Efectele inconstientei crase a USL

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui Lali

P.S. Antonescu se bazeaza pe legea care spune ...




Si CCR tot pe legea asta se bazeaza, cand vine vorba de cum se calculeaza cvorumul.

Deci CCR si Antonescu invoca aceeasi lege.


Ghinion!






Da, sigur, noroc ca nu e vorba de tine, dar la un moment dat poate vei fi in situatia sa nu votezi "corect" si atunci sa ti se atinga drepturile sau legea sa te vada putin discriminatoriu. Si atunci tot ghinion va fi, daca suntem de acord cu lucruri aiurea doar pentru ca iasa cum vrem noi !

Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu aceasta interpretare. Cetatenii cu domiciliul in strainatate au fost scosi de pe listele din tara ca sa li se creeze liste permanente in colegiile uninominale din strainatate si sa le fie reprezentate interesele mai bine. Sa folosesti o lege care nu se refera la situatia actuala nu este decat exact ce ai scris tu mai sus: amestecat orice atata timp cat rezultatul e "pa Basescu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Lali, tu comentezi o lege. Nu a dat-o Ingrid, ci 'constitutionalul" Boc.
Logica sta in faptul ca ac se cere cvorum(tot alta tampenie neconstitutionala, ghici citire cine? )sa nu depinzi de unii plecati pe dincolo, care ori nu mai vor sa aive de a face cu Roamnica, ori nu-i intereseaza politica, ori nu pot sa se deplaseze pana la urna de care apartin, ori nu au acte, ori...ori nu mai traiesc chiar si nimeni nu aduce la cunostiinta autoritatilor...POT VOTA, dar nu sunt calcultati initial in totalul populatiei la care se raporteaza cvorumul. Nu vad de ce luati o smecherie de-a Baselului in brate, in dispretul legii specifice referendumului. Vb lui Badea, de ce nu ne-am raporta pt referedum la Codul Rutier?cam asta e logica suspendatului...




Ei sunt scosi de pe lista permanenta (asta e formularea lui Boc, nu mai dezinforma) dupa legea specifica in cazul votului pentru parlamentare, pentru ca li s-au facut colegii uninominale in strainatate, si ar trebui trecuti acolo pe liste permanente, ce e asa de greu de inteles ? Asta este singura logica, altfel nu au cum sa formeze colegii pentru parlamentari pentru Italia, Spania asa cum sunt acum. Exista diferente intre tipurile de alegeri, de exemplu la locale un alegator nu poate vota decat daca se afla fizic in localitatea de domiciliu, pe cand la alegerile prezidentiale poti vota oriunde. In colegii e la fel. Sunt moduri diferite de calcul, e normal sa fie diferite raportarile. Insa tratamentul cetatenilor trebuie sa fie egal. De exemplu un cetatean care se muta de la Caracal la Dorohoi e scos de pe o lista permanenta din Caracal si inclus tot pe o lista permanenta din Dorohoi. Nu e trecut, doar daca vine sa voteze pe lista suplimentara. De ce e diferit in cazul unuia care se muta temporar in Budapesta sau in Florenta ? De ce tratam diferit cetatenii Romaniei, pentru ca ne convine sa recalculam rezultatul unor alegeri ? Ca sa nu mai zic ca daca le iesea cvorumul nu mai aveau problemele acestea, puteau ramane mortii pe liste, diaspora asa cum e, etc. Halal corectitudine.

Logica ta este absurda, tot asa depinzi de cetatenii care, traditional nu vin la vot chiar daca au domiciliul in Romania, probabil 20% sunt sigur, sigur. Cum ar fi sa-i scoatem de pe listele electorale pe cei care nu au pe cartea de identitate nici un autocolant cu votat ? Si daca se hotarasc totusi sa vina sa-i trecem pe liste suplimentare...
Sau ceilalti cetateni cu domiciliul in Romania care asa cum scrii tu "ori nu-i intereseaza politica, ori nu pot sa se deplaseze pana la urna de care apartin, ori nu au acte, ori..." sa-i scoatem de pe liste, zic.

Nu am nevoie de logica lui Basescu pentru a gandi cu capul meu, chiar daca asta constituie o surpriza pentru unii obisnuiti sa le fie explicate lucrurile.

Logica lui Badea care gandeste si scrie cam asa "Sper din toata inima, curve penale, ticalosi criminali, ca voi fi de fata cand veti crapa, ca sa ma pot bucura si mictiona pe nefiinta voastra." - adresandu-se unor concurenti din presa, logica unui astfel de om o las la aprecierea ta, mie imi face scarba.







Lali, Antonescu zice asa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13892&_PRID=
"În primul rand, un lucru despre care se discuta mult si confuz, este de fapt, destul de clar si anume: cvorumul pentru referendum se stabileste strict prin raportarea la listele electorale permanente. Articolul 5, cunoscutul articol 5, alineatul 2, din Legea 3/2000, Legea referendumului, suna textual, în felul urmator, îl citez: “Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”. Clar? Clar. Listele electorale permanente cuprind doar alegatorii cu domiciliul în România, ceea ce, evident, nu înseamna ca doar alegatorii cu domiciliul în România, deci alegatorii din listele electorale permanente au drept de vot. Toti cetatenii români, cu exceptiile prevazute de lege, au drept de vot. Nimeni vreodata nu a pus în discutie acest lucru, pentru ca nu-l poate pune în discutie, pentru ca el este un drept fundamental constitutional si oricine are cetatenie româna, indiferent unde ar domicilia, indiferent în ce punct al globului s-ar afla, detine, între alte drepturi conferite de cetatenia româna, si acest drept, drept de vot, dar asta este altceva decât prezenta pe liste electorale permanente.

Listele electorale permanente - ne spune aceeasi Lege în vigoare - Legea 35/2008, articolul 26, alin. 2 ne spune clar: ”Listele electorale permanente se întocmesc pe localitati si cuprind pe toti cetatenii cu drept de vot care domiciliaza în localitatea pentru care ele au fost întocmite”. Clar? Clar. Avem, deci, clar cum se face cvorumul, pentru ca ne spune legea. Avem clar cine este si cine nu este pe listele electorale permanente. R#259;mân cetatenii români care nu sunt pe liste electorale permanente, care au drept de vot si care voteaza, daca doresc, pe listele electorale suplimentare. Citez exact din aceeasi Lege 35/2008, articolul 27, alineatul 2: “În lista electorala suplimentara vor fi trecuti cetatenii români din strainatate care fac dovada cu pasaportul, cu mentiunea privind stabilirea domiciliului în strainatate, ca domiciliaza într-o tara din colegiul uninominal respectiv, cetatenii români care arata ca au resedinta într-o tara din colegiul uninominal respectiv, prin prezentarea pasaportului simplu sau, în cazul statelor membre ale Uniunii Europene, si a cartii de identitate, însotite de documentul emis de autoritatile straine care dovedeste resedinta în strainatate, precum si persoanele care voteaza, conform dispozitiilor articolului 8, alineatul 3, adica personalul misiuilor diplomatice”.

Curtea Constitutionala retine prevederile legale pe care le-am invocat si subliniaza în motivarea sa cat se poate de clar ca alegatorii din strainatate, desi au drept de vot, nu se includ pe listele permanente, acestia fiind inclusi pe listele electorale suplimentare si ne spune foarte clar - mai clar nu se poate - si de ce. Si, în motivarea Curtii, la hotarârea nr.3 din 2 august 2012, Curtea spune în aceasta motivare cu putere de lege, textual: “Ratiunea pentru care acesti cetateni nu sunt înscrisi în listele electorale permanente rezida în faptul ca nu au domiciliul în tara, astfel încât numarul acestora nu poate influenta cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente”. Acesta este textul motivarii Curtii Constitutionale, el nu a fost contestat, el nu a fost schimbat, el nu a fost pus sub vreo erata si nici n-avea cum sa fie astfel, deoarece face trimitere si explica pe întelesul tuturor articole de lege în vigoare. În aceste conditii, cred ca este foarte clar ce vrea si prima adresa a Curtii Constitutionale adresata Primului-ministru si, implicit, întregului Guvern si anume: “Plenul Curtii Constitutionale a hotarât sa solicite guvernului sa dispuna masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie si sa transmita Curtii numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru a se putea stabili daca referendumul national pentru demiterea presedintelui este valabil în conformitate cu dispozitiile art.5, alin.2 din Legea 3/2000”, articol 5, alineat 2, cu care am început si cu care închei aceasta scurta prezentare. “Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”. Clar. Clar pentru toata lumea, clar pentru Guvern, dispozitii obligatorii. Guvernul trebuie sa le raspunda, Guvernului i s-a acordat aproape o luna, termenul de 31 august a ramas în picioare, termenul de 31 august trebuie sa fie respectat si guvernul trebuie sa trimita Curtii Constitutionale exact ceea ce i s-a cerut în termeni cum nu se poate mai simpli."

Unde am gresit eu? cand am pus text din legea 35/2008 NEMODIFICATA. Mea culpa! eu chiar nu stau sa pritocesc bob cu bob, ca nu am timp. Modificarea vine in OUG-ul 97/2008 ghitzi tzine a dat-o?(ne e draga diaspora dar numa fraudata, si doar pe suplimentare se poate realiza acest fapt), unde textul care prevedea ca listele permanente , care cuprindeau cetatenii care domiciliaza in strainatate, nu mai sunt intocmite de AEP. aici poti sa vizualizezi ca nu mai exista teza 2 de la art 26 alin 1. http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=93&l2=101

Edit: Lali, eu cred ca ti-am raspuns.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

lucialu, citatul lung de mai sus este din Antonescu din cate inteleg.

Pentru mine nu reprezinta decat un exemplu perfect de manipulare a legii ca sa iasa ce vrea el. CCR-ul a publicat si o erata din cate stiu eu pe care el, cu gratia si discretia asumata o trece sub tacere.

Dar pun din nou doua intrebari:

1. De ce sunt scosi din cvorum romanii din strainatate ? De ce nu sunt egali cu noi in fata legii ?

2. De ce se schimba regulile jocului dupa ce meciul s-a terminat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Desprecopii, dar ce are MB? Musca? nu e sponsorizat de ICR, adica are state de plata pe bune la privat spre deosebire de un alt Mircea...
eu nu pun citate ca n-are sens...dc ajungem sa comparam porcarii zise de unii sau de altii, unii cu staif de filosofi si scriiciosi pe banii statului, iar altii nenei de la tv privata...ne mananca pigsii.


aaa Iaca Lali: http://www.antena3.ro/politica/bec-il-contrazice-pe-basescu-listele-sunt-cele-de-la-parlamentare-179607.html e proaspat scoasa din cupcior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si iata decizia CCR initiala:


"Avand in vedere datele contradictorii care au fost transmise Curtii Constitutionale in legatura cu numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de catre autoritatile publice implicate, Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului Romaniei ca, pana la data de 31 august 2012, sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012."

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/decizia-ccr-cu-privire-la-referendum_980765.html#ixzz233ZDV0xf

Repet: listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012, la timpul trecut deci.

Nu sa actualizeze datele si sa trimita liste care nu au stat la baza referendumului. Sigur, daca te uiti in gura lui Antonescu sau Ponta, limba romana poate fi invartita si ametita pana da ce vor ei.
Eu aleg sa nu o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

dyanna, concluzia mea e ca nu stii sa citesti.

Ti-am aratat de ce spunea Tudorel ca CCR cere actualizarea....ti-am dat dovada.


Pa pa pa....

Acush.....sunteti pa!


Eu nu stiu ce fel de abecedar ai avut tu, dar zau daca se intelege ACTUALIZAREA listelor.
Comunicatul zice asa:
" listele electorale permanente, actualizate cf legii 3, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul".

Deci avem odata: liste in baza carora un referendum deja s-a desfasurat. Desfasurat si validat de BEC.
Deci are la baza niste liste. Dupa aia te iei, nu dupa altele.

Daca cereau actualizarea listelor ar fi scris asa:
" actualizarea listelor permanente ... bla bla "

E vorba de topica frazei si de niste virgule pe acolo.
Noi basistii astia bag seama ca vorbim o limba romana, iar Varujan si penelistii vad ca au studiat alta limba romana....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

http://www.antena3.ro/politica/dan-sova-am-facut-unele-afirmatii-din-necunoastere-si-nu-din-rea-credinta-din-toamna-psd-va-organiza-cursuri-despre-holocaust-179585.html

Asta-i hilara.
Lucia, tu esti "vinovata" ca m-ai trimis pe acel site ( glumesc,evident ca nu esti vinovata cu nimic)

Mana sus, doamnelor, domnilor, ca toti am trecut pe la scoala, unii mai mult, altii mai putin ( individul acesta se pare ca a lipsit muuult, tinand cont ca si el are in spate un doctorat dar istorie habar nu are) cati dintre dv nu ati auzit de holocaust?

In cazul in care nu ati auzit, poftiti, se vor organiza cursuri ca sa nu se mai faca gafe cat casa poporului....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Fa un exercitiu, Marina, si macar intr-un singur mesaj lasa propaganda, si scrie si tu mai la concret, daca tot citezi.

Deci, care lege?



Copiloi, fa si tu un excercitiu, nu e greu. Chiar in adresa CCR pe care o mentionezi spune despre liste ca trebuie sa fie actualizate conform legii 3/2000, art. 17 alin. 2. Vezi care sunt termenele pentru realizarea acelor actualizari si vezi daca iti da cu virgula cum ca ar putea ca termenul sa pice dupa referendum.

Hai ca pun eu textul legii aici:
"(2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicata, cu modificarile ulterioare, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului."

Deci interpretarea actualizarii lor acum e abuziva, CCR nu putea cere ceva ilegal. Dar, na, trebuie putina bunavointa sa citesti textul legii.


Deci care e problema?

Listele de dinaintea referendumului nu erau actualizate. Se cere actualizarea lor cu cifrele existente pana pe 11 iulie.

Asta cere CCR.

Ce nu-ti convine?




Nu, nu se cere asta. Textul este asa: "Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvemului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind oganizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei". Textul "actualizate conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind oganizarea si desfasurarea referendumului" este o subordonata atributiva explicativa, de aia e incadrata intre virgule. Curtea cere listele electorale permanente in baza carora s-a desfasurat referendumul asa cum au fost ele actualizate conform legii.

Daca cerea ce zici tu, formularea era alta: " solicita Guvernului actualizarea listelor electorale permanente conform art. 17...."
Dar chiar si asa, daca cere actualizarea listelor conform art. 17 din legea 3/2000 acolo ai termen clar: cel mult 5 zile de la stabilirea referendumului.



E "grele" mey Daniela asta ....
Presupune ca s-a invatat ceva romana la scoala. Si "neste" gramatica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui Lali

P.S. Antonescu se bazeaza pe legea care spune ...




Si CCR tot pe legea asta se bazeaza, cand vine vorba de cum se calculeaza cvorumul.

Deci CCR si Antonescu invoca aceeasi lege.


Ghinion!






Ghinionul este ca tocmai CCR-ul a dat erata la ce spune Antonescu si inca nu si-a schimbat opinia.
Inca fiind cuvantul cheie.



Asteptam sa amintesti de erata. S-ar putea ca erata aia sa se dovedeasca ca a fost trimisa ilegal. ce te faci atunci?


Vad ca si BEC-ul il conztrazice pe Basescu.

Ghinion!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik


Deci avem odata: liste in baza carora un referendum deja s-a desfasurat.




Vezi ca ai facut o greseala de limba taman in mesajul in care dai lectii de gramatica altora.


Mergi la inceput