Medicul ginecolog in sarcina

Medicul ginecolog in sarcina | Autor: XIO

Link direct la acest mesaj

Am vazut ca se tot merge pe ideea ca daca mergi la un medic in timpul sarcinii TREBUIE sa nasti cu medicul respectiv.

Nu este adevarat! Te poate urmari in sarcina un medic, altul sa iti faca amniocenteza, altul sa faca morfofetala si altul sa asiste la nastere.
De fapt, in tarile civilizate unde sistemul sanitar incurajeaza dezvoltarea profesionala, medicii au supraspecializari. Unul face doar diagnosti prenatal, altul face doar amniocenteze, altul doar asista nasteri, altul doar opereaza laparoscopi, altul vaginal samd.
Deci puteti ca in sarcina sa fiti urmeraite de un medic, care la ecografiile importante va va trimite la un medic specializat pe diagnostic prenatal, iar cand incepe travaliul mergeti la spital si nasteti cu cine este de garda.



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Xio,in teorie toate suna bine.In practica noi nu ne comparam cu tarile civilizate si nu ne vom compara nici in 100 de ani,caci sistemul nostru medical este la pamant de zeci de ani,pe cand altii nu stau pe loc.
Sigur ca se poate naste cu medicul de garda,daca dai de un medic de garda ok si nu e deranjat ca l-ai trezit din somn si-l auzi spunandu-i asistentei ca el nu vrea sa fie trezit si asta in timp ce sunt gravide la usa si asteapta sa intre aflandu-se in travaliu.Sigur un travaliu poate dura,dar s-au intamplat atatea nenorociri la noi in tara din cauza incompetentei si a indolentei incat atunci cand chiar esti pus in fata situatiei nu stiu cat iti da mana sa nu-ti suni propriul medic si sa mergi la camera de garda.Nu inteleg de ce personalul medical e mereu irascibil ca te apuca nasterea noaptea si ii trezesti pe ei din somn..si aici ma refer si la medici si la anestezisti si la tot personalul medical.
In rest,da,aminiocenteza oricum nu se face asa oriunde,morfofetala la fel,deci de obicei mergi in locuri unde se fac,ca nu toti drii au aparatura necesara pt toate.
Cum spuneam,in teorie suna bine,in practica,totul e o loterie si sa te fereasca Dzeu sa ai parte de un medic la nastere care sa-ti nenoroceasca viata..si a ta si a copilului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Leditia are dreptate, am facut la fel in Romania.
Cand am nascut aici al doilea copil am cautat un medic care sa le faca pe toate (asa cvum stiam de la primul in Ro) si am si gasit. Numai ca medicul din sarcina a iesit la pensie pana sa nasc eu si mi-a facut altcineva cezariana (programata). Adica am ajuns exact unde nu intentionam. Insa medicul care m-a operat s-a dovedit a fi f bun, totul a decurs perfect. Aici sunt putini medici care sa le faca pe toate, cred ca fetele cu nastere naturala pot povesti si despre cum e sa nasti cu moasa. E posibil sa ma insel, dar cred ca dr. vine doar din cand in cand ...? Moasa (fara preg. superioara) e personajul principal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Adevarat, aici este exact asa cum spune XIO: ai un medic care te urmareste in sarcina si cu care poti naste in cazul in care el este de garda atunci, daca nu, nasti,- normal-, cu medicul ce va fi prezent in sala de nasteri la momentul "fierbinte".
Insa inainte de asta au grija (mai ales in clinicile unde nu sunt foarte multi medici, cum e cea in care ma duc eu) sa treci pe la fiecare macar o data, sa ii cunosti, sa aiba habar de tine si tu de ei..Cel putin asa mi s-a spus chiar acum doua zile, m-au "informat" cine ar putea fi de garda atunci, dintre medicii care aduc puii pe lume...

In afara de asta, este adevarat ca altcineva face eco si e specializat numai pe asta, amniocentezele sunt facute de medici cu multa experienta in amnio (ultimele discutii comparau numarul de amniocenteze facut de fiecare medic adus in discutie, asta era criteriul de alegere), morfo-fetala o face tot cel/cea care iti face eco si care este super specializat/a numai pe asta..
Nu aduc in discutie timpii de asteptare pe aici pentru un RDV, dar aici clar cand pornesti pe un drum, esti ok.
Si este adevarat, nu TREBUIE sa nasti cu medicul respectiv, chiar daca recunosc ca mi-ar placea sa am sansa asta, fiindca tare imi e drag dr la care merg, e su-per super!Om vedea.

Weekend placut tuturor!

9 sapt +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Leditia, asa nu-mi plac generalizarile astea...si nici nu doresc sa se transforme in alt topic in care ne contrazicem la nesfarsit.
De-asta nu iti voi scrie de ce ar putea sa fie unii medici irascibili cand se trezesc noaptea.

Oricum, ideea este sa afle viitoarele mame ca nu este nici o obligatie iar cand un medic le trimite la altul pt. o analiza mai amanuntita este pt. ca medicul pune mai presus de propriul orgoliu sanatatea femeii si a copilului.
Nu de alta dar din pacate am auzit la noi ideea ca daca te trimite la eco la altcineva inseamna ca medicul tau e prost si nu stie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Leditia, asa nu-mi plac generalizarile astea...si nici nu doresc sa se transforme in alt topic in care ne contrazicem la nesfarsit.
De-asta nu iti voi scrie de ce ar putea sa fie unii medici irascibili cand se trezesc noaptea.


http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916


mai bine!pt ca oricum nu-s genul care sa intre in polemici!(dar fie vba intre noi,nu ma intereseaza de ce sunt isterici,pt ca oricum nu au dreptul sa fie asa si sa se comporte urat cu o gravida ca a apucat-o travaliul noaptea indiferent de motive si indiferent de ce motive le-ai gasii tu! ciudat e ca un ''stimulent'' e mai bun decat orice calmant si pui de somn! )
Si cu asta imi inchei contributia la acest subiect.
Evident ca stim si noi cele care umblam pe aici ca anumite analize nu se fac tot la medicul care-ti supravegheaza sarcina,nu ca-i prost ci din alte motive!Nu cred ca a sustinut careva vreodata ca dr lui e prost ca nu i-a facut o amniocenteza sau o morfofetala neavand aparatura/spatiul/conditiile pt asa ceva.
toate cele bune!
Editez sa spun ca raman la ideea mea,ca mai avem mult si bine pana sa ne consideram o tara civilizata din toate punctele de vedere si pana vom ajunge noi sa avem un sistem medical ca in tarile civilizate,aparatura,medici,spitale si in general conditii ca afara si cand malpraxisul va fi pedepsit drastic mai avem mult si bine..din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da, pai stimulentul ii bucura din cauza salariilor si din cauza ca il dai presupun eu - dupa nastere, nu cand s-a ridicat din pat.

mai amuzant este cand vine o femeie, cheama medicul de acasa in weekend, sta medicul cu ea pana la pranz, ii face cezariana desi la noi nu trebuia neaparat, plateste din banii lui taxa de urgenta si pacienta pleaca linistita.

Chestia asta de la noi cu medicul personal ar trebui sa fie obligatoriu platita si un procent sa mearga la spital sau la sanatate, nu stiu ca nu ma pricep la manageriat.

Cat despre irascibilitatea de noapte nu am de unde sa stiu ca nici eu si nici colegii cu care lucrez nu am avut problema asta.
Nici la paciente de-ale sefului si nici la paciente gasite pe strada.
Deci nu e generala povestea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Xio,desi am zis ca nu mai postez trebuie sa specific in urma ultimei tale postari ca eu mi-am sunat drita la ora 1 noaptea ca mi s-a rupt apa.Fara ea nu as fi dus sarcina la capat si este o femeie extraordinara..sincer ma plec in fata ei ca m-a ajutat toata sarcina si chiar dupa ce am nascut mi-a fost alaturi!
Insa dr de garda de atunci a lasat gravide la usa si el s-a dus sa se culce,spunandu-i asistentei sa nu-l deranjeze :( .Anestezista care mi-a facut mie anestezia a urlat pe acolo ca de ce o trezeste pe ea din somn de parca eu voiam sa nasc mai devreme de termen sau puteam controla lucrul acesta..Eu aproape toata sarcina am vrut sa nasc normal,drita mea a zis ca o sa vedem spre final daca se poate sau nu ca nu putem decide asta de la inceputul sarcinii..Si uite ca am avut nevoie de cezariana,nu doar din cauza bazinului mic ci si din cauza ca fii-miu intrase in tahicardie..
Ulterior am avut o extrauterina,la un an si ceva de la nastere si dl dr sef de sectie i-a zis sotului ca nu intra in sala de operatie fara o anumita suma..in timp ce eu aveam hemoragie interna.A venit un altul(deci dri de garda!) care s-a tot plimbat prin fata sotului caruia eu i-am zis sa nu dea nimic(eu sunt din aia,anti-spaga!)..si m-au tinut acolo aiurea timp destul,ca deja tremuram,nu mai puteam sa ma ridic sa merg la toaleta,incepusem sa delirez si-mi era cumplit de frig,practic tremuram in asa hal incat nu ma mai puteam controla de s-a speriat si asistenta..Pana nu le-a dat sotul,in pofida rugamintilor mele sa nu o faca nu s-a atins nimeni de mine..Apoi in nici 2 min eram in sala de operatie.Acest domn dr la nici o luna de cand m-a operat pe mine a omorat 2 fete,s-a scris si in ziar si a luat o suma frumoasa de la rude.
Nu generalizez,insa drii care au mai ramas Oameni sunt putini..prea putini fata de restul care reprezinta majoritatea.
In rest,in sarcina eu am fost la dr in imagistica pt morfofetale,amnio nu am facut si oricum nu stiu daca aici se face pe undeva.Nu mi-as considera in vecii vecilor drita proasta ca nu mi-a facut morfofetala,nici nu avea un asemenea ecograf si consider ca fiecare e bun pe specializarea lui.
Cat despre pacientele care pleaca si lasa drii sa le plateasca taxele,nu am cuvinte.Personal nu am auzit,dar daca exista,e intr-adevar trist si imoral.Eu am platit o taxa de cezariana,nu stiam ca exista,dar nu m-a deranjat,eram fericita ca eram noi bine.
Repet daca dai de un dr de garda ok,treaba merge bine,insa problema se pune cand dr de garda nu e ok si se intampla nenorociri.O alta problema pe care eu o vad e ca dr care te urmareste 9 luni iti stie tot istoricul,analize,probleme medicale,tratamente si absolut tot,pe cand cel de garda nu..si uneori chiar nu mai este timp de analizat zeci de foi,adica un dosar intreg facut pe tot parcursul celor 9 luni..cel putin la mine a fost unul stufos,am facut multe tratamente si aveam si o problema de coagulabilitate...
Inchei aici,urandu-ti o cariera frumoasa si sper sa devii unul din drii aia care-ti intra la suflet si pt care noi mamele sau viitoarele mame ne dam jos palaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Xio la mine a fost exact cum spui tu,un medic mi-a urmarit sarcina(de fapt 2 ),la 2-3 faceam eco si am nascut cu medicul de garda ,un rezident excelent

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca


AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Avem poze in concurs dca1 si dca2 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Iarna 2012&page=12" target="_blank">aici

Mergi la inceput