Actiunea "Suspendation"

Raspunsuri - Pagina 63

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Avertisment: urmeaza niste consideratii personale si absolut plictisitoare.

Dupa parerea mea, majoritatea dintre noi suntem intr-o situatie foarte proasta, din nou. Pentru ca din nou va trebui sa votam pe cine displacem mai putin, nu pe cine placem mai mult. Deduc din discutiile de aici ca putini sunt cei care il plac intr-adevar pe Basescu, sau care il plac pe Antonescu. In mare majoritate sunt oameni care il displac profund pe Basescu, altii pe Antonescu. Unii, printre care ma includ, au inca o problema pe cine displac mai mult.
Incerc sa ma deslusesc, de ce as vota in favoarea unuia sau a celuilalt, la fiecare argument apare imediat contraargumentul.

Unii se descurca bine in a-si gasi argumentele.
De exemplu

Citat:

Eu cu stanga nu votez din principiu (socialismul imi cade greu la stomac)


Nu mi se pare important numele userului din care am citat, pentru ca argumentul asta apare la mai multi.
Pai, sa ne amintim ca era nu cu mult timp in urma o alianta foarte asemanatoare cu USL, ca amestec de doctrine, si care se numea DA. Era formata din PD, un partid ce facea parte din Internationala Socialista, si PNL. Dupa ce au ajuns la putere, evident ca au inceput certurile, din PNL s-a rupt o bucata sub denumirea de PLD, PD a fuzional cu PLD si a rezultat partidul "de dreapta" de astazi, PDL. De ce de dreapta? Pentru ca asa si-au zis ei de la un moment dat in coace.

Citat:

nu te poti ascunde in spatele conjuncturii pentru a justifica o schimbare RADICALA de doctrina.

Asta ar fi tot un argument impotriva USL. Pai, dupa cele ce tocmai le-am judecat, mi se pare ca exact asta fac absolut cu totii, rabat de la orice doctrina atata vreme cat urmaresc sa-si atunga scopurile.

Unii au antipatii puternice pentru personaje dintr-un anumit partid.
Citat:

Va e dor de Boc, Udrea, Videanu, Igas, Falca ????

Citat:

Nu, dar ne e frica de hrebe, cozmanca, nastase, miki sp., voicu si dinu vama

Eu, una, recunosc, nu as vrea sa-i mai vad pe niciunii, mi se par egal de odiosi.

Un alt exemplu:
Citat:

Si ar mai fi cativa. La PSD am o simpatie de-asta de mai sus pentru Sova. Mai sunt si altii dar asta e special. Ipertinenta lui ma convinge de fiecare data ca nu gresesc urandu-i din toti rarunchii.


Eu ii gasec individului in cauza un corespondent perfect in Boureanu, de exemplu.
Ideea e ca pe oricare il iei dintr-un grup, ii gasesti un "corespondent" perfect in grupul celalalt.

Citat:

si cine mai are neuronii nealterati de antene, e posibil sa isi schimbe votul.

Asta cu "antenele" am observat ca tinde sa devina obsesia unora. Desigur, cine pleaca urechea la "antene" e clar un individ cu creierul spalat. Desigur, trusturile media care fac propaganda in sens invers sunt in regula si au la baza numai adevarul. Ma intreb insa de ce nu deranjeaza faptul ca unele trusturi au facut/fac propaganda pe bani publici.

Cineva spunea:
Citat:

Cetatenii ar trebui sa faca plangeri penale impotriva celor 256 care in vreme de criza si-au permis sa arunce 95 de milioane de ron in van.

Eu ma gandesc ca ar trebui facute plangeri si impotriva celor care pe timp de criza au "hranit" propaganda si clientela politica din bani publici. Doar ca, ce sa vezi, nu are nimeni sorti de izbanda, pentru ca au facut-o legal sau sub "perdeaua" fondurilor europene (pe care nu se stie cat de rapid va trenui sa le returnam tot noi, cand se vor descoperi anumite magarii).

Mi s-a parut draguta postarea:
Citat:

pai sa concedieze tot ce se poate concedia, eventual sa se impuna voluntariat, angajatii din institutiile bugetare sa fie voluntari, mai putin medicii si profesorii

expresia "sa se impuna voluntariat". Adica, daca tot ne vrem democrati, nu? Apoi, sa munceasca gratis, ca doar ei nu au familii de hranit. Pai, in aceeasi idee, zic sa munceasca gratis si parlamentarii, si Guvernul ...

Citat:

Ceea ce ma nedumireste pe mine este, cum de Basescu a putut sa spuna ca are constiinta curata fata de ceea ce a facut el pentru tara si locuitorii ei...Chiar asa imaculat sa fie?Sau granitele constiintei lui sunt altele fata de cele pe care le stiu eu ca ar trebui sa fie...
Si ar mai fi trebuit sa aiba o relatie mai aproiata de popor ,sa explice ce se intampla cu mai multa seriozitate despre masurile de austeritate,sa prezinte mai detaliat cursul crizei(la noi si in lume).El insa a preferat sa faca bascalie de noi,iar acum are nevoie disperata de votul nostru
Iar cu explicatiile,toti politicienii se dau foarte importanti ca au lucruri mai bune de facut decat sa raspunda la intrebarile reporterilor,de stau jurnalistii sa smulga cu clestele informatii de la ei.Apoi se mira ca apar tot felul de emisiuni la tv unde se dau cu parerea diversi...,iar poporul trage concluzii pripite,total eronate.

Sunt de acord cu ce a scris acest user. Pe langa schimbarea radicala de atitudine de la omul, care asa cum declara el insusi, "nu mai are nimic de pierdut", la cel care acum are nevoie de voturile oamenilor, m-a frapat siguranta cu care a declarat ca nu a mintit niciodata.

Citat:

Din cate imi amintesc eu a iesit la rampa sa ne anunte ca suntem in plina criza, apoi recesiune etc. Ce-ar fi trebuit sa ne spuna mai mult in conditiile in care toate tarile din jur se confruntau cu probleme mai grave decat noi? Nu era clar ca ne va afecta si pe noi? In stilul lui bascalios foarte deranjant, ne-a servit pastila indulcita. Regulile jocului insa, au fost fixate de cei de la FMI,iar el si-a asumat raspunderea totusi.

Inainte de asta a iesit "la rampa" sa ne spuna ca nu intram in criza, apoi ca sunt bani destui de pensii si salarii, apoi ca, daca ne imprumutam pentru plata pensiilor si salarii suntem "tara de mana a doua", apoi, da, a venit cu "bascalia". Nu am urmarit in ce fel s-or fi anuntat in alte tari masurile de criza si cine o fi facut "onorurile". Dar tind sa cred ca nu s-a facut "bascalie" de necazurile oamenilor. Stiu, justificarea, de toata jena, consta in datele statistice...

Citat:

De ani buni banii stransi de romanii de peste hotare cu muuuulta umilinta si sacrificiu ( si stiu ce spun caci am incercat sportul asta si n-am putut rezista de dorul pamantului pe care m-am nascut) sunt trimisi in tara si reprezinta o mare parte din PIB. Dar cum prietenul nostru - marele presedinte Crinu balerinu - habar n-are cu ce se manaca economia tarii sau economia in general, debiteaza tot felul de ineptii.

Dupa parerea mea, nici Basescu nu a manifestat vreo compasiune pentru cei plecati sa munceasca peste granita. Ba chiar ne-a indemnat sa nu facem o tragedie din asta. Macar din respect pentru familiile risipite prin lume si pentru copiii care sufera din cauza despartirii de parinti, tonul discutiei ar fi trebuie sa fie altul. Si PDL a avut, prin 2010, o incercare de impozitare a banilor trimisi de romanii care lucreaza "afara".

Citat:

Raman la opinia ca votul este cel mai puternic instrument.

De acord si cu asta. Si, ca orice instrument puternic, poate face mult rau, daca este manevrat gresit. Am libertatea sa aleg, dar nu am ce sa aleg, de aceea imi spun uneori ca poate pentru mine solutia ar fi deocamdata sa nu mai fac uz de unealta asta pana nu voi avea conditii sa o folosesc corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Radio Erevan:
I: Cum l-a pus Ponta pe Antonescu presedinte al Romaniei?
R: Cu copy-paste din Senat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

off topic - apropo de memoria selectiva -

a) basescu - "tiganca imputita"
b) antonescu - "credeam ca ati murit"
c) sova (ca intreba cineva - nu e copilul anei diculescu - sova, doar l-a "mostenit" cu ocazia casatoriei - oricum odrasla avea varsta adulta la acel moment) - "pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit si asta se datoreaza lui Antonescu"

pick one - ca la testarile nationale (doar unul, nu fiti si predicativi si subiectivi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

glimmer, o sa iti spun parerea mea referitoare la antene, consideratiile mele proprii si personale.

E evident, exista posturi pro si anti Basescu, din categoria celor pro pot numi b1tv, din categoria celor anti, realitatea. Si mai exista o specie aparte de televiziune, care nu poate fi numita anti, ci, cu scuzele de rigoare, doar latrina! Barbata-meu are o placere sadica sa se uite pe acel post (explicatia lui fiind extrem de simpla: daca taica-meu sau altii ca el se uita la antene, iar eu vreau sa ii explic pe intelesul lui ce se intampla cu adevarat in tara, atunci trebuie sa stiu ce informatii primeste de acolo), asa ca vorbesc in cunostinta de cuaza. Uita-te la deceneus, vezi cat de usor poate fi manipulata opinia publica postand doar bucati din diverse articole, interviuri, pareri, etc? Daca ai ca singura sursa de informare Antena, daca nu pui mana sa citesti un ziar, sau sa te uiti si in tabara adversa sa vezi ce zice, atunci sunt sanse uriase sa iei de bun totul. Si asta fara sa fi de rea credinta!
Ce fac antenele? Emisiuni doar cu invitati pro-usl, in care n-am vazut vreodata sa le puna vreo intrebare incomoda, din contra. Moderatori isterici (la propriu, e una pe la 8 seara de urla si gesticuleaza, si se crizeaza acolo cand vorbeste de basescu de zici ca i-a omorat ala toata familia, si parca nici atunci nu se justifica un asemenea limbaj si comportament la un moderator). Stiri trunchiate, de exemplu la merkel acum, in loc sa explice oamenilor simpli cine-i asta, si de ce zice asa, pun pariu ca in momentul de fata urla toate antenele cantandu-i in struna lu' ponta ca merkel nu e cea acre decide la referendum. Adica distragerea atentiei opiniei publice de la subiectul principal de discutie, si disecarea la infinit doar a unui singur aspect. Sa mai continui?! Manipulari mai grosolane ca acolo n-am mai vazut la vreo alta televiziune romaneasca. Pana si realitatea, care e clar anti basescu, are bunul simt sa invite mai toate partidele la dezbateri, si sa dea stirile integral.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Ah, ca intreba cineva, cu cateva pagini in urma, unde sunt cei 25% taiat din salarii .

Sa ne inchipuim urmatorul studiu de caz: capul familiei primeste niste bani dintr-o chirie platita anual, in avans (sa zicem), si aloca celorlalti membri ai familiei cate 100 lei pe luna. In mod normal, banii respectivi ii ajung "de impartit" pentru tot anul.
La un moment dat, ceva se intampla si acea chirie (deci si acel fond anual) se diminueaza cu vreo 25%. Ce poate face capul familiei? Exemple de variante:
- da in continuare cate 100 lei, si dupa 9 luni banii se termina, iar in ultimele 3 luni din an nu mai da nimic.
- reduce cu 25% valoarea pe care o imparte in fiecare luna, deci da doar cate 75 lei, dar asta se intampla in toate lunile din an. Asta nu inseamna ca diferenta aceea de 25 de lei e undeva anume. De fapt, acea diferenta de 25 se strange timp de fiecare 3 luni, ca sa faca cei 75 de lei necesari in fiecare a 4-a luna :) Altfel, nu este de unde.

Ceva in genul asta vad eu lucrurile.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Bai deci eu zic ca e groasa rau.

Adica apare taman Madam Merkel si zice: fratilor!!! e cam naspa ce faceti voi acolo. Si Ponta se hlizeste ca un bou ( sper sa nu fie motiv de raport ).
Ca se va duce el la Brux si ii va spune cum a fost toata Uniunea manipulata de Macovei.

Deci omul asta e inconstient!!!!
Astora (USL) chiar nu le mai pasa, vor sa ne arunce in fundul lumii ...
Chiar nu le pasa, au aruncat absolut tot ce au in lupta. Chiar daca asta inseamna excluderea noastra din UE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Glimmer, iti inteleg opinia. Si cu mici exceptii sunt de acord cu ea. Adica nu cred ca exista politician fara pata. Pentru ca asta a fost modelul de politician caruia i-a mers in Romania, de 20 de ani incoace. Si e in mare masura vina noastra. Fiindca i-am tolerat, fiindca am continuat sa-i votam. Mai cred ceva si ar fi trist daca s-ar intampla asa: numai copiii nostri sau copiii copiilor nostri vor ajunge sa vada cum e sa ai o clasa politica transparenta si mai putin corupta. Spun mai putin corupta fiindca toate statele isi au politicienii lor corupti.

Acum, parerea mea e ca in momentul asta USL joaca pe o carte de tip "totul sau nimic". Nu mai pot da inapoi, electoratul lor si-ar vedea abandonat tot crezul. Imi ramane totusi o intrebare la care nu cred ca am aflat pentru moment raspunsul: de ce atata graba? De ce au incercat atacul asta furibund? Daca asteptau pana la alegeri castigau cu ochii inchisi. Si atunci? Doar pentru un Nastase, un Voiculescu sau altii asemenea? Pui in pericol doua partide importante pentru un tel atat de ...cum sa-l numesc? Incep sa cred ca e ceva mai mult in spate de au sarit ca arse toate cancelariile europene+ USA. Azi, pe nepusa masa s-a trezit si Canada ( mi s-a parut funny, ce pot sa zic!). De ce? De ce ar sari toate asa deoadata? Incep sa ma tem de lucruri mult mai rele decat "noroiul" traditional al politicii romanesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Apropos de justititie, asta la o googluiala simpla pare de la PDL - 5 ani cu executare, decizie definitiva :

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-esential-12749627-tvr-info-ionel-mantog-condamnat-5-ani-inchisoare-executare.htm

N-am verificat traseul lui politic, l-am vazut doar intr-o poza cu multe sigle pdl in spate!
Deci, justitia merge in toate directiile, nu doar anti usl!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Ah, ca intreba cineva, cu cateva pagini in urma, unde sunt cei 25% taiat din salarii .

Sa ne inchipuim urmatorul studiu de caz: capul familiei primeste niste bani dintr-o chirie platita anual, in avans (sa zicem), si aloca celorlalti membri ai familiei cate 100 lei pe luna. In mod normal, banii respectivi ii ajung "de impartit" pentru tot anul.
La un moment dat, ceva se intampla si acea chirie (deci si acel fond anual) se diminueaza cu vreo 25%. Ce poate face capul familiei? Exemple de variante:
- da in continuare cate 100 lei, si dupa 9 luni banii se termina, iar in ultimele 3 luni din an nu mai da nimic.
- reduce cu 25% valoarea pe care o imparte in fiecare luna, deci da doar cate 75 lei, dar asta se intampla in toate lunile din an. Asta nu inseamna ca diferenta aceea de 25 de lei e undeva anume. De fapt, acea diferenta de 25 se strange timp de fiecare 3 luni, ca sa faca cei 75 de lei necesari in fiecare a 4-a luna :) Altfel, nu este de unde.

Ceva in genul asta vad eu lucrurile.


Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)


Foarte bine explicat. Asa vad si eu problema. Se reduce bugetul, per total ( mai putin incasat din cauza crizei) atunci si banii alocati catre "fiecare membru al familiei" trebuie redusi. Altfel traiesti imprumutand diferenta. Poti s-o faci dar cu ce costuri si pana cand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

Bai deci eu zic ca e groasa rau.

Adica apare taman Madam Merkel si zice: fratilor!!! e cam naspa ce faceti voi acolo. Si Ponta se hlizeste ca un bou ( sper sa nu fie motiv de raport ).
Ca se va duce el la Brux si ii va spune cum a fost toata Uniunea manipulata de Macovei.

Deci omul asta e inconstient!!!!
Astora (USL) chiar nu le mai pasa, vor sa ne arunce in fundul lumii ...
Chiar nu le pasa, au aruncat absolut tot ce au in lupta. Chiar daca asta inseamna excluderea noastra din UE.



In curand vor zice ca Merkel e amanta lui Basescu
_

"Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti ... "

Mergi la inceput