Ponta a plagiat!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu cred ca plagiatorii de poveste sunt pana la un punct cinstiti.Stiti de ce?
De unde sa stie ei ce s-a scris in lucrarea lor cand au omis sa lectureze propia lucrare si lucrarile citate in bibliografie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Parerea mea e ca Kovesi a plagiat si daca nu in aceiasi masura ca si Ponta lucrarea ei din ce am citit pe net valoarea stiintifica tinde spre 0. Merita fix aceiasi soarta. Ce dreak de teza de doctorat e aia in care povestim legile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Ia uitati cine sunt membrii consiliului. Cum sa vorbesti de obiectivitate intr-o astfel de situatie? Nu cred ca era imposibil sa se gaseasca niste experti independenti si de specialitate ca sa se pronunte.

- Marius Andruh, presedintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de RON, adica aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educatiei, īn timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.

- Pintilie Lucian, de asemenea, beneficiar al unui grant de 7 milioane de RON, acordat de acelasi ministru al Ministerul Educatiei.

- Mircea Miclea, apropiat al presedintelui Basescu, cu acuzatii īnca neclarificate de plagiat, precum si cu beneficii directe din contracte publice.

- Dorel Banabic, Lazar Vlasceanu si Marian Preda ocupa sau au ocupat functii īn comisiile īnfiintate de presedintele Traian Basescu īn ultimii ani, legāndu-si activitatea si numele de cea a presedintelui Romāniei.

- Dragos Ciuparu si Viorel Barbu sunt membri ai PDL sau activeaza si au activat īn structuri ale Partidului Democrat Liberal. Ciuparu este membru cu acte al PDL, fost secretar de stat si presedintele al ANCS, īn timp ce domnul Viorel Barbu este membru al comisiei de Educatie Cercetare, Cultura si Sport din cadrul PDL Iasi. Domnul Ciuparu a fost platit din fonduri europene POSDRU, desi se afla īntr-o situatie de incompatibilitate (a fost platit ca expert īntr-o institutie care se afla īn subordinea Ministerului Educatiei, la fel ca si domnia sa).

- Tot membri ai PDL sunt si domnul Cristian Oara, precum si doamna Carmen Socaciu. Domnul Florin Stamatian, numit īn Consiliu de domnul Catalin Baba, īn ultima sa zi de mandat, nu este nimeni altul decāt fost prefect al judetului Cluj, numit īn aceasta functie de PDL



Sursa - http://www.mediafax.ro/politic/cazul-de-plagiat-al-premierului-psd-publica-elemente-despre-membri-cnatdcu-ce-ar-certifica-natura-politica-a-deciziei-consiliului-9798741

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

A fost un vot unanim 13 persoane. Te rog sa ii prezinti si pe ceilalti 7 pentru o corecta informare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Din ce am inteles din articole, la mister Ponta problema consta in copy-paste 40 pagini, in alte parti am citit 80 , fara ghilimele sau trimitere la referinte, din lucrarea profesorului Cretu (si cum il mai cheama, iarasi nu reusesc sa gasesc unde am citit prima data). Cred ca domnia sa, precum spunea si b.nica, nu a citit lucrarea sa sau a profesorului Cretu ca sa recunoasca pasajele. De aceea s-a gandit numai la regulile schimbate: bibliografie versus ghilimele-note de subsol.

La Kovesi, treaba e mai incurcata din ce am inteles, sunt pasaje reformulate care probabil se vor analiza si ele aplicand regulile de la vremea respectiva.

As prefera ca tezele de doctorat sa fie trimise ele insele la universitati internationale pentru verificare si nu sa vina specialistii la noi, ca parte din comisie. Asa ar fi cu adevarat impartialitate. Altfel devine din ce in ce mai clar ca nimeni nu mai joaca cinstit acum.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12663899-liviu-pop-cerut-fie-facuta-publica-stenograma-sedintei-consiliului-general-cnatdcu-pozitia-presedintelui-consiliului-pare-impardonabila.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Noah! Acum si asta:
http://ro.stiri.yahoo.com/scandalul-pagiatului-mutat-%C3%AEn-parlamentul-european-liderul-popularilor-070700786.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Mda ... cine doreste gaseste imediat explicatii pentru plagiatul lui Ponta si toata comisia aia este facuta praf.

Niste nenorociti care au luat spagi si acum se fac de ras in fata lumii, acuzandu-l pe nedrept pe acest geniu al procuraturii.

Este trist! Asta e Romania, fara nici o speranta ca 'maine' va fi altfel decat 'azi'

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Marina, n-ai numarat bine, in sursa citata de mine sunt amintiti 11 membri ai Consiliului, nu 7. Si toti au conexiuni cu PDL.

Asta nu inseamna ca Ponta n-a plagiat, nu e treaba mea sa ma pronunt, dar daca e in joc credibilitatea si postul premierului Romaniei, atunci lucrurile ar trebui facute ca la carte - comisie de specialitate, obiectiva si mai presus de orice banuiala.

Si in procesele americane apararea/acuzarea incearca sa distruga credibilitatea martorilor si expertilor partii adverse, asa ca e logic sa-si spuna parerea o comisie neutra dpv politic.

Pe mine nimeni nu ma convinge ca nu e o lucratura politica la mijloc, ca nu-mi imaginez ce-i freca grija pe aia de la revista Nature cu doctoratul lui Ponta de acum 9 ani! Si culmea, sesizarea o face un chimist... E cusuta cu ata alba rau de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Scuze 11 cum zici tu.

Mirela nu cred ca mai avem vreo sansa, observ ca lumea isi pune ochelari de cal si uita ca a invatat sa citeasca si sa judece cu propria minte. E greu frate sa compari doua texte, trebuia sa fi terminat magna cum laude dreptul sa te prinzi ca ana are mere=ana are mere.

In schimb avem proceduri , ulalaaaaaa si daca nu le avem le facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui eumada


Lali aici are dreptate Marius...in general nu poti fi acuzat de plagiat daca ai copiat o lege care in fond e lege deci nu poate fi modificata .....
De aia inca nu se aventureaza nimeni decat la discutii ca o fi ca o pati......si de cand CTP ,ala care se pricepe la toate e luat ca baza in afirmatii?

Madalina


Copiii gasesc de toate īn nimic. Adultii, nimic īn toate."


Da' cand iei cu copy-paste fara macar sa citesti, cum mai e?? tot citate din legi?

Citat:

Cel mai ridicol aspect este insa altul. In cartea aparuta in 2010 sub semnatura lui Victor Ponta a fost preluat copy-paste un fragment in care se face referire la dictatorul chilian Augusto Pinochet ca si cand acesta ar mai fi fost inca in viata, desi el era decedat de 4 ani.

"Indiferent de soarta actuala a generalului Pinochet semnificatiile istorice si juridice ale cazului sunt incontestabile(...)De asemenea, fostul dictator din Chile ar putea fi judecat in lipsa la Paris", scrie in cartea aparuta in 2010, ceea ce demonstreaza fara dubiu ca cei doi autori ai lucrarii, Victor Ponta si Daniela Coman, nici macar nu s-au obosit sa citeasca si sa actualizeze ceea ce au preluat.
- sursa google

Din al treilea plagiat al lui Victor Ponta!
Si hai sa fim seriosi, presupunand prin absurd ca nu a plagiat, daca scri 85 de pagini DOAR DE LEGI, care mai e valoarea acelui doctorat?


mie imi e clar un lucru teza, articole, carti unde apare Ponta printre autori sunt "scrise" de aceasta D. Coman, nu stiu cum o vor intoarce din condei dar daca nu reusesc sa produca o teza autentica in numarul de exemplare corespunzator, arhivate unde trebuie, atunci vor cauta o cale sa dea vina pe aceasta D Coman ca fiind raspunzatoare de fals intelectual, iar Ponta va ramane cu eroarea materiala...si cum nu poate fi sanctionat disciplinar sau administrativ (ca nu stiu cum e..) se va limita la scuze, chipurile publice fata de cei din care s-a copiat

ps. aveam colegi mai in varsta care lucrasera prin institute de cercetare, erau mandri de ca aveau la sertar (incuiat cu 2-3 chei si lacatele) material inspirativ pentru pana la pensie... adica material bun de copiat inca de pe vremea cand nu exista copy/paste si se untiliza indigoul...ei numeau asta "a trai din ranza!"

Mergi la inceput