Justitia sub asaltul politicului!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Existenta a doua acte de identitate, ar explica aparitia pe listele permanente a cetatenilor care au si domiciliu in straintatate.


Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )


Deceneus, eu nu mai am buletin de identitate, sint roman cu domiciliul in strainatate. Singurul meu act de identitate e pasaportul, unde la adresa scrie Elvetia.
Asa mi s-a eliberat de la serviciul de pasapoarte ultima oara cind mi-am reinnoit pasaportul si am adus dovada ca locuiesc si muncesc in Elvetia. Buletinul mi-a fost anulat.
Ca sa concluzionez, eu am un singur act de identitate, pasaportul, nu votez la locale, dar votez la alegeri parlamentare si prezidentiale. Si daca vreau, votez si la referendumuri.

Revenind la subiectul tau, nu as trata cu asemenea usurinta atacurile asupra DNA, CSM, CCR si Procuratura Generala. Deocamdata, sint supuse unor imense presiuni politice si rezista. Mi se pare ca ar trebui sa primeasca mai multa sustinere pt munca pe care o fac.

Sint curioasa cum ar fi reactionat Iliescu, Ponta sau Antonescu daca Basescu ar fi avut discursul isteric al interimarului la adresa procuraturii. Probabil ca din dictator, fascist si altele asemanatoare nu l-ar fi scos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@turturica - sunt doua chestiuni diferite, dreptul la vot si inscrierea in listele permanente. Daca nu ai acte de identitate emise de autoritatile romane, in care sa ai domiciliu intr-o localitate din Romania, nu apari in liste permanente, dar in calitate de cetatean roman ai dreptul sa votezi pe liste suplimentare cu pasaportul.
Nimeni nu a contestat dreptul la vot al celor din strainatate.
Doar la alegerile locale nu poti vota, dar nici cetatenii care traiesc intr-o alta localitate decat cea in care au domiciliu nu pot vota in localitatea respectiva. Spre exemlu, cine are domiciliu in Turda si in ziua votului se afla in Bucuresti, nu poate vota in Bucuresti. Practic nu-si poate exercita dreptul la vot.

In ce priveste rezistenta institutilor la presiuni mie nu mi se pare ca rezista, si asta tocmai din cauza ca membrii lor sunt numiti politic. Fiecare membru al institutiilor actioneaza in favoarea celor care l-au numit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Eu nu pot avea doua domicilii chiar daca am doua locuinte in proprietate.

Nu stiu cum este evidenta populatiei, dar probabil ca si la ei poti avea un singur domiciliu, si probabil ei nu inregistreaza domiciliu din strainatate cand exista dubla cetatenie.
Posibil sa existe o evidenta paralela a cetatenilor cu domiciliu in straintatate.
Existenta a doua acte de identitate, ar explica aparitia pe listele permanente a cetatenilor care au si domiciliu in straintatate.

PS subiectul nu este despre referendum si despre liste electorale.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )


Deci Deceneus eu am un singur buletin si un singur pasaport. Adresa in ambele acte este cea din Ploiesti . Insa eu locuiesc in USA . Pe nici un acte nu imi apare adresa din Germania sau USA. Insa ei vor sa ma scoata de pe listele din Romania. Ti se pare corect? Mie nu. Si in situatia mea sunt marea majoritate a romanilor care traiesc in diaspora. Deci ceea ce vor face cei de la USL mi se pare o ilegalitate. Pentru ca scotandu-ma de pe listele din Romania eu sunt in aer. Iar eu pentru locuinta din Romania platesc impozit ca toti ceilalti. Diferenta este ca eu nu sunt prezenta fizic la aceea adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@lili_ka In cazul tau esti printre cei care sunt pe lista permaneta la domiciliu din tara, si repet se discuta lista permanetnta nu dreptul de a vota.

Guvernul nu elimina pe nimeni din liste. Prezinta listele si separat ce considera ei ca sunt erori in lista. CC va elimina ceea ce legea prevede ca nu trebuia sa existe in liste.

www.gandul.info/politica/recensamantul-buletinelor-expirate-ce-au-raportat-judetele-si-cate-persoane-incearca-usl-sa-scoata-de-pe-liste-ca-sa-l-demita-pe-basescu-9960385" target="_blank">RECENSAMÂNTUL buletinelor expirate. Ce au raportat judetele si câte persoane încearca USL sa scoata de pe liste ca sa-l DEMITA pe BASESCU
Din categoriile de mai jos eu cred ca persoanele din primele 6 categori vor fi scazute din numarul celor de pe liste pentru ca legea prevede ca nu au drept de vot, domiciliu in Romania, au doua domicilii in Romania sau doua nume (duble inregistrari). Acestia sunt putini.

Citat:
Potrivit documentului, noua categorii de persoane ar trebui scoase de pe listele electorale.
Acestea sunt:
- persoanele decedate,
- cele care si-au pierdut dreptul de a vota,
- cele care au obtinut statutul de cetatean român cu domiciliul în strainatate dovedit prin detinerea unui pasaport cu mentionarea tarii de domiciliu,
- persoanele care au pierdut cetatenia româna,
- care si-au schimbat domiciliul fara a fi radiate din lista localitatii rezidentei anterioare,
- persoanele care si-au schimbat numele prin casatorie, divort, pe care administrativa si

- persoanele cu resedinta / domiciliul în strainatate ????
- cele al caror act de identate a expirat si nu a fost reînnoit,
- persoanele care se identifica la un domiciliu într-un numar ce nu se coreleaza cu suprafata locuibila si numarul de camere ale imobilului.

Conform legii nu pot fi excluse persoanele a caror acte au expirat, sau care nu se coreleaza cu suprafata (cazul in care o strada intreaga este inregistrata la aceeasi adresa).
Daca voiau sa faca asta trebuiau sa prevada in lege inainte de alegeri.

Electoratul este format din doua feluri de alegatori, alegatori certi si incerti. Cei cu documente expirate sunt alegatori incerti, pentru ca nu se mai stie nimic despre ei. Puteau fi exclusi de pe listele permanente daca legea ar fi prevazut acest lucru anterior.
Cum nu a fost operat in lege ei raman in liste.
Se confirma vorba cu "mintea romaniului de pe urma", care de multe ori vine prea tarziu.

Este ceea ce afirma si ministru MAI, deci se poate spune ca Adevarul dezinformeaza.
www.realitatea.net/ministru-de-interne-dezvaluie-ce-liste-sunt-trimise-ccr_990859.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb" target="_blank">Ministrul de Interne dezvaluie ce LISTE sunt trimise CC
Citat:
"O sa prezentam o situatie complexa, si cu persoanele care au domiciliul în strainatate, si cu persoanele care sunt în evidente, dar situatii statistice, nu numerice. Deci nu opereaza nimeni în listele electorale. Toate lumea zice de radieri din liste, nu radiem pe nimeni din liste. Facem o evaluare cu persoanele care, normal, pâna pe 10 iulie, asa cum a solicitat CC, trebuiau radiate", a spus Dusa.
El a precizat ca exista si o situatie a celor cu cartile de identitate expirate, care rezulta din evidenta informatizata, si a subliniat ca ministerul nu propune nici sa fie scosi din cvorum, nici sa fie introdusi în cvorum.
"Asta e o situatie foarte clara si rezulta din evidenta informatizata. E fost prezentata si pâna acum, sunt în jur de 500.000. Noi nici nu propunem sa fie introdusi în cvorum, nici nu propunem sa fie scosi. O sa prezentam situatia pe categorii de persoane care vizeaza reactualizarea listelor si CC va aprecia daca aceste informatii îi sunt necesare sau le ia în calcul sau nu le ia", a spus Dusa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Deceneus, fii corect pana in capat cand prezinti legea care vorbeste despre alegatorii romani cu domiciliul in strainatate. Spune ca legea se refera la alegerile de deputati si senatori si la delimitarea colegiilor electorale. Deasemenea ea prevede ca se infiinteaza un Registru al Alegatorilor care-i cuprinde pe toti cetatenii romani , indiferent de domiciliu. Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate pot fi scosi de pe listele permanente din tara dar trebuie introdusi in acel registru al alegatorilor (alaturi si de alegatorii romani cu domiciliul in Romania) si pe baza lor se delimiteaza colegiile de parlamentari pentru strainatate. Deci ei sunt socotiti in cvorumul total pentru parlamentare, adica daca aduni TOTI cetatenii cu drept de vot si-i imparti la norma de reprezentare rezulta numarul de deputati si senatori, inclusiv cei pentru diaspora. Au avut nevoie de aceasta delimitare pe baza domicililui ca sa infiinteze colegii speciale pentru diaspora, o idee foarte buna, avand in vedere ca un deputat sau senator special pentru ei le poate reprezenta mai bine interesele si problemele specifice.

Artificiul USL-ului este legat de faptul ca legile nu sunt corelate "in litera legii" adica legea referendumului vorbeste de totalul cetatenilor din listele permanente, iar legea alegerii deputatilor si senatorilor de nou introdusul Registru al Alegatorilor. Spiritul legii insa e acelasi, si intr-un caz si in altul se ia in calcul, pentru diverse motive (cvorum sau socotirea colegiilor) TOTALUL romanilor cu drept de vot, indiferent de domiciliu.

Pentru ca, pe langa alte drepturi, cetatenii romani, indiferent de clasificare (domiciliu, stare civila, sex, educatie, etc.) au dreptul la tratament egal in fata legii, indiferent cui convine sau nu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Un alt exemplu la subiect: sentinta in cazul lui Dinu Patriciu a fost amanata din nou, ca si la inceputul lunii, cu toate ca judecata procesului s-a incheiat:

http://www.realitatea.net/sentinta-in-cazul-lui-patriciu-amanata-pana-pe-28-august_991319.html

Stie cineva ce motive poate invoca instanta in acest caz ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Eu nu inteleg de ce nu vedeti ca PDL-ul este copilul nascut de PSD?
Ca, ceea ce ii separa sunt doar niste oameni care vor puterea pentru ei, ca s-au desprins exclusiv pt motive si interese personale?
Legile sunt imbarligate doar pt ca nu au apucat sa fie cu toatele modificate ori pt ca s-a vrut a fi lasate in coada de peste. Este cel mai gaunos mod de a aplica legea, dpdv al intepretarii...de fapt suntem condusi de interpretarile unora si altora...nu de lege in sine, cum ar fi normal sa se intample.

pana nu vom scapa de toti aceea care au prins timpuri comuniste in campul muncii, chiar si noi, cei care suntem nascuti in acele vremuri avem sechele, vrand-nevrand...dar ei! nu vom putea sa urmam un curs firesc, democratic din orice pdv. Insa nici asa nu este sigur...multe lucruri mi-au ridicat semne de intrebare odata cu pornirea tavalugului acestei suspendari. Inclusiv in ceea ce priveste faptul ca suntem o piata de desfacere si atat...parca incepe sa se confirme un prezent si un viitor sumbre...oricum, am da-o, cert este ca suntem o tara de penibili daca nu stim cati suntem si ce legi trebuie aplicate in cazul acestui referendum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Eu nu inteleg de ce nu vedeti ca PDL-ul este copilul nascut de PSD?
Ca, ceea ce ii separa sunt doar niste oameni care vor puterea pentru ei, ca s-au desprins exclusiv pt motive si interese personale?
Legile sunt imbarligate doar pt ca nu au apucat sa fie cu toatele modificate ori pt ca s-a vrut a fi lasate in coada de peste. Este cel mai gaunos mod de a aplica legea, dpdv al intepretarii...de fapt suntem condusi de interpretarile unora si altora...nu de lege in sine, cum ar fi normal sa se intample.

pana nu vom scapa de toti aceea care au prins timpuri comuniste in campul muncii, chiar si noi, cei care suntem nascuti in acele vremuri avem sechele, vrand-nevrand...dar ei! nu vom putea sa urmam un curs firesc, democratic din orice pdv. Insa nici asa nu este sigur...multe lucruri mi-au ridicat semne de intrebare odata cu pornirea tavalugului acestei suspendari. Inclusiv in ceea ce priveste faptul ca suntem o piata de desfacere si atat...parca incepe sa se confirme un prezent si un viitor sumbre...oricum, am da-o, cert este ca suntem o tara de penibili daca nu stim cati suntem si ce legi trebuie aplicate in cazul acestui referendum...

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



Uite un mesaj cu care sint total de acord.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ca de fiecare data, dezinformezi.
Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Institutile din Romania nu functioneaza dupa proceduri si dupa legi foarte clare si iau decizii prin majoritati pentru cazuri punctuale.
Legile sunt facute intentionat ambigue sau incomplete, ca sa poata fi interpretabile. Asta face ca aceeasi decizie sa aiba solutii diferite.
Spre exemplu cvorumul la referendum poate fi 50% din cei prezenti la vot, 50% din cei de pe listele permanete, sau 50% din cei cu drept de vot. Constitutia nu prevede nimic in ce priveste cvorumul si CC nu avea de ce sa se pronunte asupra cvorumului. Legea are dreptul sa sa stabileasca ce cvorum dooreste. Daca reglementarea era clara si notiunile foarte bine explicitate asemenea decizii nu mai erau interpretabile.

Legea este foarte clara! 50%+1 din cei inscrisi pe listele electorale.
Puterea actuala (USL, Ponta, Antonescu) este cea care nu respecta legea. Sau doresc sa o schimbe post factum. Sau, dupa ce UE i-a tras de urechi pe chestia asta, doresc sa schimbe numarul celor inscrisi pe listele electorale. Sau sa redefineasca conceptul de lista electorala. Sau ... mai vedem, imaginatia uselistilor n-are limite.

www.ziare.com/ccr/judecatori/augustin-zegrean-seful-ccr-toate-legile-lasa-loc-de-interpretare-marti-ne-vom-lamuri-1185337" target="_blank">
Te contrazice presedintele CCR A Zgrean
Citat:
Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat luni ca toate legile lasa loc de "interpretare", aceasta fiind "maretia dreptului", precizand ca, in urma sedintei care va alea loc marti, judecatorii Curtii ne vor "lamuri cu toate".




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Deceneus eu am ascultat miniinterviul lui Zegrean foarte atent, explicatia lui cu legea interpretabila a venit ca raspuns la intrebarea pusa de reporterul antena 3 cu privire la cetatenii din diaspora care intotdeauna ,sustinea acesta, au votat pe liste suplimentare...cand Zegrean a fost intrebat despre situatia cetatenilor din strainatate,adica daca vor fi prinsi in cvorum, acesta i-a trimis pe ziaristi sa citeasca comunicatul curtii,in speta erata buclucasa...te-as ruga sa nu dezinformezi si sa prezinti franturi de delaratii scoase din context!

Mergi la inceput