Actiunea "Suspendation"

Raspunsuri - Pagina 67

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mrenescu

Poate am dat in paranoia dar daca si socialistii germani au luat atitudine, ceva e putred si nu e in Danemarca.

Despre atitudinea de mai jos este vorba?
Citat:
“Pare de necrezut ca liderii Partidului Popular European sa critice evolutiile scenei politice din România. Nu era acelasi PPE care l-a sustinut pe Berlusconi când acesta a trecut cu crampoanele peste regulile politicii Italiei? Nu este acelasi PPE care acum îi sustine pe Borissov si Saakashvili, cei care ignora regulile democratiei în propriile tari. Si nu europarlamentarii PPE l-au ovationat cinci minute în sir pe Viktor Orban la Strasbourg, în ciuda precedentelor
sale anticonstitutionale? PPE a tacut atunci când Basescu a schimbat legea în România astfel încât sa fie nevoie ca 50% din electoratul înscris pe liste sa sprijine suspendarea, în loc de 50% din cei care voteaza efectiv. Pentru a restaura democratia, a fost necesara revenirea la forma initiala a legii", sustine într-un comunicat de presa, Graham Watson.

"Constitutia României prevede ca presedintele tarii trebuie sa fie deasupra partidelor politice. Trebuie doar sa ne uitam la recentele numiri de la Curtea Constitutionala si la candidatii asupra carora Basescu si-a exercitat dreptul de veto, pentru a observa ca acesta a politizat institutia. Liberal-democratii europeni nu sunt surprinsi de faptul ca presedintele Basescu a pierdut încrederea cetatenilor. Îi cerem noului guvern sa actioneze cu responsabilitate în limitele sale constitutionale pentru a restabili respectul pentru Constitutie. Mai mult, noi propunem ca toate partidele sa se reuneasca pentru a ajunge la o întelegere cu privire la un cod de buna-conduita pentru guvernarea tarii.”, se mai arata în comunicatul liderului liberal european.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/seful-liberalilor-europeni-basescu-a-pierdut-increderea-cetatenilor_963461.html#ixzz209EtRyI8



Mie mi se pare ca atunci cand patru partide voteaza o hotarare si un alt partid striga ca este dictatura parlamentara, se discrediteaza singur in fata cancealarilor occidentale.
Sunt unii lidei ai PPE care sustin PDL-ul pentru ca asa-i normal, dar sa nu ne imbatam cu apa rece.
Dictatura parlamentara este numai in mintea unor inculti politic.
Dictaturile sunt personale.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Deceneus, faci o varza din toate, ca de obicei.

Socialistii europeni nu-s PPE-ul. PPE-ul sunt crestini democrati. Informeaza-te si tu inainte sa postezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Deceneus, eu vorbeam despre declaratia socialistilor nu despre cea a liberali ( chiar linkul tau iti indica asta).

Iata fragmente
"Este inacceptabil sa restrangi in doar cateva zile atributiile Curtii Constitutionale, sa adaptezi procedurile parlamentare (scopului tau, n.r.) si sa ocupi functii importante peste noapte. Pe scurt, normele democratice si standardele parlamentare sunt suprasolicitate si incalcate", scrie liderul socialistilor germani, Frank-Walter Steinmeier, intr-o declaratie privitoare la situatia din Romania.


"Solicit tuturor partidelor sa respecte institutiile democratice, sa respecte legea si separarea puterilor in stat. Abaterile politice si legale, precum cele de care este acuzat presedintele Basescu, nu trebuie platite inapoi in acelasi fel", mai scrie Steinmeier. "Prin urmare, salut faptul ca Uniunea Europeana va examina cu atentie evenimentele. Ar fi de dorit sa cerceteze nu doar ceea ce s-a intamplat in ultimele zile, dar si criza constitutionala din ultimii ani".

Declaratia in original, aici
http://www.spdfraktion.de/presse/pressemitteilungen/rum%C3%A4nien-demokratische-institutionen-achten-und-rechtsstaatlichkeit-respek

Eu nu stiu germana. Dar am citit declaratia tradusa de hotnews
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12751391-seful-socialistilor-germani-normele-democratice-standardele-parlamentare-sunt-incalcate-romania.htm

Poate fetele si baietii care locuiesc in Germania ne pot confirma ca traducerea e corecta pentru ca inteleg ca mesajul doamnei Merkel a fost rastalmacit de specialistii in stiri ai antenei 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Asa e, Buflea. Si ma doare ca s-a a juns aici.
De fapt mi-e necaz.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Mie mi se pare ca atunci cand patru partide voteaza o hotarare si un alt partid striga ca este dictatura parlamentara, se discrediteaza singur in fata cancealarilor occidentale.

Argumentul tau se poate reformula astfel: Mi se pare ca atunci cand o persoana care se plange ca a fost inselata/batuta/pacalita (orice actiune vrei tu care sa se aplice) de alte patru persoane care se aflau in exercitiul functiei lor, prima persoana se discrediteaza singura in fata auditoriului.

Faptul ca cele patru persoane se aflau in exercitiul functiei lor nu iti spune nimic despre actiunea reclamata (actiunea reclamata poate fi justificata sau nu). Trebuie sa investighezi, simpla formulare de mai sus nu spune nimic, doar da aparenta unei sentinte. Dar nu-i o sentinta. E doar o eroare de logica.

In majoritatea posturilor tale exista astfel de erori de logica. Poate n-ar fi rau sa studiezi putin un curs de logica, sa vezi cum e cu concluziile eronate, (Fallacy).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Nu are legatura cu logica, are legatura cu moralitatea si cu legalitate.
Cand victima inainte de a fi batuta ti-a bagat mana-n buzunar si ti-a luat portmoneul, si apoi face apel la respectarea legii pe care chiar ea a sfidat-o, mi se pare ca se face o reparatie morala chiar daca-i usor ilegala.

Nu sunt adeptul principiului "scopul scuza mijlocele", dar cei care abuzeaza de el merita sa-i suporte efectele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mrenescu

Deceneus, eu vorbeam despre declaratia socialistilor nu despre cea a liberali ( chiar linkul tau iti indica asta).

Da am vazut acum! Mea culpa!
Dar ramane valabila concluzia ca declaratile politicienilor sunt partizane, pripite sau si una si alta.
Viata politica in tarile latine este mai efervescenta decat in tarile germane. Ei nu sunt obisnuiti cu masuri de forta. Fac totul pe indelete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Decenus ... cu tot respectul lasa-ne.
Denaturezi fiecare subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Deceneus, eu tot zic ca e o eroare de logica: cei 4 se aflau in exercitiul functiei lor, deci nu puteau face ceva gresit, de unde rezulta ca cel care se plange n-are dreptate. In latina ii spune non sequitur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mrenescu
Chiar ne crede orbi? Fara minte?




Da, ce te miri?
Dar de asta ce zici?
http://www.gandul.info/politica/ponta-traian-basescu-si-pdl-vor-sa-le-strice-romanilor-ratele-de-la-banca-9835765

Nu ne crede retardati?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput