Merita sa iau o masina de spalat vase?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Daca tot ati dat-o pe gatit cu topicul asta, tocmai am terminat o maioneza pentru salata de vinete. Erau niste vinete nu atat de albe asa ca le ajustez cu maioneza. Am terminat-o rapid in 15 min. (Fara mixer - doar cu lingura de lemn) La noi in casa doar eu fac maioneza, caci imi iese intotdeauna.

A pomenit Marius de ficat, exact asta am avut si noi la pranz, (doar ca de pui) insa vreau sa va scriu cum il facem, pentru ca iese bun asa.

Reteta - Ficatei de pasare:
Se ia o ceapa mare si se curata, se cresteaza in patru pe fata, in patru pe dos (astfel incat sa fie crestata intercalat deci in 8)si se pune asa intr-un vas cu peretii inalti.
Ficatii de pui se aleg, se spala si se pun peste ceapa. Se acopera toti cu ulei si se aseaza un capac peste vas.
Se pune vasul pe focul mic (cu o plita sub vas) si se lasa asa pana incepe sa clocoteasca uleiul. De atunci mai socotiti in jur de 30-35 min.
Sare puneti individual, in farfurie cand mancati. Se poate folosi si un pic din uleiul ala in care fierbe pentru a nu fi asa de seci.

Cum spunea si Marius, cu o salata de cruditati sau chiar o garnitura...e o masa.
Cam o data, de doua ori pe luna, facem ficatei de pui sub forma asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Buna.

Eu zic ca merita. Majoritatea care zic ca nu probabil ca nu au sau nu o folosesc.

Citat:
citat din mesajul lui ralucutza77


1. De exemplu, pentru o familie cu 4 membri, e suficienta o songura spalare pe zi? - Da, sau la 2 zile.
2. Cam cat dureaza un ciclu de spalare? - de la 30 de minute (clatire mai mult, pentru vase aproape curate) pana al 2 ore. Durata e estimativa.
3. Foloseste si detergent de vase? De care? Da. Tu alegi.
4. Se pot spala in masina si oale mai greu de curatat (ex: ceaunul in care am facut mamaliga)? Exista un ciclu special de spalare pentru vase mai greu de curatat, sau pot fi spalate la un loc cu farfuriile? - depinde de masina. se poate spala si ceaunul, dar va trebui sa cureti filtrele imediat dupa. eu nu recomand sa faci asta, mai bine cureti rezonabil ceaunul. poti folosi la acelasi program, ce vase vrei tu
5. se intampla frecvent sa scoateti si vase murdare din masina? Nu. trebuie sa stii ce progranm folosesti. un program de spalare usoara, recomandat pentru pahare de ex, nu va scoate o oala in care ai avut mancare cu sos gras
6. Comsuma mult curent/apa? scrie in specificatiile masinii. fiecare progam are consumul lui . eu am calculat si ma costa detergent + rinser + curent + apa cam 7 lei/ spalare.
7. Puteti sa imi recomandati un model/producator? (daca se considera reclama, am PM activat). eu folosesc Whirlpool si sunt multumita de ea.

Multumesc mult!

Cu pla!






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Ce nemultumiri auzisem eu pe la cunostintele mele erau legate de faptul ca un ciclu de spalare dureaza foarte mult si ca se intampla sa scoti vase murdare din masina. Banuiesc ca nu aseaza ei vasele cum trebuie si/sau ca nu stiu sa o foloseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

depinde ce inseamna mult. eui folosesc cel mai des un program de 1 ora, parca o ora si ceva (este si programul eco al masinii, cu cel mai mic consum de apa, detergent si energie). nu ma deranjeaza cu nimic, in majoritatea cazurilor pornesc masina seara dupa 8.30, chiar 9. cand se termina, deschid usa si atat. scot vasele de abia dimineata.
mama si-a luat o masina marca proprie carrefour - a fost in jur de 600 ron acum un an. si are intr-adevar doar 4 programe, toate lungi. dar e foarte multumita de ea, chiar spala asa cum trebuie.
si da, se intampla sa scoti anumite vase ne-spalate sau cu urme. daca nu le asezi bine, daca se muta pozitia lor in timpul spalarii... daca sunt ceva resturi incrustate.... etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Merita. A mea are 10 ani si eu nu mai spal de mana decat foarte putine vase( pe care le am de la mama, fara permisiunea expresa de a fi spalate in masina, ce mi-am cumparat eu mi-am luat dupa verificare prealabila). Spal 1 data pe zi sau 1 data la 2 zile, tot 4 pers.,am ciclurile de spalare de 2 h. si jumatate, dar nu m-a deranjat niciodata asta, am vase destule. Folosesc consumabile de la DM, eu sunt multumita. Spal si vasele mari impreuna cu farfuriile, dar pe cele care stiu ca s-a lipit ceva mai gros le razuiesc in prealabil cu un card bancar). Eu nu inmoi niciodata vasele si nici nu le curat decat de resturile mari, samburii de rosii se duc tot in masina, de exemplu. Da, mai scot si vase murdare, dar "frecvent" nu e deloc cuvantul pe care l-as folosi, mai degraba "rareori". Consuma f putina apa, curent nu stiu, dar cu siguranta scrie in cartea tehnica. Eu am Bosh, dar cred ca daca ar fi s-o schimb mi-as lua una mai ieftina.
Mai speli rufe altfel decat cu automata? Iti faci probleme ca masina de rufe consuma curent/apa, detergenti, sau ca unele rufe mai ies murdare? Eu le pun pe aceeasi treapta, si pe cea de rufe, si pe cea de vase, n-as mai renunta la nici una din ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Ok, din ce am vazut pana acum pe forum, Bosch e cea mai laudata. Dar si costa. Beko are cineva, de exemplu? E ok? Roxana, tu parca aveai Candy, nu? Ai vreun repros?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lari_ruseti spune:

Buna.
Eu am Beko de 12 seturi si sunt ffff. multumita. O am de 2 ani si isi face treaba f bine. Are un pret acceptabil si ti-o recomand cu drag. Dupa ce o sa o ai, nu o sa mai poti fara ea. Succes si tine-ne la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Categoric DA, merita!
Si am 2 exemple in familie de familii care ne-au criticat pt masina de spalat vase, ca e un moft. Soacra mea (deh..) a fost printre critici, peste ani si-a pus in cap ca vrea si ea o masina de spalat vase.La 2 saptamni de la achizionarea masinii de spalat vase sotul primeste un telefon, soacra-mea plangea in hohote ca nu ii mai functioneaza masina de spalat vase, ce o sa faca ea acum?... jale mare! Drama! Am plecat sa o reparam, nu mai avea sare sau ceva de genul asta. Ideea e ca din cel mai are critic, a devenit cel mai impatimit fan al masinii de spalat vase :)

Acum si varianta cealalta. Avem cunostinte care au familie mai mare 6 membrii si mi-au spus ca la ei masina de spalat nu face fata, dureaza destul de mult si ar insemna sa aiba tot timpul vase murdare care asteapta. Prin urmare la ei exista regula fiecare isi spala farfuria, doar cratiti ,oale etc se baga la masina.

Whirlpool

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ralucutza, da, eu am Candy. mi se pare ff ok. ca mai da rateuri... mai da, dar am vazut rateuri date (la sora mea) si de un hotpoint de 2000 de lei. de Bosch nu am avut sub nicio forma bani.
am folosit initial pastile, am trecut pe detergentul praf dupa ce de vreo 3-4 ori nu s-a topit pastila. nu pot sti de ce, pur si simplu asa se intampla. cu detergentul separat nu am avut probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lari_ruseti spune:

Buna din nou.
Spunea cineva parca de curatatul cu otet al masinii. Poate sa-mi explice si mie procedura?
Si Roxana, cum folosesti detergentul pudra?
Mai exact, pui in compartimentul pastilei, dar ce cantitate?
Multumesc.

Mergi la inceput