Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (71)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Diancic, bine ai venit si felicitari!

Utrogestanul de obicei se intrerupe dupa primul trimestru, insa exista si cazuri in care medicul decide continuarea lui dupa acest termen. Eu sunt unul din cazurin
Am 27 sapt si am 600:utrogestan zilnic, pt col si relaxarea uterului -eu in sapt 14 am facut cerclaj.
Dr tau stie f bine de ce ti-l prescrie, nu intrerupe fara sa te sfatuiesti, doar ca ai vazut ca nu stiu cate fete nu mai iau. Oricum, nu se intrerupe brusc ci treptat.


Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yasmi81 spune:

buna
brigit multumesc sunt cat de cat ok...azi noapte m-au cam chinuit contractiile dar am scapat
daca totul e ok sapt asta, duminica ma interneaza si luni ne cunoastem comorile, asa am vb cu dr.
miruna multumim ca ne tii la curent despre tamys

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Haideti ca i-o iau inainte mirunei cu vestile, ca a postat lorelei la babutze:

S-au nascut gemenasii lui Tamys, Maria 2.800 gr si Andrei 2.600 gr.

Sa fie sanatosi si mami sa se refaca repede!

Miruna ti-am luat-o inainte insa tot te asteptam cu vesti diresct de la sursa.





Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Buna fetelor. In primul rand vreau sa felicit proaspetele mamicute, un pupic special balantei !
Din pacate pt mine odiseea s-a incheiat prematur. La 16 sapt. am ajuns in Belgia pt. evaluare si amniocenteza, ( luasem deja decizia de a merge mai departe si cu interventia de oprire in ev. a fatului bolnav daca lucrurile erau ok la evaluare). din pacate la prima eco ni s-a spus a ambii feti erau morti de aprox o sapt. Probabil in urma incolacirii cordoanelor ombilicale( e principala cauza a mortii intrauterine la gemenii monoamniotici).Nu ma asteptam la aceasta veste , desi era f. probabila, mai degraba ma asteptam sa mi se spuna ca si al doilea fat e cu probleme sau ca , din , alte motive, nu se poate face nimic; dar asta e, pana la urma Dumnezeu a decis asa, poate sa ma scuteasca de alte necazuri .Cauza anomaliei, mi-au spus medicii , ar fi divizarea tarzie e embrionului initial, si nu genetica. M-au sfatuit sa ma intorca in Romania pt. avortul terapeutic. Am decis sa fac interventia de evacuare a puiutilor la o clinica privata din Cluj,(din cauza starii mele psihice nu as fi facut fata conditiilor dintr-un spital de stat , plus mi-era teama de infectii). Totul a decurs extrem de usor, fara durere ( mi s-a facut rahianestezie). Puiutul bolnav avea multiple anomalii, dar celalat era aparent sanatos. erau baietei. Aveau o diferenta de o sapt si jum. in dezvoltare, cel bolnav a decedat primul , cel sanatos s-a mai luptat o sapt. dar apoi a murit si el.( din pacate in sarcinile gemelare monocorionice decesul unui fat atrage dupa sine si decesul celui de-al doilea..). Din cauza gradului avansat de macerare al celor doi nu s-a putut preleva tesut pt. analiza genetica, dar si medicii din Cluj au sustinut ca nu e o cauza genetica a malformatiei ci pur si simplu clivajul tarziu al blastocistului initial( divizare posibil inegala a masei celulare).Cu alte cuvinte " just bad luck'. Asta e . sper sa ma refac repede si sper sa am mai mult noroc data viitoare.
Va pup pe toate si va doresc sarcini usoare si cat mai aproape de termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Woooow, yasmi, o saptamana!!!

Unde nasti?

Contractiile sunt oarecum normale pe ultima suta de metri, cu rabdarica, stat la pat si medicatie ajungi la ziua de luni, sigur-sigur!


Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna1980 spune:

Brigit nu-i nimic ca mi-ai luat-o inainte,am primit si eu vestea cea buna la 12.56 dar hraneam gemenasii.
Felicitari Tamys pt cele doua minuni.Bine ati venit MARIA si ANDREI,sa fiti sanatosi si papaciosi.Sa va aduca numai bucurii,draga mea!
Daca aflu mai multe,va anunt cu drag.


mamica fericita de printisor ANDREAS-MADALIN si de printesuca BIANCA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Adjo, Dumnezeu sa va intareasca si sa va ajute sa va impliniti cat mai curand visul!


Din pacate stiu cat este de greu, acum un an pe vremea asta ma refaceam dupa sarcina oprita in evolutie...Psihic e fff dificil, incearca sa te exteriorizezi si sa nu tii in tine durerea. Fizic te vei reface mai repede, probabil ca vei avea momente cand te vei simti gata sa o pornesti din nou la drum, important e sa te asiguri ca esti "apta" din toate punctele de vedere.
E f greu, insa probabil ca stiind ca nu aveai ce sa faci si ca ai facut tot ce e omeneste posibil poate vei trece peste asta fara sa te invinovatesti sau sa privesti in urma cu regrete.

Oricand simti nevoia sa vorbesti, sunt aici


Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Buna fetelor.

felicitari proaspetelor mamici.

Yasmi, tinem pumnii sa mai rezisti o saptamana

Adijo, imi pare rau . Off, nici nu stiu ce sa-ti spun. Militez si eu pt exteriorizare: prietena, sora, psiholog pt ca e important sa te refaci pe toate planurile. Eu am pierdut o sarcina acu 4 ani, la 6 saptamani si nu am experimentat durere fizica de nicio culoare. Dar psihic greu mi-am revenit. Nu am vorbit cu nimeni (nici nu prea aveam ci cine caci eu nu am prieteni in buzau) si 2 ani m-am invinovatit, m-am chinuit, am avut cosmaruri zilnice, apoi saptamanale si abia dupa 2 ani au disparut. Anul asta nici nu stiu ce a fost mai greu: sarcina actuala sau chinul amintirilor unui avort de doar 6 saptamani. Putere sa treci peste toate.

Noi ne-am intors de la Cta. Eram indecisa din cauza cerclajului dar cum nu ma mai durea burta si scurgeri nu am avut decat in prima zi dupa interventie, am zis sa ma duc. Ma impresionase si soramea care era afecatata ca invitatii incepusera sa o anunte ca nu mai vin si am zis sa mergem daca tot dau semne ca ma simt bine. Am luat-o prin urziceni ca sa evitam drumul bz-slobozia care e tare rau, am stat cu 2 perne de-o parte si de alta a burtii, cu scaunul pe spate dat si usor uor am ajuns in Cta. Am ajuns la apartament, m-am verificat, m-am odihnit si apoi am dat o raita prin mall. Cu verificari dese la baie, am reusit sa ma plimb 1 ora jumate. Pe lucian l-am scapat in reduceri si a iesit cu sacosele pline. Erau atatea lucrusoare frumoase de dama dar nu am cumparat pt mine ... am zis ca la anu lucian nu mai pupa nimic iar eu recuperez. Duminica a fost f cald. Erau 31 de grade dar le simteam 40. La biserica slujba a fost f frumoasa: 4 preoti, au cantat si au citit ff frumos, se strambau pe ici pe colo la amalia... a fost tare frumos. Am stat jos caci nu prea reusaeam sa stau in picioare. La restaurant a fost chin. Am stat 2 ore jumate ca sa astept jocul ursitoarelor pe care-l vreau si eu la botez. Daca nu le asteptam pe fete, cred ca as fi plecat dupa o ora. Ma durea fundul si nu reuseam sa stau in nicio pozitie confortabila. De asemenea ma verificam frecvent dar am si luat no spa forte dimineata dar si seara preventiv. Am observaat insa ca nu prea am urinat si sa vezi maine greutate pe mine . Sambbata ma intorsesem la greutatea de duminica trecuta dar maine cred ca o luam din nou pe graficul + 3 in conditiile in care nu cred ca am exagerat cu mancarea: o portie de spaghete, o aripioara de pui cu salata, aperitivul la botezsi friptura si in rest pepene am mancat tot weekend-ul. Acum suntem acasa, obositi
Va pup

+ 26 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Brigit, multumesc mult de informatii , chiar nu stiam ca se poate lua atat de tarziu utrogestan, vad ce spune si doctorul, merg joi la eco, sper sa se si vada ce sunt .

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Anne, pt mine ce povestesti tu -plimbari in mall, dus la botez, petrecere sunt SF-uri.
Asta pt ca v-am mai spus eu ca ma ghidez dupa zicala frica pazeste pepenii. Bine ca te simti bine si sunteti ok, eu acum ti-as zice sa stai mai linistita, dar acuma faci cum simti..



Sa va povestesc ce patesc de cateva zile. Eu imi simt baietelul exclusiv pe linia chilotului miscand. Si e un agitat. Cand il simt asa de jos miscand ma apuca panica, mai ales ca da toata ziua party. Mai nou da cumva cu ceva -nu stiu cu ce, manuta, cot, in zona vezicii si a colului. Simt efectiv cum loveste in jos spre cerclaj. Am avut o intepatura de-asta fix cand imi puneam utrogestanul si am simtit f clar cum ma apasa ceva dinspre inauntru spre afara. M-am speriat asa rau de am tipat. Vi s-a intamplat asa ceva? M-am apucat sa citesc prin urma sa vad daca povesteste cineva asa ceva....


Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput