Justitia sub asaltul politicului!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@corap Casa Natioanla de Pensii este o instutie centrala si casele judetene sunt structiru teritoriale. Ele formeaza o ierarhie.

In cazul parchetelor exista doua ierarhii teritoriale, una a parchetelor de pe langa Curtile de Apel judetene, si alta a DNA.

ICCJ este o institutie centrala care are in subordine o ierarhie teritoriala DNA.
"DNA are competente exclusive si nelimitate īn combaterea coruptiei la nivel īnalt, inclusiv īn urmarirea membrilor Parlamentului".. (din link-ul e mai sus)
In concluzie uite ca daca un parlamentar comite o ilegalitate, o "gainarie", este anchetat de DNA nu de parchetul de pe langa Curtea de Apel. Asta pentru ca tot sustineati ca DNA-ul este specializat pe categorii de ilegalitati si nu pe categorii de persoane.

Deci nu este destinat numai anumitor categorii de infractiuni, acuza si anumite categorii de cetateni care temporar sunt parlamentari. Si daca nu ma insel si judecatorii sunt cercetati si trimisi in judecata tot de DNA.

Institutile speciale pentru parlametari incalca sau nu Constitutia?

Din www.mpublic.ro/organigrama_PICCJ.pdf" target="_blank">organigrama PICCDJ se vede ca Procurorul General are in subordine printre altele: DNA cu www.pna.ro/faces/servicii_teritoriale.xhtml" target="_blank">servicii teritoriale proprii, DIICOT si www.mpublic.ro/unitati_sub.htm" target="_blank">unitati subordonate altele decat structurile DNA
www.mpublic.ro/principii.htm" target="_blank">Subordonarea procurorilor din ministerul public.

Citat:
Subordonarea ierarhica, un alt principiu al activitatii Ministerului Public, se concretizeaza īn aceea ca procurorii din fiecare parchet sunt subordonati conducatorului acelui parchet, iar acesta din urma este subordonat conducatorului parchetului ierarhic superior din aceeasi circumscriptie teritoriala.
Dispozitiile procurorului ierarhic superior, date īn conformitate cu Iegea, sunt obligatorii pentru procurorii din subordine, dar īn instanta procurorul de sedinta este Iiber sa prezinte concluziile pe care Ie considera īntemeiate potrivit Iegii, tinānd seama de probele administrate īn cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

deceneus, oricate argumente ti s-ar aduce tu nu vezi decat ceea ce te-ai hotarat sa vezi, asa ca orice fel de discutie cu tine este inutila (din punctul meu de vedere)

discutia despre tratamentul juridic al parlamentarilor (adica despre cercetarea lor de catre parchetul de pe langa iicj - parchet din care face parte dna - poate daca repet ad nauseam ma fac si inteleasa) este desavarsit argumentata in tratate de specialitate (aparute inainte de anul de gratie 2000, cand s-a hotarat infiintarea pna/dna). tratatele le poti gasi si le poti studia la bibliotecile publice. de asemenea, exista (gratuit) resursa web a comunitatii europene, in masura in care te intereseaza si alte legislatii.
ma foarte indoiesc insa ca te vei apuca de citit surse credibile si documentate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Dupa mintea mea parlamentarii nu sunt categorii de persoane, ci categorii de demnitari publici. Unde este incalcat dreptul persoanelor in cazul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Dupa mintea mea parlamentarii nu sunt categorii de persoane, ci categorii de demnitari publici. Unde este incalcat dreptul persoanelor in cazul asta?

Era vorba despre regim de tratament special, care incalca principiul egalitatii in fata legii.

@corap - existenta unor acte care reglementeaza o execeptie de la principiul constituional al egalitatii in fata legii, pot fi legale dar exceptia incalca principiul.

Fondurile de pensii speciale sau metodologiile de calcul diferite sunt legale, dar incalca principiul echitatii, al pensiilor egale la contributii egale.

Acelasi lucru si cu parlamentarii.

Daca ma accidenteza un parlamentar pe trecerea de pietoni ar trebui sa fie acuzat de parchetul de pe langa Curtea de Apel teritoriala, si nu de DNA.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Daca ma accidenteza un parlamentar pe trecerea de pietoni ar trebui sa fie acuzat de parchetul de pe langa Curtea de Apel teritoriala, si nu de DNA.

De unde ai tras tu concluzia ca DNA se ocupa cu asa ceva? Nu e infractiune de coruptie, nu e criminalitate economico-financiara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Uite cu ce fapte grave de mare coruptie se ocupa DNA-ul!
www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/o-profesoara-din-caransebes-urmarita-penal-dupa-ce-a-primit-un-parfum-de-la-mama-unei-eleve-275487.html" target="_blank">O profesoara din Caransebes, urmarita penal dupa ce a primit un parfum de la mama unei eleve

Citat:
O profesoara din Caransebes este urmarita penal si nu are voie sa paraseasca localitatea timp de 30 de zile dupa ce a primit mita o sticla de parfum de la mama unei eleve, īn schimbul promovarii unui examen de corigenta, informeaza Parchetul instantei supreme, informeaza Mediafax.

Profesoara, care a fost denuntata de mama elevei, a fost prinsa īn urma unui flagrant organizat miercuri de procurorii Parchetului de pe lānga Tribunalul Caras-Severin, cu sprijinul ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DNA) Caras-Severin, precizeaza sursa citata.

Īmpotriva cadrului didactic acuzat de luare mita a fost dispusa masura obligarii de a nu parasi localitatea pentru 30 de zile.

Cercetarile continua, īn vederea lamuririi tuturor īmprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare.


Mergi la inceput