Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (72)

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

anne: parca ai fi povestit despre mine, asa ma regasesc in ceea ce ai spus despre alaptare. Fabian urla cand il puneam la san ( eun puturos si jumatate si-i era lene sa traga) iar Eva era asa de fragila ca-mi era frica sa nu oboseasca , desi ea mititica ar fi supt oleaca. Lapte nu avema nici eu deajuns pt amandoi, si ca sa nu nedreptatesc pe niciunul ma mulgeam si il imparteam in doua. Completam apoi cu LP la fiecare si asa am facut cele doua luni jumate-trei cat m-am muls. Apoi de stres si oboseala (cand auzeau pompa ai mei urlau....) am ramas fara lapte. Am cerzut si eu ca va fi capatul lumii ca nu mai am lapte insa apoi m-am imbarbatat si gata.
diana: eu am varsat pe toata perioada sarcinii la greu. mi-a fost ff rau. mi-era teama ca la cat icneam sa nu pateasca ceva puii insa nu au avut nimic.de mancat nu am mancat decat gutui si pizza calzone. restul vomam tot. sper ca tu sa nu patesti asa ca mine pana la final. eram disperata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

@Monas - noi mergem bine cu Infacol si Colief. Unul elimina gazele, altul disociaza lactoza si glucoza ca sa fie asimilate mai bine. Colief e insa ff mic si ff scump, dar la noi a avut efect si nu am mai facut reprize lungi de plans isteric.

@Diana
- stiu ca pana si Paracetamolul trebuie luat cu recomandarea medicului, poate pentru durerea de cap daca e frecventa, mai scapi si cu un somn odihnitor, masaj, relaxare :)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

Neata, fetelor!

Hai ca parca ma simt mai bine. M-a lasat durerea de cap si nici nu imi mai curge nasul. Paracetamolul mi l-a recomandat medicul ginecolog insa soacra-mea care e medic de familie insista sa il iau cu moderatie. Am luat maxim 1 pe zi si doar cateva zile in toata sarcina iar ieri am luat 2 pentru ca nu mai putem de rau. inteleg de la soacra-mea ca circula o viroza, asa ca aveti si voi grija si cu voi si cu bebelusii...

despre bebei, pot sa imi dau si eu cu parerea chiar daca inca nu sunt mama. sora mea are un baietel aproape 8 luni si stiu ce i-a dat.

ea nu a avut lapte decat o luna jumate asa ca a trecut pe Prenan. Nu l-a constipat pe pici. colici a avut la greu, din pacate si a incercat si cu Infacol si cu ceai pentru colici. Nu l-au ajutat prea mult. cel mai mult il ajutau masajul pe burtica si caldura tot pe burtica.

p.s. sper sa nu vomit toata sarcina...dar nu mai intrevad nicio scapare. norocul meu e ca vomit dimineata inainte sa mananc.

intrebare: eu nu prea am luat in greutate (vreo 3 kg pana acum (16 sapt si 2 zile) dar am pornit de la subnutritie. 48 kg ca m-am pricopsit cu un ulcer hemoragic in martie anul asta si am slabit tare).

prin urmare, nu se vede decat burta la mine. tuguiata si in fata (porneste de jos). problema e ca o simt cam tare. sunt si 2 copii, or fi oasele lor. eu iau utrogestan 200 de 2 ori pe zi si no-spa forte de 2 ori, deci ar tb sa fie destul de relaxata. faza e ca eu nu stiu ce inseamna burta tare sau relaxata. ma puteti ajuta?

pupici la mamici si la bebici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna.
brigit, scoti 140 la un muls? Esti f tare. Eu scot maaxim 50-70 iar asta e masa doar pt unu dintre ei. Eu nu l-am impartit egal. Recunosc ca i-am dat mai mult celui mic desi in maternitate mi s-a spus sa-i dau lui lp ca sa recupereze greutatea. Mie mi s-a parut mai important sa beneficieze de lm cu anticorpi ca sa.i intaresc sistemul imuntar decat sa fie gras.
Completare ii dau tofer, lp bio, cu probiotice la care reactioneaza bine majoritatea bbilor. Dar de la tot lp bbii se constipa deci orice ai folosi te vei lovi de problema asta. Si eu am observat o scadere a nr de kk pe zi, dar asta este.

Monas suntem 2 mame bune chiar daca nu am alaptat asa cum ne doream

Eu ii mai pun la san dar nici nu pun gura pe san :(

diana, multa sanatate. A inceput mai devreme sezonul de gripa/raceala dar bine ca este doar o raceala pt ca bantuie viroze nasoale in perioada asta. Mare grija!

va puuuup

+ 29 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yasmi81 spune:

buna fetelor
nu stiu daca ma mai tineti minte....ca nu am mai trecut de foarte mult timp pe aici din lipsa de timp...piticele imi ocupa tot timpul..pe langa ele avem mereu ceva de facut, ba mancare, ba spalat...conserve de pus la borcane...deci suntem mereu in priza
am observat ca vorbeati de alaptat..noi nu prea am avut laptic...foarte putin...mulgeam cam 30 ml odata foarte rar 50 treptat a scazut de tot dar asta este...nu avem ce face...de la 1 luna jumate nu am mai avut deloc. Eu el dau nan 1...si fac caca cel putin o data pe zi...uneori si de 2, 3 ori...daca vad ac nu fac il prepar putin mai diluat. Colici au si ele..una mai rau, acum incep sa se mai diminueze..de ameliorat am vazut ca espumisanul si-a facut cel mai bine efectul. Bonisanul aproape deloc...infacol prea putin. Le mai dau o solutie preparata in farmacie...si vad ca e cat de cat ok. Altfel s-au reglat cat de cat cu somnul...noaptea dorm cam de la 12,30 ..1 la 5, sau 6 dimineata ceea ce e f ok. La inceput se trezeau si din ora in ora si innebuneam ca deh singura cu ele...singura la trebusoare, dar acum e ok
va pup si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

fetelor, cum fac sa trimit un pm? am gasit o mamica pe forum cu sarcina monoamniotica si as vrea sa o contactez. mi-am activat pm-urile si am deja 11 msg pe forum. mai tb sa mai fac ceva?

p.s. cica n-ar fi doar o raceala, ar fi o viroza. off...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Anne, eu am acu 140 la muls dupa 2 luni de muls constant. La pompa si la mana. cine a stat in spitalele de stat cu bebeii a vazut sigur cum e treaba cu mulsul la mana. Eu la inceput spagaream la greu in lactarium pt a intra la pompa, apoi cand am incercat la mana si a inceput sa tasneasca laptele nu am mai folosit pompa. acum acasa bag pompa doar dupa somnul de noapte al bebeilor -ne-am pastrat programul din spital si ei baga noaptea o repriza de 4 h, 4h si jumatate si apoi iese f greu la mana.
Sfatul meu e sa incerci sa scoti cat poti de mult cu pompa si poate incerci si cu mana, unii sani nu prea sunt de pompa. Eu avream sanii mai moi si pompa nu vida cum trebuie, de aia nu scoteam.




Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

http://www.bebeplanet.ro/infoutile/Mulsul-laptelui-matern/113,detalii.bebe

Uite un link unde e descrisa tehnica mulsului. Eu zic sa incerci sa golesti sanul asa, pt ca daca nu suge niciunul in san ramane lapte si nemuls sanul va produce din ce in ce mai putin, si din pacate asa se pierde laptele. Daca dupa ce cu pompa nu mai svoti nimik, incerci si cu mana si tot nu mai iese nimik abia atunci sanul e gol.

Yasmi, ma bucur sa te vad! Retinut sugestia cu espumisanul!

Ioana, vai, deci voi aveati reprize de plas isteric la colici....uf! Ai mei doar gem si se screm si tot imi rup inima. Retinut si sugestia cu colieful.

Pernuta cu samburi a folosit careva? Pt ca ai mei bebei adorm f bine daca le pun pe burtica ceva cald -am calorifer ekectric si pun cate o fasa de finet la incalzit, dupa ce ragaie le pun pe burtica asta cand ii asez in pat si se linistesc mai repede.
Am vazut ca ar exista asta si ma bate gandul sa o iau.

https://comenzi.farmaciatei.ro/product_info.php?products_id=10026754

Dianaradoi, mie imi apare ca ai pm activat

Pupici






Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

yasmi, cum sa nu te mai tinem minte

brigit merci pt link. A 2-a zi dupa ce am venit acasa, a venit o moasa sa ma invete sa ma mulg. Mi-a facut un masaj de m-am urcat pe pereti de durere si mi-a invinetit ambii sani. Dupa tot chinul asta tot 50 ml am scos. Atunci aveam sanii tari pt ca bausem 2 l de ceai pt lactatie in loc sa beau 2 cani . De atunci sanii mei sunt moi dar tot reusesc sa scot ceva. Eu insist pt ca vreau sa le dau cat mai mult timp oricat de putin as reusi. Ma gandesc ca vine iarna, temperaturi scazute, virusi etc si i-as vrea un pic protejati si pe interior nu doar cu hainute.

Colifer este cica f bun dar f scump. La mine Tudor regurciteaza espumisanul dar la nepoata mea a facut minuni. Totul depinde de organismul lor.

ma duc sa ma furajez si eu.

+ 29 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

@Diana - sper sa nu te fi prins totusi :/ Eu de vreo 2 zile iau homeogene pentru ca ma ustura in gat (la mine asa incepe, dar poate nu trec la pasul 2).

@Monas
- da, am luiat perna cu samburi si eu. E buna pentru ca retine caldura mai mult decat o compresa. Cu toate astea, eu dupa ce am folosit si faimopasa pernuta cu gel, am ramas la ea (tot de la tei, acelasi pret). Imi e mai practica pentru ca se incalzeste mai repede. Pana acum 3 zile ai mei au stat amandoi cu pernutele dupa fiecare alaptare. Acu' doar noaptea, ziua mai rar.

@Brigit - da, baiatul a avut crize de plans :( Atunci am resemnificat vorba "sa ti se rupa inima". Ma sfarseam vazand cum plange cu barbitza tremuranda, rosu la fata si cu piciorutele stranse. Verisoara mea mi-a zis de colief ca e ultima reduta pentru parinti disperati. Eu dupa 2 zile de plans am decis sa le dau la amandoi. Am ince[put cu Colief la o masa doar, dupa baita ca sa doarma noaptea. Acum mi-am bagat picioarele in ei bani si le dau la amandoi aproape la fiecare masa, asa ca de ceva vreme doar mai maraie incetisor.

Din spital si dupa spusele Sugubinei, nu am mai dat atentie asa mare la ce mananc. Imi plac lactatele la nemurire :D si mananc chefir de Napolact si unt cu miere ca dementa. Cu toate astea, am evitat citricele, perele, varza, fasolea. Ieri am mancat lapte dulce cu cereale integrale (yuuuumiii) pentru a doua data consecutiv. Am vazut seara ca se chinuiau amandoi si le foroteau burticile. Asa ca am decis totusi sa vad cum e daca azi nu beau. Poate e coincidenta, dar cine vrea sa riste?

@Anne - pentru colici eu am continuat sa beau mult ceai de fenicul, chimen si anason :) Stiu cat ti-ai dorit sa alaptezi la san, imi amintesc links de la tine. Pe de alta parte, decat stres si deprimare, mai bine o mama impacata si "acolo" pentru multe alte lucruri care contreaza. Eu iti zic sa nu renunti de tot inca, pentru ca pe mine imboldurile mamicilor m-au determinat sa insist si la mine a mers. Pe de alta parte, eu dupa nastere doar lp am mancat si nu sunt deloc bolnavicioasa :)

@Yasmi - bine-ai revenit. Cat au bobocii tai?
Va pupcenko!

Mergi la inceput