Puisori de mai 2003 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Alycia din pacate nu prea ai ce sa mai faci acum.
Trebuie sa ne facem cont in alta parte poate flick eu nu m-am hotarit inca.

Parpalak sa ne zici ce ai facut cu Paul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Yeap. ASD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ce e asta parpa?Pe pm daca e bai.
DanaMario, pai intelesem ca iti trebuie pt scor la admiterea in univ?
Mai eu sunt tare la furat si tot incerc sa pun cap la cap ce mai afluMa streseaza chestia asta cu scoala copiilor mai mult decat m-a stresat scoala mea
Am avut o zi super ametita, mai revin cand imi vine mintea la cap:))
Incerc sa ma dumiresc in inscrieri la inot si rezervari de petrecere pt cel mic.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Parpalak o sa te sun sa vorbim.

Daiopri - ai mai rabdare - asta e pentru admiterea in facultate si incepi din liceu mai ai mult pina atunci.
Eu ma gindisem la inot - life quard, la tasu ca lucreaza in televiziune sau mai cistiga puncte cica din competitile de matematica din competitiile de dezbatere .
Dar ai rabdare frate e mult prea devreme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

ASD = Autism Spectrum Disorder, care-i o denumire generica data la orice... Daca ma-ntrebi pe mine e mild Asperger, da' se pare ca inca n-a intrat in nomenclatura organizatiei de care apartine psiholoaga mea... (adica a copilului). Nu te supara, da' n-am chef de explicatii, da-i si tu cu google-u'.
Cu voluntariatul, aici se practica in ultimii doi ani de liceu (nu stiu precis daca si-n clasele 9-10), dar mai devreme de-atit nu cred sa conteze. Si nu tre sa-ti faci griji de p-acuma, ca le da de la scoala idei cum sa faca si unde sa se duca. Uite, una din colegele cu care am voluntariat la petrecerea de Crciun, l-a adus pe fi-su sa mai care el din decoratii si mincaruri si sucuri din masina pina-n sala, si-a mai facut si ceva poze, si gata 4 ore de voluntariat! (Parca le trebe 40 pina termina liceul, daca tin bine minte). Daca nu, atunci ma insel
Si cu bitziitul copilului, lasa-l sa se bitziie, invatasem la un moment dat pe la facultatea aia de educatie ca unii au inteligenta kinetica (sau cam asa ceva), lor le trebe sa se miste ca sa priceapa. Asa ca stai calma. Daca tot te framinta, ia vorbeste cu educatoarea poate-l impinge la o evaluare (ca varianta de minim efort pt tine)
Problema e ca aici scoala e axata pe ce numesc ei comunicare si pe socializare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Parpalak da ai dreptate cu scoala aici axata pe comunicare , socializare aici este putin altfel decit eram noi obisnuiti in tara - trebuie sa ne incadram aici cu toate aspectele.

Dar evaluarea a facut-o numai psiholoaga ?

1.Eu cred ca pentru linistea ta du-te la CAMH si acolo o sa-ti faca o evaluare o grupa de specialisti care la final iti da si solutii nu numai diagnosticul.
Eu m-am interesat de toate detaliile cind imi ziceau de la scoala cu fitiitul in banca pina a venit mama aici si mi-a zis sa nu duc copilu nicaieri ca asa ar trebui dusi toti nepotii mei din tara.

2.I-a legatura cu maru ea are baiatul diagnosticat exact cu mild Asperger si acum baiatul e mare e in ultimul an la liceu.

3.Ia legatura cu denisam ea stiu ca a obtinut gratuit cursuri de terapie.

Eu nu cred ca e in nici un caz cazul sa te panichezi (doar il stiu pe Paul) dar nici nu lasa asa - pune-l la toate cursurile, terapiile care ti le recomanda astia aici - si care se ocupa iei nu trebuie sa pleci tu de la servici ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Eu iar sunt in criza de timp dar sa stiti ca va citesc.
Am intrat sa bag dimensiunile lighioanelor ca asa am promis parca:
D. 151 - 49kg
F. 108 - 19kg

D. tot cu alergia lui vara cand stranuta tot timpul si nasul ii e ba infundat ba ii curge, iar F. cu sensibilitatea de piele de trebuie sa am tot timpul grija sa fie hidratat. Noi de mai bine de un an suntem pe homeopate si pana acum nu am avut probleme majore. Nici nu mai tin minte de cand nu au luat antibiotic. Tot zic sa ii mai duc si eu la o evaluare la medic dar la cum o stiu pe doctorita lor pediatru ma duc fix degeaba.

Alycia cum mai e cu adolescenta?

DanaMario si al meu scrie urat ca altfel cica nu reuseste sa termine. Daca stau de straja acasa ii iese si mai frumos. Dar eu nu am timp sa ii dau dictari.

Extra noi numai chitara mai facem. Da si aia numa ca sa nu zicem ca nu il ducem, ca nu se prinde nimic de el. A incercat si tenisul cu acelasi rezultat. Eu nici nervi, nici timp, nici bani nu am de alte activitati.

Parpa eu nu stiu ce sa iti zic si nici timp sa citesc nu am dar sunt sigura ca o sa faci ce teste si evaluari trebuie si o sa fiti ok.

Ziua aia la bulgareala si sanius m-a uns pe suflet si mi-a amintit si mie de copilarie. Din pacate nu ma tin nervii sa stau mai mult la ai mei asa ca ma bucur doar de cateva ceasuri in vizita. Dar copiilor le merge bine acolo si ii las sa se bucure de aer si de prietenii de pe strada de cate ori am ocazia.

Daiopri io nu m-am prins ce fac pe la scoala foarte la zi. La romana fac diverse texte si invata sa le povesteasca, comenteze, personaje, intrebari plus recunoasterea partilor de vorbire. La istorie au dat-o pe domnitori romani. La geografie cate un pic de clima, relief, notiuni de baza. La mate au terminat cu inmultirea si impartirea si fac operatii cu numere mari si diverse probleme de prin culegeri. Ar trebui sa citeasca pe la lectura da asta cand il intrebi nu are tema si abia, abia il mai fac sa isi ia cate o carte de pe la biblioteca pe care nu reuseste mereu sa o termine. Cea mai tare e materia "cultura civica" unde iti sta mintea de ce teme au.
Azi m-a anuntat ca a uitat sa isi faca ceva tema de cautat date despre Eminescu. Asta dupa ce ieri toata seara am stat dupa el si m-am uitat in caiete si carti si am ascultat lectiile invatate sa ajung si eu la zi.
Eu nu stiu in domeniul asta cum sa il responsabilizez. Pe mine chestia cu "am uitat" incepe sa ma termine psihic.

Problema la noi e ca eu am impresia ca nu are timp. De la 8 la 16 e la scoala, pana vine si mananca si mai citeste o lectie, ceva pentru a doua zi, e deja seara si ne pregatim de programul de somn. Asa ca abia apuca sa se joace un pic cu frate'su, acum in general cu lego, ca e gata ziua. Dimineata mai au jumatate de ora libera si atat. Sambata e la religie si duminica la biserica, apoi baga tableta la greu, se mai uita la cate un film de animatie sau de copii si s-a dus saptamana.

Pai eu cand sa ii mai fac program de suplimentare? Ca e numai a 4-a frate, nu il meditez pentru facultate. Sper din suflet ca alea 8 ore petrecute la scoala sa dea roade.

Daca aveti ceva metode de scapat de "am uitat" primesc cu drag. O perioada l-am lasat in treaba lui ca mi se urase mie sa ma aud pe mine sau pe al meu numai cu critica. Si acum mi se pare ceva mai echilibrat copilul.

Asta mic in schimb nu are nici o problema. S-a intors de la bunici cu vesnica metoda ma trantesc jos, urlu si obtin asa ca e pe ignor si incet, incet vad ca incepe sa priceapa ca aici altele sunt variantele.

Ce ma bucura la ei e ca parca isi petrec ceva mai mult timp impreuna si sunt mai concilianti unul cu celalalt.
Acum am noroc ca dupa vacanta sunt si eu ceva mai calma si le iau mai usor. Sper sa ma tina si cand oi ajunge iar la perioadele alea de stres, aglomeratie cand nici cum ma chiama nu mai stiu daca ma iei repede dapoi sa mai numar si sa respir inainte de a reactiona la minunile odraslelor.

Va pup ca mi s-a dus pauza :)))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Aalina, daca gasesti leac la "am uitat", da'mi si mie , desi cred ca-i problema selectiva, cam ca auzul bunicii Da' decit sa-l critici, mai bine-l ajuti, "ti-ai adus aminte ce-ai uitat?" - preventiv... Deci, voi stati bine, noi, in clasa a patra, inca n-am inceput impartirea.. Daiopri, voi?
Deci sa-nteleg ca si-n Romania au inceput cu 8 ore de scoala, dupa model (timpit) occidental?

DanaMario, eu am inteles ca trebuie sa mergi mai intii pe filiera medic de familie care ala iti face trimitere (si programare) mai departe. Iar CAMH, de pe pagina lor am inteles ca-i pentru adictii, schizofrenie, Alzheimer - n-am vazut sa aiba si servicii de pediatrie. Dar am inteles intentia, si-o apreciez! Rezultatul a fost informal, verbal, o sa-l definitiveze, impreuna cu sugestii de continuare, si-o sa mi-l trimita, iar martea viitoare o sa fie o intilnire cu toata echipa de interventie a scolii, ca sa vada cum sa-l ajute mai departe - la scoala. Pentru tratamente, terapie, etc, tot prin doctorul de familie tre s-o iau.
Si nu ma panichez (ca n-am de ce) si nici nu ma las asa, doar ca in momentul de fata sint in faza de asteptare.
Doar voiam sa clarific.

alycia, ai pus pozele alea de la sanius odata? Hai ca vine primavara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Tot am stat si v-am citit si mai luam o gura de cafelutza...sunt libera azi asa ca am vreme si de net...fetelor si eu zic ca programul de 8 ore pentru un copil de 9-10 ani e mult...dar nu ai ce face daca esti fortat sa-l lasi la scoala ca acasa nu are cu cine sta pana la 4...din fericire Mircea iese la 12.30 ca orele sunt de 45 minute/ model de iarna cica..si pana pe la 14 se relaxeaza, mananca si de pe la 14 se apuca marunt de lectii pana pe la 17...apoi are liber pentru alte activitati..merge de doua ori pe saptamana la baschet, mai baga calculator si daca vine primavara o da pe joaca in fata blocului. Asa cu programul asta are vreme si de suplimentare(numai sa vrea sa le faca)Am in plan si o data pe saptamana la innot asa ca trei dupa mese e complet ocupat...si mai raman 4 in care face ce vrea...eu zic ca e destul de echilibrat programul in felul acesta.
Aalina cred ca daca intra in a 5 a nu mai sta la program prelungit si scapa si el cu 5-6 ore pe zi de scoala...atunci ma gandesc ca va putea sta singur acasa si i va fi si lui mai usor...cat despre "am uitat" poate incerci niste sanctiuni gen taiat de pe lista la ce-i place lui..calculator sau altceva...ceva sa simta ca nu e in regula sa o lase chiar asa cum vrea el...
Stati sa vedeti fetelor mai incolo...prin a 6 a sau a 7 a cand nici nervi sa-i mai controlezi nu ai si nici rabdare si atunci o sa fie "am uitat " la greu!..sunt si mai mari si mai incapatanati...le faci observatie se uita la tine ca si cum nu ar pricepe de ce esti suparata ...sau ma rog...se gandesc ei .."si pentru atata lucru faci asa scandal? "
Andrei si-a descoperit o noua vocatie..si anume de actor..il atrage actoria, chiar l-am vazut jucand in cateva piese si parca s-ar intrezari un dram de talent..profesorii lui au fost placut surprinsi cand l-au vazut jucand cu ocazia diferitelor festivitati de la liceu. S-ar putea sa dea la Institutul de film si teatru la Bucuresti...nu stiu...ca e tare schimbator.
Doina..as pune eu pozele da m-am enervat rau pe astia cu webshots...tre sa deschid un alt cont pe Smile...da' daca patesc la fel? Cat despre Paul, sper sa fie totul in regula pana la urma.
Daiopri, nu poti compara sistemele de invatamant...trebuie sa mergi in ritmul celor de acolo...voi parintii nu tin e-ti legatura?...nu ai nici o mamica din clasa cu care sa vb la telefon sa va consultati?..sau cel mai bine vorbeste cu invatatoare si vezi ce spune despre ccopil...daca e cazul sa faci suplimentare cu el sau nu...
Dana Mario..ce e ala flick?
Aalina da chiar ca e mare Dorian...Mircea e la 147cm si 39 kg..si e printe cei mai mari din clasa lui.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Parpa, cum sa ma supar mai? Asa ma stii tu pe mine?
baiatul si mama lui. O sa fie bine!
Ei a facut impartire... Tot dau teste la inmultire. Partea frumoasa e ca acum au teste din alea pe toata provincia si din cate am vazut eu exemple includ si impartire, fractii decimale. Eu stiu ce o face? Noroc cu mama acasaSi ca sa ii raspund si lui Alycia, invatatoarea e happy cum nu? Nu il antrenam acasa? El e printre cei mai buni, da de aia sunt eu confuza cu cel mai bun asta. Eu ma discutcu mamici cu copilasi la alte scoli in acelasi grad. Pare ok. Ei, cred ca sunt cu pasarele multe.
DanaMariostiu ca la fac da am zis sa imi fac temele din timp, ca cine stie cand ajung acolo mai scrie cineva pe aici
Si asa uit repede...
Aalina, chiar marisor D. Si al meu e cam ca Mircea. Are cred 40-41kg in schimb. Si eu ziceam ca e mare Dar D ne intrece
In schimb la pisoi suntem la fel
Mie imi merge prost dc-ul. Sper sa reusesc sa trimit mesajul ca inca o data nu mai scriu. Am zis
Numai bine tuturor

Mergi la inceput