sarcina oprita in evolutie 13w2d

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmensilvia

Buna Iube,
nu am facut nici o analiza anti FXA si chiar as vrea un sfat cand tb sa o fac. Se face din sange, corect? Nu mi-a dat dr meu sa o fac nici cand eram insarcinata.
Pur si simplu stia ca am trombofilie cu :
- mutatie heterozigota Fv Leiden
-mutatie heterozigota F II protombinica
- mutatie homozigota MTHFR(C677T) dar cu homocisteina normala
Deci hematologul mi-a spus ca primele 2 mutatii sunt grave si din acest motiv am peirdut sarcina, pt ca trebuia sa continui clexane de 0.6ml toata sarcina si 4-6 sapt dupa.
Insa chiar mi-e frica sa nu mai patesc ceva la urmatoarea sarcina, adica e suficient sa urmez tratamentul cu clexane 0.6ml zilnic, sau trebuie sa urmez concomitent si alt tratament. Nu ar trebui sa fim mai atent urmarite in sarcina noi femeile cu mutatii ? am schimbat 2 dr pana acum si acum am ajuns la dr Filipescu de la Elias, dar sincer nu mai am incredere in nimeni...
Spune-mi te rog tu urmezi un tratament acum pentru o noua sarcina? Tu ce recomandari ai de la dr tau pt mutatiile tale?

Doamne sfinte Carmen, la ce medic de 2 bani ai fost si tu? Merg la Uscatescu la Fundeni ca pana si eu care nu sunt medic si stiu doar din ce-am citit pe forum si ce-am mai aflat de la Uscatescu iti pot spune ca primele 2 mutatii, fiind heterozigote, nu te afecteaza atat de mult insa mutatia care pune probleme este cea HOMOZIGOTA! Si mai stiu si ca odata inceput Clexane nu se opreste pana dupa nastere. Eventual se ajusteaza doza daca se descopera dupa analiza Anti FXA ca doza pe care o iei este prea mare.
Pot sa bag mana in foc ca sarcina ta s-a oprit pentru ca ai intrerupt Clexane, sangele s-a coagulat si bebe nu a mai fost alimentat bine.
Iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa ramai insarcinata cat mai curand si cu tratament corespunzator sa iti tii copilasul in brate.

12+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

buna fetelor, din pacate am si eu o sarcina oprita in evoutie la 15 sapt, sarcina obtinuta cu greu prin fiv. intrebarea mea este pt. cele care au facut chiuretaj, cum au fost primele menstruatii dupa chiuretaj? sunt la al doilea ciclu dupa chiuretaj si e extrem de"'anemic" , doar doar nite scurgeri maronii.... mi-e frica de sinechie uterina...primul a fos putin mai abundent, da tot slab fata de ce aveam inainte; la o eco de luna asta am avut endo de 3,5mm in ziua 20, fff. mic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

adijo
imi pare nespus de rau pentru cele intamplate , sincer dupa ambele pierderi de sarcina , prima urmata de chiuretare , a doua avoru menstrual , am avut menstruatie normala , la prima sarcina intredevar dupa chiuretaj nu a fost abundent dar al doilea ciclu a venit normal.

darce s-a intamplat , nu vreau sa bag cutitul in rana dar dupa 15 saptamani , OF Doamne de ce !






XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Olimp, multumesc de raspuns! se pare ca m-am speriat degeaba, scurgerile maronii au fost alarma falsa, s-a pornit ciclosul; n-am crezut ca ma voi bucura vreodata atat la vederea culorii rosii!!! inca nu e la cantittea dinainte ( nci nu e demirare la o grosime a endometrului de 3.5mm)dar e rosu!
Ce s-a intamplat cu sarcina? pai am avut o sarcina gemelara monoamniotica monocoriala, adica un embrion care s-a prins s-a divizat si u rezultat doi gemeni identici;problema cu aceste sarcini e ca au un risc de 50/50 sa mearga pana la capat sau nu ( daca dau un "search" pe net afli de ce , nu mai insir cauzele. in plus de asta , la 2 spt s-a descoperit ca unul din gemeni avea malformatii: a fost cea mai nasoala situatie in care te poti afla : nu puteam sa renunt la sarcina pt. ca celalt bebe era ok(cel putin asa parea) si mai ales ma chiuisem atat sa obtin sarcina , dar imi era si frica sa continui - daca si celalat avea probleme? pana la urma D-zeu a decis pt. mine: la 13 sapt s-a oprt in evol. cel bolnav si la 15 cel sanatos. partea proasta a fost ca am aflat abea in sapt 17 la un eco. deja fetusii erau in descompunere . daca mai stateam putin probabil faceam si o septicemie!
dar a trecut totul. acum ma indrept cu speranta spre cei 3 embrioni congelati ; sper sa am mai mut noroc. Ma streseaza acum putin ideea sa nu-mi fie afectat endometrul dupa chiuretaj. Dar trebuie sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

adijo
doamne ce poveste ....., stau si ma intreb unde e Cel de sus cateodata !
multa putere si sa reusiti cat mai repede

ma bucur ca s-a rezolvat cu menstruatia.




XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensilvia spune:

buna fetelor!
imi pare bine sa vorbesc cu voi din nou, si sa revin cu vesti bune.
Nu am indraznit sa notez despre sarcina mea actuala de 14s, deoarece sincer mi-a fost frica sa nu ma bucur prea devreme, fiind cu un istoric atat de dureros dupa sarcina pierduta de 13s tot in acest an.
La sarcina actuala am urmat toate analizele si tratamentele pt a o putea duce la bun sfarsit si sa fie copilul bine sanatos.
Emilia da, intradevar din cauza opririi clexanului am pierdut fetita la 13s.
Acum merg cum ai spus si tu la UScateasca la 2 sapt si imi urmaresc anti FXA-ul si celelalte analize:glicemia,FE, creatina, ureea cam la 1 luna.
\ IAr Dr ginecolog actual este Dr Filipescu de la Elias de care sunt multumita, nu este el prea vorbaret dar raspunde la intrebari si isi cunoaste f bine meseria. Si in plus iti creeaza o anumita stare de liniste si siguranta cand esti la consult.
Olimp draga mea am citit de problema ta, si desi nu stiu ce semnifica sac gestational ratatinat, e bine totusi ca ai ramas si poti sa te gandesti ca asta este o pregatire pt bebele ce va urma sa vina si care va fi sanatos si iti vei urma cu sfintenie tratamentul adecvat mutatiilor tale deloc de neglijat !
Ma rog la Domnu si pt tine si deasemeni f important este ca atunci cand ramai sa te linistesti cu serviciul, ia-ti medical in prima faza apoi Concediu de risc maternal de 120 zile. Eu acum in astfel de concediu sunt, si desi imi revine ca venit lunar 75% din sal net, sunt multumita si linistita acasa cu bebe in burtica si nu fac efort si nu ridic nici greutati.
DEci draga mea fi tare si anunta-ma vestea cea mare asap!
VA pup si tine legatura!
14s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

felicitari Carmen
ma bucur mult de tot pt tine

20+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensilvia spune:

Multumesc mult de tot Emilia! FElicitari si voua, aveti 20s+ , bravo DD sa-ti ajute si tie sa ai sarcina usoara si sa nasti un bebe sanatos, frumos si destept! Chiar ma intrebam cat ai acum , pt ca am tot citit mesaje scrise de tine si chiar eram curoiasa cat ai acum.
Bravo, inca o data felicitari si pupici.
Poate ne intalnim la Uscateasca pe parcursul sarcinilor noastre!
Am o intrebare pt tine, aspenter tu iei zilnic acum? Si clexane cat faci tu/zi?
Adica anit FXA-ul daca acum e 0,24 unitati si Uscateasca zice ca-i bine, mai traziu cand creste sarcina se mareste doza de Clexane sau nu?
Multam si Doamne ajuta !

Graviduta 14s+
Trombofilie cu mutatii:
-mutatie heterozigota :F V Leiden;
-mutatie heterozigota F II Protrombinica;
-mutatie homozigota MTHFR C677T dar cu homocisteina normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Carmen, felicitari!!
Sa fie totul bine de data asta!
Ti-am citit povestea,,,e trist ce s-a intamplat...

Adijo cum mai esti? s-a mai reglat ciclul?
eu sunt in extrema cealalta, abuundent, dureros si dereglat..

Emilia felicitari pentru fetita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensilvia spune:

Multumesc foarte mult de urari JAguar, la fel va doresc si voua!
Si pentru Olimp obtinerea unei sarcini cat mai curand!
Pup si tinem legatura !

Graviduta 14s+
Trombofilie cu mutatii:
-mutatie heterozigota :F V Leiden;
-mutatie heterozigota F II Protrombinica;
-mutatie homozigota MTHFR C677T dar cu homocisteina normala.

Mergi la inceput