Mergeti la referendum?

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik


Pe bune? Asta ai inteles tu? Sincer?



Parol....! ma jor pe rosu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui monicabo
Doamne ajuta

Doamne ajuta ce? Sau esti darnica si lasi fiecare user sa aleaga ce este mai bine din punctul lui de vedere?

probabil ca "Doamne Ajuta" ca au ajuns in sfarsit si la asta.
cu siguranta insa ca Basecu minte cand spune ca Justitia e miza. Sigur ca toti din lista de parlamentari trimisi in judecata sau judecati si condamnati, mai nou si Patriciu, n-au nici o emotie pentru ca ei stiu ca sunt nevinovati si au incredere in Justitia din Romania, nu simt ca au nevoie s-o manipuleze. Sigur ca voteaza dupa cum le dicteaza constiinta, nu interesul de a se alinia in spatele celui care le promite c-ai scapa de belele.
Sigura ca e vina lui Basescu ...


Cu siguranta Basescu nu e perfect. Absolut sigur ca in PDL sunt tot atatia hoti ca si in alte partide. (sunt romani si ei ...)
Diferenta e ca Basescu daca a facut ceva a fost sa incurajeze justitia sa dea iama in ei indiferent de culoarea politica si sa faca in asa fel incat politicul sa nu poata controla justitia.
Dar ce e facut de om alt om poate desface. Si Ponta s-a apucat de treaba.
Cate zile de mandat avea Ponta cand s-a sinucis Nastase prin zgaraiere ? Pai ministrul justitiei se duce acasa la infractor sa-l consoleze ? Prim ministrul se duce la infractor la spital sa vada daca e fularul patat de sangele martirului ?
:)

Asa ca nu vad ce nu ai inteles din acel "Doamne Ajuta". Unii oameni GANDESC si gasesc ca asta e o performanta a justitiei. Patriciu e cel mai bogat om din Romania, nu ?
Sigur altii nu gandesc (fara sa vreau sa spun ca NU POT gandi ! ) pentru ca e mai confortabil sa te uiti la Antena sa-ti spuna ei cum e treaba decat sa cauti sa intelegi faptele si sa tragi singur concluziile. Sau poate ca pur si simplu ca e greu sa admiti ca ceea ce crezi de atata vreme (in acest caz ca Basescu e un tiran iar Arici & Pogonici sunt cuplul salvator) de fapt nu e chiar cum se promitea. Acuma cand vezi si tu ca astia darama putinul construit de marinar ti-e greu sa admiti asta probabil. Nu tie personal ci unor romani in general.
Dar mai discutam in careva luni... Asa cum am zis Lolec si Bolec sunt harnici si vor avea rezultate mintenas !

Fara suparare. Nimic nu e personal.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Turturica, crede-ma ca l-am ascultat live pe Barroso. Am avut si eu sansa sa fiu pe-acasa.
La ce furtuna s-a iscat inclusiv cu "promoul" la raportul MCV de pe 17...ii cred si eu ca o dau dupe visini. Insa nimeni nu cred ca il punea pe Barroso sa-i recunoasca, sa tina sa-i recunoasca meritili lui Ponta ori sa catalogheze intrevederea cu el ca fiind una buna. Asta era pt urechili lui Baselu'dc ma intrebi pe mine Drept pt care domnul cu peretele facut constitutii, probabil cam cate ar dori sa aive Romania si el implicit la dipozitie, cam spumega si catidicseste sa raspunza hilar si tardiv, de unde are avere si care-i treaba cu aura imaculata in ceea ce priveste trecutul lui paralel cu securistii. (BTW, eu as fi atenta cu flacara aia, sa nu o plimb pe langa constitutii )

Cat despre inspaimantatorul raport MCV am si eu o mica mica nedumerire. Se numeste raport de monitorizare, "drept ie"? (btw, statul de drept, democratie , nu includ justitia pt ca nici ei nu o fac, cu toate ca e un fel de nu sh ce democratie fara justitie pe masura, si care e "motiv" de out of Schengen dp meu dv de la daci si romani pana la colonizarea celei mai indepartate planete din sistem...erau conditii de aderare la UE, aderare care a fost facuta doar dupa o lunga si atenta tat monitorizare )
Citez tot pe dl Barroso: "peste 90 % dintre romani considera ca lipsurile din sistemul judiciar reprezinta o problema majora a statului" afirmatie care vine nainte de buza prapastiei vezi draga de acu, cea cu USL. Si ma intreb: monitorizarea mai e coser in prezent sau are Antonescu dreptate? Ca ma asteptam la o chestiune concreta, o cifra, ceva exact, un deget pus pe o buba mare, nu la un sondaj in randul populatiei romane despre cum vede ea justitia din Romanica
Stiu, raportul nu este = cu declaratia domnului, dar...



Lucia, nu am inteles in totalitate ce vrei sa zici, dar din ce a zis Barosso, meritele lui Ponta sint legate doar de faptul ca s-a angajat sa raspunda la alea 11 puncte cerute de UE, asa ca nu e mare motiv de fala.

Ca punctele alea sint generate tocmai de ce au facut el si clica in ultimele 3 saptamini. Ca sa nu mai zic ca daca nu erau alea 11 puncte am fi avut in felul asta bine mersi un raport de tara mult mai favorabil, dupa cum a confirmat si Mark Grey.

Deci, din nefericire pt Romania, raportul MCV e un semnal politic cu consecinte greu de oprit. Cursul creste de la o zi la alta ca Fat-frumos, investitiile straine scad de la luna la luna, iar companiile straine isi fac bagajele de plecare.

Asta e, Ponta si Antonescu sint terminati ca actori politici si or sa iasa din scena mai devreme sau mai curind, dar artizanii din spatele lor or s-o duca bine mersi daca le iese pasenta. Insa factura o s-o plateasca Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

http://romanialibera.ro/opinii/comentarii/ce-vrea-europa-de-la-noi-270662.html
(va rog sa cititi, si tineti cont ca tocmai eu, care am facut afirmatii de care nu ma dezic in totalitate postez acest articol.)si se cam duse naibii suveranitatea noasta'. Aici eu am fost in eroare, dar nu mai detaliez cum si de ce ca nu intereseaza decat pe je. In rest, excelent articol!

http://www.money.ro/curtea-care-ar-putea-ingropa-euro_1224150.html ceva de coltora generala


Si app de presa si interpretari. Le monde probabil ca a vazut o alta iesire in public a lui Barroso.http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_24532/Presa-internationala-despre-raportul-MCV-pentru-tara-noastra-Romania-atentionata-extrem-de-drastic.html


Turturica, Ponta si-a asumat tot ceea ce i s-a cerut si mai clar decat a vorbit omul aseara la B1, el fiind cel cu responsabilitati asumate( nu eu sau oricare posteaza aici, desi fiecare ar trebui sa ne asumam echivalent cu proportia afirmatiilor exprimate) eu nu o pot face. Prin faptul ca a raspuns imediat cerintelor UE si ce sa vezi? le pune in aplicare deja, arata ca nu au pus-o de un puci USL-istii ci au alte metehne. Lacune legislative?Desigur, au fost cam stransi de...cand au luat unele masuri, alea care au iritat, ca institutiile erau jucate de presedintele acum suspendat. Si aici e observatia celor de la UE, ca politica noastra se joaca ccc cu chibritele/unii cu flacari de dimensiuni olimpice pe langa statul de drept si alte principii fundamentale care ne-au dat, da, ne-au dat unda verde sa fim stat membru al ei. Insa primul link afisat de mine va face lumina.

Catrinik, laudele nu au de-a face cu tonul civilizat al europenilor. Asta e fapt. Iti place sau nu, Ponta a primit aprecieri, laude. Ma indoiesc ca Ponta este intr-atat de naiv incat sa nu stie comportament pe la portile inalte, cu un europarlamentar in casa. Si in sprijinul afirmatiilor mele vine din nou reactia lui, aia apreciata de BArroso. A primit niste intrebari, verbale, a fost mai mult decat bine intentionat pt un pucist sa isi asume cerintele, chiar de nu il vizau in totalitate ca functie detinuta in stat. Si s-a purtat de data asta extrem de responsabil, cand nu s-a grabit din nou(deh, acasa a scos porumbei anterior intrevederii) sa raspunda/declare. A venit acasa si a mestecat bine dimpreuna cu cine trebuia asupra raspusurilor pe care si le-a asumat mai apoi printr-un document oficial, aka scrisoare!
Crezi ca Barroso a facut un atac de marinimie cand l-a laudat, a tinut expres sa o faca? Ori ca a facut exces de zel?






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

" arata ca nu au pus-o de un puci USL-istii ci au alte metehne."

adica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

" arata ca nu au pus-o de un puci USL-istii ci au alte metehne."

adica?


In cel mai bun caz: metehne=prostie . In cel mai rau caz... no comment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Bingo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Lucialu, Ponta s-a angajat sa repare ceea ce a stricat tot el. Desigur e laudabil ca vrea sa lipeasca cioburile inapoi.
L-a laudat si Barroso.

O mica observatie: cioburile lipite nu vor arata ca vasul initial.

Daca Ponta merita laudele noastre pentru asta ? Ale mele nu.

Daca statea pe fundul lui si porneau mai agale asa, cu respectarea legilor, a regulamentelor si a termenelor de contestatie mecanismul suspendarii nici macat CE nu prea avea ce sa le zica. Dar graba lor a stricat treaba tuturor, ca raportul si comentariile se refera la Romania nu la familia Ponta, nici macar la PSD sau USL.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Sincer, asta ma intriga si pe mine, graba asta a lor de a "rasturna" totul, musai acum, de parca ardea ceva in vara asta... Ce ardea asa tare, nu stiu

Nu mai bine asteptau toamna, cand oricum erau alegeri si ar fi preluat puterea (oficial), atunci se alegeau si noi presedinti de camere etc.
Asa graba asta in 4 zile gata, m-a cam pus pe ganduri.
Daca asteptau pana in toamna, i-as fi votat, asa.... ma abtin........ Nu ca ar plange cineva dupa votul meu, dar asa ca idee...


Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Sincer, asta ma intriga si pe mine, graba asta a lor de a "rasturna" totul, musai acum, de parca ardea ceva in vara asta... Ce ardea asa tare, nu stiu

Nu mai bine asteptau toamna, cand oricum erau alegeri si ar fi preluat puterea (oficial), atunci se alegeau si noi presedinti de camere etc.
Asa graba asta in 4 zile gata, m-a cam pus pe ganduri.
Daca asteptau pana in toamna, i-as fi votat, asa.... ma abtin........ Nu ca ar plange cineva dupa votul meu, dar asa ca idee...


Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria



Pai ardea.
Reiau ce am scris la un alt capitol:

12 august-2 octombrie. Aceste doua date explica graba cu care USL-ul l-a suspendat pe Basescu. S-a calculat in asa fel incit interimatul lui Crin sa contina ambele date.

Delegarea lui Morar expira in 12 august anul asta. Delegarea lui Kovesi expira pe 2 octombrie. Interimatul lui Crin Antonescu tine intre 30 iulie si 30 octombrie. Corlatean face propunerile, Crin face numirile. Pe 4 ani.

Premierul este desemnat de presedinte. Tot pe 4 ani. Daca USL aduce parlamentarele inaintea prezidentialelor, Crin desemneaza premierul pe 4 ani si un viitor presedinte nu mai are ce face (desi dreapta nu are inca un candidat pregatit si valid). USL poate aduce parlamentarele mai devreme, prin anticipate.

Un nou presedinte, in eventualitatea, ca dreapta inventeaza peste noapte un candidat cu experienta, nu poate schimba premierul, procurorul general si procurorul sef al DNA numiti de Crin.

Mergi la inceput