Calendarul gradinarului vesel (27)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Si la noi sunt muulte rau pe marginea drumului si garantat nu le scoate nimeni.... imi dau seama dupa cum sunt tufele de dese... s-au inmultit si nu le separa macar cineva... imi vine sa merg eu si sa intru in ele..

Cele care nu mi-au rasarit de loc nu le mai scot sigur ca nu mai stiu unde le-am pus... si nu sap aiurea sa stric celelalte bulboase... Iar cele 2 cumparate, singurele care mi-au colorat curtea... sunt in dubii daca sa le las sau nu in pamant. Ma gandesc serios ca nici cele de la drum nu au avut un tratament preferential toamna... cine si cu ce sa le fi musuroit? M-as mira... si totusi nu-s decisa inca daca sa ma risc..

Cele din ghiveci au infrunzit superb inca de la inceputul verii si nimic... nici macar semne de floare... Alea o sa le las in ghiveci pentru anul viitor si om vedea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

buna dragi gradinarese.
vreau nu vreau vine toamna. diminetile sunt tot mai reci, si-a gfacut apartitia ceata. Nu-mi place, eu vreau vara, soare cald si natura inverzita.
Ieri am fsot harnica si mi-am schimbat florile in jardiniere. si am o gramada de intrebari. Mi-am cumparat 2 begonii si le-am plantat pe langa altele in jardiniera. Oare cat le pot tine afara? Nu sunt sensibile la frig. am vazut ca spatiile verzi din oras sunt pline de begonii curgatoare si m-am gandit daca specialistii le-au plantat acum toamna inseamna ca rezista, oare e chiar asa?..........la noi diminetile sunt reci. Ieri dimineata erau numai 7 gr pe la 8.
.........mai am o datura. Imensa. A crescut cred mai bine de 1m de cand am cumparat-o in primavara. acum s-a ramnificat si a facut o floare galbena. Miroase splendid. Cat sa o mai las afara?. La fel lamaiul, sta sa infloreasca iarasi.
Nu as vrea sa le bag prea repede, cat sunt inca in floare dar daca nu le prieste frigul de dimineata?

Va doresc un weekend insorit, si de luni mult succes scolareilor........noi plecam la munte. Precis gasim deja zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Ce liniste pe aici... gata productia de legume? Nu va mai infloresc florile?

Noi am jumulit din rosiile care se facusera prea urate, am tot pus castraveti la murat "de zi"... si am mai adus de la tara butasi de trandafiri, dar abia am reusit sa pun 5 din ei... poate reusesc sa-i pun si pe restul maine seara... Nici gladiolele nu le-am scos, desi s-au uscat de tot (baiatul meu a crezut ca-s cepe frunzele uscate ) si mai am de pus bulboase primite... dar cine stie cand voi apuca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

georgipuia, eu am lasat-o mai moale cu gradinaritul, m-am axat pe pregatirile de scoala si gradi. Sotul insa a smuls deja rosiile, au mai ramas doar cele cherry, culeg in continuare ardei si fasole. Astept varza si conopida, abia acum a inceput sa infasoare.
Cred ca e ok daca scot acum bulboasele? Vreau sa sap si sa ingras pamantul, de asta vreau sa le scot, evident la primvara le plantez iar.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

ha! ce gradinarit? eu am avut cam putine rosii, ardeii inca se fac in rest nimic agricultura. La celalalt capitol, buruienile imi fac in ciuda, si-au lasat semintele nestingherite.
La primvara cred ca trebuie sa ar si sa reseman gazon. Am in plan sa mut niste flori si sa extind zona de iarba (ca sunt 2 copii acum). Insa inca nu stiu unde voi pune bulbii....
Bradul e afectat de un lichen si nu stiu cum sa fac sa-l scap de el (pt ca-l cheleste)
Goji e plin de flori si vad ca face si fructe, sper sa tina vremea sa se si coaca
Inca culeg capsuni :)
Tufanelele sunt o splendoare desi cam atacate de fainare
Am ratat anul asta culesul de mure de la munte, sper sa reusim macar cu catina
si cam atat de aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Miraklucker, sper ca stii ca datura poate deveni o otrava f. puternica, este frumoasa dar trebuie sa fie tinuti copiii departe de ea.
Poate de aceea i se mai zice si "trompeta ingerilor"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Si la mine toamna incepe sa-si reintre in drepturi - cel putin in gradina...totusi am o supriza - Albizia mi-a inflorit pentru prima oara!
Incep sa infloreasca si crizantemele si tufanicile (dar la tufanicile alea normale, de gradina, mai e pina o sa vad flori...) plus ca nu prea am facut bine sa le tund pe alea albe - se pare ca lor nu le-a priit - sunt mici rau si nici nu vad urme de boboci...deci pe astea sigur nu le mai tund la anul...!
In rest mai astept niste bulbi de la bakker - un pachet trebuie sa-mi soseasca, un altul cred ca e si el pe drum - dar in weekend cred ca o sa fiu cam ocupata si nu o sa am timp de gradina, mai ales ca se anunta si ploi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Dah... a venit toamna si la noi... s-a mai racorit (in sfarsit) si ieri a dat o ploicica amarata... Am reusit sa pun cativa trandafiri in curte si cativa bulbi de lalele si am scos gladiolele... acum le las sa se usuce tulpinile sau le tai chiar eu? Vreo 3 s-au rupt bulbul de tulpina si nu le-am mai gasit ca se lasase intunericul si nu mai vedeam bine... am zis ca le caut azi... In rest... nimic nou in curtea noastra

Leelloo dupa cati ani ti-a inflorit albitia? Am si eu un puisor mic, iesit din semintele puse anul trecut... Il protejez in vre-un fel peste iarna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

georgipuia - eu am plantat albitzia in septembrie 2009, era un bat de 20 cm... pe care peste iarna mi l-a ros catelul pina la 10 cm... Insa in fiecare am a crescut enorm, dar a si fost afectata de ger tot in fiecare an... Cum sa-ti zic - mi-a crescut cam de 3 m in fiecare an, dar cam toate ramurile s-au uscat pe jumatate dupa fiecare iarna (iarna asta a fost cel mai afectata!) - insa si-a revenit cu forta in fiecare primavara (vezi ca intra in vegetatie mult mai tirziu decat restul pomilor - cred ca pe la inceputul lui mai. Nu am protejat-o in niciun fel pentru ca pe alea din oras nu am vazut sa le protejeze cineva cu ceva...
La noi a plouat toata noaptea si toata ziua pana acum - sincer, ma bucur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Asa? Al meu are cam 25 centimetrii... de la anu sa-l vad cum evolueaza... deocamdata il las unde e pus si nu-i fac nimic deosebit Multumesc!

Mi-a inflorit si canna din ghiveci... o floricica amarata cu petale inguste, dar ma bucu ca a inflorit...

Mergi la inceput