Balonare la bebelus

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisi-pis

Eu as incerca mai curand sa schimb eu alimentatia. La noi a ajutat mult de tot scoaterea lactatelor din alimentatia mea. Noi le-am scos din alt motiv, era suspecta de alergie la proteinele din laptele de vaca, n-a ajutat pt ce vroiam noi.

Dar, ca si bebeul tau, si ea avea dureri de burtica si gaze/colici de la 3-4 noaptea pana la 10 dimineata cand reusea sa faca caca. Si pentru asta a ajutat foarte mult ca n-am mai mancat eu lactate, nesperat de mult, practic a disparut problema.

Ce il baloneaza pe bebe poate sa nu aiba nici o legatura cu ce te baloneaza pe tine. La tine fasolea, de ex, te baloneaza pt ca fermenteaza ea in mod direct. La bebe fermenteaza laptele matern pe care il bea pt ca are o digestie greoie. Si digestia lui bebe e in general ingreunata de proteinele din anumite alimente (de ex lactate, oua, etc.) si nu de fructele si legumele pe care le mananca mama. In general lactatele sunt considerate cauza nr 1 de intolerante la bebelusi, si de asta sunt primele care se scot. Din pacate efectele se pot vedea dupa abia o saptamana - 2.

Si eu n-as incerca atatea remedii/medicamente la un bebelus asa de mic. Ti-au fost recomandate de medic?

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13" target="_blank">Video alaptare
www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=7:blocked-ducts-a-masti" target="_blank">Informatii despre canale infundate si mastita


Pisi-pis, pai asta e, ca eu nu maninc lactate, am lasat laptele deoparte de cind am nascut, stiind ca baloneaza. Nici paine integrala nu mai maninc, nici cereale, mai am putin si ramin fara idei ce sa mai bag in mine. Am mincat capsuni, instant rana la fund. Cu fii-mea am mincat orice, de la usturoi la lapte cu cereale si varza si nu a avut nimic.

Toate medicamentele sunt homeopatice, nu de la doctor, ca nu mergi la pediatru pentru balonare, ci de la moasa. Eu in general nu sunt pentru medicatie, dar cind il vad ca il doare sunt gata sa incerc aproape orice. Toate astea sunt pentru bebelusi cu colici sau balonare facute, dar deocamdata nu vad rezultate - desi cu o noapte inainte dormise foarte bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Nu mananci lactate de loc, adica nici iaurt, nici branza, nici frisca, etc? Pai atunci nu e de la lactate. Reintrodu lactatele si scoate altceva, de exemplu ouale, si vezi ce se intampla. Nasol e ca trebuie incercat cel putin o saptamana.

Alte alimente cu potential alergenic: fructe uscate, oua, fructe de mare, gluten (cereale, nu conteaza daca sunt sau nu integrale). Poti sa le incerci pe rand, cate 2 saptamani fiecare.

La noi a ajutat mult (pana sa scoatem lactatele la 1 luna jumate) dormitul cu ea in brate, pozitia lingura, ca sa zic asa, ea statea in scobitura burtii mele, cu spatele la mine, si eu tineam o mana pe burtica ei. Reusea sa doarma asa de la 3-4 dimineata incolo. Se mai chircea din cand in cand, cand avea vreo colica, dar important e ca mai dormeam si noi un pic.



Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Pisi hahahaha ... Tot scotind cite un aliment o saptamina, doua, trece incet perioada de colici de la sine, ca nu sunt decit 3 luni, deci loc de vreo 6-7 alimente

Ok, deci hai sa scot painea de tot. Ce naiba mai maninc?

Voi ce ati mincat in perioada de alaptare? Aici specialistii in lactatie si medicii spun sa maninci absolut de toate, ca nu are legatura cu colicii ... Asa ca nu exista recomandari de diete. Mamaliga e buna? Peste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

cristoiu tu facu cum vrei .dar ,parerea mea e ca alimentatia ta nu are legatura cu colicii copilului
bineinteles ca fasolea,mazarea,varza,dau balonare(asta se vede si la noi dupa ce mancam)+portocale,ridiche..
lactatele ,sincer astea au fost principalele alimente ptr mine cand alaptam si alaptez,lapte,branza ,iaurt dar si oua
faptul ca alaptam nu inseamna un regim drastic,ci un meniu sanatos care oricum trebuie sa-l ai indiferent daca alaptezi ori nu!nu?fara prajeli ,si alea cateva care baloneaza dupa cum ai spus si tu..
in rest manacre normala; si eu am mancat ceapa,usturoi la greuam gustat si eu laptele sa vad daca se simte gustul:))))nu am avut la nici unul probleme sa nu le placa laptele meu,colici au avut toti 3,asta e ,e ceva normal pana la urma,trece perioada asta nu ai ce sa faci,nu putem decat sa-i ajutam pe micuti cu ceva siropele si alinare,nu vezi cum ii pui la san cum se linistesc?sau cand ii iei in brate
eu zic sa manaci sa aiba bb de toate,eu am luat o poerioada si vitamine ca simteam ca vad stele:)



Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lexie_88 spune:

Ceea ce ai descris tu in primul post, sunt colici. Asa a avut si al meu pitic. Plangea maxim 15 minute, pana facea parturile, si apoi gata. Nu a urlat niciodata cateva ore, nu se manifestau colicile la aceasi ora. Acum, la 3 luni, au disparut problemele.

Infacol nu are rost sa cumperi. Dupa cum am mai spus, Espumisan si Infacol, precum si Sab Simplex, contin aceeasi substanta activa: simeticona. Daca nu a functionat cu Espumisan, prea putin probabil ca va functiona cu Infacol.

Cat despre alimentatia in timpul alaptarii, parerea mea este ca ea nu influenteaza aparitia colicilor. Daca ar influenta, atunci ar insemna ca bebelusii hranitit cu lapte praf n-au colici. Dar au si ei, saracii.

Lexie de Sebi - 21.01.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Cristoiu, asa e, tot scotand alimente si re-introducand alimente trece perioada colicilor . Dar nu ai prea multe alte alternative, ca doar n-o sa scoti absolut tot din alimentatie, ca sa nimeresti ce-i face lui rau. Si eu ti-am dat sfatul asta tie pt ca pana la urma sunt cateva ore in fiecare noapte, in total mi se par multe ore de suferinta pentru bebe, dar si pentru tine.

Si eu as reintroduce lactatele, daca nu le-ai mancat pana acum, e evident ca nu de la ele sunt problemele. Asta daca iti plac.

La intrebarea celorlalte fete, eu am mancat absolut orice, si usturoi, si varza si fasole. E drept, picant n-am prea mancat ca mi-am dat stomacul peste cap in timpul sarcinii. Si eu am observat o data ca s-a oparit cand am mancat portocale, chiar ma intrebam ce trece in sange si apoi in lapte, poate vitamine C?

Am scos lactatele la sfatul medicului, pentru un alt motiv, si din intamplare am observat ca a ajutat mult pt colici.
In rest eu nu cred ca ce ne baloneaza pe noi ii baloneaza si pe bebelusi, nici n-am vazut vreo corelatie in timpul alaptarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lexie_88
Cat despre alimentatia in timpul alaptarii, parerea mea este ca ea nu influenteaza aparitia colicilor. Daca ar influenta, atunci ar insemna ca bebelusii hranitit cu lapte praf n-au colici. Dar au si ei, saracii.


Si parerea mea e ca teoretic ce mancam in timpul alaptarii nu influenteaza colicii, ceea ce in engleza se numeste "fussy". Cu atat mai putin nu influenteaza colicii alimentele care ne fermenteaza noua in intestin, gen fasole, varza, fructe, pentru ca fibrele care fermenteaza, cele insolubile, nu trec in sange si nu trec in lapte.

Asta in mod normal. Asta daca cumva bebelusul respectiv nu e intolerant la o anumita substanta, in general proteine. In cazul asta bebelusul nu e doar "fussy" ci are si alte simptome, colici ("colic" in engleza), plans pe perioade mai indelungate, dermatite, voma, etc. Cumva, avand in vedere ca bebelusul lui cristoiu se chinuie de la 2 la 6, mi s-a parut ceva mai mult decat "fussy". In acest caz trebuie descoperita intoleranta, care poate dura mai mult decat 3 luni tipice de colici la copii (este si cazul nostru).

Sursa de alergii nr 1 la bebelusi sunt proteinele din laptele de vaca, care se gaseste si in laptele praf. Deci copii care au colici si beau LP pot fi un pic intoleranti la proteinele din laptele de vaca.

Alte surse de alergii, sunt oua, gluten (grau), fructe uscate, porumb, fructe de mare. Daca parintii au alergii la ceva, este probabil sa fie produsul respectiv.

Acum numai mama ne poate spune daca bebe e doar "fussy" sau are si colica intestinala.

Uite aici doua articole foarte bune:

My baby is fussy! Is something wrong?
Dairy and other Food Sensitivities in Breastfed Babies

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Neatza, am revenit de la mare. Nu s-a schimbat nimic, poate doar azi noapte sa fi dormit un pic mai bine. Pisi-pis, el e doar fussy, de asta am spus ca nu sunt colici. Nu e continuu, spre exemplu plinge, il aud, fug rapid la el, ajung in camera lui (deci e vorba de secunde) si el doarme linistit. Sau cind se trezeste de pe la 3, cred ca e pur si simplu treaz, atunci il apuca si pirturile si tot. Vrea si sin (nu se linisteste la sin, daca are crampe urla cu sin in gura), ba nu vrea, vrea gidilat, plimbat, habar nu am ce vrea. Ia sinul, trage de doua ori, il scuipa, se screme, trage doua pirturi, incepe sa dea din minute, din picioare, face zgomote ( uneori am senzatia ca am un purcel in pat nu bebelus) - si uite asa nu mai adoarme nimeni pe linga el. Adica daca el e tre a z, la revedere cu somnul tuturor.

Asa ca imi reiau alimentatia cu lactate si il las in pace si cu picaturile, si cu supozitoarele, ca nu vad sa se schimbe oricum nimic.

Fii-mea nu a fost asa, ea sugea cu orele de ma capia, dar era altfel silentioasa si nu a avut nici colici, nici fussy nu fuse.

Ma duc ca incepe sa scirtaie in patut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

stiam ca ceaiul de chimen+anason, baut de mamica ce alapteaza, ajuta la prevenirea colicilor la bebe alaptat.

espumisanul la noi nu a avut efect, ci a functionat sab simplex. chiar daca substanta activa e aceeasi, difera concentratia si dozele recomandate in prospect.

prima pediatra (cea la care am renuntat urgent) imi spunea sa-i dau copilei 15 picaturi de sab simplex fractionate pe durata unei zile. in prospect scrie 15 picaturi inainte de fiecare masa.

poate ne lamureste un chimist care este diferenta intre dimeticona si simeticona, inclin sa cred ca nu este vorba despre aceeasi substanta. asta ar explica probabil si de ce la noi a avut efect sab simplex si nu espumisan.

iar sab simplex are o concentratie mai mare de substanta activa (69,19 mg/ml) fata de espumisan (40 mg/ml). insa 15 pic sab simplex contin 42 mg substanta activa, aproximativ la fel ca 20 pic espumisan.

sab simplex :

Un ml suspensie orala (aproximativ 25 picaturi) contine: 69,19 mg dimeticona 350 dioxid de siliciu 92,2:7,5 si excipienti: metilhidroxipropilceluloza, citrat de sodiu, acid citric, aroma de vanilie, carbomer, ciclamat de sodiu, aroma de zmeura, benzoat de sodiu, zaharina sodica, apa purificata.
Sugari: se adauga in fiecare biberon 15 picaturi (0,6 ml) Sab Simplex® suspensie. Sab Simplex® suspensie este usor miscibil cu alte lichide, de exemplu lapte. La sugarii care sunt alaptati, Sab Simplex® suspensie poate fi administrat cu o lingurita inainte de alaptare.

espumisan :

Un mililitru emulsie orala (20picaturi) contine 40 mg simeticona si excipienti.
Sugari: doza uzuala zilnica este de 1 ml emulsie orala (20picaturi) Espumisanadministrata cu biberonul sau lingurita inainte de masa.

infacol:

Substanta activa a produsului este 40 mg de simeticon (sub forma de emulsie de simeticon)/mililitru.
- Alte componente: parahidroxibenzoat de propil, zaharina sodica, aroma de portocale, parahidroxibenzoat de metil, hipromeloza, apa distilata
Doza uzuala este de o pipeta plina (0,5 ml) inainte de hranire.Infacol suspensia trebuie utilizata mai multe zile la rand pentru a atinge rezultatul dorit. Utilizarea continua previne producerea de gaze si vanturi.
In cazul in care in 3-4 zile nu se atinge efectul dorit, doza amintita mai sus se poate mari la dublul ei (1 ml de fiecare data), in special inainte de hranirea de seara.


Mergi la inceput