Cat costa o nastere la Maternitatea Giulesti?

Cat costa o nastere la Maternitatea Giulesti? | Autor: Ingryd.Maya

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt o viitoare mamica cu o burtica de 34 de sapt si voi naste la Maternitatea Giulesti. Intrebarea mea este: cat costa? La ce ar trebui sa ma astept (si bune si rele) ...


Cine a mai nascut la Giulesti si doreste sa isi povesteasca exeperienta ?????

Am emotii si sincer as vrea sa fiu cat de cat pregatita si sa nu ma ia prin surpindere anumite lucruri ... adica sa stiu ce ma asteapta acolo pt ca am un dr asa de bun si nu vreau sa il schimb dar mie frica de cei de acolo (asistente, moase, locuri, etc) si vreau sa vad mai multe pareri ca nu cred ca totul va fi roz dar nici chiar asa de negru

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

buna.
eu am nascut de 2 ori la "panait sarbu". depinde cum nimeresti ziua de nastere. unele zile sunt mai aglomerate, altele mai putin. sala de nasteri este destul de mare, de obicei destul de aglomerata, dar eu n-am avut probleme cu moasele. au fost dragute si n-am avut nici o pila. asistentele sau infirmierele de la pansamente sunt dragute, dar trebuie sa strecori ceva marunt (nu foarte marunt) ca sa spele mai bine si sa-ti dea supozitor mai des (eu mi-am luat singura supozitoare la a doua nastere si mi-am pregatit de acasa multe tampoane speciale din vata si tifon).
ce nu mi-a placut in mod special? mutarile dintr-un salon intr-altul. pentru ca era o perioada foarte aglomerata si erau multe nasteri, iar sala de nasteri se afla la acelasi etaj cu salonul pentru nou - nascuti si saloanele multor proaspete mamici, iti cam puneau bagajul in brate si te mutau in alte saloane sau la alt etaj cam de a doua zi.
eu am dat 1000 de lei la medic si cate 100 de lei la moase (la ambele nasteri am avut travaliul lung si am prins si schimbul de ture).
am avut bani schimbati de acasa, in bancnote mici, ca sa am de dat.
nu sunt genul care sa dea foarte mult, asa ca n-am dat decat la pansamente si la o infirmiera sa-mi schimbe asternutul in fiecare zi.
musai trebuie sa te intelegi foarte bine (si intelegi ce vreau sa spun) cu asistentele de la bebelusi: sa aiba grija de cel mic, sa te invete cum sa-l pui la san, sa te ajute la muls daca este cazul si sa te ajute cu sfaturi. acolo am participat si eu in fiecare zi, pe fiecare tura.
in rest mi-am pus in bagaj de acasa ce am avut nevoie ca sa nu fiu nevoita sa apelez la magazinele de acolo ca te jupoaie. ma refer la pansamente, creme pentru bebelus si pentru mine, scutece etc.
aaaa, si nu te lasa tentata sa cumperi hainute... prea multe. oferta e mare .
poate alte mamici au avut alte experiente si te mai pot sfatui.
per total eu zic ca n-am cheltuit mai mult de 1500 de lei cat am stat acolo (3 zile) cu tot cu medici. acum depinde si de tine cat esti dispusa sa cheltui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingryd.Maya spune:

Iti multumesc ca mi-ai povestit ...

Deci nu e chiar asa de rau ... pana la urma e de norocul fiecaruia, nu?

La medic si la moasa cam tot pe acolo se invarte mai toate mamicile (la nasterile nat.)

Moaaaa am emotii mari :D Intr-un fel vreau sa nasc mai repede sa scap dar parca nu vreau sa nasc niciodata ca mie cam frica ... vorba lu` mama " dar ce vrei sa il scoti pe gura?" :))

Dar cu vizitele cum este? Eu nu prea as vrea sa vina lumea (e jenat sa te vada in halul ala dupa nastere ) dar va fi o invazie de oameni sa o vada pe Mayutza mea si nu vreau sa fiu rea sa le zic bah nu veniti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

sincer, pe mine m-au deranjat foarte mult vizitele la orice ora. era un du-te-vino tot timpul si as fi avut nevoie de odihna, nu sa am grija cum stau ca sa nu ma vada vizitatorii in ipostaze indecente.
si nu vorbesc de vizitatorii mei. la mine a venit doar sotul (la a doua nastere) si mama (la prima nastere).
as fi preferat sa vina in intervalul orar de vizite, macar as fi putut sa ma odihnesc in rest.
este adevarat ca euforia de moment si bucuria venirii copilului trebuie impartasite, dar nu trebuie uitat ca mama are nevoie de liniste si odihna. apoi urmeaza greul pentru ea...
prietenii pot veni si acasa. eu i-am chemat pe toti intr-o singura zi, apoi i-am rugat sa ne dea voie sa ne obisnuim unii cu altii si sa ne linistim o perioada. adica, mai elegant, i-am rugat sa nu mai vina in vizita cateva saptamani.
nasterea este grea, dar si frumoasa. este un moment unic.
eu iti doresc nastere usoara si un bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu am nascut duminica. Etajul II (cel cu nasterile normale) e proaspat renovat, e curat. Infirmierele vin de mai multe ori sa ia gunoiul, sa stearga praful, sa curete baia. Daca ai nevoie sa iti schimbe camasa sau asternutul ti le schimba. Daca le si strecori 5-10 lei in buzunar zic multumesc, dar ele sunt amabile oricum.

Tot personalul cu care am avut eu de a face in cele 3 zile cat am stat mi s-a parut f amabil, n-am avut nicio problema. Ce am dat a fost bine primit dar nu mi s-a cerut si s-au purtat foarte bine oricum.

Eu am avut bebelusul la post ATI (a avut o suspiciune la inima, pana la urma a fost mai bine decat ma asteptam). Asistentele de acolo, erau tot timpul 2 pe tura, foarte dragute, eu le mai strecuram cate 10 lei dar erau acolo mamici cu copii care stateau cu saptamanile si nu le dadeau bani, eh, ele se purtau foarte frumos atat cu mamicile cat si cu bebeii.

Cum ziceam etajul II e renovat, arata f bine, acum se renoveaza internarile. Paturile sunt toate noi. E mult mai bine decat in 2005, ce sa mai zic de 2002, anii in care am mai nascut eu.

La fel si personalul, mult mai amabil si mai constiincios decat la nasterile precedente.

Ce nu mi-a placut: s-au pus TV in saloane si se gasesc mamici care sa tina TV-ul aprins de la 8 dimineata pana la 24 seara. Eu acasa aprind televizorul o data la cateva zile/saptamani, asa ca mi-a fost greu sa-l suport pornit toata ziua si nici nu voiam sa ma cert cu colegele de salon.

Alt lucru neplacut pt mine: mai trece cate o tanti care vinde lucruri de mamici si de bebei. Este si o infirmiera care incearca sa vanda. Dar nu sunt agresive, poti trece peste asta, nu e totul perfect.

nastere usoara si bb sanatos!

P.S. naste normal daca poti, suferi cateva ore (daca nu faci epidurala) dar refacerea e mult mai usoara si mai ales pentru bebe e mult mai bine (daca nu sunt probleme mari care sa contraindice asta). Am auzit-o pe drita sefa de la neonatologie spunand mamicilor - colegele mele de la post ATI: "Eu v-am mai spus: asta e nasterea prin cezariana, adaptarea copilului se face mai greu!")

Mergi la inceput