Mergeti la referendum?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Deci doar la cerere. Si pina marti se poate face cererea. Bine ca nu au anuntat luni.

" Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, sambata, ca numarul sectiilor de votare din strainatate se va suplimenta la cererea comunitatilor, termenul pâna la care se vor putea face solicitari în acest sens expirand saptamana viitoare, marti, potrivit Mediafax."

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/marga-numarul-sectiilor-de-votare-din-strainatate-se-va-suplimenta-la-cererea-comunitatilor-270493.html


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Sa vedem docomentu` si consecintele lui.....si sa vedem ce influenta va avea...

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."


Deocamdata exista doar spusele lui Ponta:

•Si dl presedinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme - "astea sunt cele 11 probleme; nu spunem ca sunteti vinovat, spunem doar ca am vrea raspunsuri la ele". Eu astazi am facut aceste raspunsuri si le-am transmis catre Comisia Europeana.

Sper sa apara si ceva scris, negru pe alb, ca doar asa se convinge lumea ca UE chiar si-a dat seama de ceea ce s-a intimplat.
Ne cere niste lucruri extrem de grave, din care se vede clar ca s-au incalcat toate legile.


Un articol cu un alt punct de vedere pe voxpublica.
Breaking News: ”Lovitura de stat” a esuat. Cu ajutorul lui Barroso (dar fara voia lui) - Mihai Gotiu

Citat:
Oricât ”de mare si tare” ar fi Comisia Europeana, nu-i poate solicita oficial presedintelui unui stat, fie el chiar si presedinte interimar, sa nu-si exercite prerogrativele pe care chiar Constitutia tarii în cauza i le confera. Iar acesta ”cerinta” sa fie exprimata în numele respectarii acelei Constitutii! (cum e cazul ”cerintei” legate de ne-exercitarea dreptului la gratiere).
..
Cum miniciuna are, totusi, picioare scurte, mai ales într-o societate globala super-tehnologizata, s-a dovedit ca asa-zisa de ”lista de cerinte” a fost, de fapt, o lista de discutie a lui Manuel Barroso cu Victor Ponta. Ceea ce e cu totul alta mâncare de peste. E diferenta dintre asa-zisa ”lovitura de stat” si o lupta pentru putere, lipsita de moralitate si onoare, jucata la limita legii si cu importante deficite de democratie, dar în care decizia finala apartine, totusi, poporului.

Promovarea (cu rea-credinta ori din nepricepere) a asa-zisei ”liste de cerinte” a creat efectul contrar. Multi dintre cei care au citit lista, si care au considerat-o ca fiind reala si imperativa, s-au revoltat.
..
Gafa sau diversiune, ”lista de cerinte a Comisiei Europene” le-a ridicat mingea la fileu celor din USL. Care au avut ocazia sa iasa din defensiva.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Asa si? Reprezinta punctul unuia de vedere care zice ca lista nu exista si ca de fapt e vorba de altceva.
Cotrobai si eu netul si gasesc un articol al unuia care zice ca acea lista exista. Si Barroso chiar asta a zis. Si?

Cica exista pe site-ul comisiei europene 2 rinduri scrise despre treab asta. Dar nu gasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Gata am gasit.
Acum e scris negru pe alb.


President Barroso expressed to the Prime Minister his serious concerns about recent political events in Romania in relation to the rule of law, the independence of the judiciary and the role of the Constitutional Court.

12/07/2012


He underlined that the necessary checks and balances in a democratic system must be guaranteed. President Barroso made clear that the Romanian Government must respect the full independence of the judiciary, restore the powers of the Constitutional Court and ensure that its decisions are observed, appoint an Ombudsman enjoying cross-party support, ensure a new open and transparent procedure for appointing a General Prosecutor and Director of the Anti-Corruption Directorate and make integrity a political priority.

President Barroso welcomed the assurances he received from Prime Minister Ponta that the measures falling under the powers of the government will be undertaken immediately and that he will make every effort to seek a similar commitment from the other Romanian institutions. Prime Minister Ponta said that he will convey these commitments in writing urgently. The European Commission will issue its report under the cooperation and verification mechanism on 18 July 2012, where it will take stock of the progress made in Romania over the last five years, including the most recent developments.

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/president/news/index_en.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Dceneus,
Lali, mai vreau sa iti spun si eu ca exista extrem de multa intoxicare. Eu nu pot sa cred ca Antonescu si-ar permite sa iasa la pupitrul acela de interimar si sa afirme ca nu exista niciun document, iar acesta sa existe totusi. Este ceva de domeniul halucinantului. In prpimul rand el lui si-ar face rau, ar fi sinucidere.
Nu am nimic impotriva masurilor de austeritate. E normal, cand e criza peste tot in lume, sa strangem cureaua cu totii. Insa la noi doar atat s-a facut: s-a strans cureaua populatiei, s-au taiat locuri de munca si s-au taiat prost!(mai ales in sanatate), salarii(nu de la varf, sa ne intelegem, acolo inca sunt salarii bugetare halucinante). Si au luat si sume mari de bani imprumut, ft mari!(nu stiu dc nepotii nostri vor plati), bani cu care nu s-au facut investitii care sa reporneasca economia, dimpotriva au fost paguboase ori mai mult, cretine!Si am dat bancilor ca mdehEste normal ca un presedinte sau cine este responsabil pt masurile de austeritate sa fie privit mai putin prietenos. Eu raman la parerea ca romanii ar fi indurat altfel criza dc el nu ar fi sfidat, mai ales ca nu se stie nici acum de unde a facut averea...cand au inceput taierile, se chinuiau sindicatele sa isi stranga oamenii la proteste, si aia stransi dansau Pinguinul sau cum ii spune. Stiu ca au fost multi inconstienti care au luat credite in delir cu buletinul. Nu ma numar printre ei si nici printre bugetarii cu salarii taiate.
De 20 de ani suntem condusi in functie de care promite mariri de pensii. Te miri ca pensionarii nu-l mai vor pe Basescu? Eu nu. Si nu mi se pare firesc ca au mers alegerile asa, m-am revoltat in mine, pana cand m-am scarbit si nu mai am mai mers la vot.

Catrinik, exact acolo m-am uitat si eu: pe site-ul CE. Si ce sa vezi? sunt recomandari, toate venite dintr-un rezumat al discutiilor purtate de Ponta cu Barroso. Unde a mintit Crin? Ca nu exista Docoment? Pai nu exista decat un comunicat pe siteul CE asupra discutiilor respective.
Unde a mintit Antonescu? Cand a fost el avertizat sa nu schimbe conducerea Parchetului General sau a DNA? Ori sa nu gratieze pe nimeni sub mandat interimar? Tie ti se pare ca suntem dati de toti peretii de UE? Crin a spus clar ca ei sunt ingrijorati si a spus si de ce: Base, Macovica (si Merkela, care isi depaseste atributiile- dc nu cumva si aici avem parte de dezinformare, dar desigur eu sunt o inconstienta si o obraznica care se batoseste la mama Europei)in lupta pt SCAUN. Ca sa dea cu noi de toti peretii asa cum zici tu, adica pa fonduri, pa Schengen, pa UE, Romania ar trebui sa fi calcat deja grav pe bec, intr-adevar sa fie puci sau cum mai spui tu. Ori nimeni nu se poate antepronunta pe lucruri atat de grave. Si asta ar fi insemnat acum: sa se antepronunte.
BTW, pe 18 iulie va fi un raport de monitorizare al CE pe utlimii 5 ani! La fel casi la bulgari.

Da, la referendum vom decide daca il sanctionam pe Basescu sau nu. Nu sunt alegeri electorale. Asa ca app de alt topic, mi se pare din nou o manevra de 2 lei sa conturam portretul presedintelui care este interimar, nu ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

titlu EVZ: Antonescu se ratoieste la liderii UE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Ruxandra, nu ma uit la Antene, nu--mi spala nimeni creierul, nu sunt fan USL, dar spun cu toata convingerea ca PDL cat a fost la guvernare a facut multe magarii, iar Base le-a tolerat (mereu a fost aproape de PDL, cu toate ca e cam anticonstitutional)
- in campania din 2009, de la prezidentiale, a spus ca in Romania este stabilitate, ca nu se pune problema scaderii salariilor si a pensiilor; peste juma de an, tocmai asta s-a intamplat
- au spus ca scad salariile si pensiile, ca au ales sa faca lucrul acesta pentru a nu mari TVA-ul. Peste 2-3 saptamani, surpriza, TVA a crescut de la 19 la 24% !!!
- magaria cu Roberta Anastase la votarea legii pensiilor; de ce n-a fost urmarita penal? A dat declaratii in fals, nu? Macar demisia de onoare! Dar nu, dansa a stat mult si bine l;a sefia Camerei
- tot timpul s-a spus ca bugetarii grasi si rotofei stau pe spatele statului cel amarat; asta in conditiile in care majoritatea bugetarilor aveau salarii la limita decentei, dupa ce au mai pierdut 25% la salarii, a fost dezastru.
- la fel, PDL in frunte cu marele Base a tot vehiculat ideea ca vaaaai, sunt prea multe mamici cu bebelusi in Romania! Vaaaai si o duceau prea bine; Ok, bine ca au redus si indemnizatiile.... IN fine, exprimarea a lasat mult de dorit. Oare natalitatea nu este un element important intr-o tara?
- cu dosarul Monicai Iacob Ridzi ce s-a intamplat?? S-a pierdut pe drum? Sa intre in puscarie TOTI infractorii, indiferent de partidul aflat la putere! NU? Sa se miste justitia la fel, indiferent de persoana in cauza!

Si au mai fost multe altele care m-au deranjat.
Si repet, nu sunt fan USL, PSD, nu-s de acord cu modul in care au procedat, nu ma uit la Antene, habar nu am ce zic aia pe acolo, sunt pur si simplu chestii constatate de mine, auzindu-i pe guvernantii de atunci ce ziceau (Base, Boc, si alti din pdl).

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Mna ... atunci eu nu stiu ce sa mai zic.
Daca in fata unei evidente zici ca de fapt sint doar asa niste recomandari ... ce pot sa mai zic.

E ca si cum afara ninge de rupe, zapada s-a asternut si tu zici: mie de fapt mi se pare doar o lapovita.

Vedem lucrurile diferit si le intelegem diferit.
Dupa parerea mea oamenii aia sint niste politicieni adevarati, niste diplomati si limbajul la nivelul asta se poarta in alt ton.
Daca Barroso folosea limbajul lui Ponta de aseara era mai credibil? Daca il facea mojic, corupt, nenorocit, pucist, mincinos atunci abia de fapt se considera ca da cu noi de pereti?

La inceput ne dau niste bobirnace, se dau niste telefoane. Apoi se mai informeaza de la un ambasador. Apoi se poata niste discutii la nivel inalt. Si apoi urmeaza probabil sanctiunile.
Probabil abia cind vom vedea sanctiunile ne vom potoli, daca ne vom potoli.

Da, stiu ca e raport pe 18. Sint convinsa ca o sa fie ok pt ultimii 4 ani si jumatare si prost pt ultima perioada.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Ruxandra, nu ma uit la Antene, nu--mi spala nimeni creierul, nu sunt fan USL, dar spun cu toata convingerea ca PDL cat a fost la guvernare a facut multe magarii, iar Base le-a tolerat (mereu a fost aproape de PDL, cu toate ca e cam anticonstitutional)
- in campania din 2009, de la prezidentiale, a spus ca in Romania este stabilitate, ca nu se pune problema scaderii salariilor si a pensiilor; peste juma de an, tocmai asta s-a intamplat
- au spus ca scad salariile si pensiile, ca au ales sa faca lucrul acesta pentru a nu mari TVA-ul. Peste 2-3 saptamani, surpriza, TVA a crescut de la 19 la 24% !!!
- magaria cu Roberta Anastase la votarea legii pensiilor; de ce n-a fost urmarita penal? A dat declaratii in fals, nu? Macar demisia de onoare! Dar nu, dansa a stat mult si bine l;a sefia Camerei
- tot timpul s-a spus ca bugetarii grasi si rotofei stau pe spatele statului cel amarat; asta in conditiile in care majoritatea bugetarilor aveau salarii la limita decentei, dupa ce au mai pierdut 25% la salarii, a fost dezastru.
- la fel, PDL in frunte cu marele Base a tot vehiculat ideea ca vaaaai, sunt prea multe mamici cu bebelusi in Romania! Vaaaai si o duceau prea bine; Ok, bine ca au redus si indemnizatiile.... IN fine, exprimarea a lasat mult de dorit. Oare natalitatea nu este un element important intr-o tara?
- cu dosarul Monicai Iacob Ridzi ce s-a intamplat?? S-a pierdut pe drum? Sa intre in puscarie TOTI infractorii, indiferent de partidul aflat la putere! NU? Sa se miste justitia la fel, indiferent de persoana in cauza!

Si au mai fost multe altele care m-au deranjat.
Si repet, nu sunt fan USL, PSD, nu-s de acord cu modul in care au procedat, nu ma uit la Antene, habar nu am ce zic aia pe acolo, sunt pur si simplu chestii constatate de mine, auzindu-i pe guvernantii de atunci ce ziceau (Base, Boc, si alti din pdl).

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria



Dar ... te intreb asa: a incalcat constitutia?
A gresit? Probabil da, a fost nepopular, a vorbit multe si nevrute, a marit tva-ul etc.
Dar a incalcat constitutia? Pt ca tu asta tb sa raspunzi pe 29.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

titlu EVZ: Antonescu se ratoieste la liderii UE

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



Pai si nu asta face?

Mergi la inceput