Nodul impertinent - consultatie, eco, operatie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Pe imagistica nu stiu pe cine sa iti recomand in Bucuresti, eu am o doctorita fff buna in Cluj. Dar daca e vorba de operatie si eu il recomand pe profesorul Peltecu de la Filantropia (Bucuresti). E ginecolog specializat si in chirurgie oncologica, iar operatia pe care am facut-o la Filantropia arata mult mai bine decat alte doua operatii facute la IOB. Poti sa te duci si cu imaginile de la eco, si iti poate da o a doua opinie.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Of, ce bine ca am gasit un subiect cu informatii recente pe tema asta!

In fiecare an imi fac eco la sani, pana acum nu au fost probleme deosebite, doar mici chisturi functionale. Ultima oara insa, adica ieri, doamna doctor a dat peste ceva atipic, o mica formatiune cu aspect hiperecogen, margini neregulate, etc.

Mi-a spus ca este, probabil, un nodul adipos ce pare mai degraba benign. Este prea mic pt RMN, in general este nevoie de particularitati mai evidente pt a se recomanda investigatii mai amanuntite. Drept urmare asteptam 6 luni sa vedem ce se mai intampla.

Medicul care m-a consultat are recomandari foarte bune. A insistat sa obtina imagini cat mai clare din toate unghiurile pt zona respectiva, a verificat in detaliu celelate parti, iar in final, a parut destul de increzatoare pe probabilitatea mare ca diagnosticul ei sa se confirme (facand comparatie de exemplu cu alte cazuri in care, pe dimensiuni similare, a putut spune cu siguranta ca nu e de bine). Insa m-as simti mai linistita sa stiu ca mai confirma un alt specialist aceasta ipoteza.

Voi incerca sa ma programez la dr. Lesaru la cabinet, am vazut ca pe site se specifica faptul ca acorda consultatii de tot felul, inclusiv pt second opinion. Am citit la topicuri mai vechi ca nu era genul care sa accepte chestia asta cu prea mare usurinta, probabil ca lucrurile s-au schimbat intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Adriana, am vazut ca ai facut ecografie. Poti incerca si sonoelastografie. E tot o ecografie, dar se poate masura si elasticitatea tesuturilor (zonele cu probleme au o elasticitate mai redusa fata de tesutul normal). Eu mi-am facut una saptamana trecuta la Gynecoland in Bucuresti, ei sunt primii care au adus in tara un sonoelastograf. Am vrut sa-mi fac programare pentru sonoelastografie in Cluj la doctorita mea, dar ma putea programa doar in februarie. La Gynecoland am reusit sa obtin o programare destul de repede.

Sanatate multa iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Daniela, multumesc mult pt recomandare.

Luni am programare la medicul de familie, ma voi sfatui si cu ea pe marginea acestei optiuni. Oricum, de ieri tot stau si ma gandesc la variante optimiste sau mai putin optimiste, cu siguranta voi incerca sa fac cat mai multe investigatii, pt linistea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

in romania ginecologii in general nu se ocupa de san, asta o face chirurgul oncolog cel mai bine.
Nu toti medicii prefera intradermic, iar intradermicul acela se face doar la anumite tipuri de operatii si de incizii, nu la toate.
Solutiile de dezinfectie difera de la medic la medic, sa spui ca un medic nu e ok pt ca foloseste spirt este o ....superficialitate, ca sa nu spun prostie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Xio, eu nu zic ca medicul respectiv nu e bun ca si chirurg dar ca atitudine, ca om, este cam dur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lavi, eu m-am legat strict de partea cu sutura si spirtul, ca nu esti singura pers. care face greseala asta.Matusa-mea spre exemplu m-a intrebat o data cati ani are profesorul cu care tot intram in op, care pt mine este un fel de zeu al chirurgiei oncologice (si nu numai pt mine), cand i-am spus ca are vreo 70 a spus 'Doamne fereste, eu nu m-as lasa pe mana lui'. Mare greseala, eu daca as avea ceva sau oricine din familie si dintre prieteni, glont la el as fi, ca stiu ca are maini si minte de aur.
De-asta vreu sa subliniez ca astfel de generalizari si prejudecati strica, mai ales intr-un domeniu ca medicina.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Xio, in legatura cu varsta medicului, matusa ta are dreptatea ei, la multi oameni mai in varsta, sa o recunoastem, le incetinesc reflexele, mintea, indemanarea, viteza de reactie, samd. Toate importante la un chirurg. Pe de alta parte exista si exceptii, cunosc eu un domn care la vreo 92 de ani e brici la minte si la cum se misca pe strada, arata de vreo 70. Probabil la 70 era precum mentorul tau. La fel si pediatra fetelor mele, are p cam aceeasi varsta banuiesc dar e brici la minte si mai la curent cu noutatile decat majoritatea medicilor. De-asta cand ne alegem medicii e foarte util sa avem informatii din interior, de la alti medici care vad direct omul vizat la lucru. Nu intotdeauna e posibil insa din pacate. Recomandarile pacientilor sunt subiective precum a mea: se purta dur cu pacienta, a dezinfectat-o cu spirt de a durut-o rau, i-a facut o cusatura urata, nu a mai tinut-o o zi in spital desi era intr-o stare generala lesinata rau. Dar pt mine ca pacient conteaza si atitudinea umana a medicului daca am mai multi echivalenti profesional din care sa aleg.

On topic: buli ce ai facut pana la urma? Esti bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lavi, pai tocmai asta e ideea, cand eu care am lucrat cu el spun ca este fenomenal si ca opereaza extraordinar, mi se pare absurd sa vina Xulescu care nu l-a vazut in veci, sa spuna ca nu e bun pt ca e batran.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

buli - ce ai mai facut?
si eu auzisem de dr. Diaconu de la chirurgie Spiridon ca e bun pt. chirurgia sanului, asta daca se ajunge la operatie. poate nu. sanatate

Mergi la inceput