REFEREDUM LA FINAL

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Da, din pacate categoria "il vreau jos pe basescu, indiferent de pret, legi, democratie" exista si aduna cateva milioane bune de oameni. Am exemple numeroase in jurul meu, de la colegi de munca pana la familie. Socant pentru mine e ca multi sunt oameni cu respect pentru lege, dar cand vine vorba de basescu, parca iau foc. Eu care sa zicem ca-l apar destul de inversunat, sunt mic copil in fata lor care-l ponegresc. Sunt oameni atat de orbiti de ura incat nici nu au rabdare sa asculte o alta explicatie, un alt punct de vedere, cu un limbaj incredbil de agresiv cand vine vorba de politica (si extrem de cumpatati in restul timpului).

copiloi, ingrid, lucia, nu sunt "minoritare" decat aici, pe forum, lumea reala in care ma invart eu e plina de oameni care gandesc ca ele. O raritate sunt cei care gandesc ca mine. Sunt suficient de lucida incat sa vad realitatea si sa nu ma ascund in spatele impresiilor de pe un forum. Evident, asta nu-mi va schimba convingerile politice, insa nu cred ca mai sunt prea multe lucruri ramase care sa ma poata soca.

Da si eu am intalnit oameni care, afland ca merg la vot, au spus ca dau drumul la caine pe mine. Si mi-erau prieteni....dar parca turbasera. Gluma e gluma pana la un punct.
Si eu va enervez desi n-am scris nici pe sfert cat ati postat voi zilele astea, doar pentru ca va arat si cealalta fata a problemei, nu va las domnule sa injurati linistiti USL-ul si sa spalati zilnic PD-L-ul si pe Base.
Va supara grozav cand va spun, (Lali) ca textul cu demisia a fost inceput de Base (si acum il astept sa si-o dea), ca furturile din economie au fost continuate de pedelei si acolitii lor, ca au furat en-gros si en-detail in 2009 la alegeri, ca mint cum deschid gura, ca incalca principii democratice in folosul lor, ca ne-ar trimite pe toti in Zimbabwe ca sa ramana ei cu banii de la buget, ca ar vrea sa fim dati afara din UE pentru ca indraznim sa-l detronam pe maria-sa, ca idioata idioatelor e in Parlamentul European si ne ranjeste superior dupa ce a ajuns prin deturnare de voturi acolo; cam cate mai e nevoie sa nu spun ca sa nu va supar, dragelor?
Mrenescu, sa-ti inveti copilul sa caute ADEVARUL, si l-ai invatat tot ce conteaza.

7.400.000 i-au tras o palma lui Base, cea mai zdravana palma de pana acum. Si cu asta am spus tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nu ma supara cu nimic, Ingrid S, daca spui ca si Basescu a spus ca-si da demisia si nu si-a prezentat-o. E un fapt public, de ce sa ma supere ? Ba, mai mult, nici macar nu e cea mai mare buba a lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyannna

chiar aseara am avut o discutie cu un membru al familiei, i-am zis sa ne argumentam opinia fiecare iar el a inceput cu vila dante,apoi ca mai bine inflatia decat taierea veniturilor si etc...la sfarsit nervos si iritat ca eu ii demontam argumentele mi-a zis ca nu-l intereseaza nimic din ce as putea sa-i spun,ca el vrea sa-i dea una in bot lui Base si basta




slabut, slabut

un coleg de-al meu de munca vrea sa-l impuste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

7.400.000 i-au tras o palma lui Base, cea mai zdravana palma de pana acum. Si cu asta am spus tot.


Esti sigura-sigura ca atatia au fost? Si daca nu au fost atatia? Poate au fost manutele lor multiplicate ca la imprimanta, fara numar-fara numar!
Daca se dovedeste asta mai dai tu cu palma in "Base"?
Asta pt. ca probabil te vei numara printre putinii cu 2 palme si nu cu mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Comunicatul Institutului National de Statistica care argumenteaza de ce datele lor nu pot fi folosite ca baza de raportare:

http://www.insse.ro/cms/files/diferente%20INS%20vs%20DEPABD%20.pdf

Pentru lamurirea DIFERENTELOR INTRE DATELE DE POPULATIE gestionate de Institutul National de Statistica (INS) si cele gestionate de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor INS face urmatoarele precizari:

1. in conformitate cu Constitutia Romaniei si a legilor electorale in vigoare, Guvernul trebuie sa asigure exercitarea dreptului la vot tuturor cetatenilor romani in varsta de 18 ani impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv si carora nu le-au fost interzise drepturile electorale;

2. punerea in practica a acestei obligatii se realizeaza prin inscrierea cetatenilor romani cu drept de vot in listele electorale permanente pe principiul locului de domiciliu (legal) inscris in actele de identitate, indiferent daca la data desfasurarii scrutinului electoral persoanele respective sunt sau nu sunt prezente pe teritoriul national;

3. listele electorale permanente sunt documente nominale care se intocmesc si se actualizeaza de catre DEPABD prin prelucrarea si selectarea datelor privind cetatenii cu drept de vot cuprinsi in Registrul National de Evidenta a Persoanelor;

4. incepand cu anul 2007 si cetatenii Uniunii Europene isi pot exercita dreptul de vot in comuna, orasul, municipiul in care isi au domiciliul sau resedinta;

5. INS, pornind de la datele recensamantului populatiei si pe baza fenomenelor demografice (natalitatea si mortalitatea) si de migratie interna si migratie externa (emigratia si imigratia), calculeaza si publica date privind populatia stabila la 1 ianuarie si la 1 iulie al fiecarui an;

6. conform definitiilor internationale nu sunt cuprinsi in populatia stabila a tarii:

a) cetatenii romani, straini sau fara cetatenie cu domiciliul in Romania plecati in strainatate pe o perioada de cel putin 12 luni: la lucru, in cautarea unui loc de munca, la studii, in interes de afaceri etc. (persoane plecate pe o perioada indelungata);

b) cetatenii straini sau fara cetatenie veniti in Romania pentru o perioada mai mica de 12 luni (persoane temporar prezente).

In consecinta, este incorect a se face comparatii intre doi indicatori intre care exista diferente semnificative din punct de vedere al sferei de cuprindere si care au rol diferit in evaluarea si caracterizarea populatiei unei tari, respectiv:

- populatia legala (calculata de catre DEPABD) care cuprinde toti cetatenii cu domiciliul legal in Romania la un moment dat;

- populatia stabila (calculata de catre INS la 1 ianuarie respectiv la 1 iulie a fiecarui an) care cuprinde cetatenii care au o resedinta si sunt prezenti sau au declarat ca vor fi prezenti 12 luni (perioada neintrerupta) pe teritoriul Romaniei.


Daca, istoric, intre cei doi indicatori nu au fost diferente consistente, dupa anul 1990 diferentele au crescut considerabil. Pentru Romania de azi, confruntata cu un fenomen masiv de migratie externa, faptul ca populatia stabila este sensibil mai mica decat populatia legala, consideram ca tehnic nu trebuie sa mai surprinda pe nimeni.

Pentru ca a fost risipita cu subiect si predicat ceata care plana intentionat pe numarul de votanti, USL a trecut la alte argumente, vestita Ordonanta de Urgenta pe care CE le-a cerut sa o abroge este... surpriza ! in vigoare:

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea si Petru Filip, au cerut Curtii Constitutionale, prin sesizarea transmisa miercuri, sa constate valabilitatea rezultatelor referendumului si, pe cale de consecinta, demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, in urma votului exprimat de cetateni in data de 29 iulie, anunta Agerpres.

"La data declansarii procedurii prezentului referendum erau in vigoare prevederile Legii 3/2000, asa cum a fost modificata de OUG nr. 41/2012. In consecinta, prin derogare de la prevederile art. 5, alin. (2), care conditioneaza valabilitatea referendumului de participarea a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale, <demiterea presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care au participat la referendum>'', se arata in sesizarea catre CCR, au precizat surse politice pentru Agerpres."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui olympia

E o miza economica.


Din pacate miza este mult mai mare si mai grava: este pielea si libertatea lor in joc!

Asa ca n-au mama n-au tata pana nu-si vor asigura spatele si siguranta.

Pe asta au mers de la bun inceput si nu este nevoie de prea mult interes ca sa-si dea seama oricine ca cei mai vocali si mai activi sunt cei care stau cu sabia DNA deasupra capului!

(..)

Cine s-ar preta la fraude de asemenea proportii decat niste disperati care risca puscaria asa cum au vazut ingroziti ca au patit Nastase si Vantu?



Exact, aceasta este MIZA.
De asta le tzatzaie curu' si de asta sunt atat de disperati si ataca cu atata ferocitate.



Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Si eu va enervez desi n-am scris nici pe sfert cat ati postat voi zilele astea, doar pentru ca va arat si cealalta fata a problemei, nu va las domnule sa injurati linistiti USL-ul si sa spalati zilnic PD-L-ul si pe Base.


Ingrid, stii care e diferenta intre "noi" (adica cei probasescu) si "voi" (cei care-l vreti jos cu orice chip)?
Noi stim deja ambele fete ale problemei . Noi avem rabdarea sa va ascultam pe voi, doar ca dupa ce va terminati pledoaria, nu reusiti sa ne convingeti. Cand epuizati barfele de la antena3, care majoritatea pot fi usor si logic demontate, ramaneti in pana de argumente si treceti la agresivitati verbale sau apelati la raspunsul bun la toate: "si ailalti au facut la fel".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Ponta si Antonescu sunt cetatenii acestei tari, in caz ca ai uitat. Am zis ORICINE din afara, vorbeam de Orban sau alt lider extern, ca-i din Rusia, Germania sau Polonia, dar ai scos din context.



si la fel si Basescu, deci avea si el tot dreptul sa ne spuna sa nu votam (nu ca eu as fi avut nevoie sa mi-o spuna el, matematica elementara inca mai stiu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


.. iar daca Basescu m-a enervat si iritat poate deseori.. de ASTIA mi-e frica la propriu. Si mai ales mi-e frica pt viitorul nostru aici in tara.

..se pare ca ASTIA nu sunt in stare de mai mult.. poleiala s-a dus in doar cateva saptamani.. parca ne-am intors acum 20 de ani.

Si asa am o senzatie oribila care-mi aminteste de Duminica Orbului din mai 1990 si de disperarea unei minoritati de atunci.

Cat a luat tatuca Ilici pe-atunci?? 85% din voturi.. participare 86%. Vorba ceea tot poporul il dorea cu ardoare pe "salvatorul natiunii".

Si ce-a urmat apoi.. minerii si o buna parte a bucurestenilor care-i aplaudau extaziati pe ortacii care pedepseau casapeau golanii. Apoi anii de dupa.. cenusii si tristi.

Ilici are pe constiinta sutele de morti inutile ale "Revolutiei", mortii mineriadei.. si ce? Nu l-au vrut/votat milioane de oameni?

Asa ca, parca pot intelege manipularea de acum dusa la rang de arta cu care se spala atat de usor creierii.. chiar si unora care ai zice ca ar putea gandi si singuri, cu care se imparte atat de usor URA.
Parca acei oameni asta asteapta.. vor sa absoarba URA.. vor s-o cuprinda ca un burete.

Pesemne ca suntem limitati rau ca si fiinte umane..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hai ca mi-am dat seama ca daca vor avea initiativa si se vor mobiliza PDL-ul se scoate din Referendumul asta cum nici n-a visat el!

Voi va dati seama ce impact social va avea o ancheta de anvergura asupra frudelor electorale la acest Referendum?

Va dati seama ce inseamna sa fie anchetati sute, mii, zeci de mii sau poate milioane de indivizi care au votat de mai multe ori?
De catre cine vor fi anchetati? De catre autoritatile guvernului Ponta in urma reclamatiilor facute la Parchet de PDL!

Inseamna:
-prima ar fi ca PDL-ul cu boicotul n-are probleme si jubileaza in avantaj; vor fi ca o fata mare;
-se vor invata minte cetatenii ca pe viitor sa nu mai fraudeze: avantaj democratia;
-USL-ul pe butuci ca vor avea popularitate zero: avantaj tot PDL si inca la greu;

Operatiunea, care inteleg ca urmeaza sau chiar a fost demarata, are termen 60 de zile.
Taman bine(august+septembrie) ca sa fragezeasca electoratul inainte de campania pt. alegerile generale!

Mergi la inceput