Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (66)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irip spune:

nici eu nu pot sta pe spate, dar recunosc k pe dreapta mai stau (era pozitia mea preferata de somn). si pe mine ma doare burtoiul cand ma intorc de pe o parte pe alta. in privinta mancarimilor imi este groaza. de cateva zile, din cauza caldurii, am evitat sa ma mai dau cu crema...eu nu stiu cu ce sa ma mai imbrac la dr. in camasa de noapte o fi ok sa ma duc?
balanta_tm, tu ai discutat cu dr tau de inj cu dexa? vrei sa le faci ?
amary, ce minunat de tine ca esti in sapt 32 ce analize se mai fac acum?

29 &

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Irip, pai mai ai trei saptamani si m-ajungi, important e sa fie bine bebeii, chiar la dr. cineva povestea de o doamna cu 3 copii, 2 la termen, unul nascut la 26s, perfect sanatosi toti... Mai tb sa ai si putin noroc, pe mine m-a parasit la prima sarcina, acum sper sa-si aduca aminte de mine
De analize, le-am facut la 29s, probabil repet urina si toxoplasmoza ca nu am anticorpi... Intreb data viitoare dr.

Balanta, vroiam sa te intreb, tu ce mananci daca nu stai deloc in picioare... Te ajuta cineva, iti lasa sotul? La mine e mai mereu sotul acasa, cu bombanelile de rigoare m-ajuta el...

Amary 32+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

irip, injectiile cu dexa nu ma incanta. dr ar vrea sa le fac la 28 sapt, dar explicatia ce mi-a dat-o este complet lipsita de sens, asa ca nu m-a convins. eu vreau sa fac dexa doar daca va fi intr-adevar nevoie.
legat de imbracat, mi-am amintit aseara ca am 2 fuste si o rochie de gravi de cand am fost insarcinata cu albert (cred ca am uitat sa le arunc). imi va fi greu sa le imbrac fiindca imi vor aminti de el, dar nu am de ales.

amary, sotul imi aduce mancarea la pat (avem o masuta portabila si pe aia mananc). micul dejun mi-l face el, iar la pranz comandam de la un restaurant de incredere unde au mereu mancare proaspata. norocul este ca lucreaza la 3 minute de casa si poate veni rapid, inclusiv sa preia comanda de mancare cand o aduc cei de la restaurant. seara mananc fructe sau ceva usor, ca alfel imi vine pe gat in timpul noptii.
e aiurea, as fi mancat si eu o ciorba de loboda sau un pireu de urzici cand aparusera, dar...la anul...deocamdata mananc ce este la restaurant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

off fetelor, va citesc in fiecare zi si simt ca pe zi ce trece sunt mai putin entuziasmat ca o sa am 2 baieti si mai mult ingrijorata.

Informatiile culese de pe internet legate de vaccinul antitetanos spun ca era un vaccin folosit pe vremea cand femeile nasteau la tara, fara asistenta medicala sau ustensile sterile. Dr merg pe ideea 1 "te fereste de infectiile intraspitalicesti" dar totusi noi nu mai nastem pe camp ci in spitale aparent curate si sterile si mai merg pe ideea 2 "imunizezi copilul" dar pt mine pica si ideea aceasta caci la 2 luni (cred) bb face vaccin antitetanos. In plus am inteles ca tu ca mama poti avea complicatii.

se merge pe pozitia de dormit lateral pe stanga pentru ca pe partea dreapta trece vena cava inferioara, cea care iriga partea inferioara a corpului dar se ramifica si spre uter, placenta. Greutatea uterului pe partea drepta poate obtura vena si .... problems can ocure.

Eu sunt speriata cu greutatea mea pe care nu reusesc sa o controlez. In luna a 4-a eu iau cam 500 de grame saptamanal. Mi se pare tare mult dar nu stiu ce sa fac. Medicul de familie mi-a spus "miscare cat mai multa" si cand i-am zis ca merg cca 40-50 min seara, si-a dat ochii peste cap. Mai exact ce se asteapta sa fac? Sa alerg la marton? Este adevarat ca ma simt bine dar hai sa nu exageram.

De asemenea medicul de familie (cred ca v-am mai spus) mi-a dat calciu sandoz si elevit in conditiile in care eu consum iaurt, branza si lapte zilnic iar analizele mi-au iesit normale. Sincer nu ma ating de calciu pentru ca mi se pare f mult= lactate+ elevit+calciu sandoz. Sper sa nu gresesc iar aroganta mea sa puna in pericol bbii

Amary, ai 32 de saptamani? Doamne, cred ca esti entuziasmata caci te apropii vertiginos de termen. Ai emotii?



+ 16 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

AAA am uitat. Balanta, cred ca ai mai avut o interventie legata de sotul tau care te ajuta si sincer ma bucur tare mult ca are cine sa te ajute. Si sotul meu se comporta f bine cand vine vorba de sarcina si ii multumesc lui DD pt asta caci sincer sunt barbati care nu isi ajuta nevestele insarcinate/lauze cu absolut nimic. EU i-as impusca va spun sicer... unul a asteptat-o pe nevasta-sa de la spital cu casa murdara si chiuveta plina de vase murdare...fata asta dupa ce a venit de la spital cu bebe s-a apucat de dat cu aspiratorul si facut mancare pentru magar

+ 16 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irip spune:

anne, nu te ingrijora in privinta greutatii. Cartile spun ca pana in trimestrul 3, gravida va lua 500 gr pe sapt. la mine cam asa a fost, insa la un moment dat am depasit cu 2 kg greutatea pe care mi-o propusesem. e drept ca asta cu 500 de grame pe sapt era pt sarcina cu fat unic. din trim 3, poti sa iei si 1 kg pe sapt.

29 &

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salexa spune:

Buna fetelor.

Azi m-am trezit la 6 pentru ca la 7 am avut vizita de curtoazie a doctorilor. A urmat masa si apoi vizitele.
Gata acum ca am scapat o sa ma bag la un nani de frumusete pentru fetite.
Doctora mea mi-a explicat ca injectiile astea se fac in 2 ture la 27-28 de saptamani si la 32 de saptamani a duaa tura. Mi-a spus ca se fac doar in cazul in care medicul observa ca mamica nu va duce sarcina la termen (de la 36 saptamani in sus). Daca copilul este nascut la mai putine saptamani este considerat nascut prematur si va avea ceva probleme de respiratie si vor fi nevoiti sa ii conecteze la niste aparate. Mi-a mai spus ca nu este musai ca lucrul asta sa se intample la toata lumea. Dar pentru linistea lor si siguranta copiilor ei prefera sa le faca. Asta e ce mi-a explicat ea mie, ca o fi si alte explicatii nu le mai stiu, doar am vrut sa va spun si voua ce am aflat eu

Eu fac clexane de 0,4 ca am uitat sa iti raspund mai devreme si imi cer scuze.


fetele


FIV 1 dr Albu Dragos reusit
mutatia 1691 in factorul v nu a fost identificata
mutatia 20210 in factorul II nu a fost identificata
mutatia 677 heterozigota
mutatia 1298 heterozigota
mutatia 675 4G PAI homozigota
mutatia 844G PAi nu a fost identificata
33 saptamani+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Hei, burticilor, sa va tineti pana la termen. Tot vazui ca va plangeti de greutate. Eu am pornit de la fo67-68 de kg si 65 cm in talie, la 104 kg am refuzat sa ma mai urc pe cantar. Ma mai incapeau doar chilotii si hainele sotului, adidasii lui etc.
Copiii mei au acum un an si jumatate, iar eu am 62 kg si din nou 65 in talie, dupa indelungi luni de dieta montignac, abdomene si alte pillates pt fund si coapse, masaj. Evident, muuuuuuulta vointa.
Veti redeveni niste dive, trust me.sutienul din timpul sarinii pot sa il folosesc cu fata in spate, pe post de chiloti, asa zice husband.
Vaccin antitetanos la 7 luni??? Dc? N-am auzit.

Balanto, fa dexa aia ca mai bine o faci si n-ai nev de ea decat sa n-o faci si sa iti blestemi zilele daca, doamne fereste,bubulacul ala micu de sta pe colu tau rupe apele cand nici cu gandul nu gandesti.ca asa mi-a fct-o mie ana, in somn, cu parsivenie.si toata lumea, de la brancarier si moasa la neonato, pediatri,chirurgi etc ma intreba acelasi lucru: ati apucat sa faceti dexa? Iar vecina mea de camera a nascut la 31 s fara dexa si a stat copilul la incubator 10 luni. La 10 luni s-au externat cu aparatul de oxigen acasa.

Va pup si sa nasteti grasi, sanatosi si la termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irip spune:

adipapazi, la cate saptamani ai nascut?

29 &

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Balanta, yummm yumm papa gatita de profesionisti. Nu cred ca ai vrea sa mananci ce gateste sotul meu(pt. prima oara in viata). Intentia conteaza si incet-incet se pare ca invatam. Si parerea mea e ca mananci putin, dar cinste tie pt. ca o sa duci mai usor sarcina la sfarsit si o sa ai recuperare usoara daca nu te ingrasi. Macar sa iei vitamine, ca se pare totusi ca o gemelara consuma mult din rezervele tale....
Eu am mancat vagoane de dulciuri, ma asteptam sa iau mult, mult in greutate, la prima sarcina am luat 23.5, dar uite ca acum n-a fost asa, mai ales ca in prima parte a sarcinii eu am slabit, nu m-am ingrasat.

Anne Mary, intru maine in 33s, pt. mine lupta acum incepe, am emotii cat voi toate la un loc, pt. ca la prima sarcina am avut mari, mari probleme si complicatii la nastere, desi am nascut la 36s. Nu vreau sa ma gandesc la asta, imi ocup mintea cu orice altceva...
Spre exemplu l-am trimis pe sot sa-mi cupere cartea "Cel mai fericit bebelus din lume" aparuta cu revista Baby (am vazut ca scriau fetele de la odisee de ea). E totusi interesanta desi eu multe chestii le stiam din propria experienta cu primul copil.


Si apropos de antitetanos, chiar nu stiu ce sa zic. Nu m-a sfatuit nimeni cu privire la el, nici in prima sarcina, nici acum...Dar nici nu e asa cum ziceti voi referitor la conditiile de astazi din spital, eu avand cezariana de urgenta verticala, desi eram sub antibiotic, tot mi s-a infectat operatia (v-am spus ca eu stau tare bine la capitolul noroc).

Amary 32+ de +

Mergi la inceput