REFEREDUM LA FINAL

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui mrenescu

Si Ali, daca intr-adevar esti de buna credinta, atunci trebuie sa citesti si sa afli informatii din toate partile.

De exemplu aici poti afla povestea unui batran (88) care pe antena 3 se jura ca a fost abuzat ( a primit si o antena gratis pentru asta fix de la d-l Gadea) iar cand l-au intrebat jurnalistii de la Evz parca nu mai era abuz totusi...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Asaltul-anchetatorilor-la-Suraia-a-fost-doar-la-televizor-996813.html


Tot din articol, ca poate e lume care nu citeste:

" Pentru ca, în Suraia, o comuna pierduta din Vrancea, au aparut sute de oameni pe listele suplimentare si sute de CNP-uri inexistente prin baza de date.
Aici, de referendum, observatorii PDL au fost dati afara din sectiile de votare, iar o jurnalista, Madalina Burlan, a fost evacuata din sectie si agresata, motiv pentru care a sunat la 112."

Deci cam din aceste motive circula "hoarde" de procurori prin localitati uitate de lume.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligeea

Taman asa si eu, tot la Universitate eram.
Pleacm sa imi iau blugi-primise marfa undeva pe Magheru si cand am scos capul la metrou ,erau toti minerii care ori faceau ordine ori nu.

Mi-a ramas intiparita pe retina imaginea unuor mineri care tarau de picioare un cetatean si in virtutea faptului ca era drogat probabil , il dadeau cu capul de fiecare treapta a scarilor de la metrou . Aud si acum zgomotul de cap trantit ...

da e drept ca florile platate au fost frumoase...
daca de atunci minerii si Iiescu ar fi fost anchetati de procurori ca acum ...

ligeea


intre timp minele s-au inchis, minerii s-au specializat si reorientat profesional, unii au absolvit chiar facultatea de drept a universitatii Spiru* si au intrat in procuratura etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Sigur ca da, Nada. Toti fostii mineri sunt si absolventi de INM. Cred ca ai si cateva exemple in sensul asta, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Cand citesc ce se vorbeste despre procurori am senzatia ca vorbim despre ,,Romanian Men In Black" .

Si eu am fost la procuratura acum decenii sa dau cu sebsemnata ca vandusem o prop. unui..interlop. Eu pe interlop nu-l vazusem la culoare , a venit o doamna draguta de la o agentie care cauta o casa goala dealtfel , i-am arata-o i-am lasat o cheie (am facut un proces verbal)dupa care peste vre-o cateva zile am fost anuntata ca se vinde unei persoane cu numele de...

Notariatul-unul fosrte cunoscut si central etc.
Am luat banii am plecat peste cateva luni direct la procuratura am ajuns.
E drept ca m-au chemat vre-o cateva zile la rand m-au introgat si pe mine si pe sot in camere separate , intrebari de tot soiul-si de unde am avut banii sa cumpar casa (!), si de ce am vandut-o si de ce am dat cheia , etc , oricum am considerat ca e normal sa raspund si sa spun adevarul.
Nu m-am considerat lezata in nici un drept sau stang ,chit ca ai mei colegi cand vedeau citatiile la servici se uitau cam stramb.
dar stiam clar ca nu sunt cu nimioc vinovata ca ei cauta sa vada daca sunt sau nu implicata in spalare de bani sau ceva asemanator.
Nu mi-a luat nimeni banii, tranzactia a fost meninuta era clar ca am fost vanzator de buna credinta .
Concluzia-procurorii nu cred-nu erau acum 15 ani nu cred ca sunt acum -porniti sa amendeze pe nimeni nu pot deminstra ceva ce tu nu ai facut.
Nu te baga nimeni la puscarie nevinovat-cred ca mai multe sunt gazurile de malpraxis nepedespite decat de nevinovati bagati la puscarie.
ce e dreptv exista o practica neunitara a instantelor de judecata in penal , la fapte similare se dau pedepse muult diferite dar pentru asta ar trebui sa primeze jurisprudenta ceea ce la noi nu se intampla.
dar oricum sa bagi in oala procurorii ca fac si dreg , pai atunci sa conduca cercetarea penala doamna aia blonda de la Antena ca e stie mai bine !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am intrat sa ma informez, insa cum nu a mai scris nimeni nimic...

http://www.jurnalul.ro/observator/referendumul-a-fost-invalidat-621630.htm


deci s-a ajuns la un final...ce urmeaza vom vedea, noi sa fim sanatosi!
Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hai mai, fugi de-aici, cum sa se intoarca?

http://www.realitatea.net/declaratia-soc-parlamentul-poate-decide-ca-demiterea-presedintelui-se-face-cu-majoritatea-votantilor_992120.html

parlamentul decide calea de urmat, respectiv validarea cu majoritate celor prezenti, fara conditie de cvorum, si asta abia saptamana viitoare, ca acum sunt prea ocupati sa se intruneasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mai... ce scrii tu mai sus?

"în situatia în care Curtea Constitutionala va constata ca nu sunt îndeplinite conditiile legale de validare, urmeaza ca Parlamentul sa decida calea de urmat."

CC a constatat ca au fost indeplinite conditiile de validare.
Referendumul este valid.

A nu se confunda ca in baza acestui referendum valid rezultatul este negativ pentru demiterea presedintelui nefiind indeplinita conditia legala de 50%+1 din numarul celor inscrisi pentru demitere.

Ce speculatii ... fac unii



www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Declaratii si textul legii

Citat:
"A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat ca nu s-a îndeplinit cvorumul", a explicat Zegrean. Presedintele Curtii Constitutionale
..
Ghise ->
"Parlamentul poate decide ca este aplicabil articolul 10 din legea referendumului, care spune ca demiterea presedintelui României se face cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale celor care s-au prezentat la vot, fara a mai exista obligativitatea cvorumului de prezenta la vot a 50% plus unu din alegatorii de pe listele permanente", a mai aratat Ghise.
Potrivit lui Ioan Ghise, introducerea obligativitatii cvorumului nu are niciun temei constitutional.
www.realitatea.net/declaratia-soc-parlamentul-poate-decide-ca-demiterea-presedintelui-se-face-cu-majoritatea-votantilor_992120.html#ixzz24B4x4yn3" target="_blank">Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

www.roaep.ro/ro/getdocument.php?id=6984" target="_blank">Legea 3/2000 a referendumului actualizata la zi.
Citat:
ART. 5
(1) Referendumul national si referendumul local se organizeaza si se desfasoara potrivit prevederilor prezentei legi.
(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

SECTIUNEA a 2-a
Referendumul privind demiterea Presedintelui României

ART. 8
Referendumul pentru demiterea Presedintelui României este obligatoriu si se stabileste prin hotarâre a Parlamentului, în conditiile prevazute la art. 95 din Constitutie.
ART. 9
Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin "DA" sau "NU" la urmatoarea întrebare înscrisa pe buletinul de vot: "Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui României?"
ART. 10
Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Presedintelui României este aprobata daca a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care au participat la referendum.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Conditiile derogarii (exceptiei) fiind?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Fara conditii!
Eu inteleg ca fata de un referendum obisnuit pentru alte gen de consultari populare, in cazul referendumului de destituire a presedintelui se face o derogre privind cvorumul. A fost prevazuta o sectiune speciala SECTIUNEA a 2-a "Referendumul privind demiterea Presedintelui României"


Mergi la inceput