oligoastenoteratozoospermie 16

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

Citat:
citat din mesajul lui arabika87

elbereth daca nu te superi spune-mi te rog mai multe de fiv-ul pe care l-ai facut... abia azi am vazut ca noi doua suntem in aceeasi situatie adica infertilitate masculina. ce tratament ia sotul tau? al meu ia doar spermotrend, acid folic si seleniu zinc,in ianuarie 2% forme normale si in mai 4% forme normale. orice daca ma poate ajuta cu un sfat etc. va doresc numai bine!

Arabika in primul rand trebuie sa stii ca in caz de infertilitate masculina te afli permanent intr-un montagne russe si nu stii niciodata cand o iei la vale si cat de jos aluneci
Ca sa te putem ajuta cu ceva pareri, poate ar fi bine sa ne spui povestea ta: ce investigatii ati facut, care a fost parerea andrologului, cat timp ati luat tratament, cum au evoluat spermogramele.
Din experienta mea - dupa cum vezi, din pacate, e o una trista pana acum - pot sa-ti spun ca nu-i de joaca cu asa ceva: noi am esuat in FIV+ICSI (esec de fertilizare din cauza calitatii foarte proaste a spermei) dupa 10 luni de tratament permanent cu Spermotrend + antioxidanti + naturiste . Sunt aici pe forum persoane care se lupta de ani de zile cu asemenea probleme.
Totusi, vestea buna e ca exista si reusite.
Sfatul meu: investigati tot ce puteti investiga pe partea de infertilitate masculina, macar sa stiti care e cauza OATS - hormonala, genetica, bacteriologica, obstructiva (daca exista o cauza detectabila). Apoi inarmati-va cu multa rabdare si incercati sa imbunatatiti inainte de urmatorul FIV nu doar numarul, morfologia, mobilitatea spermatozoizilor, ci si calitatea ADN-ului lor. Tratamentul sotului tau nu-i rau - eu as mai aduga niste antioxidanti (ulei de catina/vitamina C; CoQ10; Resveratrol/Tonotil), un regim de viata cat mai sanatos (mancare sanatoasa, fara alcool, tigari, cafea mai putina, sport mai mult).
Alte pareri mai putem schimba dupa ce ne spui tu povestea, ca sa putem discuta pe ceva concret .

PS: Un medicament mai bun decat Spermotrendul se pare ca este Profertilul (e mai axat pe vitaminele/nutrientii necesari barbatilor hipofertili). Sotul meu a renuntat la Spertmotrend si va luat de acum incolo Profertil.


-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arabika87 spune:

buna tuturor! elbereth iti multumesc din suflet pentru sfaturi! nici nu stiu cu ce sa incep. cred ca niciodata in viata mea nu am plans atat de mult ca zilele trecute,dar asta este viata numai dumnezeu stie de ce s-a intamplat asa...in fine sa incep povestea cu sotul infertil. IN 2009 AM FACUT PRIMA SPERMOGRAMA CU REZULTAT: ASTENONORMOSPERMIE MODERATA LA MEDSANA,SI MAI ZICEA SPERMATOZOIZII AU TENDINTA DE AGLUTINARE,SI MAI SCRIA LA LEUCOCITE: 3000. APOI AM FOST LA MAI MULTI DOCTORI SI MI-AU ZIS: "STATI LINISTITA SPERMOGRAMA E BUNA HAI SA VDM CU DVS CE FACEM LUATI AC 3 LUNI SI DUPA VDM, IAR EU CAND AM AUZIT AM FUGIT DE LA DR ALA. AU URMAT 2 ANI DE CHIN PRIN DOCTORI PANA AM AJUNS LA DR STRAJEAN GINECOLOG ALA MI-A ZIS CA EU AM PROBLEME NU L-A PUS SA REPETE SPERMO FIIND ERAU 3 ANI DE LA ULTIMA SPERMO. IN FINE AM FACUT HISTERO A IESIT BUNA AM FACUT ANALIZE HORMONALE SI A URMAT STIMULARE OVARIANA 3 LA NUMAR NEREUSITE. APOI IN 2012 AM AJUNS LA ALBU IN MARTIE CAND ABIA ATUNCI AM AFLAT DECI DUPA 4 ANI AM AFLAT CA DE FAPT EL ARE PROBLEME CA SA VEZI. A FACUT:
CARIOTIPUL A IESIT NORMAL
TESTUL MAR NU STIU SA-L INTERPRETEZ AICI ZICE OBSERVATII:PARTICULE AGLUTINATE LA COADA SPERMATOZOIZILOR.AAAA STAI ZICE INFERTILITATE DE CAUZA IMUNOLOGICA.
SPERMOCULTURA:NU S-AU DEZVOLTAT COLONII BACTERIENE.CULTURA FUNGI NEGATIV.
SPERMOGRAMA 1: PE 16 IANUARIE 2012:
VOLUM:5 ML
CULOARE:OPALASCENT
LICHIFIERE COMPLETA
VASCOZITATE NORMALA
CONCENTRATIA:14,5 MIL/ml
NR TOTAL DE SPERM IN PROBA:72,5 mil
MOTILITATEA:51,7%
OBSERVATII:FRECVENTE LEUCOCITE
FORME NORMALE :2%
OBSERVATII: FRECVENTE LEUCOCITE,NUMEROASE DEFECTE DE CAP SI DEFECTE DE COADA.
REZULTAT:ASTENOTERATOZOOSPERMIE SEVERA.

APOI DR ALBU I-A ZIS SA SE LASE DE FUMAT SI SA REPETE SPERMO.
A URMAT TRATAMANETUL CU SPERMOTREND ACID FOLIC,SELEZINC SI A URMAT O ALTA SPERMOGRAMA:

SPERMOGRAMA 2 PE 22 MAI 2012:
VOLUM 5,8 ml
CULOARE OPALESCENT
LICHIFIERE COMPLETA
VASCOZITATE NORMALA
CONCENTRATIA: 10 MIL/ml
NR TOTAL DE SPZ DIN PROBA: 58 MIL
MOTILITATEA:60%
OBSERVATII:RELATIV FRECVENTE LEUCOCITE
FORME NORMALE:4%
OBSERVATII:RELATIV FRECVENTE LEUCOCITE,NUMEROASE DEFECTE DE CAP.
REZULTAT:OLIGOTERATOZOOSPERMIE SEVERA.

APOI IN IUNIE-IULIE FIV NEREUSIT
LA FIV AM AVUT 15 FOLICULI DINTRE CARE 14 OVOCITE MATURE AU DECIS SA FACA FIV ICSI DIN CAUZA PROASTEI CALITATI A SPERMEI, DIN 14 OVOCITE INJECTATE AU FERTILIZAT DOAR 6DINTRE CARE AU FOST ASA;
3 EMBRIONI DE GRADUL 2
1 EMBRION DE GRADUL 2,5
2 EMBRIONI DE GRADUL 4
AU HOTARAT SA TRFNSFERE CEI 3 DE GRADUL 2, IAR RESTUL SA-I DISTRUGA CA NU AM CE SA CONGELEZ,SI DUPA CUM VEZI A URMAT BETA CU VALOAREA :1,2 (imi cer mii de scuze daca v-am inebunit cu povestea mea) va rog oricine care ma poate ajuta cu un sfat etc apreciez. AM UITAT SA ZIC CA NU AM FOST NICIODATA LA ANDROLOG SAU UROLOG CA NU MI-A ZIS NIMENI SI NICI N-AM STIU .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

Arabika acum m-am lamurit.
Spermogramele sotului tau nu sunt deloc rele daca ne referim strict la parametri analizati intr-o spermograma obisnuita: stati foarte bine la capitolul mobilitate, cu 4% forme normale sunteti in ngrafin conform normelor WHO2010, iar la numar nu-i chiar asa de grav.
BAnuiesc ca marea voastra problema - ca de altfel si a noastra - sunt acele leucocite!!!
Sa-ti explic: leucocitele elibereaza niste specii reactive de oxigen (ROS in engleza - poate vrei sa te informezi singura despre ele ) - sunt un fel de radicali liberi foarte nenorociti, care ataca cromatina si ADN-ul spermatozoizilor. De aici rezulta calitatea foarte proasta a spermei (ADN-ul in sine fiind afectat) care a dus la obtinerea embrionilor de calitate proasta (la noi a fost esec de fertilizare din aceeasi cauza - din 8 ovocite cu ICSI s-a fertilizat unul singur!!! ).
Incercati mai intai sa depistati cauza prezentei acestor leucocite - sa faca sotul tau si secretii uretrale cu masaj prostatic ( e destul de neplacut, dar daca exista o infectie a prostatei trebuie tratata), Chlamydia, Ureplasma, Mycoplasma, urocultura (am vazut ca spermocultura e curata). Daca toate ies bune, inseamna ca e vorba de acea leucocitospermie din cauza necunoscute si foarte greu de tratat (si noi ne confruntam fix cu aceeasi problema - toate analizele sotului meu sunt curate si in regula ).
Ideea e urmatoare: problema e complicata. ADN-ul se poate imbunatati (doar intr-o anumita masura) prin tratament cu antioxidanti (de lunga durata - sa nu-ti imaginezi ca se "repara" prea repede). Incearca sa-i dai sotului tau pe langa Spemotrend (sau daca vrei sa treci pe Profertil poate ar fi si mai bine) antioxidanti de genul: vitamina C cu eliberare prelungita, vitamina E, Coenzima Q10, Glutation (e scump, dar am inteles ca e foarte bun), Seleniu+Zinc, ulei de catina, pulbere de orz verde. Si neaparat sa aveti un stil de viata cat mai sanatos, asa cum ti-am scris si in mesajul anterior.
Parerea mea (am fost si noi sfatuiti sa facem asa, dupa ce am stat de vb cu dr si cu embriologul englez) - nu treceti la un alt FIV pana nu aveti cateva luni de tratament pt ca rezultatul ar putea fi la fel de prost, din pacate, iar urmatorul pas ar putea fi... un donator



-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

Ah! Inca ceva! Un sfat pe care l-am primit de la dr Albu a fost sa urmarim din 2 in 2 luni spermograma sotului (evident, pe timpul tratamentului), iar daca prindem la un moment dat un ciclu mai bun de spermatogeneza (eventual cu leucocite mai putine sau , daca se poate, in parametri normali) sa congelam sperma pentru urmatorul FIV (la noi spermograma e mult mai proasta decat a voastra din toate punctele de vedere).
Sper ca nu te-am ametit prea tare cu mesajul meu anterior atat de lung, dar am incercat sa-ti spun cate ceva din experienta noastra, sperand ca iti vor fi de folos informatiile
Ia-o usor, pas cu pas - lucrurile sunt complicate, dar trebuie sa luptam atat cat putem!


-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arabika87 spune:

elbereth iti multumesc din tot sufletul pt raspunsuri si sfaturi nici nu-ti dai seama cat mi-ai deschis mintea... habar n-aveam de ADN-UL spermatozoizilor..despre leucocite tot intrebam toti doctorii ce inseamna toti mi-au spus ca are o infectie dar nu e semnificativa acuma ce pot sa zic sunt si un pic dezamagita de dr. albu pt ca in mod normal trebuia sa ma trimita la un urolog androlog stiu eu, si poate trebuia sa-mi zica ca sa mai astept poate se va imbunatati spermograma zic si eu...dar un lucru este cert nu mai fac prostia sa ma grabesc. stii ce ma tot gandeam ELBERETH? DACA DOAMNE FERESTE EMBRIONII AIA DE GRADUL 2 NU S-AU PRINS POATE PT CA ERAU MALFORMATI? DOAMNE FERESTE. INCA O DATA ITI MULTUMESC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

In primul rand, Doamne, arabika, de unde-ti vin ideile astea cu embrionii malformati? Potoleste-te cu astfel de ganduri!
In al doilea rand, nici tu si nici dr Albu nu aveati de unde sa stiti ca se va intampla asa. Era imposibil sa se stie daca sau in ce masura este afectat ADN-ul spermatozoizilor. Nu avea nimeni cum sa prevada ca se vor obtine embrioni de proasta calitate si ca FIV-ul va esua - si chiar cu embrioni de proasta calitate, erau sanse de reusita (cel putin la nivel teoretic). Problemele au iesit la iveala abia in urma experientei (neplacute) pe care ati avut-o.
In al treilea rand - foarte important!!! - nu uita ca eu ti-am spus strict ce cred eu, ce banuiesc eu ca poate constitui o explicate la ce vi s-a intamplat. Este o parere strict personala, de nespecialist, bazata doar pe experienta proprie si pe niste similitudini pe care le-am vazut la spermograma sotului tau. Deci nu te baza ca asta ar fi in mod sigur explicatia Mai bine fa-ti o programare si vorbeste cu medicul din nou; vezi ce explicatie iti da el si ce va sfatuieste sa faceti in continuare.
De asemenea, mergeti la urolog/androlog - daca vi s-a spus ca exista o infectie si ca asta e cauza leucocitelor, tratati-o neaparat! Nu treceti peste asemenea amanunte, caci sunt importante si fiecare mica neregula scade sansele de reusita



-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toxaba spune:

Buna fetelor! Ma bucur ca v-am gasit pe acest forum, pentru ca ma confrunt ca si voi cu infertilitate masculina cu cauze necunoscute - oligoteratoasthenozoospermia, si nu aveam cu cine sa impartasesc problema mea. De trei ani ne chinuim sa concepem un copil, am incercat cu diverse tratamente (hormonale, homeopate), diversi medici - andrologi, ginecologi, embriologi, o inseminare nereusita. Acum ne-am hotarat sa facem FIV cu ICSI. Am avut o prima intalnire cu medicii de la Centrul de Ferilitate din Bucuresti (BFC), e o echipa israeliana acolo. Problema e ca nu am auzit sa aiba reusite. Am vazut pe acest forum multe rezultate bune, mai ales la FIV cu clinica Biogenesis, iar preturile par a fi ca peste tot.
Ca si voi, nu ne lasam si luptam in continuare. Multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toxaba spune:

De cand ni s-a pus diagnosticul de oligoastenoteratozoospermie am tot citi pe net despre aceasta boala - cauze, tratamente... Ma tot obsedeaza intrebarea asta - daca in cayul sotului meu cauza e genetica, in ce masura o poate transmite copiilor. In familia lui nu au fost astfel de cazuri. Ce credeti? Nu ar fi o pedeapsa prea mare pentru copii sa-i punem sa treaca prin aceleasi greutati ca si noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

toxaba , lasa gandurile astea . ramai insarcinata si nu-ti mai fa griji de viitor . adica eu am o problema genetica si daca mama mea ar fi gandit ca tine eu sa nu ma fi nascut ?!?!?! ce urat suna aaaaa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

Citat:
citat din mesajul lui toxaba

De cand ni s-a pus diagnosticul de oligoastenoteratozoospermie am tot citi pe net despre aceasta boala - cauze, tratamente... Ma tot obsedeaza intrebarea asta - daca in cayul sotului meu cauza e genetica, in ce masura o poate transmite copiilor. In familia lui nu au fost astfel de cazuri. Ce credeti? Nu ar fi o pedeapsa prea mare pentru copii sa-i punem sa treaca prin aceleasi greutati ca si noi?


toxaba e foarte simplu sa afli: se fac niste analize (scumpe, ce-i drept ) care probabil va vor fi recomandate si voua de la clinica unde faceti FIV (asa ar fi normal) prin care se poate stii daca e o problema genetica si daca se transmite copilului. Analizele sunt: cariotipul genetic si microdeletiile cromozomului Y.
Si da, pot exista unele anomalii cromozomiale, printre care si una ce da infertilitate si care se poate transmite fatului de sex masculin. Dar exista si pt asta o solutie: PGD (preimplantation genetic diagnosis). Doar ca .. alti bani (destui ) si nu stiu care sunt clinicile care fac asta in Romania.
Totusi, daca am gandi asa din start... cred ca nu ne-am mai apuca deloc de facut copii de teama sa nu le transmitem probleme genetice
PS: Welcome to the club, ca sa zic asa



-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit

Mergi la inceput