Actiunea "Suspendation"

Raspunsuri - Pagina 74

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

cam incalcit parul medusei la ora actuala

cc a dat aviz pe modificarea legii referendumului, cea trecuta prin parlament, in cadrul controlului prealabil al constitutionalitatii legilor (inainte de intrarea lor in vigoare).
"intamplarea" face ca guvernul a dat si o ordonanta de urgenta (asa, de back-up)OUG 41/2012 care modifica fixamente acelasi articol (printre altele, desigur)
"1. Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ART. 10
Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care au participat la referendum."
OUG 41 a fost data de guvern "in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata",
" Luand in considerare imperativul asigurarii bunei organizari a referendumului, in timp util, precum si insuficienta reglementarii,
in scopul prevenirii disfunctionalitatilor in derularea activitatilor de pregatire a referendumului national,
intrucat se impune, de urgenta, luarea masurilor necesare, atat legale, cat si tehnice, pentru a se asigura, in conditii optime, consultarea electoratului,
luand in considerare ca este necesara stabilirea unui traseu al procedurii organizarii referendumului,
avand in vedere necesitatea asigurarii unui proces electoral coerent, toate acestea vizand interesul public si constituind o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata".

(ma rog, la data respectiva presedintele nu fusese suspendat, ca sa existe justificarea urgentei, da' cine se mai impiedica de amanunte...)

si ca sa respectam TOT adevarul, nu numai oaresce fragmente, si pentru ca stim cu totii sa citim, iaca ce spune tot articolul din Constitutie :
" ART. 115
Delegarea legislativa
(1) Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice.
(2) Legea de abilitare va stabili, in mod obligatoriu, domeniul si data pana la care se pot emite ordonante.
(3) Daca legea de abilitare o cere, ordonantele se supun aprobarii Parlamentului, potrivit procedurii legislative, pana la implinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage incetarea efectelor ordonantei.
(4) Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora (nu, nu este motivata nicio urgenta, este doar enuntata in cuprinsul OUG).
(5) Ordonanta de urgenta intra in vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei. Camerele, daca nu se afla in sesiune, se convoaca in mod obligatoriu in 5 zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere. Daca in termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizata nu se pronunta asupra ordonantei, aceasta este considerata adoptata si se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea in procedura de urgenta. Ordonanta de urgenta cuprinzand norme de natura legii organice se aproba cu majoritatea prevazuta la articolul 76 alineatul (1).
(6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica.
(7) Ordonantele cu care Parlamentul a fost sesizat se aproba sau se resping printr-o lege in care vor fi cuprinse si ordonantele ale caror efecte au incetat potrivit alineatului (3).
(8) Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, daca este cazul, masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonantei."
A, presupun ca e redundant sa spun ca exceptia de neconstitutionalitate a acestei Ordonante poate fi ridicata in fata Curtii numai de Avocatul Poporului. Care, ca sa vezi, tocmai fu’ primul demis in tot circul asta.
Iaca -iaca ce frumusel s-a terfelit Constitutia de purtatorii sindardului dreptatii si al domniei legii. Si ce remarcabila separatie a puterilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Probabil asteapte rezultatele REALE ale sondajului progamat de USL sau guv..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Mickyyy, cand cineva nu vrea sa priceapa, nu pricepe!
Un alt exemplu? R.Anastase a fraudat pe fatza!

Mda, frumos! el a fost ales de 5, 22 de meleoane de cetateni(???), iar acum pleaca doar dc mai bine de 9 milioane ii zic "hai, pa!" asta ca vorbim de democratie.

Sigur Baselul era considerat un fel de Simbad si nu avea nevoie de dosarel la secu ca sa mane peste mari in ape internationale.
Si da, ca sa iti raspund cu predicat, mie mi-a adus frica acest regim. Frica sa nu ajungem din nou de unde tocmai am plecat. Tocmai pt ca el face muzica de ani de zile si restul danseaza.
Culmea, ieri am auzit pronosticul asta: ca CCR va vota ceea ce s-a votat ieri si azi va vota pro Base. Si asa a fost. Ft destepte mutarile!
Glimmer, ft buna obs legata de cat sau ce le este unora suficient ca sa se creada liberi. Ft tare faza cu Nuti si dictatura luminata. Probabil trebuia sa se autoproclame Luminita, el dictatorul, ea-veniti sa luati lumina, aka luminata

eu inca sper ca intr-o zi sa fim condusi de oameni mai curati si cu adevarat interesati de tara si de cum vor fi pomeniti in cartile de istorie. Insa va trebui sa scapam de toti ce care au avut tangenta cu puterea in acesti 20 si de ani post comunism.



Si dc nu ai stii si nu ai trai pe piele proprie toate cele in aceasta tara, cand un om ajunge sa fie suspendat de 2 ori! si nu la propunerea unui sg partid! inseamna ca ceva e putred in legatura cu acea persoana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Lucia, poate n-ar strica sa cauti de cate ori curtea NU a dat dreptate PDL-ului sub dictatura atat de pomenita.
Nu pot face ce incearca acum, e normal ca " Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Citat:
citat din mesajul lui corap

sa raspund la o intrebare cu o alta intrebare (de fapt, cu mai multe) :

tu ai impresia ca guvernul (actual, ponta) lucreaza independent de vointa presedintelui?

Eu nu am discutat despre guvernul actual, oricum ceea ce s-a intamplat dupa instalarea lui nu a mai fost nici democratie, nici dictatura ci doar haos si neputinta.

Citat:

guvernul ponta a fost numit de basescu?
stii ca basescu avea posibilitatea de a propune ad nauseam (ei, de trei ori, de fapt) un guvern aiuristic inainte de a avea posibilitatea perfect constitutionala de a dizolva parlamentul? ma gandesc ca daca dictator era, nu era mare chestie, nu? (art. 89 din Constitutie:
Dizolvarea Parlamentului
(1) Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dup#259; respingerea a cel putin dou#259; solicitari de investitura.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singura dat#259;.
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Presedintelui României #351;i nici în timpul st#259;rii de mobilizare, de razboi, de asediu sau de urgenta."

asta doar asa, pentru coerenta discursului.


Este posibil sa fie vina mea ca nu vad de unde vine coerenta.
Din nou ajungem la faptul ca vedem lucrurile in mod diferit. Eu sunt convinsa ca presedintele nu a facut nimic fara un calcul prealabil. Nu stiu daca lucrurile au iesit conform calculului. Pentru ca ambele variante, atat numirea lui Ponta cat si numirea oricui altcuiva erau legale. Deci nu era dictator nici daca adopta a doua varianta, pentru ca legea ii permite, din cate stiu.




Eu nu am discutat despre guvernul actual - pai guvernul actual ce e? ca io pan-acu' n-am auzit de dictatori care sa aiba parghii democratice sa-si consolideze dictatura (cel putin aparente - vezi dizolvarea parlamentului, cu care esti de acord ca e o masura democratica - eu nu - e doar o masura totalmente extraordinara, asa cum si suspendarea presedintelui este) si nu numai sa n-o faca, dar sa dea si executivul pe mana "celorlati".

Eu sunt convinsa ca presedintele nu a facut nimic fara un calcul prealabil. si eu. dar in opinia mea e o afirmatie perfect valabila pentru ambii combatanti (iar, in ultimele zile, mult mai valabil "pentru ailalti"), ca doar nici ceilalti nu-s niste legume retardate la dispozitia lu basescu, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Lucia, poate n-ar strica sa cauti de cate ori curtea NU a dat dreptate PDL-ului sub dictatura atat de pomenita.
Nu pot face ce incearca acum, e normal ca " Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica."

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina


da, din pacate au zbarcit-o cu OUG-ul prin care s-a vrut readusa la forma initiala legea referendumului. Atat i-a dus capul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Mickyyy, cand cineva nu vrea sa priceapa, nu pricepe!
Un alt exemplu? R.Anastase a fraudat pe fatza!


Eu nu vreau sa pricep, ai dreptate, nu vreau sa pricep unde-i dictatura lui basescu. Vrei sa-mi spui cumva ca

In vremea lui basescu a fost dictatura pentru ca roberta a numarat aiurea voturile?.

Nu-i bun exemplu!! Roberta trebuia data jos imediat pentru ce a facut atunci (de fapt practica asta se folosea de pe vremea lu' nastase, cu numaratul 13-14, da' hotul neprins, negustor cinstit!). Faptul ca ti un om compromis intr-o pozitie NU INSEAMNA DICTATURA!

Citat:
Si dc nu ai stii si nu ai trai pe piele proprie toate cele in aceasta tara, cand un om ajunge sa fie suspendat de 2 ori! si nu la propunerea unui sg partid! inseamna ca ceva e putred in legatura cu acea persoana.


Cand un presedinte e suspendat de 2 ori la propunerea acelorasi grupuri parlamentare, PSD si PNL, si totusi a castigat de 3 ori alegerile (2 ture de alegeri + referendum), eu zic din contra, e ceva putred cu aia ca vor cu orice pret sa il dea jos!! Interesul lor e mult mai mare decat ne putem da noi seama, ca nu murea poporul roman cu inca 2 ani de basescu, in conditiile in care parlamentul ii era potrivnic, deci era o echilibrare a puterilor in stat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Citat:
citat din mesajul lui corap

sa raspund la o intrebare cu o alta intrebare (de fapt, cu mai multe) :

tu ai impresia ca guvernul (actual, ponta) lucreaza independent de vointa presedintelui?

Eu nu am discutat despre guvernul actual, oricum ceea ce s-a intamplat dupa instalarea lui nu a mai fost nici democratie, nici dictatura ci doar haos si neputinta.

Citat:

guvernul ponta a fost numit de basescu?
stii ca basescu avea posibilitatea de a propune ad nauseam (ei, de trei ori, de fapt) un guvern aiuristic inainte de a avea posibilitatea perfect constitutionala de a dizolva parlamentul? ma gandesc ca daca dictator era, nu era mare chestie, nu? (art. 89 din Constitutie:
Dizolvarea Parlamentului
(1) Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dup#259; respingerea a cel putin dou#259; solicitari de investitura.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singura dat#259;.
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Presedintelui României #351;i nici în timpul st#259;rii de mobilizare, de razboi, de asediu sau de urgenta."

asta doar asa, pentru coerenta discursului.


Este posibil sa fie vina mea ca nu vad de unde vine coerenta.
Din nou ajungem la faptul ca vedem lucrurile in mod diferit. Eu sunt convinsa ca presedintele nu a facut nimic fara un calcul prealabil. Nu stiu daca lucrurile au iesit conform calculului. Pentru ca ambele variante, atat numirea lui Ponta cat si numirea oricui altcuiva erau legale. Deci nu era dictator nici daca adopta a doua varianta, pentru ca legea ii permite, din cate stiu.




Eu nu am discutat despre guvernul actual - pai guvernul actual ce e? ca io pan-acu' n-am auzit de dictatori care sa aiba parghii democratice sa-si consolideze dictatura (cel putin aparente - vezi dizolvarea parlamentului, cu care esti de acord ca e o masura democratica - eu nu - e doar o masura totalmente extraordinara, asa cum si suspendarea presedintelui este) si nu numai sa n-o faca, dar sa dea si executivul pe mana "celorlati".

Eu sunt convinsa ca presedintele nu a facut nimic fara un calcul prealabil. si eu. dar in opinia mea e o afirmatie perfect valabila pentru ambii combatanti (iar, in ultimele zile, mult mai valabil "pentru ailalti"), ca doar nici ceilalti nu-s niste legume retardate la dispozitia lu basescu, nu?


Nu am spus ca dizolvarea parlamentului este o masura democratica, am spus ca era legal sa numeasca prim-ministru pe altcineva. Daca dupa numiri succesive s-ar fi ajuns la dizolvarea Parlamentului, iarasi e o chestiune prevazuta de lege si nu e "vina" nimanui. Cate lucruri nu se fac profitand de niste prevederi legale? Cate astfel de "portite" nu sunt lasate intentionat in legislatia noastra tocmai pentru a se servi cineva de ele la nevoie?

Bineinteles ca ambele parti si-au facut calcule politice, doar ca in discutie era vorba despre Basescu, de aceea nu m-am referit si la ceilalti. Haosul care s-a iscat dovedeste probabil ca unora "nu le-a dat cu plus".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:


Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Lucia, poate n-ar strica sa cauti de cate ori curtea NU a dat dreptate PDL-ului sub dictatura atat de pomenita.
Nu pot face ce incearca acum, e normal ca "Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica."


da, din pacate au zbarcit-o cu OUG-ul prin care s-a vrut readusa la forma initiala legea referendumului. Atat i-a dus capul


Nu, nu atat i-a dus capul. Au vrut intai sa faca lege, legea poate fi atacata la CCR pe motiv de constitutionalitate de un numar de parlamentari (scrie in Constitutie cati, daca vrei caut). Ceea ce s-a si intamplat, a fost atacata si CCR s-a pronuntat azi pe aceasta tema. Au renuntat insa la lege si au facut si o OUG. Pentru ca OUG poate fi atacata la CCR doar de Avocatul Poporului.

E cineva cine nu vede premeditarea aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu nu inteleg de ce, tocmai la momentul in care se obtinuse un echilibru democratic (sau o situatie teoretic ideala) - presedintele de o culoare, guvernul de o alta - in numele democratiei se tinde sa se aleaga un presedinte de aceeasi coloratura cu guvernul. si nu oricum, ci prin orice mijloace.

pe undeva nu are sens

Mergi la inceput