sistem de aerisire pe sub pamant

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Inteleg, am descris prea minimalist si asa nu se intelege despre ce e vorba .

Se pot gasi detalii cautand dupa "Sistem schimbator de caldura aer-sol pentru o ventilatie controlata" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Timeea, am inteles acum.
Foarte, foarte buna solutia. Intrebarea mea este : e scumpa solutia asta? Ce sistem de incalzire folositi? Ati facut un calcul de eficienta (adica cat economisiti prin preincalzirea aerului), vis a vis de amortizare? Despre racirea pe timpul verii, nu ma pronunt, pe mine ma omoara vara nu temperatura aerului, ci umiditatea.
(na, ca sunt mai multe intrebari)

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Sistemul de incalzire al casei va fi clasic, adica centrala pe gaz si calorifere . Solutia asta de care va tot povestesc noi chiar o s-o implementam, mai la risc asa, fara niciun calcul de eficienta personal, am vazut calculele altora, ramane sa ne lamurim in timp, dupa niste ani poate .
Umiditate mare nu mi se pare ca ar fi zona .
Producatori sunt mai multi (ma refer la tevile alea tratate cu ioni de argint), nu toti au preturi enorme , implementam sistemul la dimensiune mai mica deoarece si casa e mai mica si nu stiu totalul la cat se ridica inca, deocamdata sunt sapate santurile , 36 ml , si tubulatura nu trece de 1500 ron pe diametru 110 mm, respectiv 4500 ron daca alegem de diametru 200 mm . In acest moment nu stiu cat ne vor costa filtrele si ventilatorul si montarea intregului sistem, dar nu poate fi ceva de speriat ca pret, sper .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Marius, poti da cateva detalii despre sistemul varului tau?
Ce instalatie de incalzire are in completarea pompei de caldura(gaz/electric)? Incalzirea se face prin pardoseala sau cu calorifere? si, cat a costat, macar aproximativ toata instalatia(pompa + centrala complemantara + restul). Daca ai putea spune si volumul de aer incalzit, ar fi o informatie completa
Timeea, felicitari pentru sistem! Bafta! si la sfarsit sa vii aici si sa zici ca sunteti f multumiti de alegerea facuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are nici un sistem suplimentar de incalzire si/sau racire.
Casa este termoizolata din constructie.
La cat mi-a povestit si cat am vazut eu are efectuate doua foraje verticale (nu stiu acum adancimea dar intreb) si intoduse doua conducte pana in panza freatica. distanta dintre cele doua foraje(tevi fiind de aprox 20-30ml.
Printr-un loc scoate apa care are (dau exemplu numeric principial nu corespunde cu realitatea dar intreb) 14 grade aceasta este intodusa in pompa unde este:
A. racita de la 14 grade la 5 grade. Apa de 5 grade este reintrodusa in sol pe cealalta teava. Cele 9 grade luate de la apa sunt transmise apei din circuitul intern care este incalzita de la 15 grade la 24 de grade. Apoi de la 24 la 31 si tot asa pana la temperatura dorita. Ideea este ca se "fura" cele 9 grade din apa din pamant si se cedeaza apei din circuitul intern... asta inseamna calorifere si apa menajera.

Vara doar comuta un buton si tot sistemul il pune pe invers.
Adica vine apa cu cele 14 grade si este incalzita de pompa la 23 de grade iar apa din circuitul intern este racita si tot asa si astfel este utilizata la racirea aerului din casa.

Singurul consum este curentul electric.
Tot motorul si convectorul sunt de dimensiunea de aprox. 1m inaltime 0.5m latime si 0.5m adancime si stau pe un suport metalic intr-o anexa a casei. Motorul este destul de silentios nu se aude din casa - doar din anexa are un zgomot lin.


www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Madalina, pompa de caldura este ea insasi o "instalatie de incalzire/racire". Principiul este folosirea unei surse de temperatura constanta (apa, aer, sol) denumita sursa rece, incalzirea ei prin compresie brusca si cedarea caldurii agentului termic printr-un schimbator de caldura (opusul inseamna decompresia printr-un ventil, care duce la racire).
Chiar daca incalzirea prin compresia brusca este spectaculoasa, eficienta pompei de caldura creste daca diferenta dintre sursa rece (apa, aer, pamant) si agentul termic de care avem nevoie este cat mai mica. Din acest motiv, sistemele de distribuire a caldurii vor fi alese dintre cele care folosesc agent termic cu temperatura joasa (30-40 grade) si alea ar fi incalzirea prin pardoseala, prin pereti sau convectoare. Cu alte cuvinte, caloriferele radiante sunt net dezavantajate, datorita temperaturii mari (50 grade)a agentului necesara.

Un exemplu de pompa de caldura este banalul aparat AC, este o pompa aer-aer, doar ca aerul cald/rece rezultat este eliberat in incapere si nu intr-un schimbator de caldura. Bine, ar mai fi si alte diferente, adica aparatul de AC nu are (in modul de iarna) instalatie exterioara de degivrare (unele mai smechere cica au inceput sa monteze niste rezistente...), motiv pentru care se umple de gheata unitatea exterioara. Dezavantajul este ca la temperaturi foarte scazute nu functioneaza, pentru ca diferenta dintre sursa rece (exterior) si ce ai tu nevoie in casa este foarte mare. Si atunci revenim la apa-sol, in subteran temperatura este mai mare si constanta.


Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihain2010 spune:

Eu folosesc asa ceva. Totul a inceput ca un sistem de drenare a apei. Apoi aerul din teva bagata in pamant il folosesc pentru a raci/incalzi o camera unde cresc prepelite.

Nota: nu e teava speciala, nu folosesc sisteme de filtrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Mihain2012 , te rog daca poti sa-mi raspunzi la intrebari :
ce temperaturi ai astfel in incaperea respectiva vara si iarna si daca mai folosesti pt acel spatiu si alte surse de incalzire/racire in paralel . Ce diametru au tevile si la ce adancime sunt ingropate ?
Multumesc anticipat !

Mergi la inceput