Mama care abuzeaza copiii altora

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pentu mine este clar ca e un conflict intre voi. Doar intre voi adultii.
Niciunul dintre copii nu are nici o legatura cu aceasta problema a voastra a adultilor. Nici macar invatatoarea pentru ca la clasa a confirmat ca nu exista nici un conflict intre copii.
Sedinta cu parintii este clar o posibilitatea reala de a discuta voi intre voi si in prezenta invatatoarei desi nu vad ce legatura are invatatoarea cu derapajele adultilor. Dar ...in fine poate va mediaza ea.
Cred ca ar trebui sa se (re)denumeasca "sedinta pentru parinti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

sedinta ar fi cea mai potrivita ocazie de a discuta problemele existente, CU conditia ca cele 2 "impricinate" sa fie si ele prezente...

iar daca nu vor veni, e poate mai bine pe de o parte, pentru ca tu si prietena ta, poate si alti parinti, veti putea discuta pe fata despre agresiunile la care au fost supusi copiii si modalitatile in care puteti solutiona problemele, inainte ca situatia sa escaladeze si sa se ajunga la cine stie ce.

important este sa va pastrati cumpatul, atat cat se poate, sa nu se transforme sedinta in circ si schimb de acuzatii/insulte, pentru ca nu veti rezolva nimic.

puneti presiune pe invatatoare sa organizeze periodic sedinte si ore de consultatii, nu sa acorde consultanta prin telefon sau prin sms.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui anuscha2009

Abuzurile continua.....
Ieri fetita mea a fost molestata de cea mai buna prietena a acestei mamici la iesirea din scoala.
Copilul meu sta in banca cu fetita prietenei. I s-a reprosat fetei mele cu ton ridicat ca o deranjaza in ore pe fata ei. Mama mea a intrebat cand s-a intamplat acest lucru si mamica respectiva a zis ca in general, e o situatie care se repeta din clasa a doua.


Eu am sunat imediat la doamna invatatoare si aceasta a zis ca nu este adevarat, fetele sunt chiar cuminti. Ceea ce a mirat-o pe doamna invatatoare a fost faptul ca ,,prietena'' fusese recent la scoala si a vorbit cu doamna despre progresele scolare ale fiica-si si nu a pomenit de un eventual deranj.

Luni se va face sednta cu parintii si vom incerca sa clarificam aceasta situatie ridicola, dar conflictuala.
Eu nu inteleg ce s a intamplat in aceasta clasa? Ce calitate umana au aceste mamici? Sunt eu aberanta?

Fata mea este un copil sensibil si nu imi convine sa fie abordata asa.

ANNA


Nimanui nu i-ar conveni sa ii fie copilul abordat asa.
Poate ca ar trebui ca in aceasta sedinta sa se insiste pe faptul ca nici un parinte sa nu faca observatii direct unui alt copil, indiferent ce s-a intamplat.
Orice plangere are de facut sa o faca la invatatoare, problema avand loc la scoala. Daca invatatoarea nu reuseste sa rezolve conflictul dintre copii, sa se organizeze discutii intre parintii copiilor implicati si invatatoare. Cred ca asa ar fi civilizat. In caz contrar la ce se ajunge? Vor escalada violentele, intimidarile si asa mai departe.
In primul rand nu este o atmosfera favorabila desfasurarii procesului educativ. Cred ca ar trebui subliniat asta.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pentu mine este clar ca e un conflict intre voi. Doar intre voi adultii.
Niciunul dintre copii nu are nici o legatura cu aceasta problema a voastra a adultilor. Nici macar invatatoarea pentru ca la clasa a confirmat ca nu exista nici un conflict intre copii.
Sedinta cu parintii este clar o posibilitatea reala de a discuta voi intre voi si in prezenta invatatoarei desi nu vad ce legatura are invatatoarea cu derapajele adultilor. Dar ...in fine poate va mediaza ea.
Cred ca ar trebui sa se (re)denumeasca "sedinta pentru parinti"


Marius si cum numesti tu faptul ca un adult abuzeaza un copil?Un copil care nu e al lui?
Ca ma bagi in ceata,Marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Cred ca Marius considera ca acest conflict este de fapt intre parinti, iar copiii sint doar motivul de suprafata, un fel de instrumente folosite in acest conflict. Asa cum 2 parinti care divorteaza in conditii conflictuale isi folosesc copilul ca unealta in acest conflict. Posibil ca mamica agresiva sa aiba frustrari legate de ceilalti adulti care nu au probleme ca ea si care nu o inteleg (perceptia ei), si atunci se descarca pe copii, cand si cum ii vine. Acea mamica e ca un pahar plin ochi, apa fiind stresul ei de zi cu zi, sot, bani etc; orice alt incident, oricat de mic, e ca picatura care face paharul sa se reverse. Nu picatura e de fapt vinovata, ci faptul ca paharul era deja plin, dar pentru ea, e momentul de rabufnire. Asta nu inseamna ca e normal/acceptabil ce face. E nevoie de cineva matur, empatic si fara porniri de antipatie, care sa se apropie de ea sufleteste si sa o ajute sa vada ce se intampla, sa-i ofere o alta perspectiva si ceva suport emotional.

In alta ordine de idei, in Australia si prin alte tari atunci cand apare un conflict intre copii la scoala - ceva serios sau in joaca, nu conteaza - parintii discuta cu invatatorul, care are datoria sa investigheze si rezolve fie direct cu copiii, fie implicand si parintii celuilalt copil implicat in conflict. Niciodata o problema intre copii la scoala nu se rezolva parinte direct cu copilul altuia si nici parinte-parinte direct. Conflictul e la scoala, e rezolvat de scoala.

Daca cineva ar face aici ce a facut acea mamica agresiva, parintii copilului agresat ar fi cerut ordin de interdictie sa se mai apropie de acel copil simai risca si sa fie data in judecata si cerut si sa i se ceara despagubiri pentru trauma adusa copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_ella2005 spune:

Sa o luam cronologic:
1. la inceputul anului scolar, in calsa apare un copil nou care este pus in baca cu baiatul ''abuzatoarei''.
2.toate bune si frumoase pana vineri cand copilul abuzatoarei nu-l mai lasa pe baiat sa se azese in banca
3. baiatul se enerveaza si gaureste camasa pe care o poarta copilul ''abuzatoarei''

Mai oameni buni, voi pe ce lume traiti? Una este sa vii acasa cu o maneca de haina rupta de la joaca si alta e sa vii acasa cu camasa rupta din razbunare in timpul orelor de curs. Ce-i in clasa aia, care pe care, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte?
Aici in mod evident este o problema cu invatatoarea de la clasa. Un colectiv, cum ti-l formezi asa il ai. Este de neconceput ca doi copii sa inceapa sa se comporte asa de la varste destul de fragede cu toleranta invatatoarei. Pai ce vor face astia cand vor mai creste?

Anuscha 2009, ar trebui ca tu si prietena sa reflectati un pic si sa vedeti ca:
1. baiatul prietenei tale ar fi trebuit sa-i spuna frumos invatatoarei ca al sau coleg de banca nu il lasa sa se aseze in banca
2. invatatoarea ar fi trebuit sa identifice motivul pentru care asa, deodata, dupa atatea zile de la inceputul anului scolar, baiatul abuzatoarei nu mai vrea sa imparta banca
3. tot invatatoarea ar fi trebuit sa le explice copiilor ca la scoala, in colectivul pe care ea il coordoneaza, copiii trebuie sa se accepte unii pe altii si fiecare trebuie sa stea in baca in care este pus; eventual ar putea sa-i mute prin rotatie si in fiecare saptamana sa aiba alti colegi de banca
4. prietena ta ar face bine sa-i plateasca acelui copil camasa, este o paguba pe care fiul ei a creat-o si ar trebui sa-si invete baiatul ca dreptatea nu se face cu parul, ca siutatiile pot avea si altfel de rezolvari, in niciun caz nu sari sa rupi haina de pe om sau sa dai in cap cuiva
5. O eventuala sedinta cu parintii, la care eventual sa fie invitat si directorul scoii, unde sa fie prezentata clar situatia de la clasa, ce se intampla in timpul porgramului de scoala, nu barfele de la gard.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Eu inteleg ca doamna respectiva are niste probleme acasa, dar asta nu justifica atitudinea ei fata de copiii din clasa, fata de parintii si bunicii acelor copii. Nici nu mi se pare normal sa fie scuzata si mangaiata pe crestet. Fiecare avem probleme si ni le rezolvam cum putem. Poate alte familii sunt in situatii si mai tragice, dar nu se vede nimic.
Nu mi se pare normal, presupunand ca eu as fi un parinte al unui copil din acea clasa, dupa ce ca al meu copil e agresat de respectiva, eu sa fiu cea obligata sa incerc sa ii rezolv problemele ca sa nu se mai poarta asa.
Nu. Persoanele care sunt agresive sunt agresive cu sau fara probleme. Si daca nu au probleme si le cauta. Au chef sa zbiere la cineva si sa il faca de doua parale, o fac, indiferent de motivatie. Pentru ca asa se simt ele bine. Pur si simplu. E ceva similar cu dependenta de adrenalina.
Persoana aceea este pur si simplu agresiva. Nici o mangaiere pe crestet nu ii va diminua aceasta agresivitate, din contra.
Trebuie discutat clar care sunt urmarile daca nu inceteaza sa se ia de copiii altora, urmari care pot ajunge pana la plangere la directiunea scolii, inspectorat, politie, protectia copilului. Daca trebuie se implica si presa. Apropo, amenintarea, hartuirea, lovirea sunt pedepsite de codul penal, de la amenda la inchisoare.
Eu cred ca numai constientizarea urmarilor actiunilor ei o vor face sa se gandeasca de doua ori inainte de a se mai lua de un alt copil si/sau parintii/bunicii altui copil. Urmari care vor fi indreptate si impotriva ei, deci implicit a intregii ei familii, si impotriva copilului ei, caci se ajunge la izolarea sociala a copilului.
De ce nu, i se poate recomanda inclusiv sa stea de vorba cu psihologul scolii.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui anuscha2009

La fata mea in clasa este o mamica care din clasa a intaia se ia de copiii altora.

Fetita este clasa a treia. Pentru ca este cunoscuta cu ,,antecedente'' aceasta mamica, niciun parinte nu este de acord ca si copilul ei sa stea in banca cu fiul ei.

Anul acesta a venit in clasa un baietel nou, care intamplator este copilul prietenei mele cele mai bune.
Fiind nou, copiii stau in aceeasi banca.
Vineri, copilul ,,abuzatoarei'' nu a vrut sa- l mai lase pe baietel sa se aseze in banca si acesta l-a ,,taxat'' cu pixul facandu-i o mica gaura in camasa.

Mama mea este ,,responsabila'' sa il duca si pe baiatul prietenei mele la scoala. Ieri cand sa-l ia de la bloc pe copil, mama a dat nas in nas cu aceasta mamica, care a inceput sa-l agreseze verbal si prin pozitia corpului pe baiatul pietenei mele, spunand ca acesta i-a taiat baiatului ei o camasa scumpa pe care ea a dat 39 de lei si ponegrendu-i parintii.

Copilul a inceput sa planga si sa-si ceara scuze, dar mama respectiva mai tare a inceput sa urle, sa-i spuna ca-l duce la politie, copilul mai tare s-a umilit si isi cerea scuze. Inteventiile mamei mele, ulterior ale invatatoarei au fost de prisos. Mama asta urla, ameninta si agreseaza de ieri intr-una.
Ce este de facut in acest caz?

Pe mama mea (femeie in varsta) a durut-o inima toata ziua.

Vreau sa va zic ca nu este un caz singular, din clasa a intaia aceasta mamica abuzeaza copiii altora. Baiatul ei a dezvoltat o strategie ca sa nu o incaseze el, iese primul si spune ca X l-a imbrancit, l-a sifonat, etc.

Si fetita mea, anul trecut copil nou in aceasta clasa a ,,incasat-o'' de la aceasta mamica, eu o evit cat pot, dar, totusi ar trebui facut ceva mai mult si nu stiu ce.

ANNA


De la aceasta postare s-a pornit. Copilul cel nou i-a facut o mica intepatura in camasa cu pixul. Hai sa nu exageram, gaura aia cu pixul (mi-am facut eu acum una in tricou ca sa vad cum naiba e) nici macar nu rupe materialul, doar separa un pic fibrele, care se dau la loc daca le asezi un pic cu unghia. Da, ramane un pic o pata de pix.
Chestia asta se face intr-o secunda, ma rog si o secunda e mult, cand poate doamna scrie pe tabla.
La fel de bine, in loc sa ii intepe camasa cu pixul putea sa ii faca o mazgalitura pe mana sau pe caiet.
Nu inseamna ca s-a razbunat, ca mai stiu eu ce a facut. Copiii se mai sicaneaza intre ei la scoala. Unele sicane sunt discrete, invizibile aproape invatatoarei. Uneori chestiile mici sunt pur si simplu lasate sa curga, pentru ca sunt copilarii, iar copiii chiar nu tin cont de ele, peste 15 minute sunt cei mai buni prieteni la loc, ba mai fac si haz de mazgaleala respectiva.

Mama copilului cu camasa "gaurita" de pix are reactii mult exagerate. Nimic, dar nimic nu justifica terorizarea unui copil, cu atat mai mult cu cat nici macar nu este al tau.
Daca suferea maxim pentru camasa aceea, putea sa ia legatura cu doamna sa o roage sa ii transmita mamei celuilalt copil sa ii plateasca camasa pentru ca ea, fiind o perfectionista, o considera distrusa.

In lumea in care traiesc eu o gaura cu pixul in camasa nu inseamna camasa rupta din razbunare de un monstru care nu isi poate stapani instinctele distrugatoare. O gaura cu pixul in camasa ramane ceea ce este, o gaura cu pixul in camasa. Si urlatul, amenintarea si intimidarea unui copil raman si astea ce sunt: urlat, intimidare si amenintare. Care pot si trebuie sanctionate.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat
De la aceasta postare s-a pornit. Copilul cel nou i-a facut o mica intepatura in camasa cu pixul. Hai sa nu exageram, gaura aia cu pixul (mi-am facut eu acum una in tricou ca sa vad cum naiba e) nici macar nu rupe materialul, doar separa un pic fibrele, care se dau la loc daca le asezi un pic cu unghia. Da, ramane un pic o pata de pix.
Chestia asta se face intr-o secunda, ma rog si o secunda e mult, cand poate doamna scrie pe tabla.
La fel de bine, in loc sa ii intepe camasa cu pixul putea sa ii faca o mazgalitura pe mana sau pe caiet.
Nu inseamna ca s-a razbunat, ca mai stiu eu ce a facut. Copiii se mai sicaneaza intre ei la scoala. Unele sicane sunt discrete, invizibile aproape invatatoarei. Uneori chestiile mici sunt pur si simplu lasate sa curga, pentru ca sunt copilarii, iar copiii chiar nu tin cont de ele, peste 15 minute sunt cei mai buni prieteni la loc, ba mai fac si haz de mazgaleala respectiva.

Mama copilului cu camasa "gaurita" de pix are reactii mult exagerate. Nimic, dar nimic nu justifica terorizarea unui copil, cu atat mai mult cu cat nici macar nu este al tau.
Daca suferea maxim pentru camasa aceea, putea sa ia legatura cu doamna sa o roage sa ii transmita mamei celuilalt copil sa ii plateasca camasa pentru ca ea, fiind o perfectionista, o considera distrusa.

In lumea in care traiesc eu o gaura cu pixul in camasa nu inseamna camasa rupta din razbunare de un monstru care nu isi poate stapani instinctele distrugatoare. O gaura cu pixul in camasa ramane ceea ce este, o gaura cu pixul in camasa. Si urlatul, amenintarea si intimidarea unui copil raman si astea ce sunt: urlat, intimidare si amenintare. Care pot si trebuie sanctionate.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Ai pornit cu un pas mai tarziu. Copilul care a gaurit camasa nu a fost lasat sa stea in banca. Hai sa mergem corect. Gaurirea camasii este un rezultat, un efect al altui gest.
Indiferent insa acest incident trebuia solutionat la scoala de catre invatatoare.
Pe de alta parte copiii au stiut poate in mod natural sa treaca mai departe, ei nu au pus "pica" "ciuda" motiv pentru care a doua zi erau impreuna se jucau impreuna... dar adultii... sa te tii nene--- hau hau hau, whau whau whau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui carmencat
De la aceasta postare s-a pornit. Copilul cel nou i-a facut o mica intepatura in camasa cu pixul. Hai sa nu exageram, gaura aia cu pixul (mi-am facut eu acum una in tricou ca sa vad cum naiba e) nici macar nu rupe materialul, doar separa un pic fibrele, care se dau la loc daca le asezi un pic cu unghia. Da, ramane un pic o pata de pix.
Chestia asta se face intr-o secunda, ma rog si o secunda e mult, cand poate doamna scrie pe tabla.
La fel de bine, in loc sa ii intepe camasa cu pixul putea sa ii faca o mazgalitura pe mana sau pe caiet.
Nu inseamna ca s-a razbunat, ca mai stiu eu ce a facut. Copiii se mai sicaneaza intre ei la scoala. Unele sicane sunt discrete, invizibile aproape invatatoarei. Uneori chestiile mici sunt pur si simplu lasate sa curga, pentru ca sunt copilarii, iar copiii chiar nu tin cont de ele, peste 15 minute sunt cei mai buni prieteni la loc, ba mai fac si haz de mazgaleala respectiva.

Mama copilului cu camasa "gaurita" de pix are reactii mult exagerate. Nimic, dar nimic nu justifica terorizarea unui copil, cu atat mai mult cu cat nici macar nu este al tau.
Daca suferea maxim pentru camasa aceea, putea sa ia legatura cu doamna sa o roage sa ii transmita mamei celuilalt copil sa ii plateasca camasa pentru ca ea, fiind o perfectionista, o considera distrusa.

In lumea in care traiesc eu o gaura cu pixul in camasa nu inseamna camasa rupta din razbunare de un monstru care nu isi poate stapani instinctele distrugatoare. O gaura cu pixul in camasa ramane ceea ce este, o gaura cu pixul in camasa. Si urlatul, amenintarea si intimidarea unui copil raman si astea ce sunt: urlat, intimidare si amenintare. Care pot si trebuie sanctionate.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

hau hau hau, whau whau whau.


Si in opinia ta,de ce adultul care a abuzat copilul altuia nu e vinovat?Ca sutiatia de fond ramane un adult abuzeaza un copil care nu e al lui.....Hau hau nu cred ca e un raspuns..parerea mea.

Mergi la inceput