
Da, este fff trist ceea ce se intampla, din pacate copiii ca el au soarta sa traiasca in spitale mult si bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanamares spune:

Dar pot sesiza protectia copilului pentru felul in care este "uitat" 4 luni si pot cere plasamentul lui la mine??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

poate te sfatuiesti cu o angajata de la protectia copilului sau sa o cauti pe mama naturala sa il dea spre adoptie...ii dai niste banuti ca sa nu mai fie interesata de alocatia copilului si odata actele facute ptr adoptie, ea nu mai are niciun drept asupra lui, sunt doar niste idei. mult succes in lamurirea problemei, este un drum anevoios.

Mergi la inceput