Piersicute de iulie-august 2012 (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tamys spune:

Buna fetelor,

Draga Balanta si baietelul meu tipa din cand in cand fara motiv de abia il potolesc dar il iau in brate, il leagan, il mai asez pe burtica, vorbesc cu el si pana la urma se potoleste, deci nu esti singura.

B_1403 vezi ca poate are colici si fetitza noastra e agitata de cateva zile, dar o leganam si cand o plimbam pe afara in carut, dar doar ziua, noaptea doarme ca un ingeras. Referitor la uitatul peste cap trebuie sa-i muti capusorul si sa-i distragi atentia. Sa fii mama cu un bebelus nu e greu sa vezi cum e la dublu.

Fetelor scuze ca n-am mai scris dar sunt ca intr-o uzina unde se lucreaza non-stop, singurul moment de relaxare este cand ii scot in parc atunci dorm amandoi.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Am pus si cateva poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Fetele,mamicile....oare da careva dintre voi la bebelus lapte care are proteinele taiate....care zic astia pe aici ca usureaza mult digestia?Noi nu am dat....si vreau sa incerc dar imi tot face mama teorie...ca nu e normal;laila cam are gaze si crampe...i dau picaturi pt crame si gaze....dar mare efect nu au...Precizez ca-i dadui lapte fara lactoza de la similac de o saptamana...si tot degeaba.....si mama e panicata rau ca prea multe experiente vreau sa fac pe copil;de mi-ar fi soacra si ar fi asa de autoritata....nu ne-am vizita deloc,pe bune

Balanta....aoleu prin ce trecusi!!!! laila se mai zgarie si ea din cand in cand,isi baga gherutele in ochi....si asa si la noi....sa vezi tipete;i le tai,i pun manusi....si cum necum tot i dau 2 secunde si parca dinadins se zgarie;noi o patiram de destule ori.
Beatrice mami de Maya....eu dorm caci ma lasa sefa de la 10 la 3....dupa care incepem dansul si toata ziua...sunt cu capsa pusa si fara chef/vlaga....Mama sta cu ea in timpul zilei....dar noaptea mi-a interzis categoric sa o deranjez....Imi planuiesc sa fug undeva sa dorm o saptamana....sau macar 2 zile asa...intr-una....sa ma satur.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Salutare! Nu-mi mai ajunge timpul sa mai intru prea des, sper ca sunteti bine toate si toti

Noi suntem ok pana acum, bebe Maria e tare dulce si cuminte, multumesc lui D-zeu! Se mai plange si ea de burtica dar inca face fata cu brio colicilor. Azi am trecut-o pe colief, sa vedem cum o fi, ii dau in paralel si Espumisan. A luat f bine in greutate in prima luna jumate, 1.5kg si 5cm, deja tre s-o imbrac cu hainute de aproape 3 luni.
Cea mare in schimb, destul de geloasa, incerc pe cat pot s-o implic in activitatile ce tin de bebe si nu numai dar tot e greu, pana acum era ea si numai ea in centrul atentiei. Am avut-o si f virusata pana ieri, dar vad ca Maria nu a luat, slava Domnului.

Cam atat despre noi. Mai intru cand apuc. Mor de somn si parca vad ca de cum adorm se trezeste mandruta sa pape


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Am scris un mesaj si am uitat sa ma loghez, asa ca l-am pierdut.

Noi suntem un pic mai bine, sub efectul probioticului pe care l-am reluat. Tot mai are o stare subfebrila dimineata 37-37.1 si dificultati inainte de primul kk al zilei.Acum doarme de mai bine de 3 ore, se va trezi probabil pe la 10-11 si apoi sper sa fie liniste pana dimineata.
Pe mine ma dor incheieturile si mai tare dupa ultima sedinta de fizio de azi... nu stiu ce mi-a atins pe acolo, barbata-miu zice ca e de bine,se vindeca...oare?

Citesc acum 'What to expect the first year" si imi place, e o carte scrisa cu bun simt si simt al umorului.

Delia, de ce nu dormi cand sta mama ta cu Laila si esti acasa, bineinteles? Sau sta cu ea numai cand esti plecata. Oricum, e mai bine ca o ai acolo. Si al meu se zgarieeee pe fata, e suficient un coltisor de unghie, toata ziua cioplesc la ele si apoi uit la care manutza i le-am taiat...

Balanta, groaznic trebuie sa fi fost sperietura cu Marc. Bine ca a trecut.

Bumbita, bine ai revenit. Pupici Mariei.

Beatrice, mie din poze mi se pare ca fetita are ochisorii vii si ageri si absolut normali. E clar ca ii focalizeaza, mai departe nu stiu, dar e bine sa ceri mai multe opinii medicale si sa nu te iei dupa medicul de familie care nu e specialist.

Maria, foarte frumoase pozele.

Carmen, flacaul tau se face pe zi ce trece mai frumos si expresiv. Clar, 21 iunie e ziua baietilor frumosi! (cra cra...)Foarte dragute cizmulitele, avem si noi ceva asemanator dar nu cu blanita inauntru.

Va pup, ma duc sa vad ce face bb si sa decid daca ma mulg si ma culc langa el sau il trezesc sa pape. Pe maine!

**************************
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Va salut si va dau si cafeaua pentru ca eu sunt la birou de la ora 7. In schimb niciuna dintre fetele cu care lucrez nu ar fi spus ca vine vreuna de dimineata sa ma ajute. Acum nu stiu, dar eu cred ca le platesc destul de bine adica le dau 2500 lei , trecuti si in cartea de munca, cu program de la 9 la 17. Asta e, nu am ce face. Daca dau cu mopul sau matur ceva , isi ridica picioarele dar, nu mi-ar lua una mopul din mana. Ma rog , poate sunt eu cu capul. De fapt, nu sunt angajate sa-mi dea mie cu matura in birou.Cred ca v-am innebunit sau poate nu stiu nu am dreptate.Ieri, s-a suparat si cumnata-mea pe mine ca i-am vorbit eu nu stiu cum. In fine, ea sta toata ziua acasa nu are servici , nu are copii si tot ei ii ia toata lumea apararea. Iar, eu muncesc ca proasta si tot eu sunt de vina.M-a luat si soacra-mea, ca e suparata pe mine, ca i-am vorbit cumnatei nu stiu cum. In fine, m-am plans destul. YYYYYYe, azi plec la munte cu copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Buna fetelor. Ada multumim de cafea. Nu cred ca esti exagerata dar poat nu ar trebui sa mai astepti sa aiba ele iniiativa ci sa le spui direct si sa vina mai devreme cand ai nevoie si sa le sugerezi ca trebuie un pic de curatenie.

Am vazut si eu noile poze, ffff frmosi copii avem.

Kimmy la ce orajori are Emma nu e de mirre ca sugea mereu, atat timp cat e hranit cu lapticul tau nu ar trebui sa iti faci griji decat pt.spatele tau.

Carmen foarte sic cizmulitele, de unde le-ai luat? Am vazut localizarea ta de pe harta din picasa si cred ca stam pe aceeasi strada.Noi stam in spatele teatrului .Daca este asa poate ne vedem odata la plimbare cu piticii.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ada oamenii se invata cu binele si li se pare normal, incep sa aiba pretentii; cand pierd ce au realizeaza ce bine era...
cat prieveste curatenia la locul de munca... tine de bunul simt sa faca si ele nu doar tu

_1403 se uita doar cu privirea sau tine capul pe spate ca sa se uite in sus? dce a doua varianta verifica cu pediatru dc nu e torticolis sau hipertonie

freedelia vino in Ro sa ii faci operatia lui jeff
multa sanatate


balanta stiu cum e cu tipetele alea (am experimentat la primu, simti ca mori si invii la loc pana inceteaza...eu nu le am gasit explicatie...

maria cum mai e ana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Neatza.

Ada am lucrat si eu in tinerete la un cabinet notarial, dar eu veneam cu juma de ora inainte si faceam curat. Si nu ma platea cu atatia bani.

Fleur clar cra cra craaa

Maria eu am un parculete langa mine aici. E ff mare, de fapt lung. Se termina in fata la liceul tv. Haideti si voi aici. Sunt si leagane pt pitica. Cizmulitele le-am luat aseara de la c&a. V-am zis ca sunt reduceri 20%. au costat 32 ron. Au si pt fetite cu hello kitty.

Mai vroiam sa mai zic ceva, dar am uitat.

Tamys bine ai revenit, te mai asteptam. Si balanta e tot cu uzina :)). Eu va admir oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Buna tuturor,

Sunt si eu mama unei piersicute - Vladimir, nascut pe 9 iulie. Este primul nostru copil.

V-am urmarit putin la odisee, la inceputul sarcinii, dar nu am scris niciodata pentru ca stiam ca nu pot urmari / interveni foarte des. In plus, am avut o sarcina cu risc crescut si am avut mari emotii pana la sfarsit.
Am nascut prin cezariana (prezentatie pelviana, dubla circulara de cordon) baietelul, de 2980 g si 49 cm.

Alaptatul mi-a dat ceva batai de cap doar in primele doua saptamani, apoi s-au reglat lucrurile asa ca alaptez exclusiv si acum. Avem acum 5,600 kg si imi cam fac griji pentru cum se situeaza pe curba lui de crestere, dar daca e sa apara probleme, le vom aborda la momentul respectiv - incerc sa raman calma si relaxata.

Cu somnul stam binisor. Am glumit mereu cu sotul ca l-au invatat de la maternitate cum e cu ziua si noaptea. Am respectat si noi "regulile" pe care le citisem - lumina putina noaptea, vorbit cu el doar daca e absolut necesar (cate un "shh" daca se agita), schimbat doar daca e nevoie. Intre 7 seara si 7 dimineata avem cam 3 treziri, dar de fiecare data mananca si adoarme imediat. Ziua a fost mai dificil - dormea doar in brate sau alaturi de mine in pat, dar cam de o saptamana reuseste sa adoarma singur, infasat si cu suzeta. Reprizele de somn de zi sunt, pe ceas, de 45 de minute - doar daca dorm langa el reusesc uneori sa il fac sa intre si in al doilea ciclu de somn si avem 1.5h. In total doarme cam 4-5h ziua.

Apropo de suzeta, cea cu care se impaca cel mai bine este de la DM. Mai avem si de la chicco, physio soft, dar e grea si o scoate (accidental) foarte usor - apoi o striga, ea nu vine, stiti cum e .

Colici nu am avut, din fericire. Plange mai rau doar cand este foarte obosit (overtired) - plansul acela prin care se vede ca incearca sa blocheze orice stimul exterior, ne da senzatia ca nu mai vede, nu mai aude nimic (la modul figurat). Incerc sa am grija peste zi sa doarma cat trebuie, ca sa nu ne lovim de plansul acela sfasietor (nu dureaza mai mult de 5 minute, dar mereu pare o vesnicie) spre seara. De cele mai multe ori imi reuseste.

Fleur, si eu in sarcina am avut doar cartea What to Expect When You're Expecting, iar acum ... The First Year. Imi plac foarte mult.

Acum, ca sa "contribui" si eu cu ceva:

- pentru aproape orice intrebare legata de alaptare, am trecut intai pe aici: http://kellymom.com/ - nu stiu daca s-a mai mentionat
- cand inca invatam sa intelegem ce ne comunica bebe, ne-a ajutat clipul de aici: (5 words babies use) www.youtube.com/watch?v=nv3-74EFtWQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nv3-74EFtWQ ; si acum "eh eh" inseamna negresit ca trebuie ragait

Va multumesc pentru atentie, pentru cafelute, si data viitoare sper sa nu ma mai lungesc atat si sa raspund punctual si eu

Ana

Mergi la inceput