Cat de vizionar(a) esti?

Cat de vizionar(a) esti? | Autor: admin

Link direct la acest mesaj

Exemplu 1: Acum vreo 10 ani, socrul meu imi povestea ca s-a inventat video-telefonul! Nu i-am dat atentie, mai ales ca mereu venea cu cate o poveste care mai de care mai putin credibila... Desi lucram in IT nu mi-am imaginat ca in numai cativa ani o sa poti sa vorbesti video de pe telefonul mobil!

Exemplu 2: Cand eram mic eram inebunit dupa Jules Verne. Am incercat sa-l fac si pe baiatul meu sa-l citeasca... dar s-a plictisit teribil. Jules Verne a fost un mare vizionar dar multe din previziunile lui s-au intamplat deja. Este greu sa impresionezi un pusti nascut in era Internetului cu ideea ca poti sa ajungi pe luna cu o racheta trasa de un tun. Totusi JV scria aceasta carte (De la pamat la ;una) in 1865!

Viata trece pe langa noi. Suntem ocupati cu jobul, cu copiii, cu casa, cu masina, cu ziua de maine, iar in momentele de relaxare, alegem lamentabil intre o ceafa de porc aruncata pe gratar si un show TV care nu ne "incalzeste" mai mult de 2 neuroni. Citim din ce in ce mai putin, carti din ce in ce mai comerciale. Nu mai avem timp de istorie, filozofie, stiinta (fie ea si popularizata). Ne trezim nauci cand auzim ce s-a mai inventat, ce progrese a mai facut stiinta (asta in cazurile in care mai intelegem cate ceva).

Cati dintre voi urmaresc descoperirile genetice, analiza creierului uman, ce se mai intampla la CERN, cum se schimba clima s.a.m.d.? Primim informatia din traduceri proaste in ziarele romanesti sau din stiri TV rescrise ca sa para mai senzationale. Traim ingust si creierul nostru se atrofiaza, incet si sigur.

Scopul acestui mesaj este sa va intreb cat de vizionari sunteti? Si ca sa va structurez raspunsurile va rog sa-mi raspundeti cu exemple la intrebarea:

CUM CREDETI CA O SA FIE IN ANUL XXXX?

Masini zburatoare? Cipuri implantate in creier? Roboti care ne fac curat sau care ne fura sotiile? Vacante pe Marte? Orice este permis! Singura rugaminte este: in ce an?

Iata mai jos o serie de ani, ca reper, ca sa va structurati raspunsurile.

Cum o sa fie in 2015?
Cum o sa fie in 2020?
Cum o sa fie in 2030?
Cum o sa fie in 2050?

Si ca sa va ajut o sa va pun un film care ori va stimuleaza ori va ajuta sa copiati Este cu Michio Kaku pe care am avut norocul sa-l cunosc si sa-mi povesteasca despre lucrurile din film inainte ca el sa apara pe Discovery...



Abia astept sa vad daca femeile sunt mai vizionare ca barbatii (fie ei si in minoritate pe acest forum).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Admin, nu stiu cat de vizionara sunt, dar stiu ca in copilarie imi doream 2 lucruri:sa-mi vad bunicii prin telefon si sa iasa animalele si oamenii din tv, sau sa putem intra noi. S-a inventat video-phone-ul si 3D sau chiar 4D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Si ca sa-ti raspund la intrebari: eu ma uit la documentare, de tot felul. Incalzirea planetei, Daily planet, istorice, despre dinozauri, despre univers, despre planeta noastra, nu stiu daca e in Europa "How it's made", Mayday (accidente aviatice), documentare religioase, orice fel de documentar 'prind', ma uit! In afara de politice, ma intereseaza toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

De pe la 10 ani imi doream sa calatoresc, dar in acelasi timp sa imi vad traseul live pe o harta. (exact cum ma deplasez)
M-am gandit foarte mult la asta in copilarie, de fiecare data cand aveam de facut un traseu si uite ca de ani buni e posibil.

Asa ca viitorul va aduce multe alte inventii tehnice, pentru ca asta-i cursul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADMIN
(...)Cati dintre voi urmaresc descoperirile genetice(...)


Eu le urmaresc ca ma pasioneaza:)).
Nici eu nu stiu cat sunt de vizionara dar mereu am visat la o pastila in care sa fie toata nutritia de care ai nevoie la o masa, sau pe zi pentru ca urasc sa gatesc. Inca visez la pastila minune. Nu stiu sa zic ani, n-am fost buna niciodata la pronosticuri.
Mi-a placut si mie Jules Verne la nebunie si imi plac filmele SF.

Sunt convinsa ca vor fi multe lucruri inventate sau deja sunt, dar nu e timpul pentru ele.
Si mai trebuie guvernele si politicienii sa fie in pas cu progresele stiintei si sa aduca legile la zi, ca intotdeauna vor fi aspecte de ordin legal, moral si financiar.
Si mai e si problema cu accesul omului la aceste lucruri, spre exemplu antibioticul s-a inventat de mult timp dar sunt unele locuri in care oamenii nu au acces la asa ceva. Heck, in unele locuri n-au acces la apa potabila.
Sunt ceva pasi spre www.ted.com/talks/anthony_atala_growing_organs_engineering_tissue.html" target="_blank">regenerarea de organe, cate companii de asigurare medicala ar acoperi costurile prohibitive ale unei asemenea operatii?

Masini zburatoare? Ar circula, cred, ca in filmul Al Cincilea Element, dar ar trebui niste coridoare de zbor ca la avioane, banuiesc. La ce inaltime sa zboare sa nu dea peste stalpii de electricitate? Sau poate n-o sa mai fie stalpi de electricitate. Dar atunci cum avem pe pamant electricitate? Wireless? Cine coordoneaza coridoarele de zbor ale masinilor?
Neah, nu prea curand o sa vedem masini zburatoare (poate in armata americana dar nu comercial), nici un businessman cu scaun la cap nu si-ar baga banii in asa ceva cand nu se cere. Ca GM cu masina electrica in 1990, ce folos ca au inventat-o dar nu era timpul pentru ea, benzina era dirt cheap, nu interesa pe nimeni masina electrica.
Da' pana in 2015 o sa avem masini de se conduc singure, zice www.techspot.com/news/50305-google-says-driverless-cars-are-coming-within-the-next-five-years.html" target="_blank">Google. Bill Ford zice www.usatoday.com/money/cars/story/2012/09/14/cars-wont-fly-but-theyll-amaze/57779364/1" target="_blank">30 de ani.
Se fabrica deja de se parcheaza singure (aia e buna pentru mine dar nu-mi permit deocamdata), cu GPS incorporat, cu telefon incorporat sa nu mai stai sa butonezi si sa-ti iei ochii de pe sosea, etc. tot felul de whistles and bells.

Cip-uri implantate in creier? Nu cred, oamenii inca inghit greu camerele video de la intersectii ca n-au privacy (desi ce privacy poti sa ai intr-un loc public) si tu vrei cip-uri in creier

E posibil ca un cip va costa un penny asa cum zice Dr. Michio Kaku, dar asta nu e predictie ca va ieftini produsul care va folosi acest cip. It's always about the money

Tare gluma cu calugarul, avocatul si fizicianul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Dupa cum decurg lucrurile, s-ar putea ca pastila aceea va fi absolut necesara pentru supravietuirea speciei. Adica si eu o vad aparand in viitor, dar nu intr-un context fericit, ca sa zic asa, ci ca urmare a faptului ca la un moment dat hrana naturala va fi insuficienta si se va recurge la cea sintetica. Eu zic sa fim atenti la ce ne dorim, sa nu se implineasca.
Evolutiile actuale ma fac sa cred ca in viitor se va agrava criza ecologica globala care acum este in plin avant. Probabil ca se va ajunge la pierderea iremediabila a unor resurse importante, unele din ele chiar indispensabile vietii. Probabil ca o mare parte a cercetarii stiintifice se va canaliza spre suplinirea acestor resurse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu nu prea pun valoare pe mijloacele de deplasare sau de comunicare desi ma bucur cu egoism de orice noua descoperire care sa-mi simplifice viata .

In schimb imi doresc sa se descopere un medicament care sa vindece cancerul ... dar cum exista multe tipuri de cancer, estimez ca vor aparea mai multe tipuri de medicamente. Unele probabil ca vor preveni anumite tipuri de cancer, altele doar vor stagna evolutia bolii si poate unele vor reusi chiar sa-l vindece definitiv, desi pentru ultima varianta am destul de multa retinere.

Mai cred ca durata de viata se va prelungi, micsorand u-se insa calitatea ei. Vom trai mai mult, sufleteste vorbind "mai fericiti" caci vom asista la evolutia a 2-3 generatii ai familiei noastre si probabil mai prost, mult mai prost, fizic vorbind ...

Ca si perioade de timp, in intervalele date de Admin, nu cred ca o sa se intample nimic spectaculos. Viziunilor mele le dau cam 100 de ani de acum inainte. Asa ca va rog sa pastrati mesajul acesta si incasarile sa revina urmasilor mei, fie ei oameni sau aliens ... caci desi nu am vorbit nimic despre cum si de cine ne vom indragosti in viitor, cred ca metafora "daca dragoste nu e, nimic nu e" va ramane perfect valabila.

Julia Verne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Votez pentru criogenare si masina timpului!

"Scrie o poezie cu UNISOL in bucatarie"

Citat:

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Dupa cum decurg lucrurile, s-ar putea ca pastila aceea va fi absolut necesara pentru supravietuirea speciei. Adica si eu o vad aparand in viitor, dar nu intr-un context fericit, ca sa zic asa, ci ca urmare a faptului ca la un moment dat hrana naturala va fi insuficienta si se va recurge la cea sintetica. Eu zic sa fim atenti la ce ne dorim, sa nu se implineasca.
Evolutiile actuale ma fac sa cred ca in viitor se va agrava criza ecologica globala care acum este in plin avant. Probabil ca se va ajunge la pierderea iremediabila a unor resurse importante, unele din ele chiar indispensabile vietii. Probabil ca o mare parte a cercetarii stiintifice se va canaliza spre suplinirea acestor resurse.


Glimmer, suntem cam pe acolo, deja, in ce priveste hrana. Un exemplu foarte la indemana: rosiile au ajuns de la 50 de grame la 200-300 grame. Alea numa' nautarle nu-s. Deci, mai mult sintetice, umflate cu hormoni. Populatia creste, orasele se largesc, scade spatiul de cultivare, deci, implicit hrana mai putina. Cumva trebuie sa scoata destula hrana pe metru patrat acum ptr. o mie de locuitori, pe cand acum 100 de ani acel metru patrat era pentru o suta de locuitori. Deci, ce se poate face? Exact sa le umfle cu hormoni, sa le faca mai mari! Cat despre pastiluta de mancare, uitati-va la ce mananca astronautii. Nu e departe de o pastiluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Dupa cum decurg lucrurile, s-ar putea ca pastila aceea va fi absolut necesara pentru supravietuirea speciei. Adica si eu o vad aparand in viitor, dar nu intr-un context fericit, ca sa zic asa, ci ca urmare a faptului ca la un moment dat hrana naturala va fi insuficienta si se va recurge la cea sintetica. Eu zic sa fim atenti la ce ne dorim, sa nu se implineasca.
Evolutiile actuale ma fac sa cred ca in viitor se va agrava criza ecologica globala care acum este in plin avant. Probabil ca se va ajunge la pierderea iremediabila a unor resurse importante, unele din ele chiar indispensabile vietii. Probabil ca o mare parte a cercetarii stiintifice se va canaliza spre suplinirea acestor resurse.


Glimmer, suntem cam pe acolo, deja, in ce priveste hrana. Un exemplu foarte la indemana: rosiile au ajuns de la 50 de grame la 200-300 grame. Alea numa' nautarle nu-s. Deci, mai mult sintetice, umflate cu hormoni. Populatia creste, orasele se largesc, scade spatiul de cultivare, deci, implicit hrana mai putina. Cumva trebuie sa scoata destula hrana pe metru patrat acum ptr. o mie de locuitori, pe cand acum 100 de ani acel metru patrat era pentru o suta de locuitori. Deci, ce se poate face? Exact sa le umfle cu hormoni, sa le faca mai mari! Cat despre pastiluta de mancare, uitati-va la ce mananca astronautii. Nu e departe de o pastiluta.



Pai, cam suntem, dar nu am ajuns inca chiar la pastila, inca mai mancam legume care cresc pe pamant si animale din carne si oase. Eu am facut referirea la pastila cu pricina pentru ca Oana parea, in mesajul ei, ca tanjeste dupa asa ceva. Mie nu mi se pare o perspectiva fericita.

Apropo de rosii, sa stii ca eu de copil am vazut crescand natural, in gradina la tara la bunici, rosii mari cum le descrii tu. (Aveam un unchi gradinar care, de primavara pana toamna statea numai in gradina, daca avea nevoie de un pui de somn dupa-amiaza, se culca acolo pe pamant, sa nu mai piarda timpul cu spalat, schimbat ca sa doarma in casa, in pat.) El folosea ingrasaminte naturale. Si eu am avut in gradina anul asta un soi care a facut rosii mari de 200-300 g, fara sa folosesc ingrasaminte de niciun fel, dar pot suspecta ca soiul o fi "selectionat", noi doar am cumparat rasadurile. E drept ca fiind stropite cu "mila", ca pentru mine asa, (ca deloc nu s-a putut), plus vara caniculara pe care am traversat-o, au fost foarte sensibile la boli si daunatori si am aruncat destul de mult din recolta. In plus, nu am avut timp sa ma ocup de gradina cat ar fi trebuit. Pacat ca soiurile noastre nu se pastreaza, se tot aduc soiuri de legume din afara. Mi se pare trista rau perspectiva sa ajungem sa ne hranim cu pastile... adica sa ajungem sa tanjim dupa o ciorbica, o salatica, o fripturica... asa cum tanjim acum dupa o rosie cu gust de rosie, cum il stim din copilarie. Dar copiii de astazi, majoritatea, cred eu, nu stiu ce gust aveau rosiile alta data, asa incat ei nu vor asocia rosiile cu acel miros si acel gust, li se vor parea "normale" cele de acum.
In plus, ma intreb daca organismul uman va putea supravietui cu hrana majoritar artificiala.
In fine, daca e sa intreb vizionara din mine, nu cred totusi ca asta se va intampla pana in 2050. Pana atunci sunt mai putin de 40 de ani, iar schimbarile se vor face treptat. Probabil ca vor mai ramane "oaze" de hrana naturala, dar foarte putini vor avea acces la ele. Sau, poate, cine stie, oamenii vor ajunge sa tina la calitatea vietii, a lor si a celorlalti, si sa faca schimbari in bine, si nu ma refer numai la hrana. Dar asta ar insemna sa nu mai puna pe primul loc banii si puterea, ceea ce se pare ca nu sta in firea speciei noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Glimmer, cand am spus "suntem cam pe acolo" ma refeream la hrana sintetica. Nu am fost eu destul de clara.

Mergi la inceput