Nu pot, nu stiu sa ma mulg...

Nu pot, nu stiu sa ma mulg... | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

Incep cu vestea buna: pe Mara (6 sapt) o alaptez. Anul trecut pe vremea asta postam un subiect cum ca vreau doica ptr Vlad care si el avea atunci tot 6 sapt(copiii mei sunt nascuti natural in aceeasi zi, la un an diferenta...stiu, stiu, am starnit senzatie in jurul nostru..:).

Ca sa rezum experienta de atunci: bebe micut, 2850g, stia sa traga din san dar nervos, se frustra repede, nu accepta nici o pozitie, plansete si chin. Toata lumea zicea ca nu am lapte.Mi-am luat trei pompe si de-abia strangeam cate 10 ml ca se pierdea laptele pe furtunele alea...Am concluzionat spasita ca nu e lapte si i-am dat inainte cu lapte praf. n-am perseverat cu pusul la san, ca totul se transforma in circ de cate ori incercam..Am renuntat si m-a durut f tare.

poate daca il alaptam pe vlady n-o aveam acum pe Mara, asa ca nu ma mai lamentez..Dar intre timp mi-am verificat prolactina. mi-am scos din cap ca ar fi vreo cauza de sanatate si m-am pregatit sufleteste sa mai incerc o data.in maternitate, scenarii de deja-vu. siringa de LP si copilul meu vomitand mai mult sau mai putin in jet. acasa, aceleasi fitze la san, dar fata era mai voinica - 4 kile- si tragea mai cu fortza. am depasit primele zile, o alaptez si non stop daca cere.la 6 sapt am cantarit-o prima data:5200 g! deci am lapte si fata mea e ff bine.

As vea acum sa merg la o sala de fitness si as vrea sa am pregatit lapte muls si congelat, just in case. dar, surpriza! Arsenalul de pompe se dovedeste la fel de util ca anul trecut si tot cam atata lapte mulg..uofff.

ce e de facut?










Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Legat de lactatie nu stiu ce sa te sfatuiesc.
Dar sala la 6 saptamani de la nastere?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Felicitari pentru bebe si pentru alaptat.

Sa stii ca unele mame pur si simplu nu reactioneaza la pompa. Se spune ca alaptarea e mai mult decat hrana. Pe acelasi principiu nici sanul nu functioneaza obligatoriu la stimulare mecania.

Singurul lucru care a functionat la mine singura data cand am reusit sa scot ceva la pompa a fost sa ma uit la poze cu copilu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Cat timp te mulgi? uneori este nevoie de mai bine de 30 de minute la pompa ca sa declansezi let downul. Poate renunti prea repede, unele femei au nevoie de mai multa stimulare cu pompa. Ce pompa folosesti?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ai incercat sa pui fetita la un san si pompa la celalalt?



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

multumesc de reactii!

Bineinteles ca dupa ce am postat pe forum a mers mai bine cu pompatul. Azi, cu sanul aproape sa pocneasca am scos cam 50 de ml. Problema e ca ea sugand aproape continuu nu lasa mai niciodata sanul sa se umple, decat noaptea si spre dimineata cand doarme cateva ore legat. Deci, nu se va intampla prea des sa vad lapte tasnind in jet ca azi. Voi cand va mulgeti o faceti cu 'program'? Eu cand apuc...

Pai...ma simt perfect si am nascut natural, de ce n-as avea voie sa merg la sala? Mergeam si de mai devreme daca se putea... Nu 6 saptamani e termenul de refacere a organismului? Eu asa stiam...

Am sa incerc sa las mai mult pompa si sa vad daca se schimba ceva dupa juma' de ora...sunt zile cand dupa 10-15 min nu vad nici o picatura si ma opresc. Poate trebuia sa continuu.
Sa incerc si cu fata si pompa simultan, desi mi se pare incomod, dar am sa incerc...
Pompe..am una manuala de la Avene, dar "scapa" supapa aia..n-am probat-o de anul trecut....una electrica nemteasca, cea mai noua, pe care a folosit=o cu succes si vara-mea cand a venit in tara cu bebele de 2 luni, dar care mie nu-mi scoate decat cate o picatura care ramane suspendata pe furtun si nu ajunge niciodata la destinatie in recipient. anul trecut asta a fost argumentul suprem sa ma las de incercari 'daca nici cu pompa asta...". Si, in final, am o chinezarie electrica data de cineva si cu asta reusesc sa scot ce am scos pana acum. Asta mi-e arsenalul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

ANDRUSHKA, chiar daca pare incomod, cu fata la un san si pompa la celalat cred ca vei avea mai mult succes. Eu asa ma mulgeam cel mai usor si mai rapid (baiatul meu a supt la san, dar pe fata am hranit-o cu lapte de la mine pus in bibe pana dupa 10 luni, deci stiu cu ce 'se mananca' pompele si mulsul )



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu am reusit sa ma mulg decit manual, si muuult mai putin decit ce exista in sin in momentul respectiv. Practic, mulsul manual ma ajuta sa detensionez un sin dimineata, la trezire, cind copila era mica si sugea doar la un sin, iar eu il aveam pe celalalt gata sa explodeze...

Cred ca factorul psihologic are un cuvint de spus si mai cred ca nu toate femeile reactioneaza la pompa...

Dar la sala, cit timp lipsesti? Adica e musai necesar biberonul ala cu lapte matern?



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Te-as sfatui sa iti iei o pompa buna electrica, dubla daca ai nevoie sa pompezi in mod constant.

Nici eu la inceput nu scoteam mai nimic, cred ca la 3 saptamani scoteam cam 30 de ml. eu incepusem sa fac provizii pt ca stiam ca ma voi intoarce la servici .

am inceput serviciul part time o zi pe saptamana cand fetita avea 3 luni. De abia reuseam sa scot necesarul ei pe o zi in 3-4 zile de muls dar in ziua in care mergeam la servici scoteam cam 300 de ml.
Programul era asa cand lucram in ziua respectiva; sugea dimineata la 7 apoi ma mulgeam la 10, la 12 mergeam sa o alaptez, la 3 mulgeam iar si la 6 alaptam. In fiecare dintre sesiunile de muls scoteam cam 150 de ml, deci lapte era,m doar ca atunci cand stateam acasa fata il bea pe tot si lasa f f putin in san.

Cand nu lucram ea sugea la cerere, uneori si la jumatate de ora. De obicei mulgeam dimineata pt a face provizii, din cauza faptului ca ea sugea toata noaptea, sanii produceau mai mult lapte si reuseam sa scot uneori si 100 de ml (pe la 3 luni).

Ea nu a acceptat biberonul nicioadata asa ca dupa trei luni de chin si pt mine si pt ea, am renuntat la servici (la sase luni ale ei trebuia sa ma intorc full time).

Eu zic sa perseverezi. Poti sa mulgi cate putin si sa congelezi si apoi sa faci o portie completa. Poti sa pastrezi laptele proaspat in firgider pana la 4-5 zile si la fel sa faci o portie completa.

Felicitari pentru determinare si pentru faptul ca te-ai mobilizat asa de repede la sala!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Uofff, ce mesaj complet scrisesem si s-a dus pe apa Sambetei...

merci de incurajari si sugestii. Imi pare rau ca nu suntem inapoi in timp, in 2011..dar din nou, daca alaptam atunci n-as fi avut fetita acum...nimic nu e intamplator.

Mi-as dori sa am o pompa mai silentioasa..astea care scartzaie, care fac un zgomot de turbina de hidrocentrala...chinezaria mea ce e mai silentioasa. chiar, vreo sugestie? cum e pompa dubla?

miereamara, citindu-te mi-am amintit de ce nu am vrut sa am copii cat am locuit in State, macar unul din motive... se mulgeau colegele mele in fiecare pauza de la scoala.

la sala..musai sa merg...dupa o sarcina de..18 luni, cum imi place mie sa glumez, pagubele sunt uriase. Nu voi sta decat maxim 2 ore, dar prefer sa stiu ca nu urla de foame, si oricum e bine sa am provizii ptr zile negre. Adun pungute si poate, poate fac de-o portie, acolo...

Dr mea de familie ma aude zicand in ultima luna de sarcina " poate de data asta alaptez" si ma "incurajeaza" zicand ca daca n-am avut la primul sigur n-am nici acum si oricum "cate femei mai alapteaza in ziua de azi..?" brrrr...

Saptamana trecuta mi-a tzatzait derierul cand Vlad parea ca are pojar (a avut numai roseola..)si ma gandeam ca ce bine ca totusi Mara e aparata de imunitatea mea. dar daca nu era alaptata?

laura, iti admir experienta. Cred ca si la voi era o situatie...respectele mele!

A, inca putin si ma duc. Am scos putin lapte cu cea manuala si i l-am dat lui Vladut care s-a lins pe botic "dupe":)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Poza cu copilul in fata ta cand vrei sa pompezi sau, si mai bine, il inregistrezi pe telefon in momentul cand plange de foame si il pui pe play la momentul pomparii. Asta te ajuta sa te relaxezi respectiv sa porneasca reflexul pt eliberat laptele.

Mergi la inceput