Mergeti la referendum?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Saskia, tu intelegi ca sunt afirmatii care cel putin in prezent sunt fara acoperire? Ne jucam cu oameni de calibrul lui Barroso...le punem cuvinte in gura, nu exista documente oficiale care sa ateste ca ne-au prins cu puciul, lovitura de stat, judecatorii de la CCR amenintati, avertizari si ordine de la UE...si alte lucruri GRAVE de acest fel?




Ce sa inteleg mai precis? Ca pe Barroso putin l-a impresionat Ponta, pai asta e evident. Scrie in toata presa straina (oare o fi basista si aia, mama mia ce tare e Base!). Ca nici macar nu s-a uitat la el ca la un gandac de Colorado.

Poate la voi va dau aia altceva la teveu, aici asa s-a vazut! Dar si astia cred ca tot basisti sunt.

Oricum poate sa fie toata societatea romaneasca in denial, las ca vedeti voi peste ceva timp cum o sa ii rugati p-astia (alde frau Merkel) sa bage Romania in seama si pe ei or sa-i doara la bicicleta.

Dar probabil ca Base e mai rau ca Dracula daca sunteti asa disperati. Eh cu Ponta v-ati scos, o sa se dea drumul la plagiat, furat pe fata, si tot felul de inegalitati d-astea. Probabil asta e si scopul si atunci recunosc imi scapa devotamentul asta pentru comunistii astia reciclati, si liberalii in blana de oaie.





Da, ne vor baga in seama la fel ca si pana acum, indiferent de Basescu isi face bagajele au ba.
Comunist nereciclat este si nea Basescu.
De cate ori si-a exprimat UE ingrijorarea ba mai mult a fost clar adusa in discutie ramanerea Greciei in UE? Cati bani au primit si rugaminti fierbinti sa treaca la masuri de austeritate? O, vai, a scos Ponta porumbelul si s-a suparat tanti Merkel pe el, iar diaspora e profund rusinata!
Pt Schengen eu cel putin stiu ca cel mai mult si cel mai de nemiscat au fost statele nordice. Unde este parerea lor?
Vorbind pe bune, credeti ca ii coafeaza pe cei din UE sa ne scoata afara? De ce dc am fost buni de aderare nu suntem buni sa fim tinuti la fel ca si pana acum? Trebuia sa primim fonduri UE, dar ce sa vezi? De ani de zile ei te ne imbie sa ne dea, insa noi suntem niste incapabili si indaratnici, neputinciosi sa le absorbim. Nu vad aceiasi atitudine cand vine vorba de Spania, Grecia, Italia, Portugalia. Or fi aia mai capabili....
Noi nu am fost primii care au trecut la masuri fara precedent de austeritate. Noi am fost singurii!!! pana in momentul de fata. Cu cele de mai sus se caciulesc, aia sunt ajutati cu nerambursabile si indatorati pana la cer, si inca se caciulesc sa treaca la masurile propuse de Merkel.
Noi am trecut intai la austeritate, iar apoi ne-am indatorat grav...ca sa platim salarii si pensii, alea diminuate... Primele transe de bani imprumutati cui le-au fost virate? Nu bancilor straineze de la noi din tara? Unde s-au evaporat apoi? Au fost ele conditionate sa ii tina in tara? Ori au zburat la "mamele" lor de peste hotare, ca se clatinau? Si ca oameni politici gen tanti Nuti era clienta fidea unor asemenea banci?

Se va patenta plagiatul? De parca acum suntem floarea Europei in materie de invatamant. Doar Ponta a mancat usturoi de ni s-a aplecat...
Desigur, cu creierii mei spalati...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Lucialu, apropo de ceea ce ai spus privitor la indatorarea grava uite un reportaj de pe Antena 3 in care agentia FICH explica in decembrie 2011 cum sta Romania bine la datoria externa si la multi alti indicatori.

"Riscurile Romaniei sunt reduse in privinta dependentei de materii prime, ponderii datoriilor guvernamentale in PIB si a unui indice privind situatia din sistemul financiar, care include raportul dintre imprumuturi si depozite, cresterea reala a creditarii si raportul dintre credite si PIB."

http://www.antena3.ro/economic/biz-news/fitch-romania-se-numara-printre-tarile-expuse-la-criza-dar-mai-putin-decat-alte-state-europene-148732.html

Masuri de austeritate au luat mai multe tari in perioada 2008-2010 (ca sa n-ai impresia ca ne-au chinuit din sdism pur):

"I. Salarii
1. Inghetarea salariilor (5 state): Bulgaria, Italia, Polonia, Spania,
2. Reducerea salariilor (6 state): Cehia, Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia

II. Pensii
3. Inghetarea pensiilor (6 state): Bulgaria, Estonia, Italia, Letonia, Portugalia, Spania
4. Reducerea / impozitarea pensiilor (3 state): Cehia, Irlanda, Italia
5.Cresterea varstei de pensionare (7 state): Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Italia, Ungaria

III. Personal bugetar
6. Reducerea num#259;rului de angajati din sectorul public (9 state): Bulgaria, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Letonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia

IV. Cheltuieli publice
7. Reducerea altor cheltuieli publice (20 state): Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, UK, Ungaria

V. Taxe
8. Cresterea TVA (11 state): Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovacia, UK, Ungaria
9. Cresterea accizelor (14 state): Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Slovacia, Spania, Ungaria
10. Cresterea altor taxe / venituri (18 state): Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, UK, Ungaria"

Articolul e mai lung si detaliaza cele de mai sus:
http://masuriasumate.wordpress.com/2011/09/11/sinteza-masurilor-de-austeritate-luate-de-statele-europene/

Din pacate afirmatiile de genul, numai la noi s-au luat astfel de masuri, sau ne-am indatorat de vor plati si nepotii nostri sunt demagogice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si mai e ceva: eu am sperat sincer ca USL-ul venind la putere au un proiect, un plan de stimulare a cresterii economice.

Am crezut ca vor profita ca altii au luat masurile dure si ei au gandit ceva pentru relaxare si mers inainte si-si vor asuma apoi meritele. Ar fi fost un scenariu de dorit.

Din pacate cel mai mult m-au scarbit babaielile de care au dat dovada in planul real, al guvernarii (vezi schimbari de ministri, amanari de masuri, transformarea din facem in poate, proiecte de cresteri de taxe in loc de relaxare, nepasarea vis a vis de cresterea cursului etc.) versus planul extrem de precis pentru debarcarea lui Basescu.

Nu se poate sa ai toti pasii ganditi in domeniul politic si sa nu stii ce-i de facut in domeniul economic, dupa ce, ani de zile asta ai promis.

Si, deasemenea, nu inteleg cu ce-i incurca Basescu sa ia masurile economice bune care sa duca putin la relansare economica si la cresterea nivelului de trai ?
Cel mult putea sa nu le promulge o lege o data, a doua oara e obligat sa o faca. Avocatul poporului, atacarea la CCR a legilor ? Cu greu imi imaginez un pachet de masuri de stimulare a economiei neconstitutional...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu readuc in discutie un aspect: rezultatul referendumului din 2007 nu a fost valid, nefiind 50+1 rezultatul sau nu putea produce efecte juridice, chiar daca romanii ar fi votat invers decat voia parlamentul si decat au facut-o de fapt.
USL incearca sa introduca confuzie in aceasta privinta tocmai pentru a contracarea dinainte un rezultat nefavorabil lui.
Mai nou Ponta acu zice ca el n-a zis 9 milioane la Bruxelles desi l-am vazut cu totii ....cum poate pretinde omul asta sa fie luat in serios de cineva?
Si inca n-am vazut vreun comentariu la ce le-a transmis curtea:

In motivarea Curtii la decizia privind neconstitutionalitatea legii de restrangere a atributiilor CCR se arata, totodata, ca solutia aleasa de Guvern de a adopta, cu putin timp inainte ca instanta de contencios constitutional sa se pronunte asupra constitutionalitatii legii cu care a fost sesizata, o ordonanta de urgenta, care preia integral continutul normativ al legii criticate, ''pune in discutie comportamentul neconstitutional si abuziv al Guvernului fata de Curte''.

In consecinta, modificarea legislativa ''nu face decat sa stirbeasca autoritatea Curtii Constitutionale - institutie fundamentala a statului si sa infranga astfel principiile statului de drept, conducand la dificultati deloc imprevizibile in realizarea unei politici de stat adecvate consolidarii si dezvoltarii unui stat democratic, in care respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie''

Cand Curtea Constitutionala dintr-o tara comunica asta unui guvern, guvernul ala are o problema grava, cu ecouri pe masura in afara tarii.
Despre asta e vorba, oricat ar da-o USL dupa cires. Asta pentru cine are minte sa priceapa. Si inca ceva la ordonanta cu privire la restrangerea atributiilor curtii judecatorii s-au pronuntat in unanimitate. Toti judecatorii curtii i-au spus lui Ponta ca-i abuz si ca incalca statul de drept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Saskia, tu intelegi ca sunt afirmatii care cel putin in prezent sunt fara acoperire? Ne jucam cu oameni de calibrul lui Barroso...le punem cuvinte in gura, nu exista documente oficiale care sa ateste ca ne-au prins cu puciul, lovitura de stat, judecatorii de la CCR amenintati, avertizari si ordine de la UE...si alte lucruri GRAVE de acest fel?

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



Stai un pic. Adica tu zici ca ceea ce au zis Barroso si UE nu e adevarat? Adica acea lista cu 11 pct nu exista?
Daca va exista acea lista atunci ii vei crede?

Ponta a zis ca exista si a si raspuns la ea.
Barroso am inteles ca luni si-o va asuma public ( a ajuns sa zica si public omul, ca nu-l cred alde Antonescu si Zgonea ).

Si daca se va vedea clar "docomentu" atunci o sa-i crezi?
Sau o sa crezi ca pina si UE a declarat ca avem derapaje clare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Eu cred ca un Presedinte are obligatia de a-si duce mandatul pe perioada pentru care a fost mandatat in conditiile legii.De aceea avem alegeri periodice tocmai pentru a avea alegatorii posibilitatea a-si exprima vointa pentru TOATA perioada de mandat.
Atunci cand eu sau cei care au votat un Presedinte ales au spus DA, au facut-o pentru toata perioada dispusa de lege si cunoscuta de noi toti adica 5 ani.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Electoratul nu a dat un mandat fix de 5 ani indiferent de prestatie si de consecinte.
Daca mandatul ar fi fix si presedintele cu imunitate absoluta de ce ar mai fi prevederea constitutionala a suspendarii si a punerii sub acuzare?
Mandatul este de 5 ani daca se achita de sarcinile functiei. Daca incalca juramantul, incalca Constitutia si mandatul poate fi intrerupt.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Vorbind pe bune, credeti ca ii coafeaza pe cei din UE sa ne scoata afara? De ce dc am fost buni de aderare nu suntem buni sa fim tinuti la fel ca si pana acum?


1. noi inca nu sintem stat membru cu drepturi depline, inca nu avem moneda euro. Si daca ne dau afara impactul economic pt ei ar fi destul de mic

2. impresia generala extrem de proasta despre romani, astfel incit orice politician european ar sustine excluderea noastra gaseste un sprijin popular masiv in tara lui

3. piata muncii inca nu e deschisa pt romani in toate statele. In plus exista mii de someri romani in Spania, Italia etc. Si daca ne-ar da afara probabil i-ar trimite acasa, deci ei ar face economie la buget.

In concluzie ar avea numai de cistigat daca ne dau afara.
E posibil sa ne dea de exemplu cu ce se poate intimpla cu un stat membru care nu respecta regulile.

ps: Exact acum ma uit la o stire cu mii de oameni din Madrid iesiti in strada din cauza masurilor de austeritate.
In Spania avem o multime de lucratori/someri pe care spaniolii i-ar trimite fericiti inapoi in Romania.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Sa vedem docomentu` si consecintele lui.....si sa vedem ce influenta va avea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Vad ca mai multi sustinatori ai lui Basescu cand nu au argumente apeleaza la afirmatia ca ceilalti sunt spalati pe creier de Anena 3.
Acelasi argument se poate aduce si celor care-si iau informatii doar le la Hotnews, B1tv, EVZ, Contributor, RL si alte cateva mai putin vizibile.

Nu spala nimeni creierul nimanui.
Fiecare si-l spala singur(a), daca isi ia informatii doar de la presa de partid a unei singure tabere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Rezultatul Referendumului din 2007 a fost :

REZULTATUL
referendumului national din data de 19 mai 2007
pentru demiterea Pre~edintelui Romaniei p.
a) Numarul persoanelor inscrise in lista pentru referendum
18301309 100.00%
b) Numarul participantilor
8135272 44.45%
c) Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul "DA"
2013099 24.75%
d) Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul "NU"
6059315 74.48%
e) Numarul voturilor nule
62858 0.77%

Eu cred ca nu au fost validate rezultatele pentru ca nu a fost prezenta la vot. Nu am gasit insa nici decizia CCR nici publicarea in MOf.



Mergi la inceput