Actiunea "Suspendation"

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

In orice caz, semnanul dat de americani e destul de clar:

- Oamenii au dreptul de a NU fi condusi de o elita puternica, comunista sau nu, reprezentata de moguli sau "baieti destepti", aflata in slujba propriilor interese

- Ca urmare a reformelor institutionale, bogatia tarii pe cap de locuitor s-a dublat in ultimii sapte ani, iar in primii sase ani ai acestui secol, strainii au investit in Romania cate 10.000 de lei pentru fiecare barbat, femeie si copil.

- Nivelul investitiilor straine directe din Romania a scazut la mai putin de un sfert din valoarea din 2008

- Sunt constient ca fortele care doresc "intoarcerea la situatia de dinainte", care se opun acestor reforme, sunt puternice si neobosite.

In rest toti din afara ne dau semnale ca ceea ce se intimpla acum este extrem de grav, ca e incalcata grav democratia, sintem amenintati cu suspendarea din UE.

Dar daca la noi lumea nu vede, nu aude???
Daca se uita in continuarea la Antene???
Ca doar nu pot veni americanii, nemtii samd sa ne faca ordine in tara.
Ei au zis. Acum depinde de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


Iata principalele declaratii ale ambasadorului american in Romania:
(discursul din 4 iulie 2012)


Despre institutiile din Romania

Multe persoane din Washington citesc acum o carte numita De ce esueaza natiunile. In editorialul sau din New York Times, Tom Friedman explica ideea cartii: "institutiile sunt principalul factor care diferentiaza tarile". Atunci cand creeaza institutii economice si politice "cuprinzatoare", tarile prospera, iar atunci cand puterea este concentrata in mainile catorva persoane, ele esueaza.

In mijlocul acestei noi furtuni politice din Romania, multi ma intreaba care va fi viitorul acestei tari. Dumneavoastra creati acum tocmai acel tip de institutii, care le ofera romanilor puterea de a-si folosi talentul pentru a fauri aceasta natiune. Iar romanii incep sa constientizeze ca aceste institutii nu apartin unui anumit partid politic, ci poporului roman, si vor lupta sa le apere.

Caci pericolul abuzului de putere la nivel central sau local exista intotdeauna. Si tocmai cetatenii acestei tari sunt cei care au de suferit atunci cand aceste institutii sunt puse in pericol.
Natiunile care esueaza sunt cele ale caror institutii sunt slabe sau manipulate, cele in care statul de drept este banalizat.

In cazul Romaniei, trainicia acestor institutii va decide daca prosperati si daca copiii vostri vor hotari sa traiasca aici.

Romania a facut pasi importanti inainte: guvernul anterior a realizat reforme institutionale in ceea ce priveste administrarea bugetului si, facand mari sacrificii, ati adoptat masuri de austeritate dificile.


Despre economia Romaniei

Perspectivele economice ale Romaniei se imbunatatesc, lucru demonstrat de cresterea economica din acest an, prima de la criza financiara din 2008.

Oricat de greu de crezut poate fi, date fiind dificultatile cu care va confruntati, chiar si in aceasta perioada foarte dificila din punct de vedere economic pentru Uniunea Europeana, economia Romaniei continua sa aiba unul dintre cele mai bune parcursuri.

Ca urmare a reformelor institutionale, bogatia tarii pe cap de locuitor s-a dublat in ultimii sapte ani, iar in primii sase ani ai acestui secol, strainii au investit in Romania cate 10.000 de lei pentru fiecare barbat, femeie si copil.

Actualul guvern merita recunoastere pentru adoptarea conditiilor impuse de FMI. De asemenea, in planul sau in 15 puncte expus la inceputul primaverii, prim-ministrul Ponta a promis reforme ambitioase. Dar misiunea de viitor este coplesitoare.

Nivelul investitiilor straine directe din Romania a scazut la mai putin de un sfert din valoarea din 2008. Singura solutie este continuarea aplicarii lectiilor lui Friedman: continuarea democratizarii tarii, consolidarea pietelor si asigurarea impartirii beneficiilor obtinute in urma acestei cresteri intre toti romanii, nu doar intre cateva persoane.

Continuarea reformelor institutionale este vitala, oricat de dificila poate parea, iar principalele partide din Romania par sa fie de acord ca este nevoie de acest lucru. Orice regres va fi sever pedepsit de nemiloasele piete internationale si toti romanii vor avea de suferit.

Depasirea mostenirii comunismului este dificila, insa exista tari din Europa de Est si regiuni din Romania, care merg mai departe.

Polonia, de exemplu, nu a intrat deloc in recesiune, iar PIB-ul sau pe cap de locuitor este cu 50% mai mare decat cel al Romaniei.
Polonezii obisnuiti, nu doar cei extrem de bogati, contribuie la progresul tarii creand o guvernare favorabila mediului de afaceri si privatizand companiile de stat.

In Timisoara, Sibiu si Cluj, rata somajului este mai mica de 3%, ceea ce dovedeste ca si aceste orase au urmat acea cale.

In definitiv, nicio economie nu poate prospera si nicio democratie nu poate supravietui in lipsa unui angajament ferm fata de statul de drept si a respectului pentru institutiile democratice.


Despre justitie si MCV

Nimeni nu se poate indoi ca Romania are procurori curajosi si consecventi si judecatori neinfricati. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege. (aplauzele celor prezenti l-au facut pe ambasador sa se opreasca un moment prelung din rostirea discursului)

Adoptand Mecanismul de Cooperare si Verificare si strategia anticoruptie a guvernului anterior, guvernul actual a promis sa extinda si sa consolideze programul de lupta impotriva coruptiei.

Sunt constient ca fortele care doresc "intoarcerea la situatia de dinainte", care se opun acestor reforme, sunt puternice si neobosite.

Promisiunile de continuare a progreselor au nevoie de aliati, altii decat FMI, UE sau comunitatea diplomatica. Dumneavoastra trebuie sa va doriti acest succes mai mult decat membrii comunitatii internationale.

Exista un grup de romani care nu vor mai tolera starea de fapt.
Oriunde merg in Romania, ma intalnesc cu tineri. Multi dintre ei fie au trait in strainatate si s-au intors pentru a-si lansa propriile firme, fie lucreaza pentru companii occidentale sau sunt activi pe internet.

Pe acesti tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei si Canadei intr-un program pe care l-am numit Restart Romania. Am creat un website si le-am cerut tuturor romanilor interesati sa propuna idei de utilizare a internetului in lupta impotriva coruptiei.

100.000 de romani au raspuns acelei chemari, oferind idei inteligente, pe care le-am finantat, de a lupta impotriva unei multitudini de probleme, de la furtul de lemn din padurile dumneavoastra, pana la mita din spitale si parcatul ilegal. Acesti cetateni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce dumneavoastra numiti mentalitatea coruptiei.

Atunci cand Romanian American Fund a incercat aceeasi idee pentru reformarea sistemului educational, peste 40.000 de romani au raspuns apelului.

Acesti 140.000 de "restarteri", cum ii numim noi, sunt agenti ai schimbarii care vor sustine aceste reforme si vor sprijini aceste institutii. Asa cum ne spunea Alexis de Tocqueville la cateva decenii de la Razboiul de Independenta, implicarea cetatenilor este sursa de energie vitala a institutiilor democratice.

Oamenii au dreptul inalienabil de a nu fi condusi de o elita puternica, fie ea comunista sau nu, reprezentata de moguli sau "baieti destepti", aflata in slujba propriilor interese.


http://www.hotnews.ro/stiri-12700593-mark-gitenstein-mijlocul-acestei-noi-furtuni-politice-din-romania-multi-intreaba-care-viitorul-acestei-tari-nicio-economie-nu-poate-prospera-nicio-democratie-nu-poate-supravietui-lipsa-unui-angajament.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik


- Ca urmare a reformelor institutionale, bogatia tarii pe cap de locuitor s-a dublat in ultimii sapte ani, iar in primii sase ani ai acestui secol, strainii au investit in Romania cate 10.000 de lei pentru fiecare barbat, femeie si copil.




Unde asta? in ce tara? unde-i dom'le bogatia asta dublata, ca vreau si eu sa o vad!? Eu vad in jur o gramada de someri si de oameni cu salarii de mizerie care abia au din ce cumpara o paine. S-o fi dublat bogatia ... la cei cateva sute care au facut afaceri cu statul.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

poate aveti rabdare macar sa va uitati un pic la filmulet, mai ales cele care sustineti USL-ul.

"Cine conduce de fapt Romānia: Dan Voiculescu a prefatat toate miscarile USL catre suspendarea lui Traian Basescu (VIDEO)"

http://www.youtube.com/watch?v=DqVQwcd5hWM&feature=youtu.be

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Daca se refera strict la cifre, posibil sa aiba dreptate. Adica da, probabil salariul mediu pe economie acu 8 ani era vreo 200 de euro si acu e cam 400. Doar ca in 8 ani inflatia, preturile si in general costul vietii s-a marit de cat? 5-7-10 ori?



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

poate aveti rabdare macar sa va uitati un pic la filmulet, mai ales cele care sustineti USL-ul.

"Cine conduce de fapt Romānia: Dan Voiculescu a prefatat toate miscarile USL catre suspendarea lui Traian Basescu (VIDEO)"

http://www.youtube.com/watch?v=DqVQwcd5hWM&feature=youtu.be


Si unde-i surpriza? Eu sunt acum convinsa ca totul a fost planificat in detaliu de mult timp. Trist este ca au planificat la asa mare arta doar acapararea puterii, nu si ce vor face pt tara mai departe.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui catrinik


- Ca urmare a reformelor institutionale, bogatia tarii pe cap de locuitor s-a dublat in ultimii sapte ani, iar in primii sase ani ai acestui secol, strainii au investit in Romania cate 10.000 de lei pentru fiecare barbat, femeie si copil.




Unde asta? in ce tara? unde-i dom'le bogatia asta dublata, ca vreau si eu sa o vad!? Eu vad in jur o gramada de someri si de oameni cu salarii de mizerie care abia au din ce cumpara o paine. S-o fi dublat bogatia ... la cei cateva sute care au facut afaceri cu statul.


E adevarat ca nu traim intr-o tara in care curge lapte si miere dar cred ca e important sa privim lucrurile raportandu-ne la tari care ,acum cativa ani,ne dadeau lectii despre economie si la care ne uitam cu jind si emigram acolo in speranta unei vieti mai bune.Azi acele tari se confrunta cu probleme mari in sistemult bancar si le-a crescut rata somajului ametitor.Oare faptul ca ne mentinem la linia de plutire in asemenea vremuri nu este un plus pt. noi,chiar daca nu ne dau banii afara din casa?O sa-mi spuneti ca nici la noi nu e simplu cu sistemul bancar,ca exista oameni care isi pierd casele,masinile din cauza ratelor la banca dar simplu fapt ca nu vad banci prabusindu-se imi da o oarecare stare de liniste.N-o fi fost PDL salvatorul tarii,au facut greseli mari dar au facut si lucruri care au tinut tara asta sa nu ajunga in situatia altora.
Uneori poti fi bogat numai prin simplu fapt ca poti mentine o stare liniara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinaxeni
E adevarat ca nu traim intr-o tara in care curge lapte si miere dar cred ca e important sa privim lucrurile raportandu-ne la tari care ,acum cativa ani,ne dadeau lectii despre economie si la care ne uitam cu jind si emigram acolo in speranta unei vieti mai bune.Azi acele tari se confrunta cu probleme mari in sistemult bancar si le-a crescut rata somajului ametitor.Oare faptul ca ne mentinem la linia de plutire in asemenea vremuri nu este un plus pt. noi,chiar daca nu ne dau banii afara din casa?O sa-mi spuneti ca nici la noi nu e simplu cu sistemul bancar,ca exista oameni care isi pierd casele,masinile din cauza ratelor la banca dar simplu fapt ca nu vad banci prabusindu-se imi da o oarecare stare de liniste.N-o fi fost PDL salvatorul tarii,au facut greseli mari dar au facut si lucruri care au tinut tara asta sa nu ajunga in situatia altora.
Uneori poti fi bogat numai prin simplu fapt ca poti mentine o stare liniara.


Daca e sa admitem ca guvernul PDL a tinut situatia la linia de plutire, acelasi lucru puteau face sacrificand mai putin populatia si mai mult clientela politica. Dar asta n-a facut niciun partid vreodata si probabil nici nu va face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Bataia de joc a Parlamentului continua. Astazi episodul Sergiu Andon ( PC) si Florin Paslaru ( PSD):

http://www.evz.ro/detalii/stiri/fir-ai-a-naibii-constitutie-990431.html

Imi poate explica si mie cineva cum este posibil ca Parlamentul Romaniei sa ignore o hotarare a Instantei Supreme? Mi-e groaza de directia spre care ne indreptam.

PS Azi clar ma duc la miting

Mergi la inceput
Mergi la inceput