Colectia de toamna-iarna 2005 (38)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Da, in Buc, imi trebuie de sambata pana marti sau miercuri, inca nu am hot cand ne intoarcem.Vrem sa mergem pe Valea Prahovei.Ma poti ajuta ?
Ce faci cu lucrurile ramase mici lui Ami? Nu vrei sa le valorifici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ile, pot sa ti-l imprumut eu, l-as vrea inapoi cel tarziu pana vineri pe 14 pt ca poate mergem la Balcic in we ala. Iti dau Pm cu nr meu de telefon. Puteti veni dupa el in seara asta daca vreti.

Lucrurile mici de Ami as vrea sa le pastrez eventual pt sora-mea daca se hotaraste. Inca nu m-am hotarat sa le dau de tot.

Te intereseaza cu imprumut o hainuta groasa de toamna marime 3 luni? A purtat-o Natalia si fina-mea, e in stare excelenta, de Ami e mica deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hihi, daca tot vorbeam pe forum si la telefon ieri cu Ilenutza in problema patutului, azi ne-am si intalnit intamplator in AFI. Irinuca e o dulcica si jumatate, seamana la comportamentul linistit cu Amalia si cu Emilia. Are si falcute gen Emilia si cum avea Ami cand era mai mica. Sunt foarte incantata ca am vazut live intreaga colectie generatia 2012. ile era singura cu mezina, vacanta, ce mai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

La multi ani cu intarziere Mariilor si Anelor!

Mai mult nu mai scriu ca deja-s penibila singura pe aici buhuhu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, multumim .
ma simt cu musca pe caciula: ma bucur ca v-ati intors din vacanta, ca ai revenit pe forum, ti-am citit cu placere cronicuta , dar la scris nu ma prea inghesui

mi s-a parut foarte aiurea ultima perioada - amanarea scolii, Cristi se cam plictiseste acasa, Anuca nu se da dusa la gradi "pana nu merge si Cristi la scoala", habar n-avem cand va fi deschiderea etc.

probabil de sapt viitoare o sa ne zboare fulgii, inca n-am reusit veci si pururi sa iesim cu copiii pe usa inainte de ora 8 dimineata (la 9 incepeam noi gradi ).
si ma umplu mamicile de horror-stories pe tema "vedeti voi cum va fi cand o sa aveti si lectii", la pachet cu teancurile expuse de caiete suplimentare pe care le-au lucrat copiii .
pana una alta, ai mei se joaca pe strada pana noaptea - greu de tot ii adun pe-acasa si inca nu pot vizualiza disciplina unui program de scoala.
iar eu declar santierul curent oficial inchis, ieri am definitivat curatenia, putem locui toata casa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Hello,

La multi ani si de la noi Mariilor si Anelor :)


Eu nu scriu pt ca nu-mi vad capul de treburi : garderoba noua scoala, rechizite, pantofi, tuns copil mai mare, plus bebelus cu pofta de mancare cat trei, rezolvat n probleme administrative, etc.

Azi o duc pe Maya la tenis pt prima oara, sper sa-i placa si sa-si consume eficient energia.

Maria, felicitari pt inchiderea santierului! :)
fain de voi ca aveti parteneri de joaca si strada linistita pt copii, Maya se cam plictiseste, saracuta.

Imi poate recomanda cineva ceva carti frumoase (nu povesti) pt varsta asta? Daca sunt traduse, sa fie traduse frumos, de asta nu prea cumpar de pe net carti fara sa le rasfoiesc....

In germana gasesc o gramada dar vreau in romana, stie bine si nu vreau s-o las sa uite, deja ma lupt cu lenea ei de a-si cauta cuvintele si in romana.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Mihaela, acum realizez: carti bune de citit n-am mai prea folosit in ultima vreme .
Cristi e pasionat de cateva mega-carti de activitati, urmareste desenele si mestereste diverse. Apoi cartulii de activitati in genul celor pentru gradi/scoala.
Si-a reluat BD-urile cu Tom&Jerry si Donald citeste singurel prin ele - sunt scrise cu majuscule.

Aa, ce am citit impreuna si ne-a placut: roman grafic: www.grupulcorint.ro/magazin/index.php?dispatch=products.view&product_id=850" target="_blank">Inventia lui Hugo Cabret.
Habarnam in 2 volume le-a placut (spre final au concluzionat ca sunt toate povestile cam la fel ).

Am inceput sa citim din Legendele Olimpului (Al. Mitru) - selectie - parca e prea devreme, prea mare increngatura de personaje.

E vremea enciclopediilor la noi, a lui "cum functioneaza" si "de ce" de-adevaratelea (nu ca cele de la 2 ani ).

Am uitat/vorbeam in nume propriu: bunicii le citesc cu succes maxim din seria de "Povesti nemuritoare" de pe vremea noastra.

Cristi incepe sa aiba simtul umorului, e super-incantat cand vin cu cate un banc nou (selectez pe intelesul lui, desigur).

Sunt tare curioasa voi ce mai cititi/ cu ce va mai ocupati .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria, buna idee cu benzile desenate pt Nati. Silvia citeste cartile ei, nataliei n-am prea apucat sa-i citim in ultima vreme fiind tot plecati, ultimele carti citite au fost cu printesa pirat.
http://www.raobooks.com/raobooks_fisa_carte.php?fisa_id=2694&niv1_id=2&niv2_id=22004&niv3_id=220043016&niv4_id=2200430164005
Si
http://www.raobooks.com/raobooks_fisa_carte.php?fisa_id=2695&niv1_id=2&niv2_id=22004&niv3_id=220043016&niv4_id=2200430164005

Mie mi s-au parut cam asemanatoare intre ele. nataliei i-au placut.

Nu va fi usor cu noua disciplina a programului, cu scoala, dar vom supravietui. Sper.

Maria, sunt fel de fel de mame, mie alea cu teancul de suplimentare fara rost nu-mi plac. Suplimentarele trebuie facute cu rost si cu cap: ori daca copilul e slabut la ceva, ca sa-l ajuti, ori daca exceleaza la ceva, dar atunci trebuie suplimentare pe nivel crescut de dificultate ca sa-l intereseze si sa nu-l plictiseasca. Asta-i parerea mea.

De citit eu - am descoperit de asta iarna un scriitor nou pt mine si tot citesc ce gasesc de el, W Somerset Maugham. S-a editat pe la publirom si am gasit carti de el si in biblioteca de la tata.

Noi sambata am facut zacusca, duminica am dat o tura pana la mare, azi am copt cativa ardei de congelat si cam atat conserve pe anul asta.

Ami e o dulcica si jumatate. Azi noapte m-a dat gata. A scos un eee, m-am dus repede la ea sa o hranesc, ea statea cumintica si treaza cu ochi mari in patut. Am luat-o in brate si pana ma descheiam la camasa sa o pun la san a inceput sa dea din maini si din picioare de bucurie, tare dulcica a fost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Rianna a primit primul pachet cu teme de casa. Se distribuie in fiecare zi de luni, iar vineri trebuie sa-l duca inapoi la scoala, terminat. Lunea au de scris o poveste (minim 2 propozitii, deocamdata) si de desenat o imagine legata de poveste. Martea au de facut o foaie cu chestii de matematica. Miercurea au de citit o povestioara si de raspuns la cateva intrebari legate de ea. Joia au de memorat o poezie. In fiecare saptamana primesc acasa 3 cuvinte noi pe care trebuie sa invete sa le scrie dupa dictare si sa le citeasca singuri. Deasemenea in fiecare zi trebuie sa repete adunari si scaderi (ne-a trimis acasa un pachetel cu carduri, unul pentru adunari, unul pentru scaderi), si in fiecare zi trebuie sa citeasca 15 min. singuri. Noua, parintilor, ne-a trimis invatatoarea o fisa cu loc de semnatura pentru fiecare zi din saptamana, confirmand ca copilul si-a facut temele zilnic.
Am primit si orarul pentru clasa I, le-a introdus cateva chestii noi fata de clasa 0: lunea educatie fizica, martea ore de computer, miercurea biblioteca, joia muzica.
Deocamdata Rianna se descurca bine, insa e cam aiurita si timpul alocat temelor de casa dureaza dublu decat ar trebui pentru ca mereu se trezeste gandindu-se la altceva. Aseara isi scria povestioara in jurnal si o vedeam cu privirea pe pereti... "Rianna, ce faci??" "Oh... am uitat... unde am ramas? Ce vroiam sa mai scriu?"

Cu cartile am pornit si eu in forta, seara dupa ce adoarme Rianna abia astept sa ma pun la citit. Recuperez tot ce-am pierdut plecand din Romania prea devreme Acum il citesc pe Ionel Teodoreanu, abia am terminat Lorelei, acum ma apuc de La Medeleni. (sa nu radeti de mine )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Meems, multumesc ca ne povestesti! Deci mi se confirma ca sunt legendele Olimpuluinca scoala romaneasca ar fi mai stufoasa si avansata, pe naiba, e mai in urma. La noi abia in clasa a II-a se ajunge la raspuns la intrebari despre text si mici compuneri, textulete, productie proprie, in clasa I e vorba numai de transcriere si dictare, dictarea e maximul de dificultate.

Lectura placuta iti doresc! E misto sa citesti.

Am fost azi cu Ami la profesorul Jianu ( ortoped) la control. E Ok Amisorul cu soldurile, s-a mirat dr ca vrrea in picioare la varsta ei, a zis sa n-o tinem in picioare decat 1 minut, in joaca, pt ca i se taseaza capul femural daca isi lasa greutatea pe el. In fund putem sa o tinem cu spatarul inclinat la unghi obtuz.

Alte recomandari ( scriu pt celelalte mamici de bebeluse) NU premergator ( a scris cu majuscule), pantofi fara taloneta, fara intaritura la glezne, cu talpa flexibila, moi si usori. Prin casa sa umble desculta sau in sosete.

Miri voi ce ati mai facut cu ortopezii?

Mergi la inceput