Actiunea "Suspendation"

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Voi cei care luati apararea USLului, chiar puteti spune cu mana pe inima si privindu-ne in ochi ca nu se urmareste subordonarea justitiei pentru a-si proteja infractorii?
Mai sunt niste privatizari de facut in plus. Imi poate explica cineva de ce si cum au falimentat Hidroelectrica?

Spectacolul oferit in ultimele zile si in special ieri a fost grotesc. Febrilitatea sa schimbe tot cat se poat de rapid ca sa poata intra "linistiti" in vacanta.

Circula pe net o stire legata de epurari si in SRI, am incercat sa postez dar nu e lizibila din cauza diacriticelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Majoritate nu a avut nicio formatiune politica in Parlament dupa alegerile din 2008. PDL a obtinut atunci doar un singur loc mai mult la Camera Deputatilor si 2 locuri mai mult la Senat. Asta a fost "marea" lor majoritate. Apoi s-au aliat cu un partid care nu a trecut prin alegeri, cu membrii provenind de la PSD, cu UDMR, minoritati si altii ca sa adune de-o majoritate. Acum toti cei care au fost cu ei, sunt cu adversarii lor, de aceea au pierdut puterea.

Edit: sunt curioasa cum va fi re-re-re-evaluat Oprea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Global, nici la locale USLul nu a castigat cat se astepta, e pe undeva pe la 50 %, ieri l-a luat gura pe dinainte pe Sova si a spus "50 % dintre romani ne sustin". Dar restul de 50 %?!

Sa schimbe pe cine vor ei dar sa o faca legal si sa nu mai ameninte justitia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

wow doru, de cand astept si diaspora informata la acest topic!

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora
Temeiul legal al demiterii lui Anastase:

Regulamentul Camerei Deputatilor
Art. 25

Presedintele Camerei Deputatilor si orice alt membru al Biroului permanent pot fi revocati inainte de expirarea mandatului, cu votul majoritatii deputatilor. Votul este secret si se exprima prin buletine de vot in cazul presedintelui Camerei Deputatilor si prin bile in cazul celorlalti. Propunerea de revocare se face in scris si este insotita de semnaturile initiatorilor.

Art. 26

Revocarea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor poate fi propusa, cand se schimba majoritatea politica din Camera Deputatilor, de catre majoritatea deputatilor.

Mai usor cu dezinformarea, ai grija la citate corecte:)
M-am intrebat de ce nu ai pus si linkul de la regulament, ca doar stim si noi sa citim. Plus ca asa e frumos, sa citezi nu sa plagiezi:) Am gasit usor de ce 'ai uitat' sa citezi sursele, sa spun, sa nu spun?:)

Hai sa spun, in primul rand pt ca ai citat un singur paragraf si nu intregul articol 26 cum ar fi fost normal si in al doilea ca sa nu vedem ca pana si paragraful citat de tine are si o steluta pe care "ai uitat-o" si care zice ca "temeiul tau legal", a incetat din viata din 2006 fiind "cam" neconstitutional:)
Steluta aia zicea ca paragraful a fost:
*)Declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 602 din 14 noiembrie 2005, publicata īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr. 1.027 din 18 noiembrie 2005; si-a īncetat efectele juridice īn data de 2 ianuarie 2006, conform art. 147 alin. (1) din Constitutia Romāniei, republicata.

Curat murdar coane Fanica:)

PS De fapt citatul corect ar fi fost asta, cu stelute cu tot si cu ceea ce inseamna ele:
Art. 26. - (1)*) Revocarea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor poate fi propusa, cānd se schimba majoritatea politica din Camera Deputatilor, de catre majoritatea deputatilor.

(2)*) Revocarea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor poate fi propusa si la cererea a minimum o treime din numarul total al deputatilor, īn una dintre urmatoarele situatii:

a) īncalca prevederile Constitutiei Romāniei;
b) īncalca grav sau īn mod repetat prevederile Regulamentului Camerei Deputatilor sau ale Regulamentului sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.
(3) Revocarea presedintelui Camerei Deputatilor poate fi ceruta de grupul parlamentar care l-a propus.

(4)*) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent, care verifica, din punct de vedere formal, īndeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1), (2), (3) si (7), dupa caz, urmānd ca acesta sa introduca īn proiectul ordinii de zi a urmatoarei sedinte de plen propunerea de revocare. Dezbaterea asupra propunerii de revocare se va realiza cu respectarea prevederilor art. 227. Dezbaterea se realizeaza pe baza unui aviz consultativ al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, īn legatura cu situatiile prevazute la alin. (2) lit. a) si b).

(5) Presedintele Camerei Deputatilor caruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce sedinta Biroului permanent sau cea a plenului īn care se discuta revocarea sa. El va fi īnlocuit prin votul Biroului permanent de unul dintre vicepresedinti.

(6) Daca propunerea de revocare este aprobata de plenul Camerei, se organizeaza alegerea unui nou presedinte, īn conformitate cu prevederile art. 21.

(7)*) Īn cazul īn care este revocat presedintele Camerei Deputatilor, la cererea majoritatii politice nou-formate, din rāndul careia a fost ales noul presedinte, aceasta va ceda o functie de vicepresedinte pentru tot restul legislaturii grupului parlamentar care a detinut functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru a se respecta configuratia politica, īn conformitate cu prevederile art. 20 alin. (3). Functia de vicepresedinte, care este cedata, va fi stabilita prin renegociere īn interiorul majoritatii politice respective si va fi precizata īn cererea de revocare īnaintata Biroului permanent. Īn cazul īn care noul presedinte ales apartine unui grup parlamentar din cadrul majoritatii politice care a propus revocarea, respectarea configuratei politice se realizeaza prin renegociere īn cadrul acestei majoritati.

*) Declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 602 din 14 noiembrie 2005, publicata īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr. 1.027 din 18 noiembrie 2005; si-a īncetat efectele juridice īn data de 2 ianuarie 2006, conform art. 147 alin. (1) din Constitutia Romāniei, republicata.

Citat din:
http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=regcd1_1

Si pt senat, aici:
http://www.senat.ro/pagini/reg_sen/reg_senat.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Partidele parlamentare actuale cred ca risca f. mult in euforia puterii.
Imbatati de rezultetele de la locale, uitand probabil cam cum "s-a lucrat" la acestea, au inceput sa creada ca ei chiar sunt iubiti de electorat, ceva cam cum ajunsese sa creada si Ceausescu.
Sa fie clar ca aici ma refer la acele partide care au iesit pe primele locuri.
Pe fondul deteriorarii tot mai accentuate a conditiilor sociale, a scumpirilor, a lipsei de responsabilitate in guvernare, ei tot isi mai inchipuie ca se vor gasi sustinatori capabili sa iasa in strada pt. ei.
E de rasu'-plansu'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui coracora

....dar imi poti explica, te rog, anticonstitutionalitatea masurilor luate de majoritatea USL?


Majoritatea USL are o singura MARE problema, desi ei insista pe faptul ca parlamentul reprezinta vointa poporului, USL-UL NU A CASTIGAT alegerile PARLAMENTARE, ci pe cele locale, e o mare diferenta.

Membrii parlamentului sunt aceeasi ca acum 4 ani! Singura diferenta e facuta de traseismul politic, sunt zeci de parlamentari care au fugit dintr-o parte in alta (la inceput de la psd la pdl, acum invers), dupa cum bate vantul. Acei parlamentari si-au batut joc de votul primit de la cetateni, majoritatea au votat candidatul pentru doctrina si promisiunile partidului din care face parte, nu pentru ca avea el o mutra eligibila! Ori daca eu votez pdl, si senatorul ales de mine alege sa fuga in barca usl, sa voteze impotriva celor sustinute si promise in campanie, OMUL ala pe mine nu ma mai reprezinta! Faptul ca gigi la votat pe Robert Negoita la sectorul 3, nu inseamna absolut NIMIC nici legal, nici constitutional pentru membri parlamentului Romaniei!! Pe acelasi principiu, eu sustin suspendarea definitiva in parlament a traseistilor, indiferent de partidul din care fac parte!



Exact.
Structura parlamentului de acum nu mai reprezinta vointa electoratului.
In toamna structura va fi cu totul alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Exista o vorba "fiecare pasare pe limba ei piere".
Nu vor castiga alegerile.

Intr-un fel este bine ca se intampla asa pentru ca:
1. Basescu "sper ca" realizeaza ca o tara (nu) se conduce de unul singur sau in grup restrans ci trebuie sa se dezvolte pargiile democratice cu toate sferele sociale.
2. USL - prin actuala prezentare si forma de actiune isi arata fata reala modul so conceptul de a guverna si de a administra o putere in stat. Populatia oricum vede chiar daca vorbeste mai putin si a devenit extrem de sensibila la multi factori. Te rupe cand te astepti mai putin.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Adevarul e ca ,vazand aseara ce circ e in parlament....ma ia groaza....nu credeam ca or sa faca chiar in halul asta.....oare de ce se comporta ca niste tzatza de la Pocreaca,care se paruiesc,se suspenda,se cearta......
Ar fi trebuit ca in loc de polite personale sa aiba grija de tara.....si culmea e ca asta e exact in oglinda cu ce a facut PDL-ul candva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

2. USL - prin actuala prezentare si forma de actiune isi arata fata reala modul so conceptul de a guverna si de a administra o putere in stat. Populatia oricum vede chiar daca vorbeste mai putin si a devenit extrem de sensibila la multi factori. Te rupe cand te astepti mai putin.



Din pacate sint inca extrem de multi care nu le vad adevarata lor fata.
Sau nu vor sa o vada.

Si oricum cind incerci sa porti un dialog nu au efectiv argumente.
Iar cind le au ... sint exact copy/paste Antene.

Mergi la inceput