M-am hotarat.............adoptie(80)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Gianni, eu zic totusi ca e o diferenta intre ,,in tara" si ,,in afara tarii". Eu nu cred ca daca afara tu ceri ,,copil sanatos, fara antecedente medicale" ti se prezinta copil din mama cu oligofrenie, schizofrenie si ale minuni. Eu cred ca au niste criterii bine stabilite, pe care le respecta si mai sunt sigura ca atunci cand te suna, au judecat de cateva ori si au analizat foarte bine situatia si potrivirea dintre cele doua parti, astfel incat adoptia este reusita in cele mai multe dintre cazuri.
Dar asta e ,,in alte tari"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zerkalo spune:

Buna fetelor! Asa cum comentau manuellita si malex, va pot confirma faptul ca "performantul soft" prezinta grave deficiente, dupa cum au constatat cei de pe la directii. Vin potriviri cu copii aflati deja in plasament pe la familii, care si-au exprimat intentia de a-i adopta, nu exista copii cu varsta sub 3 ani, sunt liste care contin nu 10 familii, ci doar 3 sau 4.
Pe de alta parte, si interesul manifestat de directii lasa foarte mult de dorit. Invoca faptul ca sunt depasiti de munca. Nu inteleg de ce, din moment ce nu se deschid proceduri de adoptie, in plus se apropie si vacanta judecatoreasca. Ne invartim intr-un cerc vicios si constat ca nimeni nu are forta sa miste lucrurile in favoarea copiilor si a miilor de familii care ii asteapta. Luati individual poate nu avem puterea necesara de a schimba lucrurile, dar exista ong-uri, fundatii, tv. care ar putea da o mana de ajutor. Legea cea noua a intrat in vigoare de ceva timp si ar fi cazul sa se faca o retrospectiva a efectelor acesteia. Oricum, va doresc sa nu vi se tulbure speranta, dar cred ca se impune sa nu mai asteptam cu pasivitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Citat:
Eu nu cred ca daca afara tu ceri ,,copil sanatos, fara antecedente medicale" ti se prezinta copil din mama cu oligofrenie, schizofrenie si ale minuni. Eu cred ca au niste criterii bine stabilite, pe care le respecta si mai sunt sigura ca atunci cand te suna, au judecat de cateva ori si au analizat foarte bine situatia si potrivirea dintre cele doua parti, astfel incat adoptia este reusita in cele mai multe dintre cazuri.
Dar asta e ,,in alte tari"...

AMY -Aici vreau sa te contrazic ,familiile asteapta 5-10 ani asa cum a spus Catalina ,si de obicei copii adoptati sint ca virsta mai mari decit la noi ,atunci cind exista frati(in cele mai multe cazuri ,da) esti obligat sa-i iei pe toti altfel... adio copii.
Tot aici unde locuiesc eu o fam.mergind in Bulgaria sa adopte a fost obligata sa nu desparta copiii (frati)3,i sa spus ori toti 3, ori niciunul.Asa ca a acceptat ,si e tare greu cu 3 copii deodata acasa ,destul de mari ,13 ani ,9 si 7 ani.Sa nu mai spun cit costa.
Deci la noi e mult mai usor comparativ cu alte tari chiar daca pare totusi destul de stresant.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

V-am spus, fetelor, ca majoritatea sunt cu ceva probleme. Copiii buni sunt luati imediat (cu relatii sus-puse, cu pile,etc) nu vreau sa descriminez, dar asta e realitatea, din pacate. sa spuna cineva ca a luat un copil sanatos, roman si micut. se intampla rar, iar ptr asta trebuie sa astepti. cu softul asta...de ce au facut acest program? ce e de castigat din asta? angajatii nu sunt buni sa faca asta? care e scopul lui? ma doare sufletul de la acest drum al adoptiei, dar mai astept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

Gianni....cred ca nu este cazul sa judecam aici pe forum.
Nu inseamna ca daca ne dorim un copil ar trebui sa acceptam orice.
Toate care am recurs la adoptie ne dorim o familie frumoasa, o viata frumoasa.....nu cred ca cineva ar risca sa duca o viata prin spitale de psihiatrie sau prin alte spitale.
Nu cred ca cineva porneste la drum cu gandul ca "isi face o pomana".
Eu una sunt o fire f sensibila care pune totul la suflet si i-am spus AS ca imi doresc un copil dar sa nu ma sune daca in dosarul copilului este ceva gen mama schizofrenica, oligofrena sau alte minuni.
I-am explicat clar ce doresc si daca nu au asa ceva sa nu ma sune, CLAR!
Nu vreau sa sufar, nu vreau sa imi dau viata peste cap si cu siguranta daca as vedea un copil cu nevoi m-as simti vinovata, nu as mai dormi noaptea din cauza remuscarilor, s.a.m.d
ASA CA.......HAI SA NU JUDECAM!
Si inca ceva, Gianni, probabil ma vei considera o femeie rea......dar sa stii ca am ales intre a avea un copil facut de mine(pt. ca pot) si unul abandonat, fara viitor, fara un camin sigur, care pe la 18 ani se va trezi in strada,fara ajutor......si am ales a II-a varianta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

asa este, malex, noi oameni cum suntem, pacatosi de felul nostru, nu dorim sa ne legem la cap cu ceva greutati, dorim ce e mai usor si bun in viata. daca unul doreste asa ceva, atunci este de admirat ptr curajul de care da dovada, dar eu, una, nu pot (si sunt multi care nu pot).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

ah, uitasem sa va spun, acusi plec in delta cateva zile intr-un mini concediu, sa nu imi duceti dorul . va pup pe toate, sa fiti cuminti si rabdatoare in asteptarea puiutilor vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Zerkalo ai dreptate , as propune sa incercam sa o contactam pe Paula Herlo de la PRO TV. Pana la urma , PRO TV si-a insusit o mare parte a ''reusitei'' cu lege adoptiilor.Sa vedem ce parere au acum , cand de fapt , nu se intampla nimic mai bun si ce se poate face sa miscam lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Dacris- sa ai o vacanta frumoasa! Profita din plin, urmatoarea vacanta va fi cu "copilul dupa tine"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

E OK propunerea ZERKALO!

Mergi la inceput