Desfierea??(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SSerafiotti spune:

Citat:

...iar pana la urma, asta e un forum unde toata lumea poate sa-si dea cu parerea, sa se 'planga' si sa fie 'mangaiat'. Chiar daca nu sunt de acord cu punctele de vedere ale lineisobolinei si marin.m, eu zic ca este necesar si un astfel de subiect, pentru cei care considera ca au esuat in adoptie (sau care nu sunt lamuriti daca au esuat sau nu...).


Da, da, chiar asa. Mi s-a parut gratuit atacul asupra lui marin.m, care pana una-alta ramane o mama foarte buna, cu ani de experienta in spinare fata de alte tinere doamne care abia cocheteaza cu ce varsta ar fi preferabil sa aiba copilul cand este adoptat.

Evident, factorul deranjant a fost asocierea de catre mama a apucaturilor fetitei cu apucaturile familiei din care provine. Este ridicola reactia la aceasta asociere. Place sau nu, realitatea lui Marin.m este cea pe care a descris-o si doar aceea.

Marin.m are la fel de mult drept sa chestioneze bagajul genetic al copilului care fura pe cat au alti parinti adoptivi sa argumenteze ca fiul/ fiica lor fura din oricare alt motiv decat genele proaste. Faptul ca nu s-a descoperit sau/si facut publica o legatura directa intre furt si make-up-ul genetic NU inseamna ca s-a confirmat inexistenta acestei legaturi. In materie de genetica abia s-a incercat marea cu degetul.

Numitorul comun al acestui topic imi par sensibilitatile si istericalele puse mai presus de dreptul la libera expresie civilizata. Exista o intelegere tacita cum ca doar 'success stories' sunt acceptate si aplaudate, persoanele venite cu esecuri fiind agresate pentru a fi prezentat realitatea lor.

Atunci cand familiile adoptive nici nu isi fac mea culpa pentru esec aici pe forum (singura abatere tolerata de la scenariul bollywoodian asteptat), deoarece saracele nu considera ca au vreo vina, ele oferind toata dragostea si calauzirea unui fiu devenit hotz- ehei, abia atunci incepe adevaratul bully-ing.


E ca atunci cand cineva scrie ca doreste sa faca un avort si alte persoane trimit poze si filmulete grafice cu interventia- acestea din urma sunt facute albie de porci, de parca avortul in sine era procedura cosmetizata si cosmetizanta de printre randuri, nu cea letala si dezgustatoare din filmulete.(n.b- asta nu inseamna ca personal ma ofer cu indemnuri a la 'tine copilul, e o minune' etc; pur si simplu cred ca, daca ajungi la avort, ai datoria sa examinezi felul in care interventia comporta suprimarea vietii, nu te prefaci ca e o procedura de reducere a dimensiunii abdomenului.) Tot asa, a stabili drept pantoful Cenusaresei al topicului 'adoptie' experientele serafice, excluzand cu dusmanie familii care vin sa prezinte realitatea lor, una care doare, nu serveste interesului nimanui.

Spui ca a admite un esec depinde de ce asteptari anterioare lui existau...da, intr-adevar, daca asteptarile cuprind hotiile copilului si umilintele publice aduse de acestea (vezi intamplarea lui Marin.m cu telefonul finului si tambalaul creat), probabil ca esecul nu mai e esec. Dar daca furtul repetat si nevindecat nu e esec, eu sunt elicopter.

Intre oameni normali, cu notiunea ridicolului, neinternalizarea unor reguli de bun-simt care asigura bunele relatii interumane se cheama esec. Sigur, putem iesi ca la manifestatie cu mare pompa tinand de trena si laudand finetea vesmintelor imparatului, dar si sugarul vede cand imparatul e dezbracat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Eu am doar o intrebare pentru Marin.m:
Ai pedepsit-o la aceste mici furturi ale ei?
------------------------
Cred ca ai gresit cand ai facut aceea diferenta intre fetele tale.
Mama a avut patru fete si doar 8 clase dar a stiut cum sa faca in asa fel incat sa nu faca diferenta dintre noi chiar daca am fost foarte diferite din punct de vedere al caracterului. Sora mea cea mare era foarte pretentioasa cu ceea ce tinea de scoala si foarte nazuroasa la munca (nu ii placea de nici o culoare-munca de tara) dar invata foarte bine, eu eram foarte fixista si dreapta cand judecam lucrurile dar daca cineva nu-mi dadea dreptate si stiam ca am eram in stare sa mut munti, vroiam sa devin Ecaterina Teodoroiu, sora dupa mine era si este cea mai inimoasa si cea mai muncitoare singurul defect in copilarie era ca incerca sa fure lucrurile altora (ceva de genul lui marinm), iar ultima surioara era cea mai iubita fiind si cea mai mica, era gingasa fina si foarte haioasa, dar era foarte zgarcita (nu cu noi ci cu ea insasi- spre exemplu daca aveam o suma de nbani pe care parinti ni-o dadeau pentru suc si prajiturele ea nu si-o cheltuia isi lua haine sau pantofi, motiv pentru care cand eram domnisoare ea era cea mai dichisita). Vedeti cate diferente de caracter intre patru surori care au rezultat din aceiasi parinti.
Totusi mama a stiut cum sa ne indeparteze acele parti negative sau se le facem sa dispara undeva in strafundurile minti noastre si sa nu mai ies de acolo. A stiut sa nu faca diferenta intre noi si ceea ce este cel mai important a stiut sa ne faca sa ne iubim si sa fim mereu aproape.
Trebuie sa stim ca un copil fie facut sau nu din pantecele noastre poate deveni doctor, profesor sau un mare tenismen dar la fel de bine poate deveni un muncitor necalificat sau cei mai rau un hot sau violator. Nu putem avea in viata o traiectorie dreapta in ceea ce ne dorim sa facem. Nu putem sa le programam viata dupa dorintele si nazuintele noastre, noi le putem tatona terenul (dar nici pe acesta in totalitate si pana la un anumit punct) si sa -i facem sa nu se abata din drum. Iar daca au alunecat si au cazut sa-i ridicam, sa-i certam, sa-i pedepsim......... I



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
istericalele puse mai presus de dreptul la libera expresie civilizata


In opinia mea singurele istericale prezente in acest topic iti apartin. Te rog ingora-ma, eu o voi face cu siguranta.

Citat:
...iar pana la urma, asta e un forum unde toata lumea poate sa-si dea cu parerea, sa se 'planga' si sa fie 'mangaiat'. Chiar daca nu sunt de acord cu punctele de vedere ale lineisobolinei si marin.m, eu zic ca este necesar si un astfel de subiect, pentru cei care considera ca au esuat in adoptie (sau care nu sunt lamuriti daca au esuat sau nu...).


ioanaalice, bineinteles ca fiecare poate sa se planga. Ceea ce nu pricep eu este de ce atunci cand cineva nu este de acord cu ceea ce s-a concluzionat, cand incearca sa spuna ca poate lucrurile nu sunt chiar asa, poate ca exista solutii, poate ca a gresit si cel care se plange - autorul resimte acuzatia la modul personal si reactioneaza ca atare.

Si acum sa revin la subiect.

Cred ca povestea Linei este complet diferita de cea a lui MM.

Iar in ceea ce le priveste pe mamicile/taticii care au adoptat sau care se pregatesc sa adopte eu cred ca sunt destul de nepregatiti pentru acest rol (ma includ si pe mine aici). Cu totii avem multa dragoste de daruit, dar in cazul unui copil adoptat nu este suficienta dragostea (stiu ca acum o sa-mi sara multa lume in cap pe aici).

Un copil adoptat nu este la fel cu un copil nascut intr-o familie.
De mare ajutor ar trebui sa fie cursurile pe care le organizeaza acum DPC-ul. Stiu insa ca acestea se organizeaza relativ de curand iar in unele cazuri nu se fac nici acum.
Va recomand sa cititi tematica acestui curs de pe site-ul ORA (incepe la pag.27) http://www.adoptiiromania.ro/files/atestat%20pentru%20adoptie%20v04_2007416303765.pdf

Carti si studii in domeniu exista multe - din nefericire doar in limba engleza.

Ca sa ma intorc la Ioana lui MM, eu cred ca stie sau macar banuieste ca a fost adoptata (zicea si ioanaalice). Si cred ca de aici porneste comportamentul ei. Si mai cred ca un psiholog bun de copii/familie poate sa o ajute - MM , nu astepta ca sotul tau sa faca facultatea de psihologie, cauta acum pe cineva potrivit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

dupa cum se vede subiectul asta e unul delicat... Cui sa-i iei partea? Copilului (care are 14 sau 18 ani si are discernamant) sau parintilor (care spun ca nu mai pot pot face nimic)?

linasobolina si marin.m sunt doua cazuri, iar eu o sa iau partea buna din experienta lor: o sa ma stradui ca puiul meu sa afle cat mai repede ca e adoptat, ca e copilul meu si eu sunt mama lui, chiar daca l-a nascut alta femeie, si am sa-l ajut sa-si gaseasca drumul in viata, sa se simta intreg si implinit, orice ar insemna asta.

sper ca posturile noastre, mai critice decat cele din alte subiecte, sa nu supere. Eu gasesc dificil sa 'invelesc' un "nu sunt de acord" intr-o haina pufoasa (totusi, ma stradui ). Invariabil se ajunge la "ai dreptate, dar..."

ioana, mama lui Mihai
http://community.webshots.com/photo/2851178420103287451koEYbc?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibociort spune:

Imi pare rau ca acest subiect a devenit delicat si da nastere la polemici. Nu cred ca este cazul. Noi trebuie sa fim unite, sa ne ajutam cu pareri si sfaturi, si cred ca nimeni nu are pretentia ca nu a gresit sau nu greseste in viata lui, iar invatamintele ni le tragem din propriile greseli dar si din greselile altora.
Gabrielafericita de MARIA (07.08.2007)
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Cred ca niciuna din noi nu vrea sa critice, ci mai degraba sa ne dam cu parerea despre acest subiect delicat, motiv pentru care exista opinii diferite.
La fel de bine cred ca niciuna dintre noi nu vrea sa fie in pielea lui Linasobolina sau a lui Marin.m., dar este posibil sa ajungem la fel de bine in sitiatia lor, cum la fel de bine si o mama naturala isi poate pierde copilul, copil ce fuge de acasa sau poate avea un copil cu duferite probleme specifice varstei care fura minte sau bate.
Nimeni nu-i perfect si nimeni nu poate ghici ce se poate intampla maine, dar prin aceste discutii (care uneori sunt mai aprinse) putem preveni anumite evenimente din viata noastra si a copiilor nostri.
Analiza vietii noastre si a copiilor nostri, analiza vietii de maine este necesara. Da, mai stiu ca problemele pe care le analizam sunt vagi si neclare si variaa de la familie la familie dar ele trebuie luate in seama astfel sa prevenim unele evenimente neplacute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Va povesteam cu durere in suflet de viata grea a Ioanei, ca nu are oale sau ca nu o lasa soacra sa gateasca, ca mananca paine cu muraturi ca nu are altceva.....

Va povesteam framantarile mele si noptile nedormite de grija si de jalea ei...

Ei bine, NU ERAU DECAT MINCIUNI!!!!!!!!
Verificate ca in presa, din 3 surse diferite
Si , mai poti spune ceva?

Cand a sunat si i-am spus,
a zis ca nu e adevarat, ca ea nu a zis niciodata asa ceva,
mai avea putin si ma scotea, pe mine, nebuna!!!

Asa ca, iar, a cata oara oare, imi fur lectia,
fiecare pentru el si nu are rost , mai ales in situatia in care sunt eu, sa ma necajesc, sa imi fac sange rau, ca nu am pentru cine!

Asta e viata, asta avem , cu asta defilam!

PS.
Mai mult decat atat i s-a luat si mamei naturale de ea, ca a bagat-o in spital, la propriu prin ceea ce face, a facut femeia crize de tensiune, cand a aflat ca Ioana a spart 20 de milioane in 3 zile pe fleacuri si apoi a venit la ei ca nu are bani de tigari
Ce sa zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Lina, daca nu as sti ca si tu si Ioana sinteti reale, as zice ca e telenovela. Zau ca ramii mut in fata acestor cuvinte.
Lina sa-ti dea Domnul sanatate multa!

****************************************************************


Emma INVINGE cancerul! In fiecare zi alaturi de Emma!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!


www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71

Lina, daca nu as sti ca si tu si Ioana sinteti reale, as zice ca e telenovela. Zau ca ramii mut in fata acestor cuvinte.
Lina sa-ti dea Domnul sanatate multa!



Chiar asa!
Si exact cum spui tu, asta avem, cu asta defilam.
Nici nu te mai intreb daca a sunat sa intrebe cum esti sau a sunat din cu totul alte motive...
Draga mea, cred ca e timpul sa te intorci cu adevarat spre tine.
Ai viata in fata si multe dintre noi asteapta sa te vada inflorind din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Of Lina, ooooooooof!
Imi pare asa de rau..........
Marinm are dreptate trebuie sa te intorci si spre tine.


Mergi la inceput