Electric versus gaz

Electric versus gaz | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Ma bazez pe experienta voastra sa va intreb ceva: se gateste mai bine in cuptor/plita electrica decat versiunea pe gaz?
Eu optez pentru lemne...dar nu pot chiar acum
Financiar sunt ceva diferente semnificative?
Multumesc!

Rufus, Tora si iadele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cuptor electric clar. si plita pe gaz. asta fiind cea mai utilizata metoda, tocmai in ideea ca daca te lasa unul sa il ai pe celalalt
dar dupa 10 ani de cuptor electric pot spune cu mana pe inima ca e mai ok. are mai multe variante de coacere (ventilat, clasic, simplu, grill, sus, jos), am mai multa incredere in realitatea temperaturii dinauntru (care e vitala pentru aluaturi sensibile, eclere sau sufleuri de exemplu.
Plitele vitroceramice in schimb au pierdut mult din pret in ultimul timp si au devenit o alegere buna. acum mi-as lua una daca ar trebui sa imi refac bucataria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

plita electrica - nu cunosc

cuptor electric - mie imi place mai mult decat cel cu gaz - e mai "stabil", coace mai uniform si mai rapid. si ventilatia e un plus din punctul meu de vedere (poti coace biscuiti si maruntisuri pe mai multe straturi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Si eu recomand cuptorul electric; cum au zis si fetele mai sus, coace foarte bine, are multe functii, nu m-as intoarce la gaz;ideal ar fi sa iti iei unul cu autocuratare chiar daca este putin mai scump;
legat de plite, astept si eu impresii, nu stiu ce sa aleg intre vitroceramica si gaz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

cuptor electric din toate motivele de mai sus (plus ca nu mai gazam mancarea), dar si plita electrica - se sterge ff simplu (n-as mai freca acum gratarul ala) mi se pare mai eficienta (nu se pierde caldura pe langa oala), are timer, reglarea intensitatii temperaturii. Le folosesc de 4 ani si sunt super multumita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ce inseamna si cum se realizeaza practic autocuratarea la cuptorul electric?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

din cate imi aduc aminte de cand am cumparat cuptorul, peretii acestuia sunt imbracati intr-un material care permite arderea grasimilor de la mancare; al meu are autocuratare doar pe peretele din spate, dar exista si cu autocuratare pe toti peretii; diferenta este vizibila, peretele ,,destept'' este curat, ceilalti doi sunt patati de grasime care nu se mai curata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

n-am autocuratare, deci nu stiu. stiu doar ca Sano forte, spray-ul negru cu capac galben, curata absolut perfect, niciunul dintre pereti nu e patat sau ne-curatabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu am aragaz electric, la vremea acea a iesit cu 1000 de lei mai ieftin decat daca luam plita+ cuptor

u l-as schimba niciodata pe gaz, asa stau linistita ca nu poate ramane gazul pornit, nu s-ar arde copiii foarte usor pt ca incalzeste fix unde e desenul, se curata usor cu produse de la dm (un spray de coptor si o solutie pt plita, nu scumpe), poate pt o cafea dureaza putin mai mult ca la gaz, dar pt supa de ex, cum incalzeste toata suprafata oalei e mai bun (plus ca poti folosi chiul care cu extensie se face mare si atunci incalzeste suprfata f mare, si ai 12 niveluri de caldura si pt ochiuri)

important e sa ai si vase bune, sa nu ti-o distrugi, dar eu cu 200 de lei am luat set complet. in cele care nu sunt pt plita eletrica risti sa se arda tot, ca au fundul prea subtire. pe oale trebuie sa fie simbolul de vitroceramic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cristi, aragazul tau are plita vitro? da-mi si mie modelul sa il vad te rog. merci.

Mergi la inceput
Mergi la inceput