cat, la nunta?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

corap, dupa tine ar trebui sa rup de la gura copiilor sa merg la nunta. cred ca nu ai idee ce inseamna Londra pt 4 persoane - avion, hotel, haine, babysitter.

Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012


eu am spus exact invers, si nu vorbeam de mersul propriu-zis (pentru ca acolo e vorba de cheltuielile de drum pe care ti le permiti sau nu), ci de valoarea cadoului (care, din punctul meu de vedere nu conteaza; daca ar fi fost cazul sa vina niste prieteni care sa cheltuiasca o gramada pe drum, chiar nu m-as fi gandit sa-mi aduca si cadou; cadou ar fi fost chiar prezenta lor)

tre sa recunosc ca singura nunta etranjera ca sa zic asa la care am fost a fost in franta si mi-am organizat concediul in asa fel incat sa ma nimeresc acolo in perioada aceea (daca as fi avut alte planuri de concediu, probabil nu m-as fi dus).
si au fost bucurosi ca am venit, ne-au platit si hotelul vreo 3 zile si nu s-au asteptat la o contraprestatie corespunzatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Tocmai ce am aflat ca prietena mea cea mai buna din Ro se marita exact o saptamana dupa ce avem noi nunta la verisoara sotului...ea stie ca nu putem ramane si ca nu vom fi prezenti, nu ne-a invitat special decat mi-a scris ca ar fi foarte bucuroasa daca ne-am putea prelungi sederea, ceea ce mie mi-e imposibil...

E a doua casatorie a ei, ne-am cunoscut in timpul primei ei casnicii. Ne vom vedea in Ro pentru ca si ea e din Satu Mare. Chiar imi pare rau ca nu pot fi prezenta la bucuria ei...:(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Ce fel de bautura e Sheridans?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Ce fel de bautura e Sheridans?

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare


http://uploads.notempire.com/images/uploads/org-176.jpg

E o bautura bicolora, mai precis sticla are o forma speciala formata din 2 sticle separate lipite, din una curge lichior de cafea si un amestec slab de whiskey, din cealalta un lichior de ciocolata alba.
Rezultatul in pahar e bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

1 Nu imi pasa catusi de putin de evaluarile voastre negative asa ca nu va mai obositi ca parerea mi-o exprim fara sa caut acceptul nimanui.
2. Daca oricare din voi merge cu sotul si copiii la un restaurant cu mancare foarte buna, servire prompta, atmosfera de exceptie si muzica live de calitate si pe nota de plata apar 300 ron vi se va parea normal si veti lasa si bacsis. Daca insa mergeti intr-o bodega de cartier unde friptura e talpa de pantof, vinul indoit cu apa si ascultati aceleasi 5 cantece de pe CD toata seara si nota de plata e tot 300 ron o sa va intrebati pt ce atata si o sa plecati cu scandal sau total nemultumiti desi il cunoasteti pe ospatar. De ce e altfel la o nunta? De ce sa nu judeci cat lasi dupa cat s-au straduit mirii sa te faca sa te simti bine?

9+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Pentru ca la nunta nu mergi sa mananci si sa bei, ci, de cele mai multe ori, sa te bucuri alaturi de cineva drag.

Simplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Din punctul meu de vedere sunt doua tipuri de nunti, la cele la care te duci din obligatiei si cele care te duci din placere. In vara asta am fost la doua nunti , la una am dat 1000 de roni si la alta 2000 de roni. Diferenta nu a fost data de servicii, ci mai degraba de trend si de persoanele care au fost invitate la petrecere, dar cu siguranta la o nunta nu am socotit cat a cheltuit mirele sau mireasa pe lucrul X,cum nici pe cei de la nunta mea nu au fost interesati de acest lucru. Am avut o nunta mare , iar darul inivitatilor (nu ma refer la rudele apropiate) a variat intre 100 de lei -1000 de euro , dar asta nu inseamna ca nu am fost fericita ca a venit si cel care mi-a dat 100 de lei. Pot sa spun ca am apreciat foarte mult efortul facut, stiind ca pe langa banii dati la nunta au fost si alte costuri ( drum, haine etc.) si cum unii miri au pretentia sa se tina cont de toate chletuielile lor, ar trebui sa se stina cont si de efortul nuntasilor de a veni la o nunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu daca vreau sa merg la o nunta ca sa ma bucur alaturi de persoanele dragi merg la primarie si la biserica si atat.
La petrecere cand merg stiu clar ca trebuie sa dau bani si daca nu am nu ma mai duc, dau doar un plic cu un dar mai mic (100 euro) si gata.
Voi poate nu va dati seama ca toata discutia in contradictoriu a pornit de la faptul ca voi ati zis ca 100 euro de adult e suficient (adica 200 euro pentru mama, tata si copil) si eu n-am fost de acord cu suma pentru ca mie mi se pare mai corect sa dai 300 euro in situatia prezentata si toata minunea de discutie/cearta are ca baza o diferenta de 100 euro. La nunta mea meniul a fost 75 euro pentru adulti si 50 euro pentru copii, daca imi venea o familie cu 1 opil cu 200 de euro acopeream meniurile la fix si atat. N-as fi putut sa ma duc sa-mi cumpar si eu dupa nunta un set de cesti de cafea si cand beam din ele sa ma gandesc ca uite setul asta l-am luat cu banii de la nunta ca X-ulescu a fost tare dragut. As fi zis ca vai ce fain a fost la nunta mea si ce de lume a venit si s-a distrat, pacat ca dupa nunta n-am ramas cu bani nici macar pentru un set de cesti.

Nu conteaza cine la ce se uita cand da bani la o nunta pana la urma, voi va uitati la buzunarul vostru, eu ma uit la cum m-am simtit si cat de fain a fost.
Pentru voi nu conteaza daca mirii au facut chestii speciale ca sa va simtiti voi bine, nu conteaza ce-ati mancat si ce-ati baut si pe ce ati dansat, pentru mine toate astea conteaza ca mi se pare normal ca odata ce-am fost invitata la o nunta sa fiu tratata ok si de aceea apreciez eforturile financiare sau logistice ale mirilor si dau mai mult la nuntile deosebite decat dau la cele care n-au nimic iesit din comun.
Si toate calculele pe care le fac le fac tocmai ca mirii sa ramana cu ceva din darul meu, ceva care sa-i ajute la inceput de drum pentru ce au ei nevoie (unii isi iau o masina de spalat, altii un Logan, altii dau avans pentru o casa sau isi zugravesc dormitorul, fiecare cu ce planuri are). Nu dau dar doar cat sa-si acopere cheltuielile si atat.
Asta e, fiecare cu gandirea lui si cu gusturile lui.

9+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Emilia,cand esti invitata la masa la cineva acasa, duci un cadou, da? O sticla de vin, flori, etc etc.
Daca copilul gazdei iti varsa paharul in poala sau daca friptura gazdei e prea picanta, sau daca muzica nu e pe placul tau, sau aranjamentul de pe masa nu iti convine, ce faci, ciopartesti cadoul? Bei jumate din sticla de vin singura? Rupi florile?
Presupun ca nu. Cadoul nu e o plata a serviciilor, e un dar.

Cam asa si la nunta. Nu platesc ´´in functie de cum sunt servita sau cum ma simt´´,(daca ma ia durerea de cap, ii pedepsesc pe miri taindu-le din plic? ) ci dau un dar cuplului tanar, in functie de ce relatie avem.

Nu trebuie sa platesc vreun serviciu pentru ca eu am ajuns la nunta invitata si nu am comandat ceva special ca sa mi se emita factura de plata si sa ma gandesc serios la cat de multumita sunt de servicii

Discut ideea , nu te critic pe tine, ok? Ca ideea asta am mai auzit-o, deci nu iti apartine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Mihaela_S, mai ia in considerare ceva: eu la nuntile la care am fost in Ro, nu am vazut mese separate pentru copii. Astea le-am vazut doar in filme, dar la noi nu prea se obisnuieste asa ceva.
Noi de anul trecut am inceput sa luam si copilul de 4 ani la evenimente pentru ca ii place foarte foarte mult. Dar il tin la masa mea, pe scaun separat dar fara meniu; ii dau de la mine, oricum e ff multa mancare pentru o singura persoana. Si celalti cu copii au procedat la fel, tocmai pentru ca nu sunt meniuri separate pentru copii; mie nu mi s-a parut ok sa pun un meniu intreg pentru un copil care mananca ceva aperitiv, peste si eventual o sarma.
Asta ca sa stii obiceiurile locului si sa fiti pregatiti...

Eu la nunta dau functie de gradul de rudenie si functie de posibilitatile de atunci. La ultimele nunti am dat cam 100 euro de persoana: cat se cheltuie pe rochia miresei, artificii, dansuri, formatie/dj... nu e treaba mea; daca mirii fac chestii excentrice inseamna ca isi permit. Pregatesc de acasa si nu prea ma abat chiar daca e mai mult sau mai putin fata de ceilalti meseni. Nu fac calcule, daruiesc atat cat pot si cat sa ma simt bine. Nu asta e ideea?

Mergi la inceput