La France (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Buna ziua sper ca mai e activitate pe aici ca am mare nevoie de ajutorul mamicilor din Fr

Acum cateva zile am aflat ca o sa ne stabilim si noi pe aceste meleaguri..asa ca am inceput informarea...am gasit despre chirii,despre sanatate ,cam cate un pic din fiecare,dar ce ma doare cel mai tare nu am gasit...sau nu am cautat suficient...deci nu am gasit nimic despre bebe de 1 an in tara respectiva, legislatie,crese,ne incadram la ajutor social,alocatie sau ceva de genul...nu dati cu rosii ca nu plec din Ro sa traiesc din banii ptr bb,dar vreau sa stiu ce trebuie sa indeplinim,gen cati mp minim admisi ar trebui sa aiba locuinta...sper sa intelegeti ceva... ca am asa un milion de intrebari

Zona e Toulouse sau in apropiere....si inca ceva ..sotul pleca cu tranfer din Ro pe per nedeterminata acolo, avem un job sigur si eu o sa fiu cea care nici nu vb fr bine si trebuie sa-mi caut job..ceva sfaturi si aici pls

Va multumesc anticipat si astept sfaturi cu mare interes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Bina ai venit!! E foarte frumoasa zona Toulouse.

Cu ajutoarele : depind de resurse. E posibil sa primesti alocatie pt cel mic, in jur de 170 de euro. e posibil sa primiti ajutor pentru chirie, dar depinde de salariul sotului.
Cu cresa : daca tu nu lucreti nu o sa ai loc in cresa. Si daca ati lucra amandoi sansele sa aveti ar fi minime.

Cu casa, nu-i pasa nimanui ca voi stati 10 in 30m².


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Buna, Clau!

Pt a avea dreptul la alocatia pt casa apartamentul trebuie sa corespunda anumitor norme, printre care si un numar minim de m², in cazum vostru, cuplu cu un copil ar fi de 25 m².

Citat:
Conditions relatives au logement
Les allocations de logement sont attribuées si les logements respectent des normes minimales de décence et de peuplement (nombre de personnes par mètre carré).
Les normes minimales de décence sont définies par le décret n° 2002-120 du 30/1/2002 (voir le complément juridique).

La surface habitable minimale pour l’allocation de logement familiale est de :
16 m² pour un ménage sans enfant ou deux personnes ;

augmentée de 9 m² par personne en plus ;
dans la limite de 70 m² pour huit personnes et plus.

La surface habitable minimale pour l’allocation de logement sociale est de :
9 m² pour une personne ;

16 m² pour deux personnes ;
augmentés de 9 m² par personne en plus.


Pt cresa e asa cum s-a zis mai sus: locurile sint putine si e bataie pe ele. O asistenta maternala te va costa in jur de 800 euro/luna si poti avea alocatie de cca 350, deci scoti cam 4-500 din buzunar.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Multumesc mult de raspuns!!

Se pare ca va fi greu cu cresa....deci nu au nici ei un sistem bine dezvoltat...
deocamdata pleaca doar tati in recunoastere si dupa ce aranjeaza lucrurile o sa mergem si noi.

Mai vorbim,ca sigur o sa mai am nevoie de sfaturile voastre.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Cu placere, Clau!

Sistemul este foarte bine dezvoltat, insa locurile sint insufieciente. 80% din mame lucreaza, asa ca mai toti copiii intra in sistem, de-asta e asa mare bataie pe locuri.

Uite si site-ul primariei, vezi ca ai un meniu pe stinga:

http://www.toulouse.fr/moments-vie/attends-un-enfant/creches-accueils-reguliers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Bonjour!

Am si eu o intrebare la voi!Stie cineva in cat timp esti obligat sa iti schimbi permisul de conducere cu unul francez?
cand am intrat in Franta, ni s-a spus de la prefectura ca avem 6 luni sa schimbam permisele, din momentul in care avem titre de sejour pe 10 ani, asta era in 2009!

saptamana trecta am luat o amenda stupida de 90 de euro, pentru ca imi nu mi-am prins centura su masina oprita, si am facut maniobra dupa ce am plecat din loc, desi eram la 50 de m de casa, dar politista a spus ca mi-am pus centura doar ca am vazut-o pe eaNu circul fara centura nici in taxi in Romania , pe bancheta din spate, si nici pe locul 7 din Zafira, dar nu am avut cu cine sa discut!Jandarmul a zis ca el intele situatia, ba chiar m-au vazut cand am pornit, dar ca nu el decide ci colega lui
Insa surpriza le-a fost cand am prezentat permisul spniol, un car aproape ca cel romanesc, pe care initial vroiau sa mi-l retina, cica sa il verifice, normal ca nu am acceptat!Mi s-a scris pe procesl verbal ca ma invita sa il schimb cu unul francez, ca legea prevede 2 saptamani timpul in care estiobligat sa il schimbi!
Avem titru pe 10 ani din august, dar bineinteles ca desteptii de la etrangeri, au gresit adresa, acum vem doar recipisele pana vine!Doar c saptamana trecuta a batut la usa domnul jandarm, sa ma intrebe daca mi-am schimbat permisul de conducere!
Sincer, mi se pare un abuz, atata timp cand nu m-a intrebat in trafic, ci acasa in curtea mea!Cred ca problema mai mare, e ca nu imi pot lua puncte!

stiti cumva care este timpul limita de preschimbare, caci la primarie la noi nu stiu, si nu am drum la oras zilele astea, sa intreb la prefectura la Cholet?

multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Olim, eu cred ca daca ai pleca cu ideea ca functionarii isi fac treaba fara sa aiba nimic cu tine si fara sa pleci de la premisa ca sunt "destepti" si tu esti exact contrariul, toate formalitatile ar fi pentru tine mai simple si viata mai usoara.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

MIK, multumesc de sfat
uite, eu nu cred ca toti sunt prosti si nici eu nu sunt desteapta, doar ca la cate hartogarii am avut de facut pana acum, inca nu am intlnit NICI UN FUNCTIONAR? sa nu ne greseasca vreu act, la transcrierea masinilor amandoua au fost gresite, titru de sejur de fiecare data e o eroare, actele la MSA nici acum nu avem CARTE VITAL, asta dupa aproape un an de CDI si titru pe 10 ani, numele Sofiei a fost scris gresit la primarie, si lista continuta!
Dar m-am obisnuit cu ideea, caci nu au nimic cu mine, ci multi din ei atat pot doar si noi avem mereu norocul sa dam peste functionari prompti si destepti!

Nu stiu daca v-am spus ca doamna de la serviciul cu strainii din Saint Brieuc, m-a intrebat daca Romania este in UE???? sau cei de la MSA, daca declaratia din 2009 cu impozitul din Spania este in pesetas????Asa avem noi norocul, de functionari priceputi!

Sa nu uit am o vecina la doua case de noi, care saraca de ea incearca intotdeauna sa dezlege itele incurcate ale altora
Pana si cei de la notar, au gresit actele la casa, si le-am refacut, ne-au schimbat numele parintilor si datele de nastere!!
ASTA E, C EST LA VIE! M-am oibisnuit!

Dar totusi, as vrea sa stiu cum sta treaba cu permisele, in cat timp le-ati schimbat??Sa nu uit sa spun ca am permis un card micutz, la care gendarma a ramas surprinsa, ca in Franta nu a vazut asa ceva niciodata,iar noul titru de sejour are cip pe el, a sunat la prefectura sa il verifice, caci era prima data cand vedea n titru cu cu cip, ba mai mult ma intreaba de cand il am, desi scrie data pe el!

deci, astept o parere cu permisele daca se poate!!!!multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Olim,
Da' nu pune, fratele meu, la inima ca e grav. Si eu am avut mici necazuri (orasul meu parea prea ciudat : asa cuvint cu 4 litere si mi l-a scris pe un act cu 5 litere ), da' asta este.

Eu zic sa suni direct la prefectura (sub-prefectura) ca eu nu am avut nevoie de asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

http://www.mfe.org/index.php/Thematiques/Demarches-administratives/Permis-de-conduire-etranger-Echange-en-France

Cred ca in cazul tau se aplica asta:

"Cas où l’échange est obligatoire:

L’échange de votre permis de conduire étranger est obligatoire dans les cas suivants :

Vous avez commis en France une infraction entrainant la suspension, la restriction, le retrait, l’annulation du droit de conduire ou un retrait de points "


Mergi la inceput