Mergeti la referendum?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Lucialu, eu nu am vorbit pana acum din ce am auzit la TV. Am incercat mereu sa iau citatele exacte, spusele oficialilor europeni sau articolele din ziarele de mare prestigiu din strainatate. Ti-am dat si linkuri referitor la asta, link-uri despre care n-ai spus nimic.

In alta ordine de idei, da-mi si mie un link (de acelasi calibru, nu blogul cuiva care stie mai bine ) care spune ca banii imprumutati de noi au ajuns la filialele unor banci care i-au trimis in strainatate la bancile mama.
Dimpotriva eu stiu ca asta a fost o tema de care s-a ocupat Basescu chiar in discutii la noi in tara si la UE.

Cateva pozitii:

http://www.realitatea.net/basescu-bancilor-vreau-sa-cred-ca-nou-venitii-in-ue-nu-vom-fi-pusi-sa-va-platim-lacomia_889568.html

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/mesaj-dur-al-presedintelui-basescu-catre-sistemul-bancar-austriac-continuati-finantarea-aici-pentru-ca-ati-facut-profituri-de-miliarde-9003132

A cerut si garantii de la UE ca bancile straine isi vor mentine banii in Romania:

"Prima problema pe care am ridicat-o a fost cea a sistemului bancar romanesc, care este solid, dar are nevoie de finantare de la bancile -mama. Aceasta este conditia necesara pentru ca sistemul sa faca fata crizei", a declarat Basescu.

Presedintele a afirmat ca presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a dat asigurari ca bancile -mama vor continua finantarile catre bancile romanesti. Basescu a declarat ca acesta a fost unul dintre punctele comune ale liderilor tarilor membre UE.

de aici: http://www.ziare.com/basescu/criza/basescu-bancile-din-ue-vor-continua-finantarea-filialelor-din-romania-684073


Nu de alta, dar e a doua oara cand scrii asta ...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.business24.ro/fmi/acord-fmi/pe-ce-am-cheltuit-banii-de-la-fmi-ne-descurcam-si-fara-imprumut-1508677" target="_blank">Pe ce am cheltuit banii de la FMI? Ne descurcam si fara imprumut

Citat:
"Resursele intrate la BNR au plecat catre banci sub forma de imprumuturi. Daca inchidem cercul revenim la situatia dinainte", a declarat analistul economic Ionel Blanculescu pentru Business24.

"FMI a ajuns sa ne conduca tara. Degeaba a plecat Boc, deoarece Franks era premierul, iar pe acesta nu l-a dat nimeni jos. Cat timp ramanem legati de FMI, nu se va schimba nimic in tara", crede si analistul economic Ilie Serbanescu.
Acesta spune ca 70% din banii imprumutati s-au dus catre banci, ceea ce inseamna ca Romania nu a facut decat sa finanteze bancile straine.

"BNR a finantat bancile din banii de la FMI ca sa poata cumpara titluri de stat si sa finanteze deficitul. Drept urmare, platim doua dobanzi: unda la FMI si alta la banci. Este o nebunie", mai spune Serbanescu.

Banii intrati la BNR au avut ca scop mentinerea cursului valutar la un nivel acceptabil, astfel incat sa se evite impovararea excesiva a populatiei cu credite in valuta. Este drept ca am evitat ajungerea la un curs de 5 lei/ euro, insa exista riscul ca, dupa disparitia acestei supape, sa asistam la o explozie a euro in raport cu leul.
..
"Li s-a dat finantarea pe care nu o mai aveau de la bancile mama", spune Serbanescu, adaugand ca dobanda o plateste statul, adica romanul de rand.

Ramase fara bani, acestea dadeau semne de retragere, situatia fiind stinsa cu banii de la BNR. Problema este insa, ca acest lucru se intampla oricum. Banca Nationala a Austriei a anuntat toamna trecuta ca bancile austriece isi vor slabi expunerea in Europa de Est, ceea ce inseamna ca se vor acorda credite mai scumpe si se va incerca obtinerea de finantari de pe pietele locale, prin atragerea de depozite.

Asadar, rezolvarea a fost una de moment.

In plus, Serbanescu spune ca FMI acorda imprumuturi pentru un singur motiv, si anume intrarea in incetare de plati externe. Dar, in momentul in care s-a semnat primul acord cu FMI, Romania nu avea datorie publica externa majora. Aceasta nu depasea 8 miliarde de euro, din care 80% era a firmelor straine din Romania.

www.zf.ro/opinii/si-totusi-de-ce-s-a-imprumutat-statul-roman-cu-15-din-pib-intr-o-noapte-daca-datoria-sa-publica-era-de-doar-20-din-pib-9572849" target="_blank">Si totusi, de ce s-a împrumutat statul român cu 15% din PIB într-o noapte daca datoria sa publica era de doar 20% din PIB?
Citat:
Adica statul român avea o datorie de doar 20% din PIB în decembrie 2008, ceea ce dupa orice standarde era foarte putin, dar a luat un credit de înca 15% din PIB, adica aproape ca si-a dublat datoria publica.

PIB-ul în 2008 a fost de 137 mld. euro, iar datoria publica, interna si externa, era în decembrie 2008 de 27 mld. euro. În prezent, dupa trei ani si trei luni, este de 50 mld. euro.

Datoria publica a României era mult mai redusa în decembrie 2008 decât a Ungariei - 80% din PIB, decât a Portugaliei - 90% din PIB sau Greciei - 120% din PIB.

Si totusi, România a trebuit sa se împrumute cu o suma care, raportata la PIB si la buget, este mai mare decât în cazul acestor state care a trebuit sa fie salvate pentru ca nu se mai puteau împrumuta pe pietele financiare, fiind sufocate de ponderea mare a datoriei publice în PIB.

Aceste state s-au împrumutat de la FMI pentru ca sarcina de rambursare a datoriei devenise de nesuportat. Este de înteles când datoria este 80% din PIB sau mai mare si la scadenta vin într-un an plati de 5, 7, 10% din PIB.

Daca dobânzile cresc brusc, povara mare a rambursarii - rate plus dobânzi - depaseste capacitatea statului de a se tine de plati fata de creditori si atunci, în loc sa declare default, s-au refinantat de la FMI cu dobânzi mai mici.

În cazul României, desi sarcina de rambursare în 2009 era foarte redusa raportata la veniturile bugetare - 0,5-1% din PIB - statul s-a împrumutat cu 15% din PIB. De ce?

Indiferent ce ar spune sau face cei care conduc aceasta tara si au luat decizia ca numai un împrumut de o asemenea amploare o poate tine în picioare - desi caderea PIB-ului în doi ani a sters patru ani de crestere anterioara, deci amortizarea prin credit nu a functionat - vor ramâne în istorie drept cei care au îndatorat România.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali


Cateva pozitii:



Nu sint credibile link-urile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Lali, http://www.business24.ro/fmi/acord-fmi/pe-ce-am-cheltuit-banii-de-la-fmi-ne-descurcam-si-fara-imprumut-1508677 probabil ca dc m-as apuca de sapat as gasi. Sunt lucruri care s-au spus atunci cand am inceput sa luam imprumuturi. Habar nu am dc e de calibrul dorit de tineCe spune Basescu, te rog sa ma ierti, dar nu ma intereseaza. Nu am nimic cu tine, dar pt mine omul asta nu este credibil si nici nu a fost. Tin minte ca s-a facut pe tema scandal, tarziu li s-a pus bancilor straine in vedere sa nu scoata banii din tara, erau deja pa! iar Udrea avea o datorie fabuloasa pt un muritor de rand la o banca beneficiara. Eu nu am timp sa stau sa citesc, sa scormon, efectiv nu mai am timp. Si nici nervi. De-asta nu mai ma uit nici la tv decat strecurat, cand cum. Mi-am format o parere, USL si pt mine a fost dezamagitor si la locale, prin omul care a fost propus primar la noi in judet, mie nu imi zice nimic persoanjul. POnta plagiaza. Dar si mutarea lui Basescu pt ca sa il faca de kko taman inainte de a merge la Bruxelles, sa il faca mai ales acolo de kko(cand stia de ceva timp si de asta, iar pe ai lui precum Kovesi nu-i vede), ca sa se faca el frumos din nou, a fost de kko. Pt ca ne-a improscat pe toti cu plagiatul lui Ponta.
Si desigur ca ai dreptate ca USL ca de obicei a fost prins de o guvernare cazuta ca din cer, cu pantalonii in vine. Fara plan si fara oameni. Suntem ca de obicei, in bataia vantului, vorbesc de noi, poporul. Pentru ca alegem oameni mediocri, pentru ca de fapt votantii se vand si ni se vand ieftin, pt ca suntem luati de prosti...

Catrinik, atat timp cat dna Merkel ne ofera pe platou- statelor europene, masuri de austeritate, suntem buni de pusi in rama la panoul de onoare. Sari cu o usurinta frapanta peste magariile facute de guvernarea PDL, peste magariile anticonstitutionale facute de presedintele suspendat. Intrebi nevinovata daca a facut ceva anticonstitutional. Curg paginile pe DC cu lucruri, ca ma intreb sincer tu unde esti, unde ai trait, si continui sa intrebi si sa ramai oarba la cele scrise negru pe alb. Este si asta o chestie. Eu chiar nu vreau sa te conving de nimic. Eu doar mi-am expus concluziile mele asa cum si altii o fac. Nu ma intereseaza cine are dreptate, intre mine si tine, ma rog sa nu ai tu dreptate ca n-ar fi bine pt noi, si incerc sa ma bazez pe lucruri logice si de bun simt,pe ceea ce cunosc, sa discern tot ce ni da noua mai ales in zilele astea. Spunea cineva ca trebuie sa fie ceva pe viata si pe moarte. Si eu cred asta.
Ca fapt divers, ce am auzit la antene ieri: ca Macovica dicta cuiva listuta cu intrebari de sub o casca la un coafor, care ce sa vezi erau fix aceleasi pe care Barroso le-ar fi adresat lui Ponta. sau ceva de genul Uie o treaba de genul asta inclin sa nu o cred, pt ca mie mi se pare ca madam Macovei nici nu a auzit ca exista asemenea saloane dar sa fi fost macar in trecere pe la vreunul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Lali, in sprijinul celor spuse de mine, uita-te pe linkurile date de tine si vezi cand au fost publicate articolele si cand s-a luat BAsescu de banci...nov 2011! Iti amintesc ca acordul cu FMI pt imprumut a fost facut in martie 2009. In acel articol se precizeaza ca ratele se intind pana in 2023 dar si ca ne vom imprumuta ca sa platim aceste rate...cum sa nu te intrebi dc nu vor plati si nepotii nostri?
Pe mine discutiile la politice pe DC m-au prins nepermis de mult. Am intrat in hora pt ca am vazut ceva ce nu mi-a placut, la adresa unui user care opina antiBasescu...pana la urma votul este personal si secret
Catrinik, inca o chestiune. Asa cum preciza si nu se ratoia Antonescu- si ii sunt recunoscatoare ca macar la nivel declarativ am mai ramas cu o farba de demnitate nationala(nu mandrie, nici prosteasca...), nici macar Barroso nu are voie sa ne dea indicatii pe cine sa mentinem in ce functii, dc sa gratieze presedintele Romaniei si alte lucruri asisderea ori mai grave. Ia declaratia lui Antonescu si incearca sa o asculti fara urma de prejudecata. Daca este sa fm fair- play, Antonescu dinainte ca UE sa isi manifeste ingrijorarile , la prima declaratie oficioasa in calitate de interimar, a spus clar ca nu va gratia pe nimeni din pozitia de interimar. Eu nu vorbesc din cum credem la nivel romantat ca sunt diplomatii. Exista acorduri, pacte, tratate, conventii internationale care sunt foarte precise si riguroase in ceea ce privesc lucrurile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Ce spune Basescu, te rog sa ma ierti, dar nu ma intereseaza. Nu am nimic cu tine, dar pt mine omul asta nu este credibil si nici nu a fost.


lucialu, exact pe asta mizeaza usl-ul, pe ura roamnilor impotriva lui Basescu si pe faptul ca opinia lor e deja formata si n-o sa il mai asculta sau n-o sa il mai creada nimeni.
Iar la adapostul acestor reactii de ura, ei fac, dreg, invart acolo sus de tot, si apoi, printr-un referendum care teoretic are ca scop demiterea lui basescu ei vor sa isi legitimeze actiunile, sa spuna ca daca tu ai votat sa plece basescu inseamna ca tot ce au facut ei e corect, si l-au facut cu sustinerea poporului.
De asta repeta si Basescu obsesiv ca nu lupta pentru un scaun.

Va intreb pe voi, cei care-l urati pe basescu, daca maine refrerendumul nu ar fi pentru basescu ci pentru a va da ok-ul pe masurile luate de parlament in ultimele saptamani, cum ati vota?! Da, sunt de acord
- cu ignorarea deciziilor CC - vezi reprezentarea la bruxelles,
- cu reducerea puterilor CC,
- cu schimbarea pe criterii strict politice a sefilor de peste tot,
- cu schimbarea avocatului poporului cu unul care tace malc,
- cu cele 50 oug-uri sau cate-or fi fost date in 2 saptamani,
- cu plagiatul lui Ponta,
- cu demisia lui voiculescu sa isi poata muta dosarul la o alta instanta,
- cu membri celui mai cinstit guvern, incepand de la ministrul educatieiei si terminand cu dl. Marga
- cu pastrarea in parlament a membrilor declarati definitiv incompatibili
- cu legitimarea traseismului politic (ca doar asa au castigat majoritatea)
- cu politizarea si subjugarea justitiei, cu negocierea functiilor de procuror general
- cu izolarea Romaniei in UE, cu recatiile dure ale sefilor de state, cancelarii sau consilii europene
- cu mazare care la miting indesa suluri de harti de 100lei intre tzatzele dansatoarelor sau in campanie le spunea copiilor ca mai tarziu o sa se incalece
- etc., etc.
(o sa mai completez pe masura ce-mi vcin in minte)

Votand Da pentru Basescu veti vota da si pentru tot ce-am insirat eu mai sus. Daca voi cu mana pe inima puteti spune ca da, sunt de acord cu tot ce e acolo, atunci discutia din punctul meu de vedere e incheiata, mergeti la vot, votati da, si legitimati-i.

Daca aveti dubii, atunci ar fi bine sa luati cateva articole de prin presa cu ce s-a intamplat de cand au venit astia la guvernare (sunt multi care le-au scris cronologic, eu am scris doar ce-mi aduc aminte), sa le analizati la rece, si apoi sa decideti.
Evitati pentru cateva minute ca atunci cand veti citi sa va repetati la nesfarsit "si ailalti au facut la fel". Daca le-au facut, veti avea ocazia sa ii sanctionati prin vota in noiembrie!
Incercati un exercitiu de imaginatie: Basescu e in spatele tuturor reactiilor externe si a tuturor relelor care se intampla in Romania. Lasati-l pe basescu si pe pdl, scoateti-i din aceasta ecuatie cu totul, si ganditi-va doar atat: SUNT DE ACORD SA LEGITIMEZ TOT CE A FACUT GUVERNUL PONTA de cand a venit la guvernare pana acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

PS: si inca o lamurire, pentru cei care insista pe faptul ca o lovitura de stat nu se da prin referendu.

Care e intrebarea la referendum? Sunteti de acord cu suspendarea lui basescu . Intrebarea nu este: sunteti de acord cu ce am facut noi, ina se vor folosi de raspusul la prima intrebare ca si cum ar fi la a doilea.

Din pacate nu sunt primii care vor dovedi ce util e un raspus corect la o intrebare incorecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Pe scenariul acesta, daca ies suficienti de multi oameni in strada si presiunea e mare, Basescu va trebui sa-si dea demisia. Dar nu vor iesi in strada, e august, lumea e in concediu si e prea cald pentru demonstratii.

Edit ca sa zic: lumea nu va iesi in strada pentru demonstratii semnificative si sustinute, pe mai multe zile, pentru a genera presiune.


argumentul asta aduce a Tiganiada lui Budai Deleanu...



Nina,mami de,





LOL, nu era un argument, era continuarea unui scenariu. Intr-un scenariu trebuie sa judeci lucrurile la rece.

Cand zici Tiganiada te referi cumva la marele miting de protest de la taierea salariilor cand s-a dansat Dansul Pinguinului? Cam asta e nivelul la care se fac mitinguri in Romania, pe teme foarte serioase. Drept comparatie poti sa vezi cum sunt mitingurile de acum din Spania de la taierea salariilor.

Din pacate in Ro nu avem cultura protestului public. O fi de vina si tata Ilici cu detasamentele lui de plantat panselute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy
Votand Da pentru Basescu veti vota da si pentru tot ce-am insirat eu mai sus. Daca voi cu mana pe inima puteti spune ca da, sunt de acord cu tot ce e acolo, atunci discutia din punctul meu de vedere e incheiata, mergeti la vot, votati da, si legitimati-i.
..
Evitati pentru cateva minute ca atunci cand veti citi sa va repetati la nesfarsit "si ailalti au facut la fel". Daca le-au facut, veti avea ocazia sa ii sanctionati prin vota in noiembrie!


Daca afirmi ca votand DA votam pentru cele enumerate, sugerezi ca votand NU votam impotriva acelor actiuni imorale, ceea ce-i fals.

Daca indiferent cum votam cele enumerate vor fi la fel sau chiar mai rau atunci alegem varianta "raul cel mai mic", sau varianta "astazi sacrificam un cap al hidrei, si la urmatoarle alegeri mai taiem unul".

Eu reiau afirmatile ca sa vezi ca nu-i nici o diferenta.
Desi se afirma la tv ca romanii au memorie scurta, se pare ca nu-i chiar asa.

- politizara institutilor a facut-o si guvernul Boc, si multi conducatori de institutii care au dat guvernul in judecata au castigat si au primit daune si/sau repunerea in functie.
- legitimizarea traseismului l-a aplicat Basescu de mai mutle ori. Odata in 2004 cand Voiculescu (solutia imorala) a ajutat Alianta DA sa faca majoritate si a doua oara cu UNPR-ul format din fost PSD-isti si PNL-isti. Daca nu era migratia parlamentara Basescu nu avea nci un guvern.
- daca justitia a acordat dreptate functionarilor ignorarea deciziei de catre Boc s-a facut prin esalonarea sumelor castigate in instanta pe 5 sau mai multi ani si doar o mica parte achitate in primul an. Este o forma de ignorare/sfidare a justitiei.
- reactii dure la adresa sefilor de stat a avut si Basescu.
- izolara Romaniei a inceput odata cu mandatul lui Basescu cand presedintele Frantei i-a spus ca "a pierdut înca o buna ocazie de-a tacea". Cate invitatii oficiale a avut Presedintele in 7 ani de mandat, de la cancelarile occidentale?
- Guvernul Boc a avut nenumarate OGU, unele neconstitutionale. Nu au fost intr-un interval atat de scurt, pentru ca fara specialisti nu au reusit sa le conceapa.
- Ministrii actualului guvern au doctorate plagiate, dar minstrii fostului guvern nu aveau doctorate, pentru ca au "coborat de pe bara" direct in minister, sau de pe podium de miss in fruntea parlmentului.
- demisia parlamentarilor nu o poate impune nimeni. Excludera lor se face in conditile legii, dupa o decizie definitiva, si in cazul Nastase s-a facut.
Cei incompatibili nu pot fi exclusi decat dupa un proces de punere sub acuzare. ANI nu este instanta de judecata, si in multe cazuri conducerea parlamentului a declarat ca nu exista incompatibilitate.
De ce nu se executa mandatul lui Voiculescu sau a lui Voicu daca ei sunt condamnati definitiv?

Nu putem sa nu punem in balanta ce au facut uni isi ce au facut altii, pentru ca atunci alegerea ar fi fara logica.
Daca am avea de ales intre "ingeri si demoni" ar fi simplul, dar cand ai de ales intre doi demoni este mai delicat.

Pledoaria ta este sa-i mentinem si pe unii si pe ceilalti la putere, sa se razboiasca in continuare pe costurile noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andas spune:

Nu sunt de acord cu ce a facut Usl-ul, insa nu pot uita nici ce a facut Basescu ( a enumerat cineva mai sus o parte din ele), exclus sa ii dau votul pentru a treia oara.
Dar ce-i care il sustineti pe Basescu sunteti de acord cu ce a facut, sunteti de acord cu "succesurile" fiica-sii , cu matematica pe care o stie Roberta Anastase, care nu a avut nici unb fel de experienta si a stat bine mersi in fruntea camerei deputatilor, cu bazinele construite si acum tinute sub lacat , iar lista poate continua la nesfarsit.
De ce nu protestati la fel de vehement si cand Basescu se credea pe mosia proprie? Ma apuca sila vazandu-l ieri la Cluj cand spunea ca el se lupta pentru romani, el se lupta pentru el si ai lui, nu pentru mine cetatean roman.

Mergi la inceput