Colectia de toamna-iarna 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

asadar...
a fost foarte bine ca am rupt calatoria la Veliko - a fost o pauza binevenita si o experienta faina. "zakuska" din Arbanassi va ramane de referinta .

Best of Thassos a fost plaja de marmura. Spunea Anda ca in 2009 era un loc pustiu si arid sub cariera de marmura, acum era impanzita de umbrele din stuf, cu bar in fundal, muzica discreta si placuta, bauturi si senvisuri. Cam aglomerata in unele zile pe la amiaza, libera intotdeauna seara si dimineata devreme, cand era lumina cea mai buna. Daca i-am fi convins pe zburdalnici sa stea cumintei la umbra in timpul amiezei, clar nu ne-am fi clintit de-acolo.
Dar ne era destul de aproape din locatia noastra de langa Golden Beach. Si la plaja "noastra" am fost destul de mult, pentru refacere intre expeditiile mai lungi, bucata dinspre Skala Panagia - mai pustie si frumoasa, ne-a placut tare mult. Intrare lina de tot in mare (de-a dreptul plictisitoare spre final, cand prisesera curaj la inotat si valuri).

placut Paradisos cu insula Kinira in larg (pana in momentul in care a trebuit sa plecam, nisipul ne frigea ingrozitor talpile iar nudistii printre care am nimerit retina).
placut si mai mult Aliki, din golful sudic, cel cu vaporasele, mai mult tavernele, iar din cel nordic linistea, apa extrem de clara. Intre ele, ruinele antice printre maslini batrani si pini.

Intr-o zi am facut turul insulei: popas la Psili Amos, apoi aglomeratia neplacuta din Potos (din care n-am inteles nimic). E drept ca era amiaza si cald. Si unicele tepe ale excursiei tot aici, la cafeaua de pe plaja si la taverna.
Dupa pranz planuisem excursie de racorire in munti, in satul traditional Teologos. Era ca o tabla incinsa! Am inteles ca sudul insulei are miezul din fier si de aici diferenta pregnanta de vegetatie si clima fata de nord.
Popas scurt pe faleza din Limenaria si apoi punctul cel mai placut al zilei: Tripiti, cu spartura in stanca si plaja frumoasaaa. Vazut si arici de mare.

Plimbat serile prin satul traditional Panagia, placut mult stradutele, tavernele si dulcegaria din centru. Plimbat prin Limenas, vazut si amfiteatrul, care din pacate e intr-o mare paragina. Prins si furtuna in port.

Placut mult mancarurile lor tare aromate de condimente mediteraneene - de altfel, si pe poteci mirosea excelent, amestec din care am identificar doar pin, cimbrisor, dar mai erau destule in aer... Cu fructele de mare nu suntem noi mari prieteni, nici cu specialitatea din Aliki - caracatita uscata la soare. Dar de vegetale, peste, souvlaki, tzatziki, masline ne-am bucurat din plin .

si de incheiere, www.youtube.com/watch?v=JP0gbXFZ_WY" target="_blank">mega-play-ul concediului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

trimit si invitatie la albumul complet in contul comun, mai am vreo 2 carduri de descarcat si sortat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

pozele se vad; n-am reusit sa intru in restul albumului. sa va fie de bine :) imi pare rau ca n-am ajuns si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Super extra cronicuta! Se pare ca v-a placut ;)
Vad ca cei de la Vila Tvorceska si-au diversificat zakuska, foarte bine, ca era un punct slab. Sper ca ati fost multumiti de recomandarea mea, mereu am emotii cand recomand ceva.
F f misto pozele, atat peisajele cat si mancarea,vam recunoscut gemista prrima din stanga.

Nu vad alte poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc .

Corap, si mie imi pare rau ca n-ati ajuns. Poze din Italia ?

Lavi, inainte cu 2 zile de plecarea de-acolo am revazut albumul tau (de pe vremuri ) cu Thassosul tocmai in ideea sa nu ratam ceva . Atunci mi-am dat seama ca experienta noastra a fost diferita de a voastra, pornind de la traseul cu bacul si pana la cazarea in zone diferite din insula (si trecand prin pasiunea dupa fructe de mare, de care noi nu ne-am prea bucurat).

A fost o perioada caniculara si acolo, foarte cald la pranz, o singura zi l-am petrecut pe coclauri si am concluzionat ca mai bine ne retragem in camera la racoare. Asta ne-a limitat mult timpul disponibil si raza de actiune, am ramas mai mult in zona noastra. Ceea ce nu ne-a displacut neaparat.
Voi exploraserati din plin golfuletele din jurul Potosului, noi doar le-am baleiat in viteza. Ne-a fost fff cald si greu in ziua aceea, tentatii erau destule si mai aproape, asa ca practic n-am mai ajuns pe-acolo. A ramas loc si pentru o data viitoare .

Avusesem initial ideea sa ne luam 5 zile de cazare in nord si 5 in sud, exact ca sa putem vedea mai mult si mai bine, dar ni s-a parut prea complicata trambalarea si prea mare riscul sa facem comparatii defavorabile intre cazari.

n-am inteles la ce se refera "gemista, prima din stanga"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria, aceeasi senzatie am avut-o si eu, ca-s experiente diferite si stai ca inca n-am vazut albumul vostru! Dar concluzia e ca ambele experiente au fost misto. Inevitabil esti conditionat de locul de cazare, te invarti mai mult in jurul lui. Noi nici n-am ajuns in Limenas iar in Panagia nu am oprit masina pt ca dormeau fetele si ne parea rau sa ne trezim. Noi am stat doar 7 nopti pe insula, mai putin. De plaja de marmura inca nici nu se stia in 2008.

La anul iar as vrea sa ajungem in Grecia si invart variante in mintea-mi.

Noah, de acum sper ca va aventurati linistiti cu copiii mai departe de casa ;), daca iti organizezi drumul cu nu mai mult de 8-9 ore de masina pe zi si plimbare seara e foarte suportabil pt toti. Cel putin asta e varianta noastra, care ni se potriveste. vacante placute si pe viitor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gemista e primul fel din stanga, in poza cu 3 feluri de mancare unul langa altul. Il au si cei de la cateringul nostru de la servici si eu sunt ma amatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

aha, good to know . faza e ca eram cu copiii dormitand in masina, am oprit rapid la taverna din centrul Panagiei unde ochisem eu bunataturile, si ca sa nu mai pierdem vremea cu explicatiile m-au invitat in bucatarie sa-mi aleg din tavile proaspat scoase din cuptor ce-am poftit. am poftit la vreo 3 portii dupa cum se vede, chit ca in plan era doar puiul la rotisor . gemista sunt ardei/rosii umplute cu orez condimentat placut. urmeaza vinete umplute cu carne si cu ceva pane deasupra, si nu in ultimul rand vinetele umplute cu vegetale - un deliciu .

de fapt intrasem sa scriu si ce nu ne-a placut: centura bucurestiului - Lavi stie cel mai bine ce disperati eram dupa 30 de min in care facusem 2 km si stateam pe loc printre tiruri, drept care am facut o placuta cunostinta cu comunele limitrofe din sud. Multumesc mult inca o data pentru solutie!

ce-am priceput eu din tot bucurestiul: sau il tai direct in inima pe splaiuri, sau il ocolesti de departe prin comune. in nici un caz prin cartiere si absolut exclus pe centura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

:) am mai pus link la pozele din italia in contul comun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Maria-Alexia, foarte draguta, originala, si completa cronicuta! Sa va fie de bine vacanta. Am admirat pozele si pe fb, si astept si albumul.

Corap, multumim de poze! M-am tot mirat ce inalti sunt si Andrei, si Anais. Ma uitam ieri in pozele facute de Noki si remarcam ca Nati e mult mai inalta decat Sarah... ca acum sa vad ca Anais e mai inalta decat Nati
Pozele din Venezia mi-au scormonit in amintiri. Ai unele (multe!) demne de a fi transformate in vederi!

Mergi la inceput