Strategii ....(split stiinta - descoperiri)-2

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaba-rema

Corina Dani,

Acuma, eu ma intreb daca in regnul vegetal exista ceva similar cancerului din regnul animal?

Stie cineva?



Hmmm, am ratat documentarul! Vezi daca gasesti pe net pe undeva doc. lui David Suzuki despre plante. Nu stiu daca se discuta sau nu 'cancer la plante', dar se discuta despre asemanarea dintre plante si noi.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA


www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da, la asta se cerceta de ani de zile. Daca e adevarat, ma bucur mult. Fie si numai pentru cancerele de san si prostata dupa cum scrie in articol. E clar un pas inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Din ce am citit,se pare ca la mielom multiplu a avut rezultat f. bun: din 10 pacienti ,trei vindecati,7 imunitatea imbunatatita.

MIHAELA dar de imunoterapia cu TIL (Limfocitele tumorale infiltrative) stii ceva? Am citit pe forumuri despre mai multe persoane cu melanom care dupa tratament cu asa ceva,se afla si de doi ani in remisie.Din cate am butonat pe fuga am gasit si in Europa studii clinice cu asa ceva,in Olanda si Franta (aici parca era in combinantie cu interferon).Si in Israel am vazut ca se face.Am impresia ca e ceva gen Il-2,dar cu rezultate mai bune si mai putina toxicitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Monica, nu stii termenul in engleza la acele limfocite tumorale infiltrative? Am terminat materia de doua saptamani (sunt acum in practica in laborator dar pe altceva), am citit atunci cateva studii stiintifice, dar ar trebui sa stiu termenul in engleza ca sa iti spun daca am citit despre ele...probabil sunt limfocitele care ataca tumorile? Ele sunt stimulate de interleukine ca sa recepteze celulele tumorale. Poate de asta e vorba...

IL-2 sunt interleukine (nu stiu in romana) si studii recente dau mai performate rezultate cu IL-15 decat cu IL-2. Dar sunt inca in studii pe soareci...asta am citit eu pentru scoala.

Din pacate nu am cum ma specializa pe patologie (unde locuiesc eu nu exista laborator de patologie) si nu voi evolua in domeniu...cam tot ce stiu am spus la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

tot eu...am gasit pe google termenul in engleza, am sa revin maine...acum e tarziu si maine ma trezesc devreme, sunt in laborator toata ziua. Revin maine seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

MIHAELA nu-i urgent,eram doar curioasa daca "s-a auzit" de el,ca n-am apucat sa butonez f. mult pe tema asta.

M-am distrat cu Il-15 (de ala n-am auzit inca,doar de Il-2,asa ca mersi de info ) ca am dat o cautare simpla si direct la asta m-a dus:
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01021059
Deci ce soareci ,ca americanii deja au si pus de-un studiu pe oameni ! Drept e ca e doar de faza I deocamdata.Oricum cum am mai zis, americanii se misca ff rapid.
Daca spui ca se zice ca-i mai performant decat celalalt o sa mai butonez sa vad ce-i cu el.De Il-2 nu m-a prea interesat,ca am citit ca-i toxic (gen chimio,sau si mai si) ,asta desi are raspuns complet la 6% si raspuns partial la 10% dintre pacienti.Dar se selecteaza doar pacienti in stare ff buna fizic si psihic,datorita reactiilor adverse grave.Cred ca in Europa nici nu-i aprobat (in SUA e din 1998)

In schimb TIL la melanom a avut raspuns la cca 50% si efecte adverse minime si usoare,asta din ce am citit doar pe fuga.Iar din ce scriu pacientii pe forumuri mi se pare ca se confirma.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu, nu am auzit de TIL, dar noi am invatat putin de melanom. Mai mult a fost general despre cancer si apoi am citit doua articole de specialitate, unul din ele a fost acesta despre IL 15. Dar e posibil sa fie ceva cu TIL si in Suedia, cum spuneam nu mai am contact acum cu acest domeniu. Peste o saptamana merg in practica in laborator pe patologie pentru trei saptamani si voi fi la o clinica de ochi unde probabil voi avea si melanom in studiu...insa noi nu invatam tratamente ci cum sa punem preparatele pe lame si sa le coloram...cum spuneam, nu voi mai evolua in domeniul asta, din pacate...pentru ca mi-a placut tare mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am avut timp de trei saptamani pracica in Stockholm la Spitalul de ochi Sankt Erik, singurul din Suedia de acest fel. Am aflat multe lucruri noi dar cele mai interesante au fost Retinoblastomul-un cancer care apare numai la copiii mici si Melanomul malign la ochi, plasat in general pe coroida dar si pe iris sau corpii ciliari. Nu stiu alte statistici, dar in Suedia apar cam 70-80 cazuri anual si la ca o treime se face enucleere (se scoate ochiul complet). E un cancer foarte periculos care metastazeaza in ficat, e foarte greu de tratat in aceste cazuri. Daca tumoarea e descoperita la timp, e mica si plasata departe de nervul optic, atunci se poate trata radioactiv.

Nu e foarte clar de la ce se face acest melanom malign la ochi dar se presupune ca e la fel ca la piele, de la naevi ce exista pe fundul ochiului si care din anumite motive (neclare inca) se transforma in melanom. E posibil sa fie radiatiile solare. Cat timp am fost acolo, patologul care e singurul specialist in tumori de ochi din Suedia si e o somitate in domeniu, cerceta pe ochi de soareci care au fost expusi la diferite doze de radiatii solare.

A fost ultimul meu contact cu acest domeniu-patologia, probabil ca nu voi mai avea ce sa scriu aici.

Monica, cum mai esti?

Victoria-mami sper ca totul e OK la voi!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

nu stiu cat de cunoscut e Avemar in Romania.
un membru de familie a fost diagnosticat cu cancer la san.
la sugestia noastra a ales sa il foloseasca atat inainte de operatie cat si pe toata perioada de tratament.
nu as putea sa spun daca Avemarul sau optimismul din ea ( care poate fi inascut sau educat) a ajutat-o, cert e ca atat pe perioada chimio cat si dupa nu i-a cazut parul si toate analizele care i s-au facut au fost foarte bune, chiar si cele la care se asteptau valori in afara limitei normale au fost normale.
cu toate ca noi consideram ca ne-a ajutat acest supliment, recomad ca cine ar vrea sa il incerece, sa citeasca despre el si sa ia o decizie proprie.


Mergi la inceput